| | |
21.09.2023 22:03 -
Re: Engine management system faulty
|
3368098
|
|
Pevan
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Nechci zakládat nové téma, kdy u tu je tohle. C5 I 2.0 HDI 80 kW. Hlásilo to závadu EGR. EGR vyměněno za nové stejného výrobce, jako to původní, Magnetti Marelli. Hadičky zkontrolovány, bez dírek. Po smazání chyb jezdilo asi týden, pak po ubrání plynu z otáček opět vyskočila hláka a diagnostika hlásí chybu EGR, ale tentokrát ne trvalou, ale přechodnou. Kde by podle vás mohla být jetě závada? Můe být vadný nový EGR ventil? Nebo měnič tlaku?
Nechci zakládat nové téma, kdy u tu je tohle. C5 I 2.0 HDI 80 kW. Hlásilo to závadu EGR. EGR vyměněno za nové stejného výrobce, jako to původní, Magnetti Marelli. Hadičky zkontrolovány, bez dírek. Po smazání chyb jezdilo asi týden, pak po ubrání plynu z otáček opět vyskočila hláka a diagnostika hlásí chybu EGR, ale tentokrát ne trvalou, ale přechodnou. Kde by podle vás mohla být jetě závada? Můe být vadný nový EGR ventil? Nebo měnič tlaku?
|
|
23.09.2023 00:08 -
|
3368149
|
|
Hanz 397
|
|
|
Pevan napsal(a): Nechci zakládat nové téma, kdy u tu je tohle. C5 I 2.0 HDI 80 kW. Hlásilo to závadu EGR. EGR vyměněno za nové stejného výrobce, jako to původní, Magnetti Marelli. Hadičky zkontrolovány, bez dírek. Po smazání chyb jezdilo asi týden, pak po ubrání plynu z otáček opět vyskočila hláka a diagnostika hlásí chybu EGR, ale tentokrát ne trvalou, ale přechodnou. Kde by podle vás mohla být jetě závada? Můe být vadný nový EGR ventil? Nebo měnič tlaku?
Chyba EGR je dost iroký pojem... Co přesně to psalo?
Měnič to klidně být můe, ale taky nemusí...
Ona ta chyba třeba vůbec nemusí souviset s EGRem, ale jeho patná činnost můe být jen důsledek jiné chyby... Na RHZ je činnost EGRu kontrolována nepřímo (není na něm ádný snímač polohy) mj pomocí váhy vzduchu...
Chyba EGR je dost iroký pojem... Co přesně to psalo?
Měnič to klidně být můe, ale taky nemusí...
Ona ta chyba třeba vůbec nemusí souviset s EGRem, ale jeho patná činnost můe být jen důsledek jiné chyby... Na RHZ je činnost EGRu kontrolována nepřímo (není na něm ádný snímač polohy) mj pomocí váhy vzduchu...
|
|
23.09.2023 11:04 -
|
3368182
|
|
Pevan
|
|
|
P0400, hlásí rozdíl mezi očekávaným a skutečným mnostvím nasávaného vzduchu. Neotevře se EGR. To samé to nahlásí, kdy odpojím hadičku z EGR, ale jako stálou chybu, tady to hlásí chybu přechodnou.
P0400, hlásí rozdíl mezi očekávaným a skutečným mnostvím nasávaného vzduchu. Neotevře se EGR. To samé to nahlásí, kdy odpojím hadičku z EGR, ale jako stálou chybu, tady to hlásí chybu přechodnou.
|
|
23.09.2023 17:14 -
|
3368190
|
|
Hanz 397
|
|
|
To je důleité vědět...
V tomhle případě, pokud se si jistý, e vedení (nejen za měničem, ale i před ním, např posilovač) je ok, tak by to mohl dělat měnič.
To je důleité vědět...
V tomhle případě, pokud se si jistý, e vedení (nejen za měničem, ale i před ním, např posilovač) je ok, tak by to mohl dělat měnič.
|
|
23.09.2023 18:48 -
|
3368191
|
|
Pevan
|
|
|
Vedení vzduchu se tváří v pořádku, kam a ho zahlédnu. Posilovač brzd (řízení taky, ale ten je, pokud vím hydraulický) funguje bez znatelných výpadků, take bych řekl, e by to opravdu mohl být ten měnič. Zkusím ho vyměnit a uvidíme. Děkuji za rady.
Vedení vzduchu se tváří v pořádku, kam a ho zahlédnu. Posilovač brzd (řízení taky, ale ten je, pokud vím hydraulický) funguje bez znatelných výpadků, take bych řekl, e by to opravdu mohl být ten měnič. Zkusím ho vyměnit a uvidíme. Děkuji za rady.
|
|
23.09.2023 22:11 -
|
3368201
|
|
Pevan
|
|
|
Jo, hned mi dolo, e jsem napsal kravinu. Proto jsem to upravil. Brzdy brzdí pořád stejně, take asi OK. Pumpičku nemám, asi budu muset sehnat.
Jo, hned mi dolo, e jsem napsal kravinu. Proto jsem to upravil. Brzdy brzdí pořád stejně, take asi OK. Pumpičku nemám, asi budu muset sehnat.
|
|
23.09.2023 23:34 -
|
3368205
|
|
Hanz 397
|
|
|
Pevan napsal(a): Jo, hned mi dolo, e jsem napsal kravinu. Proto jsem to upravil. Brzdy brzdí pořád stejně, take asi OK. Pumpičku nemám, asi budu muset sehnat.
Je jetě jedna troku míň přesná, ale taky jak tak funkční zkouka... Kdy po delím stání (třeba přes noc), před tím, ne nastartuje, lápne na brzdu, je tvrdá, nebo jetě funguje na jedno, dvě selápnutí posilovač? Jestli je na první selápnutí tvrdá, je moný, e ti ten podtlak někde utíká (ale můe to být i jen zpětným ventilkem, proto říkám, e to není úplně přesné)...
Ve tvém případě je nejjednoduí půjčit si měnič o někoho, komu funguje a zkusit to, popřípadě ho koupit novej. Ne z vrakovitě. Nemá jistotu 100% funkce a můe být, kde jsi teď...
Je jetě jedna troku míň přesná, ale taky jak tak funkční zkouka... Kdy po delím stání (třeba přes noc), před tím, ne nastartuje, lápne na brzdu, je tvrdá, nebo jetě funguje na jedno, dvě selápnutí posilovač? Jestli je na první selápnutí tvrdá, je moný, e ti ten podtlak někde utíká (ale můe to být i jen zpětným ventilkem, proto říkám, e to není úplně přesné)...
Ve tvém případě je nejjednoduí půjčit si měnič o někoho, komu funguje a zkusit to, popřípadě ho koupit novej. Ne z vrakovitě. Nemá jistotu 100% funkce a můe být, kde jsi teď...
|
|
24.09.2023 09:33 -
|
3368207
|
|
Pevan
|
|
|
Ráno brzda tvrdá není, klidně jedno a dvě selápnutí jdou v klidu. Měnič je na cestě, on zase není tak drahý, tak jsem ho v pátek objednal. Dvouhmota bude jiná rána a začíná asi odcházet. Tu pumpičku taky objednám, ona se neztratí, jen ji jetě nemám Děkuji za rady, s citroeny začínám, tak se pořád učím.
Ráno brzda tvrdá není, klidně jedno a dvě selápnutí jdou v klidu. Měnič je na cestě, on zase není tak drahý, tak jsem ho v pátek objednal. Dvouhmota bude jiná rána a začíná asi odcházet. Tu pumpičku taky objednám, ona se neztratí, jen ji jetě nemám :-) Děkuji za rady, s citroeny začínám, tak se pořád učím.
|
|
25.09.2023 19:27 -
|
3368256
|
|
jruze
|
|
|
Já osobně bych hledal chybu buď ve váze a nebo elektroventilu podtlaku ( vaem mněniči) a hlavně bych zkusil někoho kdo umí s diagnostikou a ví co má hledat a kontrolovat ( podrobnosti uloené chyby a měřené hodnoty)
Já osobně bych hledal chybu buď ve váze a nebo elektroventilu podtlaku ( vaem mněniči) a hlavně bych zkusil někoho kdo umí s diagnostikou a ví co má hledat a kontrolovat ( podrobnosti uloené chyby a měřené hodnoty) ;-)
|
|
25.09.2023 20:55 -
|
3368259
|
|
Pevan
|
|
|
Od toho se učím, měnič vyměním, k tomu jsem čtením diagnostiky tak nějak doel sám. Posílat lidi k mechanikovi je na fóru, kde se sdílejí návody na domácí opravy tak trochu... zvlátní. A ten elektroventil je i v originální dokumentaci označen měnič tlaku, raději pouívám označení výrobce. Děkuji Hanz 397 za konstruktivní rady, ty pomohou.
Od toho se učím, měnič vyměním, k tomu jsem čtením diagnostiky tak nějak doel sám. Posílat lidi k mechanikovi je na fóru, kde se sdílejí návody na domácí opravy tak trochu... zvlátní. A ten elektroventil je i v originální dokumentaci označen měnič tlaku, raději pouívám označení výrobce. Děkuji Hanz 397 za konstruktivní rady, ty pomohou.
|
|
26.09.2023 16:53 -
|
3368294
|
|
Pevan
|
|
|
Ale jo, to chápu, jen zrovna EGR obvod u RHZ je jednoduchý, to auto má 19 let. Lagunu předtím jsem měl rozebranou do posledního roubku, věděl jsem, kam vede který svazek a diagnostika byla tak jednoduchá, jak to jen lo. U C5 mne tohle teprve čeká, ale chci prostě své auto znát tak dobře, jak to jde. Rádio s displejem jsem tam u taky vyměnil za RD45, i kdy mi vichni tvrdili, e to nejde. Jde, jen to chce mít správné informace.
Ale jo, to chápu, jen zrovna EGR obvod u RHZ je jednoduchý, to auto má 19 let. Lagunu předtím jsem měl rozebranou do posledního roubku, věděl jsem, kam vede který svazek a diagnostika byla tak jednoduchá, jak to jen lo. U C5 mne tohle teprve čeká, ale chci prostě své auto znát tak dobře, jak to jde. Rádio s displejem jsem tam u taky vyměnil za RD45, i kdy mi vichni tvrdili, e to nejde. Jde, jen to chce mít správné informace.
|
|
26.09.2023 21:11 -
|
3368299
|
|
jruze
|
|
|
Pevan napsal(a): Ale jo, to chápu, jen zrovna EGR obvod u RHZ je jednoduchý, to auto má 19 let. Lagunu předtím jsem měl rozebranou do posledního roubku, věděl jsem, kam vede který svazek a diagnostika byla tak jednoduchá, jak to jen lo. U C5 mne tohle teprve čeká, ale chci prostě své auto znát tak dobře, jak to jde. Rádio s displejem jsem tam u taky vyměnil za RD45, i kdy mi vichni tvrdili, e to nejde. Jde, jen to chce mít správné informace.
👍 ale znolost a praxe je u těcho aut základ a dost často to uetří i dost peněz - o tom to je né o tom se neučit 🫵✊nemyslel jsem to patně
👍 ale znolost a praxe je u těcho aut základ a dost často to uetří i dost peněz - o tom to je né o tom se neučit 🫵✊nemyslel jsem to patně
|
|
26.09.2023 21:29 -
|
3368300
|
|
Pevan
|
|
|
No, a právě proto pročítám tohle fórum, kde se dozvím spoustu informací, pročítám si technickou dokumentaci, sháním informace, kde se dá. A sem tam něco rozeberu a koukám, jak to funguje. Jinak tu praxi nezískám. Postupně seenu různé specifické přípravky, vyzkouím, jak se co dělá a za pár let u budu vědět, jak se která závada projevuje specificky v tomhle autě.
No, a právě proto pročítám tohle fórum, kde se dozvím spoustu informací, pročítám si technickou dokumentaci, sháním informace, kde se dá. A sem tam něco rozeberu a koukám, jak to funguje. Jinak tu praxi nezískám. Postupně seenu různé specifické přípravky, vyzkouím, jak se co dělá a za pár let u budu vědět, jak se která závada projevuje specificky v tomhle autě.
|
|
29.09.2023 20:05 -
|
3368517
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tvl, nebuď podráděnej , to bylo rejpnutí...
Má pravdu s tím, jak to funguje, ale prostě s tím názvem mám pravdu já. Ale je to jedno... Kdy nepochopí rejpnutí (a přitom mě zná, jakej jsem)...
Tvl, nebuď podráděnej :-D , to bylo rejpnutí...
Má pravdu s tím, jak to funguje, ale prostě s tím názvem mám pravdu já. Ale je to jedno... Kdy nepochopí rejpnutí (a přitom mě zná, jakej jsem)... ;-)
|
|
02.10.2023 09:09 -
|
3368726
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jardo, ta tvoje potřeba mít prostě za kadou cenu pravdu, to je mazec... Hele i mistr tesař se někdy utne, ale přizná to...
A koukal jsem, e ti to fakt nedalo spát, viď
Jinak vichni ostatní mimo PSA asi pouívají jiný systém ovládání pomocí podtlaku,no...
A ta poznámka o tom, kdo kde nakupuje byla taková dost hloupá...
Jardo, ta tvoje potřeba mít prostě za kadou cenu pravdu, to je mazec... :-D Hele i mistr tesař se někdy utne, ale přizná to...
A koukal jsem, e ti to fakt nedalo spát, viď
Jinak vichni ostatní mimo PSA asi pouívají jiný systém ovládání pomocí podtlaku,no...
A ta poznámka o tom, kdo kde nakupuje byla taková dost hloupá...
Přílohy: Screenshot_20230930_083715_com.android.chrome.jpg ( 264769b ) - |
|
| |
|
|