| | |
24.01.2012 21:38 -
Re: Výměna motorového oleje
|
2443838
|
|
nomadm
|
Město: Otrokovice, Auto: koda Felicia Combi 1.3 MPi | Počet příspěvků: 29 |
|
|
na kolik prijde vymena oleje a filtru do C5 II 2.0 benzin v servise?
na kolik prijde vymena oleje a filtru do C5 II 2.0 benzin v servise?
|
|
24.01.2012 22:23 -
|
2443859
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zeptej se v servise, telefonem. Jinak počítej asi tak 3x a 4x drá ne kdy si materiál koupí v eshopu a práci udělá sám.
:-D Zeptej se v servise, telefonem. Jinak počítej asi tak 3x a 4x drá ne kdy si materiál koupí v eshopu a práci udělá sám.
|
|
24.01.2012 22:47 -
|
2443872
|
|
nomadm
|
Město: Otrokovice, Auto: koda Felicia Combi 1.3 MPi | Počet příspěvků: 29 |
|
|
dik za odpoved, no nikdyj jsem olej sam nemenil, tak zjistuji...
dik za odpoved, no nikdyj jsem olej sam nemenil, tak zjistuji...
|
|
24.01.2012 22:57 -
|
2443874
|
|
jumep
|
|
|
ono zalezi na servise, lebo je servis, servis, jano z garaze, bastlic a to co si dokazes doma spravit
servis - autorizak, mali by vediet co a ako a spravit to poriadne, skusenost je ze castokrat to bohuzial je horsie ako bastlic, plus je ze ekologicky spravne likviduje odpad z oleja
servis - neautorizovany, robi vsetko mozne, kvalitativne zalezi na tom koho si vyberes, rovnako likviduje spravny sposobom odpad, preto je to aj drahsie
jano z garaze - moze byt dobra volba, ale musis vedet ze je to spravny jano z garaze a skutocne vie co robi, tj. vie aky olej tam patri, vie co sa ma vsetko vymenit a vie skontrolovat co treba, ak toto nevie, je to bastlic, ekologicka likvidacia odpadu tu uz je na povazenou, ale aspon sa snazi co to dodrzat
bastlic - to netreba moc komentovat, tvari sa ze vsetko vie vsade bol, ale ked si to skontrolujes, zhrozis sa, ekologia mu nic nehovori a rajciny pomaly zalieva starou nemrzkou
a potom je to o tom co si dokazes sam doma, ak sa toho bojis, tak to radsej nerob, ale myslim si ze budes na tom lepsie ako bastlic ...
ono zalezi na servise, lebo je servis, servis, jano z garaze, bastlic a to co si dokazes doma spravit
servis - autorizak, mali by vediet co a ako a spravit to poriadne, skusenost je ze castokrat to bohuzial je horsie ako bastlic, plus je ze ekologicky spravne likviduje odpad z oleja
servis - neautorizovany, robi vsetko mozne, kvalitativne zalezi na tom koho si vyberes, rovnako likviduje spravny sposobom odpad, preto je to aj drahsie
jano z garaze - moze byt dobra volba, ale musis vedet ze je to spravny jano z garaze a skutocne vie co robi, tj. vie aky olej tam patri, vie co sa ma vsetko vymenit a vie skontrolovat co treba, ak toto nevie, je to bastlic, ekologicka likvidacia odpadu tu uz je na povazenou, ale aspon sa snazi co to dodrzat
bastlic - to netreba moc komentovat, tvari sa ze vsetko vie vsade bol, ale ked si to skontrolujes, zhrozis sa, ekologia mu nic nehovori a rajciny pomaly zalieva starou nemrzkou
a potom je to o tom co si dokazes sam doma, ak sa toho bojis, tak to radsej nerob, ale myslim si ze budes na tom lepsie ako bastlic ...
|
|
24.01.2012 23:04 -
|
2443877
|
|
Darja
|
|
|
no, olej je do 1000Kč, filtr je 200Kč a sehnat si někoho, kdo to udělá.
nikde neuvidí rádi, e si třeba veze svůj olej, protoe na oleji je mare víc jak 70% v autorizácích.
Natěstí výměna oleje je tak jednoduchá věc, e jí udělá skoro kadej mechanik, jediný, co můe dodrbat je, e nedá krouek pod výpuák a prdne vana, nebo můe strhnout závit nebo nemázne filtr nebot o nastartuje bez oleje... nic horího se stát nemůe
no, olej je do 1000Kč, filtr je 200Kč a sehnat si někoho, kdo to udělá.
nikde neuvidí rádi, e si třeba veze svůj olej, protoe na oleji je mare víc jak 70% v autorizácích.
Natěstí výměna oleje je tak jednoduchá věc, e jí udělá skoro kadej mechanik, jediný, co můe dodrbat je, e nedá krouek pod výpuák a prdne vana, nebo můe strhnout závit nebo nemázne filtr nebot o nastartuje bez oleje... nic horího se stát nemůe :-))
|
|
25.01.2012 10:14 -
|
2443896
|
|
jumep
|
|
|
setrit na filtroch neni to najzdravsie ...
hlavne na naftovom je velky nerozum setrit
a kabinak, ked pozrem tak ten kvalitnejsi je za 425, naklady nan sa vratia v podobe ze nemusis cistit klimu atd, na svojom aute som klimu cistil len raz ... (asi rok po kupe, kym som si nezacal filtre menit sam)
setrit na filtroch neni to najzdravsie ...
hlavne na naftovom je velky nerozum setrit
a kabinak, ked pozrem tak ten kvalitnejsi je za 425, naklady nan sa vratia v podobe ze nemusis cistit klimu atd, na svojom aute som klimu cistil len raz ... (asi rok po kupe, kym som si nezacal filtre menit sam)
|
|
25.01.2012 11:34 -
|
2443905
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
jumep napsal(a): setrit na filtroch neni to najzdravsie ... hlavne na naftovom je velky nerozum setrit a kabinak, ked pozrem tak ten kvalitnejsi je za 425, naklady nan sa vratia v podobe ze nemusis cistit klimu atd, na svojom aute som klimu cistil len raz ... (asi rok po kupe, kym som si nezacal filtre menit sam) já ty ceny jen tak zhruba u nepamatuju(asi věkem)ale tam se dělalo víc věcí-rozvody,pumpa čistění klimy atd.jětě mě čeká výměna hydraul.kapaliny ale a bude teplo+výměna náplně klimy...u nás 8set v akci
setrit na filtroch neni to najzdravsie ... hlavne na naftovom je velky nerozum setrit a kabinak, ked pozrem tak ten kvalitnejsi je za 425, naklady nan sa vratia v podobe ze nemusis cistit klimu atd, na svojom aute som klimu cistil len raz ... (asi rok po kupe, kym som si nezacal filtre menit sam) já ty ceny jen tak zhruba u nepamatuju(asi věkem)ale tam se dělalo víc věcí-rozvody,pumpa čistění klimy atd.jětě mě čeká výměna hydraul.kapaliny ale a bude teplo+výměna náplně klimy...u nás 8set v akci
|
|
23.02.2012 00:08 -
|
2453160
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
tomix napsal(a):
.link.
http://www.mdily.cz/total-quartz-9000-5w-40-5l.html :-d:-p
|
|
23.02.2012 08:32 -
|
2453175
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
TomasT napsal(a):
neco noveho ENERGY
neco noveho ENERGY:-d:palec
|
|
23.02.2012 19:03 -
|
2453326
|
|
tomix
|
Město: Ceska lipa, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 232 |
|
|
kupoval nekdo tady?
.link.
.link.
kupoval nekdo tady?
http://obchody.heureka.cz/oleje-pema-cz/recenze/ :nevim
http://www.oleje-pema.cz/motorovy-olej-total-5w-40-quartz-9000-plne-synteticky-5l-tt-5w-40-q9000-5_33623.html
|
|
23.02.2012 20:41 -
|
2453362
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
.link.
tady má levnějí a ověřený
http://www.oleje-motorove.cz/www-oleje-motorove-cz/eshop/4-1-Total/0/5/64-Total-Quartz-9000-5W-40-5L
tady má levnějí a ověřený
|
|
25.02.2012 10:47 -
|
2453641
|
|
maros19
|
Město: Bardejov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 10 |
|
|
Chcel by som sa opytat, budem menit olej v servise a chcel by som sa opytat nemam v aute nalepku aky olej sa nachadza v aute musim dat rovnaky alebo mozem dat nejaky iny
Chcel by som sa opytat, budem menit olej v servise a chcel by som sa opytat nemam v aute nalepku aky olej sa nachadza v aute musim dat rovnaky alebo mozem dat nejaky iny:nevim
|
|
25.02.2012 10:57 -
|
2453642
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To má blbý, kdy neví, co tam bývalý majitel nalil. Mohl to být etřílek a před prodejem tam dát nějaký laciný svinstvo. Já bych nedával nic jinýho ne to co tam patří - Total. Problém by mohl vzniknout, pokud by tam byl minerální olej, co ale asi neudělá ani to největí čuně. V tom případě by byl na místě proplach. Jene u 1.6 se nedá vechen olej vypustit a tak by ty proplachy měly být alespoň 2. A to je dost nákladná výměna oleje. Nezbývá ne věřit a prostě tam nalít TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 a doufat, e ten starý olej je alespoň polosyntetika. V takovém případě by nic nehrozilo a měl bys být klidný.
To má blbý, kdy neví, co tam bývalý majitel nalil. Mohl to být etřílek a před prodejem tam dát nějaký laciný svinstvo. Já bych nedával nic jinýho ne to co tam patří - Total. Problém by mohl vzniknout, pokud by tam byl minerální olej, co ale asi neudělá ani to největí čuně. V tom případě by byl na místě proplach. Jene u 1.6 se nedá vechen olej vypustit a tak by ty proplachy měly být alespoň 2. A to je dost nákladná výměna oleje. Nezbývá ne věřit a prostě tam nalít TOTAL QUARTZ INEO ECS 5W-30 a doufat, e ten starý olej je alespoň polosyntetika. V takovém případě by nic nehrozilo a měl bys být klidný.
|
|
25.02.2012 11:37 -
|
2453644
|
|
tomix
|
|
|
Davam 5w-40 Total 9000 QUARTZ doporucil servis M.Boleslav Mrkvicka a tam stoji vyměna oleje4000 kc měním sám za 1100kc i filtr
(druhá výměna po13 000km od koupi vozu)
Davam 5w-40 Total 9000 QUARTZ doporucil servis M.Boleslav Mrkvicka a tam stoji vyměna oleje4000 kc:-o měním sám za 1100kc i filtr
(druhá výměna po13 000km od koupi vozu)
|
|
25.02.2012 14:01 -
|
2453650
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 429 |
|
|
Ale přeci je to přímo na ná motor 1.6 HDi
ACEA C2/A5/B5, PSA PEUGEOT a CITROEN
Total Quartz Ineo ECS je jediný olej s minimálním obsahem chemických komponent (Low SAP olej) doporučený PEUGEOT a CITROEN. Byl testován a schválen PSA dle kritérií mnohem přísnějích ne udává standard ACEA C2. Total Quartz Ineo ECS motorový olej nové generace vyvinutý "Low SAP" technologií zejména pro motory vozidel PEUGEOT a CITROEN. Moderní formule garantuje podporu úspory paliva a optimalizuje účinnost a prodluuje ivotnost zařízení sniujících emise (částicové filtry, EGR).
Total Quartz Ineo ECS je mazivo podporující úsporu paliva (FE mazivo 2. generace). Lze pouít v dieselových motorech starí i nejmodernějí konstrukce. Je rovně vhodný i pro větinu benzínových motorů (v souladu s manuálem k vozidlu). Total Quartz Ineo ECS splňuje nejnáročnějí cykly údrby a poadavky provozu (dálnice, městský a příměstský provoz...) během celého roku.
Total Quartz Ineo ECS 5W-30 výhody:
- Podporuje účinnost a prodluuje ivotnost částicových filtrů (minimalizuje zanáení filtrů anorganickými částicemi a o 50% ve srovnání s konvenčními oleji)
- Podporuje úsporu paliva spalovacího motoru a o 6% během startovací fáze a v průměru a o 3,5% při kombinovaném provozu ve srovnání s referenčním olejem ACEA (testy vykonány na vozidle Citroen C4 1,6 Hdi)
- ECS podporuje redukce emisí CO2 a ostatních emisí. Nií spotřeba paliva sniuje rovně emise CO2, nízký obsah fosforu zefektivňuje účinnost katalyzátoru a EGR ventilu, čím jsou optimalitovány i emise NOX
- Díky účinným detergentním a dispersním aditivům a okamitému mazání, zajiuje Quartz Ineo ECS trvalou čistotu motoru a vyhovuje nejnáročnějím cyklům údrby PSA
Ale přeci je to přímo na ná motor 1.6 HDi:nevim
ACEA C2/A5/B5, PSA PEUGEOT a CITROEN
Total Quartz Ineo ECS je jediný olej s minimálním obsahem chemických komponent (Low SAP olej) doporučený PEUGEOT a CITROEN. Byl testován a schválen PSA dle kritérií mnohem přísnějích ne udává standard ACEA C2. Total Quartz Ineo ECS motorový olej nové generace vyvinutý "Low SAP" technologií zejména pro motory vozidel PEUGEOT a CITROEN. Moderní formule garantuje podporu úspory paliva a optimalizuje účinnost a prodluuje ivotnost zařízení sniujících emise (částicové filtry, EGR).
Total Quartz Ineo ECS je mazivo podporující úsporu paliva (FE mazivo 2. generace). Lze pouít v dieselových motorech starí i nejmodernějí konstrukce. Je rovně vhodný i pro větinu benzínových motorů (v souladu s manuálem k vozidlu). Total Quartz Ineo ECS splňuje nejnáročnějí cykly údrby a poadavky provozu (dálnice, městský a příměstský provoz...) během celého roku.
Total Quartz Ineo ECS 5W-30 výhody:
- Podporuje účinnost a prodluuje ivotnost částicových filtrů (minimalizuje zanáení filtrů anorganickými částicemi a o 50% ve srovnání s konvenčními oleji)
- Podporuje úsporu paliva spalovacího motoru a o 6% během startovací fáze a v průměru a o 3,5% při kombinovaném provozu ve srovnání s referenčním olejem ACEA (testy vykonány na vozidle Citroen C4 1,6 Hdi)
- ECS podporuje redukce emisí CO2 a ostatních emisí. Nií spotřeba paliva sniuje rovně emise CO2, nízký obsah fosforu zefektivňuje účinnost katalyzátoru a EGR ventilu, čím jsou optimalitovány i emise NOX
- Díky účinným detergentním a dispersním aditivům a okamitému mazání, zajiuje Quartz Ineo ECS trvalou čistotu motoru a vyhovuje nejnáročnějím cyklům údrby PSA
|
|
25.02.2012 14:01 -
|
2453651
|
|
Mikra
|
|
|
Ono je to skoro jedno. Já taky dával 5W40 a do poslední výměny v Citroenu na garančce. Tam mi řekli, e pro můj motor je inovace právě 5W30 Ineo. To myslím platí i pro 1.6 HDi. U 1.6 bych se toho drel spí, protoe Ineo má mít mení obsah popela a měl by míň ucpávat FAP, kterej je právě u 1.6 mení a hůř čistitelnej. Na druhou stranu, pokud je spotřeba oleje tak malá, jako mám já, teda nulová mezi jednotlivýma výměnama, tak nevím, jak by se ten popel do FAPu dostal. Tím teda přibyla jedna monost navíc. Buď 5W40 TOTAL QUARTZ 9000 a nebo 5W40 TOTAL QUARTZ INEO ECS. Ineo je trochu draí.
Ono je to skoro jedno. Já taky dával 5W40 a do poslední výměny v Citroenu na garančce. Tam mi řekli, e pro můj motor je inovace právě 5W30 Ineo. To myslím platí i pro 1.6 HDi. U 1.6 bych se toho drel spí, protoe Ineo má mít mení obsah popela a měl by míň ucpávat FAP, kterej je právě u 1.6 mení a hůř čistitelnej. Na druhou stranu, pokud je spotřeba oleje tak malá, jako mám já, teda nulová mezi jednotlivýma výměnama, tak nevím, jak by se ten popel do FAPu dostal. Tím teda přibyla jedna monost navíc. Buď 5W40 TOTAL QUARTZ 9000 a nebo 5W40 TOTAL QUARTZ INEO ECS. Ineo je trochu draí.
|
|
25.02.2012 14:12 -
|
2453652
|
|
DaveLbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 429 |
|
|
Je pravda,e v servisu autorizovaném přímo ve Francii do mého auta dávali právě 5W40 a já tady doma mám 5W30 INEO.
Mě teda taky neere olej(jetě aby e ,ale chtěl jsem propláchnout motor od karbonu nějakou srágorou a koukám,e je to u 1.6 docela problém.Tak nevím jestli to mám udělat?
Je pravda,e v servisu autorizovaném přímo ve Francii do mého auta dávali právě 5W40 a já tady doma mám 5W30 INEO.
Mě teda taky neere olej(jetě aby e :),ale chtěl jsem propláchnout motor od karbonu nějakou srágorou a koukám,e je to u 1.6 docela problém.Tak nevím jestli to mám udělat?:nevim
|
|
| |
|
|