| | |
14.09.2013 11:05 -
Re: Oivení světlometů
|
2618437
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Manelka měla tak zaloutlé přední světlomety,e pomalu v noci neviděla,jetě na nich měla zbytky laku,kdy to nějaký umělec před koupí stříkal,kamarád autolakýrník kdy stříkal mé vozidlo po střetu s divočákem,tak my daroval trizact,je to takový molitanový kotouček,povrch má tak jemný,e není poznat e je brusný,dal jsem na jeho rady a ručně pod stálym namáčení za 5 minut světla k nerozeznání od nových,jetě jsem to vzal na závěr tempem,to u ale bylo zbytečné,kdy pak jela večer z práce,myslela e má putěnou dálku,konečně také něco viděla,nevím kolik stojí a jestli jsou různé hrubosti,ale vím,e se dají sehnat samostatně,kdy pomůe jeden kotouček,naco kupovat celou opravnou sadu,
Manelka měla tak zaloutlé přední světlomety,e pomalu v noci neviděla,jetě na nich měla zbytky laku,kdy to nějaký umělec před koupí stříkal,kamarád autolakýrník kdy stříkal mé vozidlo po střetu s divočákem,tak my daroval trizact,je to takový molitanový kotouček,povrch má tak jemný,e není poznat e je brusný,dal jsem na jeho rady a ručně pod stálym namáčení za 5 minut světla k nerozeznání od nových,jetě jsem to vzal na závěr tempem,to u ale bylo zbytečné,kdy pak jela večer z práce,myslela e má putěnou dálku,konečně také něco viděla,nevím kolik stojí a jestli jsou různé hrubosti,ale vím,e se dají sehnat samostatně,kdy pomůe jeden kotouček,naco kupovat celou opravnou sadu,;-)
|
|
14.09.2013 11:10 -
|
2618449
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Manelka měla tak zaloutlé přední světlomety,e pomalu v noci nevyděla,jetě na nich měla zbytky laku,kdy to nějaký umělec před koupí stříkal,kamarád autolakýrník kdy stříkal mé vozidlo po střetu s divočákem,tak my daroval trizact,je to takový molitanový kotouček,povrch má tak jemný,e není poznat e je brusný,dal jsem na jeho rady a ručně pod stálym namáčení za 5 minut světla k nerozeznání od nových,jetě jsem to vzal na závěr tempem,to u ale bylo zbytečné,kdy pak jela večer z práce,myslela e má putěnou dálku,konečně také něco vyděla,nevím kolik stojí a jestli jsou různé hrubosti,ale vím,e se dají sehnat samostatně,kdy pomůe jeden kotouček,naco kupovat celou opravnou sadu,
No ono je potřeba to potom na to nanést nějakou sr...ku jako UV ochranu(nevím nedělal jsem to)
No ono je potřeba to potom na to nanést nějakou sr...ku jako UV ochranu(nevím nedělal jsem to);-)
|
|
14.09.2013 11:24 -
|
2618473
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
No,snad to tempo to nahradí,za týden k němu jedu na kafe,vyzjistím a dám vědět,kdy my ukazoval asi milion různých past,letěnek a přípravků co existujou,la my hlava kolem,třeba kdy ukazoval různé podloky na vrtačku,kde ma ve středu díru na molitanový váleček,který kdy se namočí,dá se na něj smirk,funguje jako suchý zip,tak mu potí vodu a nemusí mít u sebe kbelík s vodou a pořád máčet,je to orginál ale dalo by se to i vyrobit,takové praktické pomáhatka se my líbí,uetří to čas a je radost s tím dělat,na ten UV filtr se zeptam a dám vědět,dobrá připomínka.
No,snad to tempo to nahradí,za týden k němu jedu na kafe,vyzjistím a dám vědět,kdy my ukazoval asi milion různých past,letěnek a přípravků co existujou,la my hlava kolem,třeba kdy ukazoval různé podloky na vrtačku,kde ma ve středu díru na molitanový váleček,který kdy se namočí,dá se na něj smirk,funguje jako suchý zip,tak mu potí vodu a nemusí mít u sebe kbelík s vodou a pořád máčet,je to orginál ale dalo by se to i vyrobit,takové praktické pomáhatka se my líbí,uetří to čas a je radost s tím dělat,na ten UV filtr se zeptam a dám vědět,dobrá připomínka.
|
|
14.09.2013 12:27 -
|
2618497
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
moje zkuenost: 2000 mirgr - stál 12Kč - tím to přebrousit pod vodou, poté letička a Tempo a za 20 minut je hotovo. Kdo nemá letičku, bude to drhnout Tempem o něco déle. Výsledek je skvělý, ale nové světlo se tím neudělá. Je dobré si otevřít kapotu a blatník oblepit lakýrnickou páskou, aby nedolo k pokození laku.
63zdenda: Tempo rozhodně nenahradí ochranu proti UV.
moje zkuenost: 2000 mirgr - stál 12Kč - tím to přebrousit pod vodou, poté letička a Tempo a za 20 minut je hotovo. Kdo nemá letičku, bude to drhnout Tempem o něco déle. Výsledek je skvělý, ale nové světlo se tím neudělá. Je dobré si otevřít kapotu a blatník oblepit lakýrnickou páskou, aby nedolo k pokození laku.
63zdenda: Tempo rozhodně nenahradí ochranu proti UV.
|
|
14.09.2013 12:42 -
|
2618498
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak dám něco s UV,ten trizact bude určitě etrnějí,také určitě draí,jinak pouívají 3 a 4tisícovky,jde o to co nejméně obruovat,ta 2tisícovka se my zdá dost brutální na ten plast,zkuenosti s tím nemám,dělal jsem to poprvé a opravdu za 5 minut byla obě světla jak z výroby.
Tak dám něco s UV,ten trizact bude určitě etrnějí,také určitě draí,jinak pouívají 3 a 4tisícovky,jde o to co nejméně obruovat,ta 2tisícovka se my zdá dost brutální na ten plast,zkuenosti s tím nemám,dělal jsem to poprvé a opravdu za 5 minut byla obě světla jak z výroby.:nevim
|
|
14.09.2013 17:38 -
|
2618626
|
|
Renegade01
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 135 |
|
|
Firma čo mi lepila fólie na okná mi ponúka "opravu" zalích skiel nejakou brúskou a pýtajú za to 25 ... Uvaujem o tom, aj keď tie moje svetlá ete nie sú v hroznom stave...
Firma čo mi lepila fólie na okná mi ponúka "opravu" zalích skiel nejakou brúskou a pýtajú za to 25 ... Uvaujem o tom, aj keď tie moje svetlá ete nie sú v hroznom stave...
|
|
14.09.2013 22:56 -
|
2618800
|
|
zdenoc5
|
|
|
Ja som pouil cif / tekutý práok do kuchyne/
Ja som pouil cif / tekutý práok do kuchyne/
|
|
15.09.2013 13:37 -
|
2618969
|
|
karneval
|
|
|
Ja som to zatiaž robi nemusel, ale vačina žudí sa zhoduje na tomto postupe:
.link.
Ja som to zatiaž robi nemusel, ale vačina žudí sa zhoduje na tomto postupe:
http://www.youtube.com/watch?v=5sZg9cj2hxI
|
|
15.09.2013 14:13 -
|
2618980
|
|
63zdenda
|
|
|
Stejný výsledek jako 5 minut rukou s tím trizactem,akorád to ena měla lutohnědý,jako kdyby to měla zavřené rok v nějaké začouzené hospůdce,to jsou ale mé zkuenosti s trizactem,nic jiného jsem v ruce neměl,tudí nemohu posoudit,jak píu,za 5 minut obě světla,akorát jetě musim vyzjistit tu UV ochranu.
Stejný výsledek jako 5 minut rukou s tím trizactem,akorád to ena měla lutohnědý,jako kdyby to měla zavřené rok v nějaké začouzené hospůdce,to jsou ale mé zkuenosti s trizactem,nic jiného jsem v ruce neměl,tudí nemohu posoudit,jak píu,za 5 minut obě světla,akorát jetě musim vyzjistit tu UV ochranu.
|
|
13.06.2015 18:20 -
|
2830725
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak skoro po dvou letech repete, nedal jsem tam ádnou UV ochranu a světla za mokra jak nová, za sucha jak kdyby pár měsíců neopustili zakouřené doupě, dal jsem si ruční půlhodinku, bo nemůu najít trizact a začnu se zajímat, kde tu UV ochranu sehnat samostatně, vude to je v sadách na oivení světlometů, ale samostatně ji nemohu nikde najít, nemáte někdo tip?
Manelka zase bude svítit a dokonce moná i uvidí kam jede, auto u cestu zná nazpamě.
Tak skoro po dvou letech repete, nedal jsem tam ádnou UV ochranu a světla za mokra jak nová, za sucha jak kdyby pár měsíců neopustili zakouřené doupě, dal jsem si ruční půlhodinku, bo nemůu najít trizact a začnu se zajímat, kde tu UV ochranu sehnat samostatně, vude to je v sadách na oivení světlometů, ale samostatně ji nemohu nikde najít, nemáte někdo tip?
Manelka zase bude svítit a dokonce moná i uvidí kam jede, auto u cestu zná nazpamě. :-))))
|
|
13.06.2015 21:27 -
|
2830746
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
.link.
http://www.bixenony.cz/repase-svetlometu
|
|
13.06.2015 22:24 -
|
2830748
|
|
63zdenda
|
|
|
Dobrej typ, ale já to mám na auto eny, má obyčejný světla, H7 árovky, plast na světlech jsem oetřil, pouze na to schází dát ta UV ochrana, bez ní to zase vydrí rok a půl, nejvý dva.
Dobrej typ, ale já to mám na auto eny, má obyčejný světla, H7 árovky, plast na světlech jsem oetřil, pouze na to schází dát ta UV ochrana, bez ní to zase vydrí rok a půl, nejvý dva. ;-)
|
|
13.06.2015 23:29 -
|
2830749
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Akurát dnes som odčiernoval svetlá (po tunerovi) .. bohuial som priiel na to e jedna parabola je bez chromu..bola tam voda.. takze s letením je koniec..nutná výmena oboch + výmena obrysovej iarovky
Akurát dnes som odčiernoval svetlá (po tunerovi) .. bohuial som priiel na to e jedna parabola je bez chromu..bola tam voda.. takze s letením je koniec..nutná výmena oboch + výmena obrysovej iarovky
|
|
14.06.2015 10:35 -
|
2830767
|
|
jumep
|
|
|
pre teba by bol optimalny ten link od artsveca, pripadne su aj v SK taky co to robia a myslim ze najdes aj niekde v CH
pre teba by bol optimalny ten link od artsveca, pripadne su aj v SK taky co to robia a myslim ze najdes aj niekde v CH
|
|
14.06.2015 14:07 -
|
2830798
|
|
vendac
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 143 |
|
|
Pánové a neporadil by jste nekdo co z posekanejma světlama od kamínků? Nejspí klasické rozletění nepomůe. Máte s tím někdo zkuenost? Diky za nápady.
Pánové a neporadil by jste nekdo co z posekanejma světlama od kamínků? Nejspí klasické rozletění nepomůe. Máte s tím někdo zkuenost? Diky za nápady. :nevim
|
|
14.06.2015 14:09 -
|
2830799
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
A kdo by mi umel udelat takove svetla? .link.
To vypada dost dobre a ocenil bych tu svitivost zpatecek
.link.
A kdo by mi umel udelat takove svetla? https://www.youtube.com/watch?v=faHv2ziU_kg
To vypada dost dobre a ocenil bych tu svitivost zpatecek :palec
https://www.youtube.com/watch?v=htqeB_g6gvA
|
|
19.03.2021 01:30 -
|
3303684
|
|
Burka
|
Město: Králův Dvůr, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Darja napsal(a): Kdyby se s tím někdo nechtěl drbat, mám kamarádku, která letí profi. Kola,
Dobry den, Darjo, mate stale ten kontakt na tu kamaradku? Po renovaci svetel na c5x7 zustal vevnitr jemny prach a pokud nepomuze kompresor, tak to budou muset byt sikovne/zkusene rucicky. Predem dekuji za kontakt.
Dobry den, Darjo, mate stale ten kontakt na tu kamaradku? Po renovaci svetel na c5x7 zustal vevnitr jemny prach a pokud nepomuze kompresor, tak to budou muset byt sikovne/zkusene rucicky. Predem dekuji za kontakt.
|
|
19.05.2021 21:04 -
|
3310744
|
|
Burka
|
Město: Králův Dvůr, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Ahoj, rád bych přispěl osobní zkueností s renovací světel, resp. výměnou "čoček". Dělal jsem přes bixenony.cz, tj. stejný odkaz, jak sdílí artsvec výe. Stálo desítku, take cena ok. Výsledek svítivosti super, take taky ok. V levém světle ale zůstal lesklý jemný odpad z odrazových ploch světel, jak ho řezali a taky u toho levého udělali svár tak, e ho lo zpět usadit jen tak, e zůstala po montái mezi hranou kapoty a horní hranou světla dost velká mezera. Take něco za něco. A světla chtějí dovézt vymontované, co je dalí starost, kde nechat auto týden s demontovaným předním nárazníkem. Nechci domyslet, co kdyby u toho odelo natáčení, jak bych se domáhal nápravy. Za ten bordel ve světe mi nabízeli 500 korun slevu s tím, e znovu by to u raději neřezal. Odmítl jsem, no comment. Radějí dělám s lidmi, kteří si za svojí práci stojí a kdy se stane chyba, snaí se najít způsob, jak odvézt nápravu a dobrou práci. Kdy jsem ale zjioval nabídky, tak jsem narazil na chlápka ze svitlip.cz, který je sice 1,5 krát draí, ale jednak chce dovézt auto, kde si za jeden den sám světla vyzkouí před demontái, vymontuje, předělá, vrátí zpět a vyzkouí funkce. Přítě bych el raději do takovéhoto přístupu. Kdy má někdo zkuenost, nebo vyzkouí, tak budu rád za zpětnou vazbu. Třeba je to vude stejný a nadávám si zbytečně.
Ahoj, rád bych přispěl osobní zkueností s renovací světel, resp. výměnou "čoček". Dělal jsem přes bixenony.cz, tj. stejný odkaz, jak sdílí artsvec výe. Stálo desítku, take cena ok. Výsledek svítivosti super, take taky ok. V levém světle ale zůstal lesklý jemný odpad z odrazových ploch světel, jak ho řezali a taky u toho levého udělali svár tak, e ho lo zpět usadit jen tak, e zůstala po montái mezi hranou kapoty a horní hranou světla dost velká mezera. Take něco za něco. A světla chtějí dovézt vymontované, co je dalí starost, kde nechat auto týden s demontovaným předním nárazníkem. Nechci domyslet, co kdyby u toho odelo natáčení, jak bych se domáhal nápravy. Za ten bordel ve světe mi nabízeli 500 korun slevu s tím, e znovu by to u raději neřezal. Odmítl jsem, no comment. Radějí dělám s lidmi, kteří si za svojí práci stojí a kdy se stane chyba, snaí se najít způsob, jak odvézt nápravu a dobrou práci. Kdy jsem ale zjioval nabídky, tak jsem narazil na chlápka ze svitlip.cz, který je sice 1,5 krát draí, ale jednak chce dovézt auto, kde si za jeden den sám světla vyzkouí před demontái, vymontuje, předělá, vrátí zpět a vyzkouí funkce. Přítě bych el raději do takovéhoto přístupu. Kdy má někdo zkuenost, nebo vyzkouí, tak budu rád za zpětnou vazbu. Třeba je to vude stejný a nadávám si zbytečně.
|
|
22.08.2022 13:25 -
|
3345907
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Pro inspiraci, pred a po.
Postup - 800 rucne, 1000 a 2000 na vrtacce. Pak lesticka s hrubym kotoucem a pastou a jemnym kotoucem lestici pastou na dolesteni. Nutno pri lesteni kontrolovat teplotu svetla, trocha se to hreje, pripadne vhcit vodou. Pro ochranu proti UV nalepena PPF TPU folie (dost draha - 100x125cm me stal 1600).
Vysledek je, hodne znat. Vrchni lak na tom svetle byl hodne zniceny a popraskany, tou 800 rucne bylo potreba brousit celkem dlouho dost, nez se to sundalo
Brouseni/lesteni a lepeni folie na obe svetla tak cca 3 hodiny prace.
Pro inspiraci, pred a po.
Postup - 800 rucne, 1000 a 2000 na vrtacce. Pak lesticka s hrubym kotoucem a pastou a jemnym kotoucem lestici pastou na dolesteni. Nutno pri lesteni kontrolovat teplotu svetla, trocha se to hreje, pripadne vhcit vodou. Pro ochranu proti UV nalepena PPF TPU folie (dost draha - 100x125cm me stal 1600).
Vysledek je, hodne znat. Vrchni lak na tom svetle byl hodne zniceny a popraskany, tou 800 rucne bylo potreba brousit celkem dlouho dost, nez se to sundalo
Brouseni/lesteni a lepeni folie na obe svetla tak cca 3 hodiny prace.
Přílohy: 9d849e25-8bf8-47ef-91c2-7f09027d2e4a.jpeg ( 228885b ) - 6ccdd9c5-654b-4013-bac9-b84c1d93fbca.jpeg ( 123053b ) - |
|
22.08.2022 22:02 -
|
3345971
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|