| | |
24.02.2016 17:43 -
Re: Výměna motorového oleje
|
2921849
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Nemáte někdo tuení na jakým principu funguje ta elektronická měrka oleje? Tam je nějakej plováček nebo co?
Já e sem si dneska měnil olej a kdy sem ho vypustil a nechal asi půl hodiny vykapávat, tak sem jentak ze zvědavosti zapnul klíček.Čekal jsem nějakou výstrahu, nebo něco. Filtr venku, výpuák venku, horní víčko venku.A on mi citron napíe na display OIL OK
Divný a nemyslim e by to bylo rozbitý, nedávno sem na dovče zaparkoval ve stráni čumákem hodně do kopce a u to před startem hlásilo "Check engine level oil" nebo tak nějak to bylo.Kdepak nějaká elektronika, vdycky si radi ten lahoun vytáhněte
Nemáte někdo tuení na jakým principu funguje ta elektronická měrka oleje? Tam je nějakej plováček nebo co?
Já e sem si dneska měnil olej a kdy sem ho vypustil a nechal asi půl hodiny vykapávat, tak sem jentak ze zvědavosti zapnul klíček.Čekal jsem nějakou výstrahu, nebo něco. Filtr venku, výpuák venku, horní víčko venku.A on mi citron napíe na display OIL OK :-d
Divný a nemyslim e by to bylo rozbitý, nedávno sem na dovče zaparkoval ve stráni čumákem hodně do kopce a u to před startem hlásilo "Check engine level oil" nebo tak nějak to bylo.Kdepak nějaká elektronika, vdycky si radi ten lahoun vytáhněte :-))))
|
|
08.03.2016 15:15 -
|
2926995
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Mel bych dotaz na nakup oleje. Koukal jsem na net a da se koupit 5w30 Ineo od cca 650-700kc za 5l baleni. Taktez se to same da koupit i za 2x tolik. Je to normalni takovy rozptyl cen z hlediska shodneho oleje, nebo je neco pravdy na tech "padelcich"? Ja jen za kolik berete ten olej bezne vy servisaci, je to realna cena?
Mel bych dotaz na nakup oleje. Koukal jsem na net a da se koupit 5w30 Ineo od cca 650-700kc za 5l baleni. Taktez se to same da koupit i za 2x tolik. Je to normalni takovy rozptyl cen z hlediska shodneho oleje, nebo je neco pravdy na tech "padelcich"? Ja jen za kolik berete ten olej bezne vy servisaci, je to realna cena?
|
|
08.03.2016 15:33 -
|
2927020
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Já kupuju pravidelně tady .link.
Nikdy ádný problém
Já kupuju pravidelně tady http://www.autodily-cardo.cz/-3/total-quartz-9000-5w-40-5l-stitek/
Nikdy ádný problém :palec
|
|
09.03.2016 07:28 -
|
2927141
|
|
Matijaz
|
Město: Praha 5, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Kupuju tady .link.
Kupuju tady http://mojeoleje.cz/oleje/142/motorove-oleje-dle-znacky/oleje-total
|
|
28.06.2016 22:52 -
|
2967593
|
|
Vii
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahoj, svému miláčkovi budu sám prvně měnit olej....nerad bych áhnul vedle. Byl by někde postup obrázek po obrázku, nebo video návod? (hlavně mě zajímá číslo klíče, umístění matky, označení filtru, počet litrů atd...) V servisu mi řekli, e mám měnit po 30 tis. Jsem se tu dočetl, e je lepí měnit dříve, tak bych se na to rád připravil a vyměnil po 15 tis. Mám C5 r.v. 2010 2.0 HDI .....v servisu radí dát 5w40. Mají pravdu alespoň v tomto? Díky
Ahoj, svému miláčkovi budu sám prvně měnit olej....nerad bych áhnul vedle. Byl by někde postup obrázek po obrázku, nebo video návod? (hlavně mě zajímá číslo klíče, umístění matky, označení filtru, počet litrů atd...) V servisu mi řekli, e mám měnit po 30 tis. Jsem se tu dočetl, e je lepí měnit dříve, tak bych se na to rád připravil a vyměnil po 15 tis. Mám C5 r.v. 2010 2.0 HDI .....v servisu radí dát 5w40. Mají pravdu alespoň v tomto? Díky
|
|
28.06.2016 23:19 -
|
2967618
|
|
jruze
|
|
|
Vii napsal(a): Ahoj, svému miláčkovi budu sám prvně měnit olej....nerad bych áhnul vedle. Byl by někde postup obrázek po obrázku, nebo video návod? (hlavně mě zajímá číslo klíče, umístění matky, označení filtru, počet litrů atd...) V servisu mi řekli, e mám měnit po 30 tis. Jsem se tu dočetl, e je lepí měnit dříve, tak bych se na to rád připravil a vyměnil po 15 tis. Mám C5 r.v. 2010 2.0 HDI .....v servisu radí dát 5w40. Mají pravdu alespoň v tomto? Díky
Na vypouáku tuím 8.inbus(já odsávám mainou přes měrku abych nemusel sundavat dekl), na filtrech oleje a paliva 27.
Na vypouáku tuím 8.inbus(já odsávám mainou přes měrku abych nemusel sundavat dekl), na filtrech oleje a paliva 27.
|
|
29.06.2016 08:01 -
|
2967727
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
ja si tiez myslim ze 5W40 je lepsia volba ako odporucany Ineo ECS 5W30 low saps.. kvoli tomu low saps prisiel olej o podstatny podiel aditiv ktore zlepsuju jeho zivotnost a mazivost. 5W40 lejem do 2.0 HDi 2007 , 2.2 HDi 2007, 2.7HDi 2007 a ostatnych tiez.. mozno to nieje dobré pre fap tak ako low saps..ale rozhodne je to lepsie pre motor.
Pokial vsak planujes nabehat s autom cca 250 000 a obzerat sa po dalsom novom..tak tam lej s kludnym svedomim aj 5W30 , ja potrebujem tocit ovela vyssie najazdy , preto je stav opotrebenia samotneho motora pre mna dolezitejsi.
ja si tiez myslim ze 5W40 je lepsia volba ako odporucany Ineo ECS 5W30 low saps.. kvoli tomu low saps prisiel olej o podstatny podiel aditiv ktore zlepsuju jeho zivotnost a mazivost. 5W40 lejem do 2.0 HDi 2007 , 2.2 HDi 2007, 2.7HDi 2007 a ostatnych tiez.. mozno to nieje dobré pre fap tak ako low saps..ale rozhodne je to lepsie pre motor.
Pokial vsak planujes nabehat s autom cca 250 000 a obzerat sa po dalsom novom..tak tam lej s kludnym svedomim aj 5W30 , ja potrebujem tocit ovela vyssie najazdy , preto je stav opotrebenia samotneho motora pre mna dolezitejsi.
|
|
03.07.2016 16:36 -
|
2969485
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Nazdar, Ja uz niekolko rokov capujem Liqui Moly do vsetkych otvorov okrem benzinu/plynu Aktualna C5 dostava LIQUI MOLY SYNTHOIL HIGH TECH 5W-40, menene kazdych 10 000km a som nadmieru spokojny. Spapa mi cca liter na 8 000km oleja. Samozrejme sem tam dostane aj pozausi neh sa nechytaju povuciny V prevodovke po naliati Liqui a aditiva sa udiali veci. Mne na peugeote a citroene sa stisila. Otcovi na fiate prestala ist cez zuby spiatocka. Kamosovi na alfe hladsie radi selespeed. Cize ja odporucam len Liqui.
Nazdar, Ja uz niekolko rokov capujem Liqui Moly do vsetkych otvorov okrem benzinu/plynu :-)) Aktualna C5 dostava LIQUI MOLY SYNTHOIL HIGH TECH 5W-40, menene kazdych 10 000km a som nadmieru spokojny. Spapa mi cca liter na 8 000km oleja. Samozrejme sem tam dostane aj pozausi neh sa nechytaju povuciny :-p V prevodovke po naliati Liqui a aditiva sa udiali veci. Mne na peugeote a citroene sa stisila. Otcovi na fiate prestala ist cez zuby spiatocka. Kamosovi na alfe hladsie radi selespeed. Cize ja odporucam len Liqui.
|
|
03.07.2016 20:02 -
|
2969614
|
|
autocross
|
Město: Bystřice , Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 82 |
|
|
Liqui Moly 10W60 dávám do Subaru, ale jestli je to nějakej echt olej nebo se to jenom povídá, těko říct. Vačky nereznou ani po delí odstávce, ale myslím, e stejnou slubu udělá nejen levnějí Valvoline.
Liqui Moly 10W60 dávám do Subaru, ale jestli je to nějakej echt olej nebo se to jenom povídá, těko říct. Vačky nereznou ani po delí odstávce, ale myslím, e stejnou slubu udělá nejen levnějí Valvoline.
|
|
04.07.2016 11:28 -
|
2969903
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
Napriklad mne klesla spotreba oleja, sak nebola brutalna ani vtedy ale o nejake to deco na 10 000 kleslo
Napriklad mne klesla spotreba oleja, sak nebola brutalna ani vtedy ale o nejake to deco na 10 000 kleslo
|
|
09.09.2016 12:47 -
|
2992867
|
|
zilovi.km
|
Město: Skalná, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 70 |
|
|
zdravím chystám se na výměnu oleje a tedy i filtru na kterém je takový čudlík a ten přijde uloit dolů??? nebo?? pokadé mi přijde jiný filtr posledně přiel a byl na jedné straně neprůchozí a nyní je průchozí jak ho mám tedy uloit díky za odpovědi
zdravím chystám se na výměnu oleje a tedy i filtru na kterém je takový čudlík a ten přijde uloit dolů??? nebo?? pokadé mi přijde jiný filtr posledně přiel a byl na jedné straně neprůchozí a nyní je průchozí jak ho mám tedy uloit díky za odpovědi
|
|
09.09.2016 20:44 -
|
2992967
|
|
jumep
|
|
|
skus si kupit spravny filter, ten ma viac ako len cudli L343C od purfluxu
a ten cudlik sa zasuva dole do filtra, ma osadenie
skus si kupit spravny filter, ten ma viac ako len cudli L343C od purfluxu
a ten cudlik sa zasuva dole do filtra, ma osadenie
|
|
10.09.2016 08:49 -
|
2993027
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Jo čudlík patří směrem dovnitř - dolů a myslím trochu ikmo dozadu.
Některé filtry, co jsem měl, mají dole po straně jetě takový plastový tít, ale e e by v tom byl nějaký funkční rozdíl jsem si neviml.
Jo čudlík patří směrem dovnitř - dolů a myslím trochu ikmo dozadu.
Některé filtry, co jsem měl, mají dole po straně jetě takový plastový tít, ale e e by v tom byl nějaký funkční rozdíl jsem si neviml.
|
|
10.09.2016 09:03 -
|
2993030
|
|
zilovi.km
|
Město: Skalná, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 70 |
|
|
kupoval jsem podle parametrů auta z hulína tak snad to bude ok tam by nedali nic patného
kupoval jsem podle parametrů auta z hulína tak snad to bude ok tam by nedali nic patného
|
|
11.09.2016 20:13 -
|
2993290
|
|
Senninha78
|
|
|
Ahoj vem,
chystám se na výměnu motorového oleje a koukám, e naposled mi tam v servisu dávali VatOil Syngold 5W40...mám tam dát raději ten samý? Díky za odpověď.
Ahoj vem,
chystám se na výměnu motorového oleje a koukám, e naposled mi tam v servisu dávali VatOil Syngold 5W40...mám tam dát raději ten samý? Díky za odpověď.
|
|
| |
|
|