| | |
02.04.2011 20:34 -
Re: Řemenice na klice
|
2382199
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Citronek : Myslím e tohle by to mohlo pomoci....
.link.
Jsou to fotky a podrobný postup na výměnu řemene přísluenství, ale podle toho se pak u jednodue dá vymontovat a) napínací kladka b) vodící kladka c) řemenice ...
Citronek : Myslím e tohle by to mohlo pomoci....
http://www.c5club.cz/profiles/Jirka%D8.html?kod=32&ids=Jirka%D8&gal=23618575#pc
Jsou to fotky a podrobný postup na výměnu řemene přísluenství, ale podle toho se pak u jednodue dá vymontovat a) napínací kladka b) vodící kladka c) řemenice ...
|
|
27.04.2011 02:52 -
|
2386595
|
|
Citronek
|
Město: Havířov, Auto: Megane Grandtour 1.6 | Počet příspěvků: 384 |
|
|
pri vymene remene jsem kontroloval remenici... spis mam dotaz , natocil jsem kratke video jak s ni pohybuji...a myslim si ,ze je v poradku ???
video na youtube zde : .link.
diky za odpoved
pri vymene remene jsem kontroloval remenici... spis mam dotaz , natocil jsem kratke video jak s ni pohybuji...a myslim si ,ze je v poradku ???
video na youtube zde : http://www.youtube.com/watch?v=9DJ73EjU3ds
diky za odpoved :palec
|
|
27.04.2011 06:10 -
|
2386596
|
|
Mamlas
|
|
|
Dle meho nazoru je KO. Do strany by nemela mit zadnou vuli.
Dle meho nazoru je KO. Do strany by nemela mit zadnou vuli.
|
|
27.04.2011 10:32 -
|
2386624
|
|
jumep
|
|
|
tato je kadopadne ko, takto sa nesmie dat hybat, mozes nou hybat iba v smere otacania ale nie vyklat ako si natocil, ta je v polcase rozpadu .. pred konecnym stadiom
tato je kadopadne ko, takto sa nesmie dat hybat, mozes nou hybat iba v smere otacania ale nie vyklat ako si natocil, ta je v polcase rozpadu .. pred konecnym stadiom :)
|
|
27.04.2011 10:38 -
|
2386628
|
|
Citronek
|
|
|
diky vsem ... tak uz mam sundavani remene nacviceno,jak vidim potrebuji sehnat remenici a radeji to rychle vymenit.
jen se radeji predem zeptam: je na ni pouze jeden sroub , ten oddelam , nasadim novou, na sroub dam to lepidlo proti vybracim Loctite 243 , zasroubuji a hotovo ? nebo je tam neco jeste navic ?
EDIT: koupim asi neco takoveho : .link.
EDIT 2 : ostatni casti jdou volne bez vule tak mi pripada zbytecne menit vodici kladky,napinak.
diky vsem ... tak uz mam sundavani remene nacviceno,jak vidim potrebuji sehnat remenici a radeji to rychle vymenit.
jen se radeji predem zeptam: je na ni pouze jeden sroub , ten oddelam , nasadim novou, na sroub dam to lepidlo proti vybracim Loctite 243 , zasroubuji a hotovo ? nebo je tam neco jeste navic ?
EDIT: koupim asi neco takoveho : http://cgi.ebay.co.uk/CRANK-CRANKSHAFT-PULLEY-PEUGEOT-607-2-2-HDI-02-00-/390236146633?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item5adbe30bc9
EDIT 2 : ostatni casti jdou volne bez vule tak mi pripada zbytecne menit vodici kladky,napinak.
|
|
27.04.2011 10:40 -
|
2386631
|
|
jumep
|
|
|
ano, musis si zaaretovat motor, inak ju nepovolis a priprav sa na to ze sa bude branit, aretacna tycka je 8mm zozadu motora
edit: ano, febi sa pouziva bezne
ano, musis si zaaretovat motor, inak ju nepovolis a priprav sa na to ze sa bude branit, aretacna tycka je 8mm zozadu motora
edit: ano, febi sa pouziva bezne
|
|
27.04.2011 11:54 -
|
2386635
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
jj, já jí sundaval nedávno a la povolit a kdy jsem sundal startér a vrazil tam roubovák. I tak to byla námaha
jj, já jí sundaval nedávno a la povolit a kdy jsem sundal startér a vrazil tam roubovák. I tak to byla námaha :-)
|
|
06.05.2011 11:35 -
|
2388850
|
|
Citronek
|
|
|
tak doplnim pro ostatni,takova remenice (viz video) jak jste tu psali je vazne KO, jezdit se s tim da (spis riskovat) ,je to muj prvni diesel a kdybych nemenil remen tak by me to vubec nenapadlo...vibrace nebyly az takove...
az ted jsem poznal co je to HDI bez vibraci
tak doplnim pro ostatni,takova remenice (viz video) jak jste tu psali je vazne KO, jezdit se s tim da (spis riskovat) ,je to muj prvni diesel a kdybych nemenil remen tak by me to vubec nenapadlo...vibrace nebyly az takove...
az ted jsem poznal co je to HDI bez vibraci :palec
|
|
06.05.2011 17:13 -
|
2388924
|
|
jruze
|
|
|
Já mám na obou motorech jiné a ty nezloběj
Já mám na obou motorech jiné a ty nezloběj;-)
Přílohy: řemenice klikovka.jpg ( 1237992b ) - |
|
06.05.2011 19:09 -
|
2388985
|
|
jumep
|
|
|
jednohmotu by som si na 2.2 nedal, ono ta remenica dost utlmi aj horsiu kladku, ale kazdeho vec
jednohmotu by som si na 2.2 nedal, ono ta remenica dost utlmi aj horsiu kladku, ale kazdeho vec
|
|
06.05.2011 19:34 -
|
2388994
|
|
jruze
|
|
|
Já je tam nedal , ale jsou tam - obě auta to tam mněli tak nevím e by na obou někdo takto mněnil?
Já je tam nedal , ale jsou tam - obě auta to tam mněli tak nevím e by na obou někdo takto mněnil?
|
|
06.05.2011 20:55 -
|
2389015
|
|
jumep
|
|
|
urcite, 2.2 v c5 1 ich ma vzdy dvojhmotne
urcite, 2.2 v c5 1 ich ma vzdy dvojhmotne
|
|
10.05.2011 18:50 -
|
2389877
|
|
Boracon
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
Tak dalí věc hotova, dneska řemenice na klice, taky těsně před smrtí , nová 2000kč i s prací
Tak dalí věc hotova, dneska řemenice na klice, taky těsně před smrtí :-d, nová 2000kč i s prací :palec
Přílohy: Prasklina.jpg ( 948197b ) - Prasklina ploky.jpg ( 479893b ) - vybrouené ploky způsobené vybrací |
|
19.06.2011 16:02 -
|
2397711
|
|
Mamlas
|
|
|
Mam tu jednu lahudku, se kterou se musim podelit . Nedavno jsem koupil Xsaru 2.0HDi 80kW s tim, ze je neco s motorem. Kdyz jsem slysel motor, tak mi bylo jasne, kde je problem. Davam sem odkaz na video, ktere jsem poridil pri vymene remenice: .link.
Mam tu jednu lahudku, se kterou se musim podelit :palec. Nedavno jsem koupil Xsaru 2.0HDi 80kW s tim, ze je neco s motorem. Kdyz jsem slysel motor, tak mi bylo jasne, kde je problem. Davam sem odkaz na video, ktere jsem poridil pri vymene remenice: http://www.youtube.com/watch?v=j7LHhnbPZ40
|
|
03.09.2011 19:29 -
|
2411538
|
|
jumep
|
|
|
tyzden dozadu som prisiel svojim autom domov, zastavil, vystupil ze idem otvorit branu a pocujem klepot a cinkot zpredu ... tak som si zanadaval, zaparkovat a nastastie som mal uz spojazdnene auto ktore tu mam na opravu a potrebuje zabehat a otestovat, tak som svoje nepotreboval
dnes nastala chvila ze idem pozret ako je na tom ta remenica
video sa mi nechcelo natacat, bolo by ju treba pripevnit, tak len fotky
to ako islo nou tocit v podstate vidno a tiez aj to co sposobovalo tie cinkotave zvuky
ma to nalietane 270000 z coho remenica ma 70000, predpokladam ze ju dorazila unavena pruzina napinacej kladky
obe maju krasne vybehanu drazku od remena, takze menim aj tie
prejavovalo sa to aj tym ze klima poslabsie chladila a blblo dobijanie, kupodivu na serve to nebolo citit
fotky: .link.
tyzden dozadu som prisiel svojim autom domov, zastavil, vystupil ze idem otvorit branu a pocujem klepot a cinkot zpredu ... tak som si zanadaval, zaparkovat a nastastie som mal uz spojazdnene auto ktore tu mam na opravu a potrebuje zabehat a otestovat, tak som svoje nepotreboval
dnes nastala chvila ze idem pozret ako je na tom ta remenica
video sa mi nechcelo natacat, bolo by ju treba pripevnit, tak len fotky
to ako islo nou tocit v podstate vidno a tiez aj to co sposobovalo tie cinkotave zvuky
ma to nalietane 270000 z coho remenica ma 70000, predpokladam ze ju dorazila unavena pruzina napinacej kladky
obe maju krasne vybehanu drazku od remena, takze menim aj tie
prejavovalo sa to aj tym ze klima poslabsie chladila a blblo dobijanie, kupodivu na serve to nebolo citit
fotky: http://c5.jumep.com/remenica_kladky
|
|
03.09.2011 22:19 -
|
2411593
|
|
Citronek
|
|
|
jumep: jak blbo dobijeni ? jak se to projevovalo?
ja po vymene remenice vypozoroval zvlastni vec, mozna to ma souvislost s tim problem s dobijenim co jsem mel a ktery zmizel... kdyz auto stoji , tak slysim takove neco jak lehke piskani , kdyz lehce volantem hybnu- spis o par cm ho otocim a drzim tak to prestane...
tak me to zase hloda jestli ta moje napinaci klapka je v pohode
nechci to moc resit a menit dily pokus / omyl , je to 10 let stare auto ale takove veci me stvou
jumep: jak blbo dobijeni ? jak se to projevovalo?
ja po vymene remenice vypozoroval zvlastni vec, mozna to ma souvislost s tim problem s dobijenim co jsem mel a ktery zmizel... kdyz auto stoji , tak slysim takove neco jak lehke piskani , kdyz lehce volantem hybnu- spis o par cm ho otocim a drzim tak to prestane...
tak me to zase hloda jestli ta moje napinaci klapka je v pohode :nevim
nechci to moc resit a menit dily pokus / omyl , je to 10 let stare auto ale takove veci me stvou :-d
|
|
03.09.2011 22:20 -
|
2411595
|
|
jumep
|
|
|
dobijanie tak, ze po nastartovani trvalo dost dlho kym zacalo dobijat
teda ci to bolo v tom alebo ako si myslim v kabli sa uvidi az ked to zlozim
dobijanie tak, ze po nastartovani trvalo dost dlho kym zacalo dobijat
teda ci to bolo v tom alebo ako si myslim v kabli sa uvidi az ked to zlozim
|
|
03.09.2011 22:27 -
|
2411597
|
|
Citronek
|
|
|
podobne to mam, podle meraku na palubce, nastartuji a chvili trva nez to doleze za tu polovinu...
uvidi se , jen by me nastavalo znova remenicu menit
podobne to mam, podle meraku na palubce, nastartuji a chvili trva nez to doleze za tu polovinu...
uvidi se , jen by me nastavalo znova remenicu menit :-o
|
|
| |
|
|