| | |
31.03.2017 19:49 -
Re: Výměna motorového oleje
|
3055068
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Jsem nepsal koupí, ale vezme..
Benzín, vodu atp bych s tím asi taky nečerpal, ale ten olej z motoru jo. Samozřejmě ne 90 stupňovej... No a kdy se mi to třeba při přítí výměně rozsype, tak je mi to uplně fuk a nejspí koupim novej.
Jetě jenom - podobnej křáp je třeba kompresor do zapalovače. Taky u mi asi dvakrát bodnul, ale na "profi" pouívání to opravdu neni..
Jsem nepsal koupí, ale vezme.. :-))))
Benzín, vodu atp bych s tím asi taky nečerpal, ale ten olej z motoru jo. Samozřejmě ne 90 stupňovej... No a kdy se mi to třeba při přítí výměně rozsype, tak je mi to uplně fuk a nejspí koupim novej. :-)
Jetě jenom - podobnej křáp je třeba kompresor do zapalovače. Taky u mi asi dvakrát bodnul, ale na "profi" pouívání to opravdu neni.. :-)
|
|
31.03.2017 21:07 -
|
3055088
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Nehledal bych za tim hned kolenovrtsví, ale mě to třeba baví si něco na autě udělat.Dříve sem si dělal na autech spoustu věcí sám, ale u C5 u toho neni moc na co si troufám.Ale takový prkotiny jako vyměnit olej proč né? Loni výměna kotučů destiček, rozhýbání promazání ručky, výměna korektoru apod. blbůstky.Před 6 lety montá parkovacích čidel Valeo za 1500.- od kterejch mě tady kdekdo odrazoval e to nevydrí a fugnujou doteď.Na takový věci jako klima klapky u se necejtim tak sem si to nechal udělat.
Ono dávat auto do servisu je vdycky stres, auto vrátěj ze zamatlaným iterierem od míru, na krémový sedačky si klidně dřepnou ve pinavejch montérkách, kdy jim člověk vleze do dílny a vidí jak se na sedačkách válej náhradní díly a na kapotě poloenej balík co jim zrovna přivezlo PPL tak člověk jde mdlob.
Po výměně oleje u "odborníků" se mi na dálnici rozletěl kryt pod motorem protoe tam půlka příchytek chyběla.A takhle by se dalo pokračovat do alelůja
Nehledal bych za tim hned kolenovrtsví, ale mě to třeba baví si něco na autě udělat.Dříve sem si dělal na autech spoustu věcí sám, ale u C5 u toho neni moc na co si troufám.Ale takový prkotiny jako vyměnit olej proč né? Loni výměna kotučů destiček, rozhýbání promazání ručky, výměna korektoru apod. blbůstky.Před 6 lety montá parkovacích čidel Valeo za 1500.- od kterejch mě tady kdekdo odrazoval e to nevydrí a fugnujou doteď.Na takový věci jako klima klapky u se necejtim tak sem si to nechal udělat.
Ono dávat auto do servisu je vdycky stres, auto vrátěj ze zamatlaným iterierem od míru, na krémový sedačky si klidně dřepnou ve pinavejch montérkách, kdy jim člověk vleze do dílny a vidí jak se na sedačkách válej náhradní díly a na kapotě poloenej balík co jim zrovna přivezlo PPL tak člověk jde mdlob.
Po výměně oleje u "odborníků" se mi na dálnici rozletěl kryt pod motorem protoe tam půlka příchytek chyběla.A takhle by se dalo pokračovat do alelůja :-d
|
|
31.03.2017 21:39 -
|
3055099
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
tak to ale je dle meho vec majitele kam auto da a nelze dle jedne umastene garaze soudit ostatni
tak to ale je dle meho vec majitele kam auto da a nelze dle jedne umastene garaze soudit ostatni
|
|
01.04.2017 01:05 -
|
3055151
|
|
vaf
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Mahony napsal(a): Nehledal bych za tim hned kolenovrtsví, ale mě to třeba baví si něco na autě udělat.Dříve sem si dělal na autech spoustu věcí sám, ale u C5 u toho neni moc na co si troufám.Ale takový prkotiny jako vyměnit olej proč né? Loni výměna kotučů destiček, rozhýbání promazání ručky, výměna korektoru apod. blbůstky.Před 6 lety montá parkovacích čidel Valeo za 1500.- od kterejch mě tady kdekdo odrazoval e to nevydrí a fugnujou doteď.Na takový věci jako klima klapky u se necejtim tak sem si to nechal udělat.
Po výměně oleje u "odborníků" se mi na dálnici rozletěl kryt pod motorem protoe tam půlka příchytek chyběla.A takhle by se dalo pokračovat do alelůja
Mahony - jako bychom měli k dispozici stejné servisy
Mahony - jako bychom měli k dispozici stejné servisy:-))))
|
|
02.04.2017 14:19 -
|
3055476
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Cucat olej odshora, kdy nejvíce usazenin je na dně vany mi připadá skutečně "geniální".
Cucat olej odshora, kdy nejvíce usazenin je na dně vany mi připadá skutečně "geniální".
|
|
02.04.2017 14:37 -
|
3055477
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
vseved - jene ono to cucá práve ze dna vany...
vseved - jene ono to cucá práve ze dna vany... ;-)
|
|
04.04.2017 19:42 -
|
3056592
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Někdy kolem roku 1978 s vyčerpáváním oleje začalo v některých servisech (Simca, Saab). Pak se od toho upustilo, protoe se zjistilo, e oproti klasickému vyputění zůstalo ve vaně a o 30 procent usazenin více.
Někdy kolem roku 1978 s vyčerpáváním oleje začalo v některých servisech (Simca, Saab). Pak se od toho upustilo, protoe se zjistilo, e oproti klasickému vyputění zůstalo ve vaně a o 30 procent usazenin více.
|
|
04.04.2017 20:08 -
|
3056608
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nebavíme se tu o jiných autech. Některý motory v C5 mají nevhodně řeený vypoutěcí otvor a ve vaně zůstává zbytek oleje. Pokud se jen vypoutí, tak samozřejmě se zbytkem oleje zůstávají na dně i usazeniny. Pokud ale z takový vany odsává, tak to bere od spodku a i kdy tam třeba něco zbyde, tak spí jen starý olej. Ten kal ze dna to bere jako první, protoe odsává ode dna.
No a pro mechaniky je odsávačka asi jasná volba. Hodí čerpadlo na auto a můe se klidně věnovat jiný práci.
Nebavíme se tu o jiných autech. Některý motory v C5 mají nevhodně řeený vypoutěcí otvor a ve vaně zůstává zbytek oleje. Pokud se jen vypoutí, tak samozřejmě se zbytkem oleje zůstávají na dně i usazeniny. Pokud ale z takový vany odsává, tak to bere od spodku a i kdy tam třeba něco zbyde, tak spí jen starý olej. Ten kal ze dna to bere jako první, protoe odsává ode dna.
No a pro mechaniky je odsávačka asi jasná volba. Hodí čerpadlo na auto a můe se klidně věnovat jiný práci. ;-)
|
|
27.07.2017 21:49 -
|
3085379
|
|
luta
|
|
|
Je tu někdo kdo si nechal u 1.6 HDi prolisovat výpustný otvor na olejové vaně ven nebo případně nevíte, zda to někdo dělá kolem Brna ? Já vím pouze o Hodoníně, psali o tom někde ve Světě motorů. U delí dobu mi to vrtá hlavou, údajně je díky tomu moné vypustit větinu olejové náplně.
Je tu někdo kdo si nechal u 1.6 HDi prolisovat výpustný otvor na olejové vaně ven nebo případně nevíte, zda to někdo dělá kolem Brna ? Já vím pouze o Hodoníně, psali o tom někde ve Světě motorů. U delí dobu mi to vrtá hlavou, údajně je díky tomu moné vypustit větinu olejové náplně.
|
|
16.08.2017 13:18 -
|
3089315
|
|
Pavel123
|
Město: Beneov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
Jetě jedna otázka prosím.Kde je umístěn olejový filtr na C5 I ? Pro motor 2.0 16V.Díky.
Jetě jedna otázka prosím.Kde je umístěn olejový filtr na C5 I ? Pro motor 2.0 16V.Díky.
|
|
16.08.2017 13:46 -
|
3089321
|
|
Pavel123
|
Město: Beneov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
Díky za odpověď.Sem dneska chtěl měnit olej a nevím kde je filtr... tak snad ho někde pod altíkem najdu.Jinak dostanu se k němu shora?Nebo musím zespodu?
Díky za odpověď.Sem dneska chtěl měnit olej a nevím kde je filtr...:nevim tak snad ho někde pod altíkem najdu.Jinak dostanu se k němu shora?Nebo musím zespodu?
|
|
16.08.2017 17:53 -
|
3089344
|
|
jumep
|
|
|
zospodu, je tam pod sanim
zospodu, je tam pod sanim
|
|
20.03.2018 16:49 -
|
3140869
|
|
marton
|
|
|
Caute
prosim znalych resp tych co maju pristup , aky je objem olejovej naplne v motore 2.0 HDI 110 kW (AHX) ?
vdaka
Caute
prosim znalych resp tych co maju pristup , aky je objem olejovej naplne v motore 2.0 HDI 110 kW (AHX) ?
vdaka
|
|
20.03.2018 18:08 -
|
3140876
|
|
Dali
|
Město: Levice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 11 |
|
|
.link.
http://autasatua.com/motorovy-olej/citroen/c5.html
|
|
28.03.2018 21:57 -
|
3143868
|
|
flyteSVK
|
|
|
Tusite niekto rozmer tej medenej podlozky pod vypustaci srob? Kedysi som ich kupil viac naraz a samozrejme ze neviem akych. .link.
Tusite niekto rozmer tej medenej podlozky pod vypustaci srob? Kedysi som ich kupil viac naraz a samozrejme ze neviem akych. http://www.123-olej.sk/podlozka-pod-skrutku-olejovej-vane
|
|
28.03.2018 22:06 -
|
3143869
|
|
jumep
|
|
|