| | |
17.11.2016 13:29 -
Re: Výměna motorového oleje
|
3012984
|
|
jruze
|
|
|
Nepříjde vám odvětrání klikové skříně dostačující ? - oproti 12mm odtoku oleje z vany - já nevím pouívám odsávačku , ale kdysy jsem byl spokojen s odvětráním (a i tak ne steče olej z kanálků,stěn atd.. by mohl klidně vytékat daleko pomaleji.
Nepříjde vám odvětrání klikové skříně dostačující ? - oproti 12mm odtoku oleje z vany - já nevím pouívám odsávačku , ale kdysy jsem byl spokojen s odvětráním (a i tak ne steče olej z kanálků,stěn atd.. by mohl klidně vytékat daleko pomaleji. ;-)
Přílohy: odvětrání klikové skříně.jpg ( 365915b ) - |
|
17.11.2016 17:10 -
|
3013081
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Frenky - díky za osvětu , tohle vechno znám, trochu se to tu zvrtlo, kdy při vypoutění sundám to víčko, ne asi, ale určitě to ze začátku teče líp, je to i vidět, kdy vypoutím do nádoby, jakým proudem a jak daleko to do nádoby teče, o tom jsem psal, ale nikde jsem neuváděl, jak dlouho to teče líp s otevřeným víčkem, nevím kdo první mylně uvedl po celou dobu, já to rozhodně nebyl.
Zahřátí oleje je snad samozřejmostí, stejně jako odroubování filtru, dále to nechávám hodně dlouho vykapat, ně ve zaroubuju a začnu s nalitím nového oleje, tady čím dýl, tím lépe, no a s těma odsávačkama, kdy se to tu tak detailně probírá, tak moc nevěřím dokonalému odsátí, muselo by se nejméně 10x po delích pauzách, aby se ve odsálo, z těch stěn a kanálků to odkapává jetě po 15 minutách, tak asi tak k vysvětlení, e jsem nikde nepsal, e to teče rychleji celou dobu, to začal psát někdo úplně jiný.
Frenky - díky za osvětu ;-), tohle vechno znám, trochu se to tu zvrtlo, kdy při vypoutění sundám to víčko, ne asi, ale určitě to ze začátku teče líp, je to i vidět, kdy vypoutím do nádoby, jakým proudem a jak daleko to do nádoby teče, o tom jsem psal, ale nikde jsem neuváděl, jak dlouho to teče líp s otevřeným víčkem, nevím kdo první mylně uvedl po celou dobu, já to rozhodně nebyl. :-p
Zahřátí oleje je snad samozřejmostí, stejně jako odroubování filtru, dále to nechávám hodně dlouho vykapat, ně ve zaroubuju a začnu s nalitím nového oleje, tady čím dýl, tím lépe, no a s těma odsávačkama, kdy se to tu tak detailně probírá, tak moc nevěřím dokonalému odsátí, muselo by se nejméně 10x po delích pauzách, aby se ve odsálo, z těch stěn a kanálků to odkapává jetě po 15 minutách, tak asi tak k vysvětlení, e jsem nikde nepsal, e to teče rychleji celou dobu, to začal psát někdo úplně jiný. ;-)
|
|
17.11.2016 19:22 -
|
3013167
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
no a ja mam skusenosti ze odsavackou som vycucol viac ako vypustanim. hdi103kW
divne
a tiez motor neohrievam, prejdem asi 3km a idem na odsavanie. lebo ked rozohrejem motor poriadne, nedostanem sa s tou hadicou dole , resp. nemam istotu, lebo ked zmakne nejde dolu.
no a ja mam skusenosti ze odsavackou som vycucol viac ako vypustanim. hdi103kW
divne
a tiez motor neohrievam, prejdem asi 3km a idem na odsavanie. lebo ked rozohrejem motor poriadne, nedostanem sa s tou hadicou dole , resp. nemam istotu, lebo ked zmakne nejde dolu.
|
|
17.11.2016 20:43 -
|
3013198
|
|
jruze
|
|
|
i já si myslím e odsaju vechen olej (moc horkej tomu také nedělá moc dobře) odsátí trvá +- 5 minut a myslím e za tu dobu steče dostatečně.
i já si myslím e odsaju vechen olej (moc horkej tomu také nedělá moc dobře) odsátí trvá +- 5 minut a myslím e za tu dobu steče dostatečně.:palec
|
|
17.11.2016 20:59 -
|
3013204
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Udělejte jednoduchý test, někdo kdo má odsávačku.
Vypute olej spodem a pak zkuste jetě odsát. Jestli něco vycucnete, bude jasný, e odsávačka umí víc ne vypoutěcí roub.
Udělejte jednoduchý test, někdo kdo má odsávačku.
Vypute olej spodem a pak zkuste jetě odsát. Jestli něco vycucnete, bude jasný, e odsávačka umí víc ne vypoutěcí roub. ;-)
|
|
17.11.2016 21:02 -
|
3013206
|
|
Hanz 397
|
|
|
Frenky napsal(a): Zdravim Zdendu.
Kdyz obratis plnou lahev vody vzhuru dnem tak se napred dovnitr musi dostat vzduch a potom muze voda ven. Vakuum (tak se tomu rika), nepusti vodu ven.
Motor je na tom podobne. Cim vic vzduchu pustim dovnitr (ne pres vypousteci otvor), tim rychleji olej vytece (alespon zpocatku), vypousteci otvor je chvili uzavren hladinou oleje a vzduch by musel probublavat. Proto se doporucuje mit motor (olej) ohraty, lepe tece (i z malych kanalu mazani).
Kdyz tomu das tedy cas a teplo, olej vytece tak jako tak. Treba toho vyuzijes pro demontaz olejoveho filtru.
Frenky
To je blbost-Jarda má pravdu...
Oleje u jsem vypustil asi tak tanker a NIKDY jsem víčko neotvíral a NIKDY jsem si neviml,e by po otevření výpuáku olej tekl,jako kdyby byl v motoru podtlak (tzn. málo a probublal by). Něco jiného je u převodovky-tam odvětrání nestačí a přesně to,co popisuje na příkladu PETky to udělá (myslím automat),pokud neotevře doplňovací roub,kdy ho má...
To je blbost-Jarda má pravdu... ;-)
Oleje u jsem vypustil asi tak tanker a NIKDY jsem víčko neotvíral a NIKDY jsem si neviml,e by po otevření výpuáku olej tekl,jako kdyby byl v motoru podtlak (tzn. málo a probublal by). Něco jiného je u převodovky-tam odvětrání nestačí a přesně to,co popisuje na příkladu PETky to udělá (myslím automat),pokud neotevře doplňovací roub,kdy ho má...
|
|
17.11.2016 21:30 -
|
3013218
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já jenom cisternu.
Sakra to je zase diskuze , můj názor je, e odsávačka je dobrá třeba u 1.6, tam je tuím vypoutěcí roub oleje vej, ne je dno vany, tak by tam po vyputění vdycky něco sajrajtu zbylo, jinak a si to kadý mění jak umí a uzna za správné.
Já jenom cisternu. :palec :-d
Sakra to je zase diskuze :-)), můj názor je, e odsávačka je dobrá třeba u 1.6, tam je tuím vypoutěcí roub oleje vej, ne je dno vany, tak by tam po vyputění vdycky něco sajrajtu zbylo, jinak a si to kadý mění jak umí a uzna za správné. ;-)
|
|
17.11.2016 23:08 -
|
3013301
|
|
jruze
|
|
|
No nevím ale dnes pouívají odsávačky v 90% servisů.A i jsem zkouel to doodsát třeba po dalích 10. minutách a u nic. (taky jsem si nebyl jistý s tím jestli tam něco nezůstalo a zkouel jsem vypuák a bylo to prázdné.
No nevím ale dnes pouívají odsávačky v 90% servisů.A i jsem zkouel to doodsát třeba po dalích 10. minutách a u nic.:nevim (taky jsem si nebyl jistý s tím jestli tam něco nezůstalo a zkouel jsem vypuák a bylo to prázdné.;-)
|
|
18.11.2016 00:10 -
|
3013327
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Odsavam tiez. A napr. fabia mala aj po 200 000 km (co sa olej iba odsaval) cistu vanu, bez dakeho bordelu, a to viem velmi dobre, kedze vana isla dole koli vymene retaze, napinaku.
Odsavat asi nebude mat vyznam u aut, kde je pristup na olej filter iba zespodu
Uz ked je auto na zdvihaku, tak
Odsavam tiez. A napr. fabia mala aj po 200 000 km (co sa olej iba odsaval) cistu vanu, bez dakeho bordelu, a to viem velmi dobre, kedze vana isla dole koli vymene retaze, napinaku.
Odsavat asi nebude mat vyznam u aut, kde je pristup na olej filter iba zespodu
Uz ked je auto na zdvihaku, tak
|
|
20.11.2016 22:45 -
|
3014169
|
|
jumep
|
|
|
ja odsavam na plechovej vani (tam je vzdy ten vypustak dohora)
na hlinikovej vypustam (ked ju das dole vidis ako je cela natvarovana k vypustaku - idealne je ju nechat celu noc kvapat - robim tak ked mam auto cez noc doma)
ja odsavam na plechovej vani (tam je vzdy ten vypustak dohora)
na hlinikovej vypustam (ked ju das dole vidis ako je cela natvarovana k vypustaku - idealne je ju nechat celu noc kvapat - robim tak ked mam auto cez noc doma)
|
|
21.11.2016 11:10 -
|
3014229
|
|
jumep
|
|
|
to je vporiadku, je to ale pekne ked nalejes olej a ten je cisty cisty a ako som pisal, robim to len ked tam mam auto na dlhsie a nielen na olej, vtedy ked odchadzam z garaze otvorim stupel a idem prec
to je vporiadku, je to ale pekne ked nalejes olej a ten je cisty cisty a ako som pisal, robim to len ked tam mam auto na dlhsie a nielen na olej, vtedy ked odchadzam z garaze otvorim stupel a idem prec
|
|
19.12.2016 18:53 -
|
3021582
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
mam taku teoreticku otazku - olej na spodnej ryske, nastartovanie a beh na volnobehu cca4minuty, nic viac. mohlo sa nieco stat ? potom vypnute, diesel
mam taku teoreticku otazku - olej na spodnej ryske, nastartovanie a beh na volnobehu cca4minuty, nic viac. mohlo sa nieco stat ? potom vypnute, diesel
|
|
19.12.2016 19:35 -
|
3021595
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Já se domnívám, e ne. To by musely řvát počítače. Pokud ti funguje měřič hladiny a tlakoměr, tak by to nejdříve mělo zahulákat nízký stav a pak pokud by nebyl tlak, tak nízký tlak a tuím kontrolka STOP. Po zapnutí klíčku to přece samo vdy hlásí Oil level correct.
Ale zkuenost natěstí nemám.
Já se domnívám, e ne. To by musely řvát počítače. Pokud ti funguje měřič hladiny a tlakoměr, tak by to nejdříve mělo zahulákat nízký stav a pak pokud by nebyl tlak, tak nízký tlak a tuím kontrolka STOP. Po zapnutí klíčku to přece samo vdy hlásí Oil level correct.
Ale zkuenost natěstí nemám.
|
|
19.12.2016 20:45 -
|
3021612
|
|
jumep
|
|
|
to je v pohode, spodna ryska nie je ziadny problem
to je v pohode, spodna ryska nie je ziadny problem
|
|
19.12.2016 21:18 -
|
3021627
|
|
robo
|
|
|
jumep napsal(a): to je v pohode, spodna ryska nie je ziadny problem
dik, nic na palubke nepiplo. mal som vcera nervy, takmer som nezvladol odsavanie. poucenie pre mna - olej som nezohrial, zacal som to odsavat studene a nechcelo to ist, mozno po 10min a odsani po spodnu rysku som chytil nervy ze ze treba ohriat. potom som to natocil, ale uvedomil som si ze si koledujem o pruser som to po 4min vypol a doodsaval co sa dalo.
takze poucenie - olej musi byt fakt teply, nie v -2C prejst 2km a ist odsat, to ten cinsky zazrak nevycucne.
prace kvapna malo platna
dik, nic na palubke nepiplo. mal som vcera nervy, takmer som nezvladol odsavanie. poucenie pre mna - olej som nezohrial, zacal som to odsavat studene a nechcelo to ist, mozno po 10min a odsani po spodnu rysku som chytil nervy ze ze treba ohriat. potom som to natocil, ale uvedomil som si ze si koledujem o pruser som to po 4min vypol a doodsaval co sa dalo.
takze poucenie - olej musi byt fakt teply, nie v -2C prejst 2km a ist odsat, to ten cinsky zazrak nevycucne.
prace kvapna malo platna
|
|
20.12.2016 00:24 -
|
3021683
|
|
jumep
|
|
|
pri tej odsavacke pozor aj na horuci olej, ta plastova hadicka sa scucne a potom to neodsava, nahrad to niecim rozumnejsim a pojde aj husty olej, podla mna to uz mas scucnute
pri tej odsavacke pozor aj na horuci olej, ta plastova hadicka sa scucne a potom to neodsava, nahrad to niecim rozumnejsim a pojde aj husty olej, podla mna to uz mas scucnute
|
|
20.12.2016 17:27 -
|
3021815
|
|
jumep
|
|
|
a vidis o com sme sa bavili a k comu bol komentar?
a vidis o com sme sa bavili a k comu bol komentar?
|
|
| |
|
|