| | |
15.07.2009 15:01 -
Re: Jak vyměnit motorový olej?
|
873849
|
|
kask
|
|
|
Sorry e vyruuju od Forda, ale roub na vaně nepovolil Co je třeba odpojit, abych při svařování neco nezruil? Vím, e se odpojuje altík, ale tady je navíc milion jednotek. Přeijou to? Hodlám toti na stávající hlavu zničeného roubu navařit matku, kterou to snad u povolím.
Sorry e vyruuju od Forda, ale roub na vaně nepovolil :-( Co je třeba odpojit, abych při svařování neco nezruil? Vím, e se odpojuje altík, ale tady je navíc milion jednotek. Přeijou to? Hodlám toti na stávající hlavu zničeného roubu navařit matku, kterou to snad u povolím.:nevim
|
|
15.07.2009 15:42 -
|
873853
|
|
jumep
|
|
|
neskusal si to odklepat niecim (tupy sekac alebo tak) a zavarit na stole / kupit novu maticu?
neskusal si to odklepat niecim (tupy sekac alebo tak) a zavarit na stole / kupit novu maticu?
|
|
15.07.2009 15:50 -
|
873854
|
|
kask
|
|
|
Vybrozusil jsem do hlavy zářez, pak vyrobil plocháč, co přesně pasuje do zářezu, a točil, a se hlava deformovala. Pak jsem klepal a klepal. Hlava je měkká, take se deformuje. Odvrtat se to nedá, priotoe v ose roubu je po 30cm elezo spojené s mnoha dalími díly. Leda e bych měl vrták zároák.
Vybrozusil jsem do hlavy zářez, pak vyrobil plocháč, co přesně pasuje do zářezu, a točil, a se hlava deformovala. Pak jsem klepal a klepal. Hlava je měkká, take se deformuje. Odvrtat se to nedá, priotoe v ose roubu je po 30cm elezo spojené s mnoha dalími díly. Leda e bych měl vrták zároák.
|
|
15.07.2009 18:54 -
|
873861
|
|
sservis
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 43 |
|
|
Kdo je z Brna a okolí, doporučuji vyměnit olej v Extribu u pana Khellera, je to na počkání, polosyntetika Texaco a cena celé náplně s prací, filtrem a likvidací starého oleje moc nepřevyuje cenu jednoho litru oleje ve značkovém servisu.
Kdo je z Brna a okolí, doporučuji vyměnit olej v Extribu u pana Khellera, je to na počkání, polosyntetika Texaco a cena celé náplně s prací, filtrem a likvidací starého oleje moc nepřevyuje cenu jednoho litru oleje ve značkovém servisu.
|
|
15.07.2009 22:34 -
|
873865
|
|
kask
|
|
|
Akce demontá zku..eného roubu úspěně skončena. Děkuji vem zúčastněným a rádcům. Dluím vám aspoň detaily: Dotáhl jsem pod auto svářečku, komprsor na chlazení vany, hasičák, zahradní hadici a ou začíná. Odpojil jsem baterku, alternátor, plusový kabel od baterky jsem uzemnil, otřel z vany ve, co by mohlo chytnout a pomalu přivařoval matku M10, aby se vana nepřehřála. Za hodinku hotovo. Přítě jdu měnit olej rovnou se svářečkou...
Akce demontá zku..eného roubu úspěně skončena. Děkuji vem zúčastněným a rádcům. Dluím vám aspoň detaily: Dotáhl jsem pod auto svářečku, komprsor na chlazení vany, hasičák, zahradní hadici a ou začíná. Odpojil jsem baterku, alternátor, plusový kabel od baterky jsem uzemnil, otřel z vany ve, co by mohlo chytnout a pomalu přivařoval matku M10, aby se vana nepřehřála. Za hodinku hotovo. Přítě jdu měnit olej rovnou se svářečkou... :-p
|
|
16.07.2009 09:20 -
|
873872
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
na priste staci dat novy sroub a je po problemu
na priste staci dat novy sroub a je po problemu
|
|
16.07.2009 11:33 -
|
873881
|
|
kask
|
|
|
Teď u výměna roubu nemá smysl. Trčí z něj navařená matka na 16 klíč a ta je snad nezničitelná.
Teď u výměna roubu nemá smysl. Trčí z něj navařená matka na 16 klíč a ta je snad nezničitelná. :-)
|
|
10.09.2009 20:43 -
|
1105525
|
|
Mamlas
|
|
|
Tak jsem na tom uplne stejne jako Kask. Uz prede mnou nekdo ten sroub dost zmasakroval a ja jsem ho dodelal. Mam koupeny novy a zitra jdu s flexou, sekacem a kladivem se pokusit povolit ten stary. Doufam ze svarecka k tomu nebude potreba. Zlatej obycejnej sestihran jako byl na skodovce.
Tak jsem na tom uplne stejne jako Kask. Uz prede mnou nekdo ten sroub dost zmasakroval a ja jsem ho dodelal. Mam koupeny novy a zitra jdu s flexou, sekacem a kladivem se pokusit povolit ten stary. Doufam ze svarecka k tomu nebude potreba. Zlatej obycejnej sestihran jako byl na skodovce.
|
|
10.09.2009 21:09 -
|
1105529
|
|
jumep
|
|
|
hmm... to bude tym ze to niektory povazuju za nutne pritiahnut neuveritelnou silou namiesto vymeny tesnenia ...
hmm... to bude tym ze to niektory povazuju za nutne pritiahnut neuveritelnou silou namiesto vymeny tesnenia ...
|
|
11.09.2009 19:48 -
|
1105544
|
|
Mamlas
|
|
|
Tak olej jsem vymenil. Nejdriv jsem to zkousel sekacem a kladivem ale sroub se ani nehnul. Navic je tam k tomu spatny pristup s kladivem. Takze prislo ke slovu COcko a navareni sroubu, pak uz to slo povolit.
Tak olej jsem vymenil. Nejdriv jsem to zkousel sekacem a kladivem ale sroub se ani nehnul. Navic je tam k tomu spatny pristup s kladivem. Takze prislo ke slovu COcko a navareni sroubu, pak uz to slo povolit.
|
|
04.07.2012 13:58 -
|
2490074
|
|
j.rakosnik
|
|
|
Zdravím,
poradíte mi někdo přesný typ olejového a vzduch. filtru pro C5 2.9 Exlusive r.v. 2002? Případně, kde se dá levně a kvalitně koupit olej Castrol Magnatech 5W40? Sjídím e-shopy a tam jsou litrovky kolem 150-200kč...na benzínkách a v kamenných autoshopech je to jednou tolik..chápu, e to z e-shopu je levnějí, ale a takový rozdíl mě dost zaráí..má s tím někdo zkuenost?
Díky moc.
Zdravím,
poradíte mi někdo přesný typ olejového a vzduch. filtru pro C5 2.9 Exlusive r.v. 2002? Případně, kde se dá levně a kvalitně koupit olej Castrol Magnatech 5W40? Sjídím e-shopy a tam jsou litrovky kolem 150-200kč...na benzínkách a v kamenných autoshopech je to jednou tolik..chápu, e to z e-shopu je levnějí, ale a takový rozdíl mě dost zaráí..má s tím někdo zkuenost?
Díky moc.
|
|
04.07.2012 14:15 -
|
2490075
|
|
flyteSVK
|
|
|
Filtre a olej tu: .link.
Kastrol by som nekupoval, ja som mal po nom hlucnejsi motor. S Totalom ok.
Takisto sa neboj eshopov, ceny na benzinkach a v autorizakoch su veeeeelmi prestrelene.
Filtre a olej tu: http://www.c5club.cz/clanky/vseobecne-informace-o-c5/kapaliny-do-c5
Takisto sa neboj eshopov, ceny na benzinkach a v autorizakoch su veeeeelmi prestrelene.
|
|
04.07.2012 19:51 -
|
2490093
|
|
j.rakosnik
|
|
|
flyteSVK napsal(a): Filtre a olej tu: .link.
ok, diky za info...co ten filtr? je nejaky osvedceny typ olejoveho filtru a vzduchoveho?
ok, diky za info...co ten filtr? je nejaky osvedceny typ olejoveho filtru a vzduchoveho?
|
|
04.07.2012 19:51 -
|
2490094
|
|
DrMarvin
|
|
|
ok:=)snad ten sroub pujde...jinak to leti do servisu
btw:jakej olej tam lejete?plnou syntetiku? nebo polo? a jakej tip?:=)
ja lil do medveda litr za 650
ok:=)snad ten sroub pujde...jinak to leti do servisu:D
btw:jakej olej tam lejete?plnou syntetiku? nebo polo? a jakej tip?:=)
ja lil do medveda litr za 650:-(
|
|
04.07.2012 20:01 -
|
2490096
|
|
DrMarvin
|
|
|
flyteSVK napsal(a): Filtre a olej tu: .link.
tak na benzine se kupuje olej jenom kdyz fakt clovek zjisti ze ma pod min v motoru a musi nutne dolejt...jinak neznam vola co by to kupoval na benzine
jinak ja jsem byl z castrolem maximalne spokojenej...total jsem mel....ale nedelali pak olej co jsem si predstavoval....tak jsem sel za castrolem....a samozrejme jejim nejkvalitnejsim olejem:=).link.
tak na benzine se kupuje olej jenom kdyz fakt clovek zjisti ze ma pod min v motoru a musi nutne dolejt...jinak neznam vola co by to kupoval na benzine:D
jinak ja jsem byl z castrolem maximalne spokojenej...total jsem mel....ale nedelali pak olej co jsem si predstavoval....tak jsem sel za castrolem....a samozrejme jejim nejkvalitnejsim olejem:=)http://www.oleje-cz.cz/castrol/castrol-10w-60/castrol-tws-motorsport-10w-60-1l-11.html
|
|
04.07.2012 20:51 -
|
2490101
|
|
jumep
|
|
|
castrol - motor bol zasraty od oleja z vyparniku ... auto dokonca zozralo tolko ze potrebovalo to doliat
total omnoho lepsie .... castrol by som povedal ze bola dobra znacka onehda, nie teraz ...
co sa tyka filtrov - odporucam purflux ....
castrol - motor bol zasraty od oleja z vyparniku ... auto dokonca zozralo tolko ze potrebovalo to doliat
total omnoho lepsie .... castrol by som povedal ze bola dobra znacka onehda, nie teraz ...
co sa tyka filtrov - odporucam purflux ....
|
|
04.07.2012 21:20 -
|
2490115
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kdo chce autu udělat dobře, nemění značku oleje, který doporučil výrobce, který motor na ten olej připravil a testoval. Total je naprosto vyhovující a za krásný peníze proti Castrolu. Kdy si někdo myslí, e si pomůe, kdy tam narve něco extra drahýho a vydrí mu to tam dýl, tak já říkám, raději originál lacinějí a měnit častěji. Lepí je častějí výměna ne draí olej.
A filtr? V citroenu prodávají "originál" filtr - je to MANN a u od pohledu je proti Purflux jako Starline proti Bosch. Filtrovací plocha je o poznání mení ne má Purflux.
Kdo chce autu udělat dobře, nemění značku oleje, který doporučil výrobce, který motor na ten olej připravil a testoval. Total je naprosto vyhovující a za krásný peníze proti Castrolu. Kdy si někdo myslí, e si pomůe, kdy tam narve něco extra drahýho a vydrí mu to tam dýl, tak já říkám, raději originál lacinějí a měnit častěji. Lepí je častějí výměna ne draí olej.
A filtr? V citroenu prodávají "originál" filtr - je to MANN a u od pohledu je proti Purflux jako Starline proti Bosch. Filtrovací plocha je o poznání mení ne má Purflux.
|
|
20.07.2012 12:20 -
|
2493631
|
|
DrMarvin
|
|
|
Ahoj koukal jsem se na ten sroub...jak vsichni povidaji o ojeb..m torxu tak tam mam z venku 22 klic a ve vnitr torx....tak to je asi prvni vec na aute co se zda ze pujde bez problemu
Ahoj koukal jsem se na ten sroub...jak vsichni povidaji o ojeb..m torxu tak tam mam z venku 22 klic a ve vnitr torx....tak to je asi prvni vec na aute co se zda ze pujde bez problemu:D
|
|
| |
|
|