| | |
15.09.2014 20:16 -
Re: Řemenice na klice
|
2733277
|
|
Dutch
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 480 |
|
|
Tak jsem nechal vyměnit po 30.000 km setrvák a spojku za LUK /předtím Valeo/ a při té příleitosti mi mechanik volal, e je tam místo dvouhmotový řemenice na klice jednohmotová. Můete mi někdo prosím mrknout která tam má být správně ? VIN : VF7DERHSB76445675
Děkuji
Tak jsem nechal vyměnit po 30.000 km setrvák a spojku za LUK /předtím Valeo/ a při té příleitosti mi mechanik volal, e je tam místo dvouhmotový řemenice na klice jednohmotová. Můete mi někdo prosím mrknout která tam má být správně ? VIN : VF7DERHSB76445675
Děkuji
|
|
15.09.2014 20:21 -
|
2733278
|
|
jumep
|
|
|
jednohmotna, dvojhmotna sa do 2.0 davala len do nejakeho 2002 nieco
jednohmotna, dvojhmotna sa do 2.0 davala len do nejakeho 2002 nieco
|
|
15.09.2014 22:38 -
|
2733362
|
|
Dutch
|
|
|
Děkuji
Děkuji
|
|
16.09.2014 08:51 -
|
2733403
|
|
Dutch
|
|
|
"JEDNODUCHÁ ŘEMENICE S TLUMIČEM"
Jednoduchá znamená, e je to jednohmota ?
S tlumičem znamená, e je to dvouhmota ?
...jsem z toho troku zmatenej
Děkuji za vysvětlení
...proč to vlastně řeíme....mrská se mi řadička kdy se chcípne motor, je to stejné i po výměně setrváku....servisák říkal, e by to mohla dělat právě ta řemenice.....
"JEDNODUCHÁ ŘEMENICE S TLUMIČEM"
Jednoduchá znamená, e je to jednohmota ?
S tlumičem znamená, e je to dvouhmota ?
...jsem z toho troku zmatenej :-)
Děkuji za vysvětlení
...proč to vlastně řeíme....mrská se mi řadička kdy se chcípne motor, je to stejné i po výměně setrváku....servisák říkal, e by to mohla dělat právě ta řemenice.....
|
|
16.09.2014 09:51 -
|
2733410
|
|
jumep
|
|
|
remenica tazko, a ako hovorim je tam jednohmotna (jednoducha s tlmicom znamena ze ma v strede tu gumu a neni to kus zeleza)
skor striky alebo silenty
remenica tazko, a ako hovorim je tam jednohmotna (jednoducha s tlmicom znamena ze ma v strede tu gumu a neni to kus zeleza)
skor striky alebo silenty
|
|
16.09.2014 10:31 -
|
2733414
|
|
Dutch
|
|
|
OK, kdy jsem mu řekl ten origo kod, tak taky říkal, e to bude jednohmota.
Silentbloky jsou prý vechny O.K.
Já to natočím na mobil a pak to sem na forum nahraju co ta řadička dělá.
OK, kdy jsem mu řekl ten origo kod, tak taky říkal, e to bude jednohmota.
Silentbloky jsou prý vechny O.K.
Já to natočím na mobil a pak to sem na forum nahraju co ta řadička dělá.
|
|
16.09.2014 10:45 -
|
2733416
|
|
jumep
|
|
|
skus pozret ako sa zatrepe motor
inak som mal uz auto co malo ulomeny silent prevodovky, bolo to vidiet az ked sa to rozobralo
skus pozret ako sa zatrepe motor
inak som mal uz auto co malo ulomeny silent prevodovky, bolo to vidiet az ked sa to rozobralo
|
|
16.09.2014 13:44 -
|
2733467
|
|
Dutch
|
|
|
Nene, mám manuál.
Nene, mám manuál.
|
|
22.12.2014 18:55 -
|
2767238
|
|
OneGin
|
Město: Velký Krtí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Zdravím, tak sa mi zdá e aj moja remenica začína odchádza. Pred časom sa začal odtiaž ozýva na vožnobehu klepot aj kripot. Tieto zvuky sa mierne menia ked zapnem klimakompresor či vyhrivenie zad.okna, teda podža záae na remenici. Tie som si vimol taký hrdzavý prach okolo remenici na plastovom kryte. Chcem sa opýta či sa v tomto prípade mení len tá remenica, alebo aj nejaký krúzok pod ňou. Je to 2.0 hdi 120kw a v strede remenici je akýsi gumený kryt, takze asi je iná ako na 100kw (ten mám v C4).
Ináč pred 2500km mi menili komplet rozvody a neupozornili ma ze remenica je na odchode, no mozno ete drala, ale neverím e u vtedy sa tam neobjavoval ten hrdzavý prach čo je prvý náznak e je niekde vôža.
Zdravím, tak sa mi zdá e aj moja remenica začína odchádza. Pred časom sa začal odtiaž ozýva na vožnobehu klepot aj kripot. Tieto zvuky sa mierne menia ked zapnem klimakompresor či vyhrivenie zad.okna, teda podža záae na remenici. Tie som si vimol taký hrdzavý prach okolo remenici na plastovom kryte. Chcem sa opýta či sa v tomto prípade mení len tá remenica, alebo aj nejaký krúzok pod ňou. Je to 2.0 hdi 120kw a v strede remenici je akýsi gumený kryt, takze asi je iná ako na 100kw (ten mám v C4).
Ináč pred 2500km mi menili komplet rozvody a neupozornili ma ze remenica je na odchode, no mozno ete drala, ale neverím e u vtedy sa tam neobjavoval ten hrdzavý prach čo je prvý náznak e je niekde vôža.:nevim
|
|
22.12.2014 22:18 -
|
2767346
|
|
jumep
|
|
|
podla popisu je tam remenic s tlmicom, co by mala byt dvojhmotna, aj ked sami to nezda
dokazes ju odfotit, dat dole aj ten stupel gumovy
podla popisu je tam remenic s tlmicom, co by mala byt dvojhmotna, aj ked sami to nezda
dokazes ju odfotit, dat dole aj ten stupel gumovy
|
|
23.12.2014 13:28 -
|
2767505
|
|
OneGin
|
Město: Velký Krtí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 56 |
|
|
Tak dnes som sa na to pozrel a nepríjemne som sa prekvapil. Hned po zaloení kžúča na skrutku remenice som zistil e je povolená a tak som ju začal vykrúcat. Síce kládla potom odpor kvôli závit. lepidlu , ale som ju vytočil stiahol remenicu a pozerám e dráka v nej je vysekaná na skoro 2 cm. Tak isto aj v magnetickom krúku a kajel napolovicu useknutý. A to 2500 km po výmene rozvodov!
Vôbec nie je aké zisti ako k tomu dolo. Mechanik nevičistil závit v kžukovke a hoci mu moment ukázalo, hlava skrutky nepritlačila dostatočne remenicu. Hned som volal do servisu, spísali čo majú objedna a v utorok ho mám pristavi. Inak pred týdňom som sa tam zastavil e čosi hrkoce , len nemali čas sa na to pozriet. Som zvedavý ako sa k tomu postavia. Inak je to autorizovaný servis, zatiaž nechcem konkrezizovat ktorý.
Tak som závitníkom preiel závit v kžuke , vyčistil skrutku, ktorá mi po tomto úkone čo trval 5 minút žahučko prstami sa dala zakrútit a na doraz a poskladal som to. Dúfam e do servisu vydrí.
Trochu sa na seba aj hnevám , e som si ten rozvodový remen nemenil sám kede skoro 20 rokov som sa venoval GO opravám motorov do nákladákov, ale kede nemám v tom prax , trvalo by to aj celý deň a okrem toho treba dat zarobit aj tým čo sa s tým ivia. koda JUMEP e nemá servis bliie.
Tak dnes som sa na to pozrel a nepríjemne som sa prekvapil. Hned po zaloení kžúča na skrutku remenice som zistil e je povolená a tak som ju začal vykrúcat. Síce kládla potom odpor kvôli závit. lepidlu , ale som ju vytočil stiahol remenicu a pozerám e dráka v nej je vysekaná na skoro 2 cm. Tak isto aj v magnetickom krúku a kajel napolovicu useknutý. A to 2500 km po výmene rozvodov!
Vôbec nie je aké zisti ako k tomu dolo. Mechanik nevičistil závit v kžukovke a hoci mu moment ukázalo, hlava skrutky nepritlačila dostatočne remenicu. Hned som volal do servisu, spísali čo majú objedna a v utorok ho mám pristavi. Inak pred týdňom som sa tam zastavil e čosi hrkoce , len nemali čas sa na to pozriet. Som zvedavý ako sa k tomu postavia. Inak je to autorizovaný servis, zatiaž nechcem konkrezizovat ktorý.
Tak som závitníkom preiel závit v kžuke , vyčistil skrutku, ktorá mi po tomto úkone čo trval 5 minút žahučko prstami sa dala zakrútit a na doraz a poskladal som to. Dúfam e do servisu vydrí.
Trochu sa na seba aj hnevám , e som si ten rozvodový remen nemenil sám kede skoro 20 rokov som sa venoval GO opravám motorov do nákladákov, ale kede nemám v tom prax , trvalo by to aj celý deň a okrem toho treba dat zarobit aj tým čo sa s tým ivia. koda JUMEP e nemá servis bliie.
Přílohy: Fotografia-0233.jpg ( 1403105b ) - |
|
23.12.2014 19:23 -
|
2767754
|
|
jumep
|
|
|
tak je jasne, reklamacia rozvodov a viac ta nejako nemusi trapit, toto je cista chyba servisu
tak je jasne, reklamacia rozvodov a viac ta nejako nemusi trapit, toto je cista chyba servisu
|
|
23.12.2014 20:30 -
|
2767808
|
|
OneGin
|
|
|
To čo ma trápi je, e aj na kžuke z jednej strany cítit e najaká stotina, tisícina mm chýba a mám obavy ze aj nová remenica sa vyhegá. Napadlo ma ze im prikázat ju namontovat cez loziskové lepidlo, fakt neviem.
To čo ma trápi je, e aj na kžuke z jednej strany cítit e najaká stotina, tisícina mm chýba a mám obavy ze aj nová remenica sa vyhegá. Napadlo ma ze im prikázat ju namontovat cez loziskové lepidlo, fakt neviem.
|
|
23.12.2014 20:49 -
|
2767813
|
|
jumep
|
|
|
zadrate na kluke?
mala by si to prave odniest remenica a ostatne veci, kluka by to mala prezit, ale to tazko takto
mal si to dole a videl si to?
inak podla mna zabudli pritiahnut tu remenicu, predpis hovori o 70nm + 60 stupnov ci ako
ked ju das len tych 70nm a zabudnes potom na to tak sa po case uvolni, pri RHR to ma vyhodu ze nema kolik, tak sa nevymlati
a remenica je "jednohmotna" - tato sa nevymlati
zadrate na kluke?
mala by si to prave odniest remenica a ostatne veci, kluka by to mala prezit, ale to tazko takto
mal si to dole a videl si to?
inak podla mna zabudli pritiahnut tu remenicu, predpis hovori o 70nm + 60 stupnov ci ako
ked ju das len tych 70nm a zabudnes potom na to tak sa po case uvolni, pri RHR to ma vyhodu ze nema kolik, tak sa nevymlati
a remenica je "jednohmotna" - tato sa nevymlati
|
|
23.12.2014 21:00 -
|
2767816
|
|
OneGin
|
|
|
mal som to dnes dole, v remenici diera zväčená, drázka na kajel vysekaná no a na kžuke tiez trochu cítit miesto kde sa to úchalo. no uvidíme čo sa vyriei, ale dôveru u mňa stratili
mal som to dnes dole, v remenici diera zväčená, drázka na kajel vysekaná no a na kžuke tiez trochu cítit miesto kde sa to úchalo. no uvidíme čo sa vyriei, ale dôveru u mňa stratili:-(
|
|
12.01.2015 06:43 -
|
2774105
|
|
OneGin
|
|
|
Tak servis na vlastné náklady vymenil pokodené súčiastky, kžuka to prezila a nová remenica tam sadla. Odvtedy som natočil do 1000km a motor si len tiko pradie
Tak servis na vlastné náklady vymenil pokodené súčiastky, kžuka to prezila a nová remenica tam sadla. Odvtedy som natočil do 1000km a motor si len tiko pradie:-)
|
|
29.01.2015 18:40 -
|
2780081
|
|
gull
|
|
|
Mam takový asi dost hloupý dotaz. Po cestě na umavu mi při výjezdu z čerpačky začal dost "pískat motor". Ale po půl minutě u bylo zase vechno v pohodě. Po příjezdu na místo u při parkování byl zvuk dost děsivý. Tak jsem dnes za světla koukl do motoru a řemen mám dost volný a tím dost myslím, e s ním volně hýbu a tak o 3cm. A teď ten dotaz, asi nemám zkouet s tímhle dojet do Ovy, tj. nějakých 600km?
A dotaz číslo dvě..doporučení na servis v elezné Rudě?
Mam takový asi dost hloupý dotaz. Po cestě na umavu mi při výjezdu z čerpačky začal dost "pískat motor". Ale po půl minutě u bylo zase vechno v pohodě. Po příjezdu na místo u při parkování byl zvuk dost děsivý. Tak jsem dnes za světla koukl do motoru a řemen mám dost volný a tím dost myslím, e s ním volně hýbu a tak o 3cm. A teď ten dotaz, asi nemám zkouet s tímhle dojet do Ovy, tj. nějakých 600km?:nevim
A dotaz číslo dvě..doporučení na servis v elezné Rudě?:nevim
|
|
| |
|
|