| | |
14.08.2012 23:04 -
Re: Výměna motorového oleje
|
2499192
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jo, já ho tam taky teď mám, kdy u jsem ho nevědomě koupil v Citroenu v obale PSA. Po rozbalení MANN. A byl naprosto k nerozeznání od Starline, co si koupil děda do Xsary a já mu to měnil. Nemůu posoudit, jestli je MANN kvalitní, ale můu napsat, co jsem viděl. Materiál Purflux je mnohem členitějí a teda má filtr mnohem větí plochu. Navíc MANN je z jakýhosi tvrdýho papíru, zatímco Purflux, který jsem vyndal byl z jakoby lisovaný plsti.
Prostě myslím, e Purflux je lepí za zhruba stejnou cenu jako MANN, zatímco Starline je za třetinu ceny jako MANN a přitom ze stejnýho materiálu.
Jo, já ho tam taky teď mám, kdy u jsem ho nevědomě koupil v Citroenu v obale PSA. Po rozbalení MANN. A byl naprosto k nerozeznání od Starline, co si koupil děda do Xsary a já mu to měnil. Nemůu posoudit, jestli je MANN kvalitní, ale můu napsat, co jsem viděl. Materiál Purflux je mnohem členitějí a teda má filtr mnohem větí plochu. Navíc MANN je z jakýhosi tvrdýho papíru, zatímco Purflux, který jsem vyndal byl z jakoby lisovaný plsti.
Prostě myslím, e Purflux je lepí za zhruba stejnou cenu jako MANN, zatímco Starline je za třetinu ceny jako MANN a přitom ze stejnýho materiálu.
|
|
15.08.2012 08:41 -
|
2499270
|
|
M.P
|
Město: Třebíč, Auto: Peugeot 807 2.0 HDi / 100 kW | Počet příspěvků: 432 |
|
|
No nevím jestli někdo z nás je laickým okem schopen poznat jestli filtrační papír jednoho filtru je lepí , kvalitnějí ne druhej . Na pohled to třeba vypadá jako tvrdej papír a přitom to můe mít mnohem lepí vlastnosti ne lisovaná plst a opačně . A do olejovýho filtru ani nevidíme , take co je vevnitř poskládanýho taky nevíme . Ale vzhledem k tomu e MANN HUMEL je v celosvětovým měřítku ve filtrační technice asi jednička , a např. dělá i filtry na Dakar , není důvod nevěřit . Pravda něco při koupi MANN filtru zaplatíme asi za krabičku s jejich logem a např. za dopravu filtru sem do CZ ( např. do C5 2.0 HDi se filtr C 33156 dělá ve panělsku - to je vzduchovej , olejovej W 716/1 je z Německa , a palivovej PU 922X je z Argentiny , pouze kabinovej CU 3518 se dělá v Nové Vsi v ČR ) . Ale kvalitu výroby si hodně hlídaj ( mají fabriku tady kousek od nás , tak vím z vyprávění jak to tam chodí ) , a za kvalitu si klidně připlatím . A zrovna filtry ( a intervaly výměn ) jsou věci na kterých neetřím . Ono se to časem projeví jinde ( spotřeba , ivotnost ) .
No nevím jestli někdo z nás je laickým okem schopen poznat jestli filtrační papír jednoho filtru je lepí , kvalitnějí ne druhej . Na pohled to třeba vypadá jako tvrdej papír a přitom to můe mít mnohem lepí vlastnosti ne lisovaná plst a opačně . A do olejovýho filtru ani nevidíme , take co je vevnitř poskládanýho taky nevíme . Ale vzhledem k tomu e MANN HUMEL je v celosvětovým měřítku ve filtrační technice asi jednička , a např. dělá i filtry na Dakar , není důvod nevěřit . Pravda něco při koupi MANN filtru zaplatíme asi za krabičku s jejich logem a např. za dopravu filtru sem do CZ ( např. do C5 2.0 HDi se filtr C 33156 dělá ve panělsku - to je vzduchovej , olejovej W 716/1 je z Německa , a palivovej PU 922X je z Argentiny , pouze kabinovej CU 3518 se dělá v Nové Vsi v ČR ) . Ale kvalitu výroby si hodně hlídaj ( mají fabriku tady kousek od nás , tak vím z vyprávění jak to tam chodí ) , a za kvalitu si klidně připlatím . A zrovna filtry ( a intervaly výměn ) jsou věci na kterých neetřím . Ono se to časem projeví jinde ( spotřeba , ivotnost ) .
|
|
15.08.2012 08:53 -
|
2499279
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Vak píu, e nemůu posoudit kvalitu ale můu posoudit co vidím. A vidím, e plocha Purflux je větí ne MANN a to určitě není zanedbatelnej faktor. Prd platný je mi filtr, který "vechno" zadrí, kdy je tím "vím" brzo ucpaný. A cena Purflux je větí ne MANN a originál do Citroenů v prvovýrobě se taky dává Purflux. Take podle těchto drobností je pro mě Purflux lepí.
Vak píu, e nemůu posoudit kvalitu ale můu posoudit co vidím. A vidím, e plocha Purflux je větí ne MANN a to určitě není zanedbatelnej faktor. Prd platný je mi filtr, který "vechno" zadrí, kdy je tím "vím" brzo ucpaný. A cena Purflux je větí ne MANN a originál do Citroenů v prvovýrobě se taky dává Purflux. Take podle těchto drobností je pro mě Purflux lepí. ;-)
|
|
25.08.2012 00:21 -
|
2501118
|
|
blondiak
|
Město: Stará źubovňa, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
no ja mám otázku jaky je rozdiel medzi Total qwartz 9000 5w40 a Total qwartz energy 9000 5w40 a čo je z toho lepie.
no ja mám otázku jaky je rozdiel medzi Total qwartz 9000 5w40 a Total qwartz energy 9000 5w40 a čo je z toho lepie.
|
|
25.08.2012 08:24 -
|
2501122
|
|
Rumy
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Rozdíl mezi quartz a quartz energy : .link.
Rozdíl mezi quartz a quartz energy : http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/1106611-jaky-motorovy-olej-do-2-2hdi-98kw/4/#.UDhvOqA3YqI
|
|
25.08.2012 20:38 -
|
2501198
|
|
blondiak
|
Město: Stará źubovňa, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
díky za link, teraz u viem, e quartz je pre nás C5 - károv. Ja som chcel kúpi energy, lebo som si myslel, e je to vyia rada, kvalitnejí. A u aj ho idem objedna.
díky za link, teraz u viem, e quartz je pre nás C5 - károv. Ja som chcel kúpi energy, lebo som si myslel, e je to vyia rada, kvalitnejí. A u aj ho idem objedna.
|
|
20.04.2013 20:11 -
|
2569936
|
|
hegisek
|
|
|
ahoj moná to sem nepatří ale zeptám se vyměnil jsem olej ale stalo se to e mi palubní pc ukazuje e jsem bez oleje neboli jen samé čárky nevíte co stím? předem moc dí za kadou radu před výměnou to ukazovalo
ahoj moná to sem nepatří ale zeptám se vyměnil jsem olej ale stalo se to e mi palubní pc ukazuje e jsem bez oleje neboli jen samé čárky nevíte co stím? předem moc dí za kadou radu před výměnou to ukazovalo
|
|
20.04.2013 21:10 -
|
2569976
|
|
hegisek
|
|
|
Nalil jsem tam 5,3 l, ale měrka ukazuje plnou, něco málo nad risku..
Nalil jsem tam 5,3 l, ale měrka ukazuje plnou, něco málo nad risku..
|
|
20.04.2013 21:40 -
|
2569989
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
a proč jsou tam ty rysky????? odpustit!
a proč jsou tam ty rysky????? odpustit!
|
|
20.04.2013 21:48 -
|
2570003
|
|
hegisek
|
|
|
ukazovalo mi to i při 4,5l náplně...kadopádně mě to napadlo zítra to odpustím jsem zvědav výměna u po několikaté vdy dávám stejně a bez problému a ted dík za radu
ukazovalo mi to i při 4,5l náplně...kadopádně mě to napadlo zítra to odpustím jsem zvědav výměna u po několikaté vdy dávám stejně a bez problému a ted dík za radu
|
|
20.04.2013 21:53 -
|
2570011
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
take ti blbne ukazovadlo, čidlo, jetě e si tam nedal 10 litrů, snad je napsáno v manuálu, jaký a kolik, vypusti a uvidí, mně kdy jsem hodně nakloněný na P stranu, tak taky napíe e provést kontrolu oleje, pak to třeba jetě 2 - 3x pískne, napíe a pak je zase klid, prostě odpusti a chvilku neře, olej se nedolévá podle čidla, ale dle udaného mnpství, potamo rysek
take ti blbne ukazovadlo, čidlo, jetě e si tam nedal 10 litrů, snad je napsáno v manuálu, jaký a kolik, vypusti a uvidí, mně kdy jsem hodně nakloněný na P stranu, tak taky napíe e provést kontrolu oleje, pak to třeba jetě 2 - 3x pískne, napíe a pak je zase klid, prostě odpusti a chvilku neře, olej se nedolévá podle čidla, ale dle udaného mnpství, potamo rysek
|
|
20.04.2013 22:02 -
|
2570021
|
|
hegisek
|
|
|
to kadopádně ale podle tabulek tam má bít 5.4L ráno se uvidí a písnu jak jsem dopad
to kadopádně ale podle tabulek tam má bít 5.4L ráno se uvidí a písnu jak jsem dopad :palec
|
|
21.04.2013 11:14 -
|
2570231
|
|
JirkaŘ
|
|
|
to hegisek: jestli ti ukazovalo na palubovce tohle _ _ _ _ _ _ , tak si čidlo myslí, e je tam málo oleje. Plný stav oleje (nad max) ukazuje čidlo takto OOOOOO. Správně by to mělo ukazovat mezi ryskami, tedy OOO_ _ _
Je dost moné, e pokud jsi dal správné mnoství oleje a má ho opravdu mezi ryskami na měrce, tak potom, pokud ukazuje na palubovce ukazatel něco jiného, je vadné toto čidlo. Zkus počkat pár dní... můe "se to srovnat". Viml jsem si, e párkrát to ukazovalo "blbosti" nejen mě, ale i bráchovi a známému, co máme veci C5-ky. I v manuálu je napsáno, e by jsi měl zkontrolovat olej vizuelně na měrce v motoru....to je jistota.
Tak a mám jetě před sebou manuál na str.40 se píe... Nedostatek oleje = blikání vodorovných čárek, je nutné dolít olej.
Dále... blikání vodorovných čárek a nápisu "min" signalizuje funkční poruchu indikátoru. Navtivte servisní sí Citroën.
Pomocí ruční měrky zkontrolujte mnoství oleje v motoru. Zkontrolujte mnoství oleje na vodorovné podlaze s motorem vypnutým nejméně 10 minut.
to hegisek: jestli ti ukazovalo na palubovce tohle _ _ _ _ _ _ , tak si čidlo myslí, e je tam málo oleje. Plný stav oleje (nad max) ukazuje čidlo takto OOOOOO. Správně by to mělo ukazovat mezi ryskami, tedy OOO_ _ _
Je dost moné, e pokud jsi dal správné mnoství oleje a má ho opravdu mezi ryskami na měrce, tak potom, pokud ukazuje na palubovce ukazatel něco jiného, je vadné toto čidlo. Zkus počkat pár dní... můe "se to srovnat". Viml jsem si, e párkrát to ukazovalo "blbosti" nejen mě, ale i bráchovi a známému, co máme veci C5-ky. I v manuálu je napsáno, e by jsi měl zkontrolovat olej vizuelně na měrce v motoru....to je jistota.
Tak a mám jetě před sebou manuál na str.40 se píe... Nedostatek oleje = blikání vodorovných čárek, je nutné dolít olej.
Dále... blikání vodorovných čárek a nápisu "min" signalizuje funkční poruchu indikátoru. Navtivte servisní sí Citroën.
Pomocí ruční měrky zkontrolujte mnoství oleje v motoru. Zkontrolujte mnoství oleje na vodorovné podlaze s motorem vypnutým nejméně 10 minut.
|
|
21.04.2013 14:59 -
|
2570337
|
|
hegisek
|
|
|
ukazovalo to jen ty čárky bez blikání olej jsem vypustil počkal a pak postupně na několikrát naléval začlo to postupně ukazovat stav oleje pomocí indikace koleček ve jek má bít pouívám klasickou měrku ale jsem rád e se to srovnalo kadopádně díky za rady jsou tu na foru super lidičky co rádi pomuou a hlavně u něco znají ne jako jáááá
ukazovalo to jen ty čárky bez blikání olej jsem vypustil počkal a pak postupně na několikrát naléval začlo to postupně ukazovat stav oleje pomocí indikace koleček ve jek má bít pouívám klasickou měrku ale jsem rád e se to srovnalo kadopádně díky za rady jsou tu na foru super lidičky co rádi pomuou a hlavně u něco znají ne jako jáááá :-))))
|
|
21.04.2013 17:34 -
|
2570388
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Hegisek, troku to tu se mnou kube, kontorlovat olej podle el. čidla... a slepě tomu důvěřovat. To mi připadá stejné, jako kdyby jsi přiel k autu, viděl kolo s prázdnou gumou, jak sedí na ráfku. Otočil klíčkem senzory tlaku řekly ok, take je ve v pohodě a jedééém. Chjo.
No snad jsi se poučil pro přítě.
Hegisek, troku to tu se mnou kube, kontorlovat olej podle el. čidla... a slepě tomu důvěřovat. To mi připadá stejné, jako kdyby jsi přiel k autu, viděl kolo s prázdnou gumou, jak sedí na ráfku. Otočil klíčkem senzory tlaku řekly ok, take je ve v pohodě a jedééém. Chjo.
No snad jsi se poučil pro přítě. :palec
|
|
21.04.2013 19:37 -
|
2570489
|
|
hegisek
|
|
|
pro Tonyho nepsal jsemtu e duvěřuji kontrolce jen jsem ádal o radu či zkuenost ktere jsem si viml hned po výměně oleje číst ve ale i tací jsou mezi námi
pro Tonyho nepsal jsemtu e duvěřuji kontrolce jen jsem ádal o radu či zkuenost ktere jsem si viml hned po výměně oleje číst ve ale i tací jsou mezi námi:-p
|
|
22.04.2013 17:10 -
|
2570982
|
|
Darja
|
|
|
Já kdy naliju necelých 5l... přitom mám mít náplň 5,6, tak mi to ukazuje na displeji OOOOO_ a na ryskách jsem na horní hraně Já tomu čidlu nevěřím, vdycky, kdy stojím na rovné ploe a vzpomenu si, zkontroluju to na měrce
Rozhodně olej nepřelívat... to by zařvaly při nejlepím gufera...
Já kdy naliju necelých 5l... přitom mám mít náplň 5,6, tak mi to ukazuje na displeji OOOOO_ a na ryskách jsem na horní hraně :-) Já tomu čidlu nevěřím, vdycky, kdy stojím na rovné ploe a vzpomenu si, zkontroluju to na měrce :-)
Rozhodně olej nepřelívat... to by zařvaly při nejlepím gufera...:-(
|
|
23.04.2013 22:56 -
|
2571380
|
|
Mikra
|
|
|
Jo jo, zlatá střední cesta. Ani MIN ani MAX. Pěkně mezi rysky.
Jo jo, zlatá střední cesta. Ani MIN ani MAX. Pěkně mezi rysky. ;-)
|
|
01.05.2013 22:42 -
|
2574405
|
|
jumep
|
|
|