| | |
12.05.2013 13:54 -
Re: Výměna motorového oleje
|
2578906
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
co třeba tímhle: .link.
co třeba tímhle: http://www.scootland.cz/zbozi/buzetti-klic-na-olejove-filtry-4t/
|
|
12.05.2013 14:46 -
|
2578914
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Na starých autech a plecháčích sme to dělaly opaskem,lo to jak po másle,je to vlastně na způsob jak ti poslal link Ladman
Na starých autech a plecháčích sme to dělaly opaskem,lo to jak po másle,je to vlastně na způsob jak ti poslal link Ladman
|
|
12.05.2013 15:53 -
|
2578940
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
2 jruze: jeden se mi válí ve sklepě, tak kdybys ho chtěl, můu ho vzít a pojedu za mladým do Soběslavi.
2 jruze: jeden se mi válí ve sklepě, tak kdybys ho chtěl, můu ho vzít a pojedu za mladým do Soběslavi.
|
|
13.05.2013 09:40 -
|
2579194
|
|
lexx
|
Město: BA, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Zdravim,
viete poradit aký klúč je potrebný na uvolnenie róbu na vypustenie oleja. Nič mi tam nepasuje. Najviac sa to podoba na inbusový klúč-klasicky eshran ale tie hrany nie sú rovne, ale oblé.Niečo medzi eshranom a hviezdicou.
Vďaka za pomoc.
Mám C5 I 2,2 HDI 98kw
Zdravim,
viete poradit aký klúč je potrebný na uvolnenie róbu na vypustenie oleja. Nič mi tam nepasuje. Najviac sa to podoba na inbusový klúč-klasicky eshran ale tie hrany nie sú rovne, ale oblé.Niečo medzi eshranom a hviezdicou.
Vďaka za pomoc.
Mám C5 I 2,2 HDI 98kw
|
|
13.05.2013 11:01 -
|
2579201
|
|
jumep
|
|
|
je tam imbus 8, ale najskor ma strhane hrany lebo niekto nemenil podlozku pod vypustak a teda sa to zalepilo a pri odtahovani sa nacal vypustak, kup si novy a tento pripadne majzlikom opatrne odklep.
je tam imbus 8, ale najskor ma strhane hrany lebo niekto nemenil podlozku pod vypustak a teda sa to zalepilo a pri odtahovani sa nacal vypustak, kup si novy a tento pripadne majzlikom opatrne odklep.
|
|
13.05.2013 11:45 -
|
2579206
|
|
lexx
|
Město: BA, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
No imbusovych klucov som na tom znicil uz niekolko. Skoda ze nemam fotku, tak to skusim este raz detailne opisat aby sme sa vyhli nedorozumeniu: rohy (uhly) sestuholniku su v poriadku, len strany nie su rovne ale su to mierne obluky prehnute k pomyslnemu stredu sesthranu a prave na nich sa mi strhavaju rohy imbusovehu kluca....
Pripada mi to na specialne typ kluca, ani imbus ani torx
No obetujem este jeden inbusaak a ak to nepojde, ide sa do servisu...
Ďakujem za rady
No imbusovych klucov som na tom znicil uz niekolko. Skoda ze nemam fotku, tak to skusim este raz detailne opisat aby sme sa vyhli nedorozumeniu: rohy (uhly) sestuholniku su v poriadku, len strany nie su rovne ale su to mierne obluky prehnute k pomyslnemu stredu sesthranu a prave na nich sa mi strhavaju rohy imbusovehu kluca....
Pripada mi to na specialne typ kluca, ani imbus ani torx
No obetujem este jeden inbusaak a ak to nepojde, ide sa do servisu...
Ďakujem za rady
|
|
13.05.2013 11:57 -
|
2579207
|
|
jumep
|
|
|
ako som ti vyssie napisal, je to strhany imbus, ak to nejde uz povolit normalne, kupit novy vypustak - POVINNE VZDY VYMENIT PODLOZKU - majzlikom ho odklepat (opatrne aby sa nerozbila vana) a potom to zlozit novym, kazdy 10ty co sem pride ma nacaty vypustak, lebo ich nemenia
ako som ti vyssie napisal, je to strhany imbus, ak to nejde uz povolit normalne, kupit novy vypustak - POVINNE VZDY VYMENIT PODLOZKU - majzlikom ho odklepat (opatrne aby sa nerozbila vana) a potom to zlozit novym, kazdy 10ty co sem pride ma nacaty vypustak, lebo ich nemenia
|
|
01.07.2013 14:55 -
|
2594962
|
|
draceq
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 44 |
|
|
Přátelé, jedno malé varování pro majitele 1,6 HDI - od mého kámoe a zároveň mechanika se mi dostalo doporučení měnit olej ideálně co 10.000 km a neetřit přespříli na jeho kvalitě. Začínají se mu prý nějak podezřele často scházet tyhle motory na dílnu s přidřenýma vačkama (jo, taky jsem čuměl jak puk) Oprava není zrovna levná a hodně blbě se na to shání díly (téměř vechny vačkové hřídele na vrakáčích jsou na tom prý stejně). Take jak jsem nakoupil, tak předávám dál.
P.S. - a opravdu nepracuji pro výrobce olejů A kamarád by si tím v mém případě taky nepomohl, měním olej v místě bydlitě a k němu je to přes 250 km...
Přátelé, jedno malé varování pro majitele 1,6 HDI - od mého kámoe a zároveň mechanika se mi dostalo doporučení měnit olej ideálně co 10.000 km a neetřit přespříli na jeho kvalitě. Začínají se mu prý nějak podezřele často scházet tyhle motory na dílnu s přidřenýma vačkama :-o (jo, taky jsem čuměl jak puk) Oprava není zrovna levná a hodně blbě se na to shání díly (téměř vechny vačkové hřídele na vrakáčích jsou na tom prý stejně). Take jak jsem nakoupil, tak předávám dál.
P.S. - a opravdu nepracuji pro výrobce olejů ;-) A kamarád by si tím v mém případě taky nepomohl, měním olej v místě bydlitě a k němu je to přes 250 km...
|
|
01.07.2013 19:01 -
|
2595051
|
|
jumep
|
|
|
nehovoris nic nove, kazdemu to doporucujem dat max na 15000
nehovoris nic nove, kazdemu to doporucujem dat max na 15000
|
|
01.07.2013 21:44 -
|
2595086
|
|
mravcek1
|
|
|
ja osobne dam radsej 30 za novy olej a menim kazdych 10000 a ci je to fiat ducato,marea,audi A4,mazda 323f benzin,jednoducho vymenim a pokoj!!!a to o mojom citroniku ani nehovorim ,ma sa ako v bavlneke
ja osobne dam radsej 30 za novy olej a menim kazdych 10000 a ci je to fiat ducato,marea,audi A4,mazda 323f benzin,jednoducho vymenim a pokoj!!!a to o mojom citroniku ani nehovorim ,ma sa ako v bavlneke :-))
|
|
15.07.2013 20:07 -
|
2599211
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Ahoj, jeliko teď jezdim s C5 naprosto minimálně - jen defacto na udrovací vyjíďku /aby nezatuhly brzdiče atd./, tak přemýlím, jestli má smysl měnit mot. olej. Poslední výměna proběhla 03/2012 a najeto má cca 7.000 km. Pokud bude ve jako doteď, tak bude C5 v tomto reimu a do přítího léta, kdy bysme jeli na dovolenou do Itálie.
Co myslíte - degraduje ten olej, e při udrovacích vyjíďkách by to motoru mírně zakodilo, nebo je zbytečný si dělat starosti a olej vyměnit a před dovolenou ?
A patří tam asi Total Q9000 /5L/ , e ?
Díky
Ahoj, jeliko teď jezdim s C5 naprosto minimálně - jen defacto na udrovací vyjíďku /aby nezatuhly brzdiče atd./, tak přemýlím, jestli má smysl měnit mot. olej. Poslední výměna proběhla 03/2012 a najeto má cca 7.000 km. Pokud bude ve jako doteď, tak bude C5 v tomto reimu a do přítího léta, kdy bysme jeli na dovolenou do Itálie.
Co myslíte - degraduje ten olej, e při udrovacích vyjíďkách by to motoru mírně zakodilo, nebo je zbytečný si dělat starosti a olej vyměnit a před dovolenou ?
A patří tam asi Total Q9000 /5L/ , e ?
Díky
|
|
15.07.2013 21:05 -
|
2599231
|
|
Klokan
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 213 |
|
|
ten interval je jak dle počtu km tak dle stáří. Po roce ven. Zejména, pokud se s autem moc nejezdí.
ten interval je jak dle počtu km tak dle stáří. Po roce ven. Zejména, pokud se s autem moc nejezdí.
|
|
15.07.2013 22:22 -
|
2599286
|
|
jumep
|
|
|
bol pisany pri C5 1 na 20000 km alebo jeden rok
pri facelifte je to 30000km a 2 roky .. vyber si ...
bol pisany pri C5 1 na 20000 km alebo jeden rok
pri facelifte je to 30000km a 2 roky .. vyber si ...
|
|
15.07.2013 22:26 -
|
2599290
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
můj n ázor je, e to v poho vydrí bez následků, akorát nevím proč na tom zrovna etří
můj n ázor je, e to v poho vydrí bez následků, akorát nevím proč na tom zrovna etří ;-)
|
|
15.07.2013 22:34 -
|
2599301
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
No právě, e pokud půjde ve jako dosud - budu jezdit 99,9% cest sluebním autem, tak kdybych ten olej teď vyměnil, tak se tam bude dalí rok jenom válet a před dovolenou bych ho zase vyměnil, nechci etřit za cenu pokození motoru, ale taky nechci zbytečně vyhazovat zlaáky oknem.
...moná by byl kompromis nalejt tam nějakej noname olej na ten rok a pak zase Total....
No právě, e pokud půjde ve jako dosud - budu jezdit 99,9% cest sluebním autem, tak kdybych ten olej teď vyměnil, tak se tam bude dalí rok jenom válet a před dovolenou bych ho zase vyměnil, nechci etřit za cenu pokození motoru, ale taky nechci zbytečně vyhazovat zlaáky oknem.
...moná by byl kompromis nalejt tam nějakej noname olej na ten rok a pak zase Total....
|
|
15.07.2013 22:43 -
|
2599310
|
|
jumep
|
|
|