| | |
18.03.2017 13:16 -
Re: Výměna motorového oleje
|
3051293
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
chlapi, robi to jeden cinan.
minule mi to tiez islo snad polhodinu. lebo som mal studeny olej. chyba. inak to je do par minut
chlapi, robi to jeden cinan.
minule mi to tiez islo snad polhodinu. lebo som mal studeny olej. chyba. inak to je do par minut
|
|
18.03.2017 15:08 -
|
3051331
|
|
jumep
|
|
|
aj v navode je pisane zohriat olej a tiez je v navode pisane napr neprecerpavat prevodovy olej (prilis husty)
potom to jasne ze trva dlho
aj v navode je pisane zohriat olej a tiez je v navode pisane napr neprecerpavat prevodovy olej (prilis husty)
potom to jasne ze trva dlho
|
|
19.03.2017 14:54 -
|
3051531
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
chlapi sorry, citron som poriadne zohrial a tych 5l bolovonku hned. peugeot som mal asi studeny olej...
chlapi sorry, citron som poriadne zohrial a tych 5l bolovonku hned. peugeot som mal asi studeny olej...
|
|
19.03.2017 15:53 -
|
3051539
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Já s tím měnil olej dvakrát, jedno clio 1.2 a C5 I 2.2 a oboje na pohodu. U citroue byl olej hustějí, tak to nelo tak pěkně jako u clia, ale na domácí výměnu oleje super..
Já s tím měnil olej dvakrát, jedno clio 1.2 a C5 I 2.2 a oboje na pohodu. U citroue byl olej hustějí, tak to nelo tak pěkně jako u clia, ale na domácí výměnu oleje super.. ;)
|
|
30.03.2017 09:21 -
|
3054585
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Tak jsem dnes na zkouku zakoupil :
.link.
Měním oleje ve čtyřech autech , tak pokud to bude fungovat , něco pinavé práce by to mohlo uetřit .
Tak jsem dnes na zkouku zakoupil :
http://www.lidl.cz/cs/nabidka.htm?action=showDetail&id=73451
Měním oleje ve čtyřech autech , tak pokud to bude fungovat , něco pinavé práce by to mohlo uetřit .
|
|
30.03.2017 17:04 -
|
3054737
|
|
vaf
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Ha panáček navtívil lídl, dnes jsem se na to také koukal. Ale ji mám doma podobný. Chvilku poskakuje, ale olej to vytáhne. ádná rychlovka, ale jeto rychlejí ne sundat spodní dekl motoru.
Ha panáček navtívil lídl, dnes jsem se na to také koukal. Ale ji mám doma podobný. Chvilku poskakuje, ale olej to vytáhne. ádná rychlovka, ale jeto rychlejí ne sundat spodní dekl motoru.
|
|
30.03.2017 19:25 -
|
3054780
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já si rád sundávám spodní dekl. I kdy bych nemusel, protoe v něm mám otvor pod vypoutěcím roubem. Jde spí o to, e si prohlídnu spodek, jak se mi krásně mastí od prosakujícího oleje, podívám se na hadice a trubky, jestli se třeba někde něco neděje apod. Prostě si udělám jednou za rok pěkný odpoledne pod autem.
Já si rád sundávám spodní dekl. I kdy bych nemusel, protoe v něm mám otvor pod vypoutěcím roubem. Jde spí o to, e si prohlídnu spodek, jak se mi krásně mastí od prosakujícího oleje, podívám se na hadice a trubky, jestli se třeba někde něco neděje apod. Prostě si udělám jednou za rok pěkný odpoledne pod autem. :-))
|
|
30.03.2017 19:54 -
|
3054786
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
Tak úplně k hownu bych neřekl ... to se dá vyuít třeba na vycucnutí oleje ze sekačky . A za ty tři kila ...
Tak úplně k hownu bych neřekl ... to se dá vyuít třeba na vycucnutí oleje ze sekačky . A za ty tři kila ...
|
|
31.03.2017 07:23 -
|
3054931
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no ono uz podle konstrukce je to spis cerpadlo na precerpani oleje/paliva ,ale ne z auta ,ale z nadoby do nadoby
no ono uz podle konstrukce je to spis cerpadlo na precerpani oleje/paliva ,ale ne z auta ,ale z nadoby do nadoby
|
|
31.03.2017 09:07 -
|
3054940
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
poriadne zohrej motor aby sa prehrial olej a pojde to bez problemov.
To cepradlo je uplne v pohode, testovane pred par tyzdnami
poriadne zohrej motor aby sa prehrial olej a pojde to bez problemov.
To cepradlo je uplne v pohode, testovane pred par tyzdnami
|
|
31.03.2017 16:06 -
|
3055006
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
poradne ohrej motor a pumpuj z motoru 90-100 stupnovy olej plastovou hadickou pres plastove cerpadelko ..dobra rada nad zlato..boze premejsite vubec nekdy nad tim co delate ?
kolik stoji vymena v servise a kolik tohle nesmyslne setreni ,nechapu cloveka ktery da 200 a vice za auto a nema 2000 na vymenu oleje jednou rocne
poradne ohrej motor a pumpuj z motoru 90-100 stupnovy olej plastovou hadickou pres plastove cerpadelko ..dobra rada nad zlato..boze premejsite vubec nekdy nad tim co delate ?
kolik stoji vymena v servise a kolik tohle nesmyslne setreni ,nechapu cloveka ktery da 200 a vice za auto a nema 2000 na vymenu oleje jednou rocne
|
|
31.03.2017 16:42 -
|
3055011
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Neřekl bych, e hlavní důvod je uetření, jako spí nechu dát auto do servisu.. Já u auto do klasickýho servisu nedám asi nikdy, vdycky akorát problémy, který stejně nakonec řeili místní. Kadej nemá tebe, jardu, hanze, jumepa atp za rohem, tak proč si kravinu jako výměnu oleje neudělat sám a usnadnit si to? Já to pouil na záloním autě (clio 1.2) a bylo to během chvíle a v pohodě..
Neřekl bych, e hlavní důvod je uetření, jako spí nechu dát auto do servisu.. Já u auto do klasickýho servisu nedám asi nikdy, vdycky akorát problémy, který stejně nakonec řeili místní. Kadej nemá tebe, jardu, hanze, jumepa atp za rohem, tak proč si kravinu jako výměnu oleje neudělat sám a usnadnit si to? Já to pouil na záloním autě (clio 1.2) a bylo to během chvíle a v pohodě.. ;)
|
|
31.03.2017 16:51 -
|
3055014
|
|
nVi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
To já taky mám pouívám čerpadlo asi za 500 a měl jsem to rozdělané ve vnitř je něco jako rotační píst ve v kovovém provedení.
To je důvod proč tím nejde čerpat benzín ale jen olej nebo nafta, protoe by se to zadřelo.
Take pokud člověk nečerpá olej co má miň jak 60 stupňů tak by to neměl být problém. + Teda pouívám injekční stříkačku abych vysál to co je pod olejovým filtrem.
To já taky mám pouívám čerpadlo asi za 500 a měl jsem to rozdělané ve vnitř je něco jako rotační píst ve v kovovém provedení.
To je důvod proč tím nejde čerpat benzín ale jen olej nebo nafta, protoe by se to zadřelo.
Take pokud člověk nečerpá olej co má miň jak 60 stupňů tak by to neměl být problém. + Teda pouívám injekční stříkačku abych vysál to co je pod olejovým filtrem.
|
|
31.03.2017 17:01 -
|
3055020
|
|
autodiag
|
|
|
DeFuckTo napsal(a): Neřekl bych, e hlavní důvod je uetření, jako spí nechu dát auto do servisu.. Já u auto do klasickýho servisu nedám asi nikdy, vdycky akorát problémy, který stejně nakonec řeili místní. Kadej nemá tebe, jardu, hanze, jumepa atp za rohem, tak proč si kravinu jako výměnu oleje neudělat sám a usnadnit si to? Já to pouil na záloním autě (clio 1.2) a bylo to během chvíle a v pohodě..
nerikej mi ze nemas kolem schopneho mechanika??? myslim ze pri trose hledani by jsi nasel
sem 50.3087917N, 14.5014842E to mas 50km po dalnici
sem 50.3732508N, 13.8629692E to mas neco pres 30
nerikej mi ze nemas kolem schopneho mechanika??? myslim ze pri trose hledani by jsi nasel
sem 50.3087917N, 14.5014842E to mas 50km po dalnici
sem 50.3732508N, 13.8629692E to mas neco pres 30
|
|
31.03.2017 18:19 -
|
3055042
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Mluvil jsem spí obecně ne o sobě.. Na citrouovi mi to měnil Hanz a Jarda, rovnou s něčem jiným.. Ale s cliem, se kterym mě nebaví jet ani kilometr na nákup, (nedej boe, kdy s tím jedu 30km do práce), bych fakt nechtěl jet 30-50km jen kvůli výměně oleje, kterou mam doma udělanou (kdy dlouho) za čas samotný cesty do servisu..
Uetřim čas, "práci" a nemyslim si, e bych to udělal hůř ne oni. A nevěřim, e by to někdo dělal primárně kvůli úspoře v řádu stovek korun, ale právě kvůli tomu, co píu..
Mluvil jsem spí obecně ne o sobě.. Na citrouovi mi to měnil Hanz a Jarda, rovnou s něčem jiným.. Ale s cliem, se kterym mě nebaví jet ani kilometr na nákup, (nedej boe, kdy s tím jedu 30km do práce), bych fakt nechtěl jet 30-50km jen kvůli výměně oleje, kterou mam doma udělanou (kdy dlouho) za čas samotný cesty do servisu.. ;)
Uetřim čas, "práci" a nemyslim si, e bych to udělal hůř ne oni. A nevěřim, e by to někdo dělal primárně kvůli úspoře v řádu stovek korun, ale právě kvůli tomu, co píu.. :-)
|
|
31.03.2017 18:29 -
|
3055052
|
|
autodiag
|
|
|
to vaf :nee timhle smerem nejezdim ...
to Defuckto: v 90% to o hloubkovem vrtu kolene je..delam s lidma pomerne dlouho a ver mi ze se uz najdou i taci kteri aby usetrili nabizi ze si odvezou filtr i vyjetej olej ,samo kdyz vlezou do dilny maji pod pazi olej i filtry svoje,obvykla znacka oleje je WS a fitr filtron a uz pred dilnou se ptaji za kolik.. ...kavu i jidlo si taky doma udelam ale presto si za ni zaplatim a zajedu i kdyz dle tve logiky je kava driv nez se obuju a zavru za sebou dvere
to vaf :nee timhle smerem nejezdim :) :)...
to Defuckto: v 90% to o hloubkovem vrtu kolene je..delam s lidma pomerne dlouho a ver mi ze se uz najdou i taci kteri aby usetrili nabizi ze si odvezou filtr i vyjetej olej ,samo kdyz vlezou do dilny maji pod pazi olej i filtry svoje,obvykla znacka oleje je WS a fitr filtron a uz pred dilnou se ptaji za kolik..;) ...kavu i jidlo si taky doma udelam ale presto si za ni zaplatim a zajedu i kdyz dle tve logiky je kava driv nez se obuju a zavru za sebou dvere :-))
|
|
31.03.2017 18:56 -
|
3055054
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Tak třeba ráno před prací si taky málokdo zajede někam na kvalitní kávu, ale dá si doma rychlýho instanta a jede makat
Kdy jsem to měnil já, tak jsem to měnil rovnou na dvou autech, ta představa jet někam s jednim, domu a znova s druhym...
Tvojí logikou potom věřím, e takovej kolenovrt si radi vezme stříkačku s hadičkou a vytahá si to ručně, dát 500 za čerpadlo by nepřeil..
No, myslim, e to je něco jinýho pro lidi, který se tim ivěj, to je jasný. Ale pro uivatele, kterej si "i árovku a stěrače vymění", to je dobře pouitelný..
Tak třeba ráno před prací si taky málokdo zajede někam na kvalitní kávu, ale dá si doma rychlýho instanta a jede makat :-D
Kdy jsem to měnil já, tak jsem to měnil rovnou na dvou autech, ta představa jet někam s jednim, domu a znova s druhym... :-))
Tvojí logikou potom věřím, e takovej kolenovrt si radi vezme stříkačku s hadičkou a vytahá si to ručně, dát 500 za čerpadlo by nepřeil.. :-)
No, myslim, e to je něco jinýho pro lidi, který se tim ivěj, to je jasný. Ale pro uivatele, kterej si "i árovku a stěrače vymění", to je dobře pouitelný..
|
|
31.03.2017 19:27 -
|
3055066
|
|
autodiag
|
|
|
nene kolenovt si nekoupi ani strikacku s hadickou...
ja jen chtel upozornit ze tohle na vytahovani oleje proste neni,zvlast horkeho,jak tu nekdo "dobre" radil
ty ji mas mozna kovovou ale tahle tu nebude..vetsinou je techto "strojich" pistkove nebo lamelove cerpadlo a je to opravdu jen na precerpani studeneho oleje nebo nafty..ne na cerpani benzinu nebo horkeho oleje z motoru
nene kolenovt si nekoupi ani strikacku s hadickou... :)
ja jen chtel upozornit ze tohle na vytahovani oleje proste neni,zvlast horkeho,jak tu nekdo "dobre" radil
ty ji mas mozna kovovou ale tahle tu nebude..vetsinou je techto "strojich" pistkove nebo lamelove cerpadlo a je to opravdu jen na precerpani studeneho oleje nebo nafty..ne na cerpani benzinu nebo horkeho oleje z motoru
|
|
| |
|
|