| | |
02.03.2017 17:38 -
Re: Výměna motorového oleje
|
3045677
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
sgt no si ma vystrasil s tvojou servisnou historiou plus teraz co si pisal ze ti tecie prevodovka. na akych km si teraz?
sgt no si ma vystrasil s tvojou servisnou historiou plus teraz co si pisal ze ti tecie prevodovka. na akych km si teraz?
|
|
03.03.2017 17:53 -
|
3046089
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
robo napsal(a): sgt no si ma vystrasil s tvojou servisnou historiou plus teraz co si pisal ze ti tecie prevodovka. na akych km si teraz?
Tak ta história nie je az taka katastrofa, kedze tu piestnicu dávam skor za vinu autorizovanému servisu, lebo ja som vzdy auto ak lo na zdvihák daval do max polohy. Spojka bol problem netesniaceho gufera a chladič klímy - ivotnos je asi normalne v tejto dobe, hlavne tu kde solia skoro pol roka. To ze mi tečie prevodovka je tiez skor problem autorizovaného servisu - ked menili spojku tak po výmene som siel reklamova ze tečie, vtedy to bol vypúaci srob, teraz to je blokácia spiatočky a ked si pozrie foto zdá sa to nejako po obvode lepené, preto som sa pýtal ci sa to tesni silikónom. Bohuiaž uz mam po záruke a mam najazdených 105tkm/6 rokov.
Tak ta história nie je az taka katastrofa, kedze tu piestnicu dávam skor za vinu autorizovanému servisu, lebo ja som vzdy auto ak lo na zdvihák daval do max polohy. Spojka bol problem netesniaceho gufera a chladič klímy - ivotnos je asi normalne v tejto dobe, hlavne tu kde solia skoro pol roka. To ze mi tečie prevodovka je tiez skor problem autorizovaného servisu - ked menili spojku tak po výmene som siel reklamova ze tečie, vtedy to bol vypúaci srob, teraz to je blokácia spiatočky a ked si pozrie foto zdá sa to nejako po obvode lepené, preto som sa pýtal ci sa to tesni silikónom. Bohuiaž uz mam po záruke a mam najazdených 105tkm/6 rokov.
|
|
16.03.2017 18:24 -
|
3050704
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Akurat som vymenil olej pomocou tohto zazraku:
.link.
Čista robota, odhadom ostalo vo vani asi 1 deci oleja - odsal som 4,5l
Ked som menil vypustakom, tak som nalieval cca 4,6l aby bolo medzi ryskami.
Kupoval som to hlavne kvoli tomu, ze mam 2 auta a kosacku co nema vypustak (motor B&S )
Akurat som vymenil olej pomocou tohto zazraku:
http://www.citroeny.eu/nastroje-naradi-a-pomucky-pro-servis/cerpadlo-na-odsavani-oleje-a-nafty-12v.html
Kupoval som to hlavne kvoli tomu, ze mam 2 auta a kosacku co nema vypustak (motor B&S :-( )
|
|
16.03.2017 18:45 -
|
3050709
|
|
jruze
|
|
|
sgt napsal(a): Akurat som vymenil olej pomocou tohto zazraku:
.link.
Kupoval som to hlavne kvoli tomu, ze mam 2 auta a kosacku co nema vypustak (motor B&S )
To mám někde doma také(jestli jsem to u nevyhodil = pomalé,slabé podtlaková odsávačka je výkonějí a odsaje si myslím víc u jen tím e jak saje tak stahuje k trubičce olej kdeto tato jak si přisaje vzduch ztratí schopnost dosát zústatek.
Já jí pořídil e jsem chtěl pouít na dávkování do topení(ani tam neprola)
To mám někde doma také(jestli jsem to u nevyhodil = pomalé,slabé ;-) podtlaková odsávačka je výkonějí a odsaje si myslím víc u jen tím e jak saje tak stahuje k trubičce olej kdeto tato jak si přisaje vzduch ztratí schopnost dosát zústatek.
Já jí pořídil e jsem chtěl pouít na dávkování do topení(ani tam neprola)
|
|
16.03.2017 18:45 -
|
3050710
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
.link.
no si dalsi co to doporucuje sak uz sme to x krat riesili. inak ja to mam z lidla. supa robota
no si dalsi co to doporucuje :) sak uz sme to x krat riesili. inak ja to mam z lidla. supa robota
|
|
16.03.2017 19:13 -
|
3050718
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
zdarrec,
snad ma neukamenujete, ale na tych 30 stranach sa to zle hlada aku podlozku mam kupit pod srob na olejovej vani? X7 2.0 HDI 120kW, chcel by som menit olej a tak sa chem pripravit. Este akym klucom/torxom to povolit, niekde som tu cital 8 trx alebo 21 kluc, len neviem ci to bolo pre X7
zdarrec,
snad ma neukamenujete, ale na tych 30 stranach sa to zle hlada :D aku podlozku mam kupit pod srob na olejovej vani? X7 2.0 HDI 120kW, chcel by som menit olej a tak sa chem pripravit. Este akym klucom/torxom to povolit, niekde som tu cital 8 trx alebo 21 kluc, len neviem ci to bolo pre X7
|
|
16.03.2017 21:28 -
|
3050843
|
|
jumep
|
|
|
.link.
rhr sa ma davat cela 5L, po nastartovani to stiahne olej a je medzi ryskami ako ma byt
to je jeden z mala motorov kde sa to dobre meni lebo proste bez okolkov nalejes cele
crussader:
21X10-1,5 (napr. 108.502 | ELRING )
rhr sa ma davat cela 5L, po nastartovani to stiahne olej a je medzi ryskami ako ma byt
to je jeden z mala motorov kde sa to dobre meni lebo proste bez okolkov nalejes cele
crussader:
21X10-1,5 (napr. 108.502 | ELRING )
|
|
17.03.2017 14:59 -
|
3051028
|
|
sgt
|
|
|
ja mám v manuále písané 5,25l (výmena s filtrom) ale tožko som tam v ivote pri výmene nedal. 5l max.
Dávam cca 4,5 - 4,8 aby bolo medzi ryskami, nechávam si na prípadné dolievanie ale nikdy som to nemusel robi... Asi narvem celých 5 a bude kžud.
ja mám v manuále písané 5,25l (výmena s filtrom) ale tožko som tam v ivote pri výmene nedal. 5l max.
Dávam cca 4,5 - 4,8 aby bolo medzi ryskami, nechávam si na prípadné dolievanie ale nikdy som to nemusel robi... Asi narvem celých 5 a bude kžud.
|
|
17.03.2017 16:24 -
|
3051058
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
tatko mi volal ze kupil v lidli odsavacu
skusim to najprv na starom pezote, potom sa uvidi
tatko mi volal ze kupil v lidli odsavacu :D
skusim to najprv na starom pezote, potom sa uvidi :)
|
|
17.03.2017 18:18 -
|
3051081
|
|
jruze
|
|
|
Já bych řekl e má 4,8L a i co jsem měnil ustřelenou vanu za jinou(take absolutné prázdná a dokonale odkapaná) se tam velo 4,8L na horní rysku - já tedy jinak dávám těsně pod horní páč se občas stane e kdy přeleje přestane fungovat elektronická měrka. u X7 nevím přesně nekoukal jsem kolik je v manuálu, u biturba se vleze 5,5L to má větí náplň.
Já bych řekl e má 4,8L a i co jsem měnil ustřelenou vanu za jinou(take absolutné prázdná a dokonale odkapaná) se tam velo 4,8L na horní rysku - já tedy jinak dávám těsně pod horní páč se občas stane e kdy přeleje přestane fungovat elektronická měrka.:nevim u X7 nevím přesně nekoukal jsem kolik je v manuálu, u biturba se vleze 5,5L to má větí náplň.
|
|
| |
|
|