| | |
11.04.2009 20:53 -
Antipollution fault - teplotni cidlo
|
659995
|
|
Mamlas
|
|
|
Zdravim,
protoze se mi ohlasila tahle chyba Antipollution fault tak jsem zajel na diagnostiku. V RJ bylo ulozeno hodne chyb (mimojine nacaty vstrik na 4 valci) vetsinou prechodnych ale jedna tam zustala i po vymazani - cidlo teploty na vystupu (nepamatuju si presne nazev) zkrat na zem. Kvuli tomu pry nejde regenerace Fapu. Je nejaky teplotni cidlo za Fapem? Pry bud bude spatny cidlo nebo bude prodreny kabel k nemu.
Diky za kazdou radu
Zdravim,
protoze se mi ohlasila tahle chyba Antipollution fault tak jsem zajel na diagnostiku. V RJ bylo ulozeno hodne chyb (mimojine nacaty vstrik na 4 valci) vetsinou prechodnych ale jedna tam zustala i po vymazani - cidlo teploty na vystupu (nepamatuju si presne nazev) zkrat na zem. Kvuli tomu pry nejde regenerace Fapu. Je nejaky teplotni cidlo za Fapem? Pry bud bude spatny cidlo nebo bude prodreny kabel k nemu.
Diky za kazdou radu
|
|
11.04.2009 22:18 -
Re: Antipollution fault - teplotni cidlo
|
659997
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
teplotni cidlo je mezi katalizatorem a FAP (za katalizatorem pred FAP)
bez nej se regenerace opravdu neprovede a muze dojit i k omezovani vykonu
teplotni cidlo je mezi katalizatorem a FAP (za katalizatorem pred FAP)
|
|
12.04.2009 08:47 -
|
660007
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
autodiag napsal(a): teplotni cidlo je mezi katalizatorem a FAP (za katalizatorem pred FAP)
Mě nechodila regenerace přes 1,5 roku, do té doby ne jsi mi na Seči nastvil mnoství aditiva v nádrce a výkon to mělo normální. Je fakt, e jsem po roce vlastnctví auta protáhnul FAP wapkou. Jasně, napsal jsi MŮE dojít i k omezení výkonu, take to není nutnost.
Mě nechodila regenerace přes 1,5 roku, do té doby ne jsi mi na Seči nastvil mnoství aditiva v nádrce a výkon to mělo normální. Je fakt, e jsem po roce vlastnctví auta protáhnul FAP wapkou. Jasně, napsal jsi MŮE dojít i k omezení výkonu, take to není nutnost.
|
|
12.04.2009 12:16 -
|
660016
|
|
Mamlas
|
|
|
Po ranu mi to vzdycky hlasi chybu a obcas v pri dalsim startovani zmizi.
Dneska se mi to taky ozvalo. Vlezl jsem pod auto a koukl na to cidlo az po konektor. V jednom miste je prodreny obal ve kterem vedou ty dva kabely od cidla ale oba kabliky maji izolaci neporusenou. Kdyz to hlasi zkrat na kostru tak bych predpokladal ze budou nekde prosekle nebo bude spatne cidlo. Jeste sundam cely kryt zespoda a zkouknu vedeni od konektoru dal do auta.
Po ranu mi to vzdycky hlasi chybu a obcas v pri dalsim startovani zmizi.
Dneska se mi to taky ozvalo. Vlezl jsem pod auto a koukl na to cidlo az po konektor. V jednom miste je prodreny obal ve kterem vedou ty dva kabely od cidla ale oba kabliky maji izolaci neporusenou. Kdyz to hlasi zkrat na kostru tak bych predpokladal ze budou nekde prosekle nebo bude spatne cidlo. Jeste sundam cely kryt zespoda a zkouknu vedeni od konektoru dal do auta.
|
|
12.04.2009 13:01 -
|
660019
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
zkrat na kostru = zpravidla prorazeni,preruseni nebo zkrat na kostru
zkrat na +12v = zpravidla prorazeni,preruseni nebo zkrat na napajeci napeti (5/12v)
zkrat na kostru = zpravidla prorazeni,preruseni nebo zkrat na kostru
zkrat na +12v = zpravidla prorazeni,preruseni nebo zkrat na napajeci napeti (5/12v)
|
|
18.04.2009 15:48 -
|
660159
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Minulý týden po raním nastartování hláení >>Antipollution fault
Minulý týden po raním nastartování hláení >>Antipollution fault
|
|
18.04.2009 17:18 -
|
660164
|
|
autodiag
|
|
|
chyby je lepe smazat a auto znovu projet,eliminuje se tak ta pricina ktera te zrovna trapi...proto poprve vice chyb a na podruhe mene
chyby je lepe smazat a auto znovu projet,eliminuje se tak ta pricina ktera te zrovna trapi...proto poprve vice chyb a na podruhe mene
|
|
18.04.2009 18:19 -
|
660166
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Upřesňuji: Chyby byly vymazány a auto převezeno do jiného servisu. Nová diagnostika provedena a v dalím servisu po ujetí cca 35 km.
Upřesňuji: Chyby byly vymazány a auto převezeno do jiného servisu. Nová diagnostika provedena a v dalím servisu po ujetí cca 35 km.
|
|
18.04.2009 18:41 -
|
660169
|
|
autodiag
|
|
|
ano presne o tom mluvim...
ano presne o tom mluvim...:palec
|
|
28.06.2009 20:33 -
|
873255
|
|
Mamlas
|
|
|
O vikednu jsem se dostal k tomu abych se podival na to cidlo teploty u FAPu. V jednom miste byla prodrena izolace a kablik byl preuseny. To jsem opravil ale nevypada ze to pomohlo. Pritom jsem zjistil ze jsou tam ty cidla dve - jedno pred katalyzatorem a druhy pred FAPem.
Nevite nekdo na jakym principu funguji ty cidla? Chtel bych jeste zkontrlovat jejich funkci abych mohl pripadne hledat zavadu jinde. Predpokladam ze to bude nejaky termoclanek.
O vikednu jsem se dostal k tomu abych se podival na to cidlo teploty u FAPu. V jednom miste byla prodrena izolace a kablik byl preuseny. To jsem opravil ale nevypada ze to pomohlo. Pritom jsem zjistil ze jsou tam ty cidla dve - jedno pred katalyzatorem a druhy pred FAPem.
Nevite nekdo na jakym principu funguji ty cidla? Chtel bych jeste zkontrlovat jejich funkci abych mohl pripadne hledat zavadu jinde. Predpokladam ze to bude nejaky termoclanek.
|
|
28.06.2009 20:48 -
|
873257
|
|
autodiag
|
|
|
princip cidel je jednoduchy ,meri teplotu pred a za katem..funkci overis na diagnostice
princip cidel je jednoduchy ,meri teplotu pred a za katem..funkci overis na diagnostice
|
|
29.06.2009 19:08 -
|
873283
|
|
Mamlas
|
|
|
Myslel jsem spis jestli to cidlo meni odpor s teplotou nebo funguje jako termoclanek? na diagnostice rekl akorat zkrat na zem. Tak bych chtel overit funkci cidla promerenim a pokud by bylo vporadku tak bych ten zkrat musel hledat nekde po ceste v kabelazi.
Myslel jsem spis jestli to cidlo meni odpor s teplotou nebo funguje jako termoclanek? na diagnostice rekl akorat zkrat na zem. Tak bych chtel overit funkci cidla promerenim a pokud by bylo vporadku tak bych ten zkrat musel hledat nekde po ceste v kabelazi.
|
|
29.06.2009 20:51 -
|
873287
|
|
autodiag
|
|
|
hmm pokud clovek neumi diagnostiku pouzivat tak se nedivim ze stale nevis nic...mluvim o diagnostice ne o vycteni chybovych kodu ,to umi i cvicena opice
hmm pokud clovek neumi diagnostiku pouzivat tak se nedivim ze stale nevis nic...mluvim o diagnostice ne o vycteni chybovych kodu ,to umi i cvicena opice
|
|
07.07.2009 19:51 -
|
873536
|
|
Nezmar
|
Město: Okříky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
TAk po dvou zdechnutí motoru jsem se odhodlal na diagnostiku. Hláka Antipollution fault a zůstaly svítit kontrolky sevice a motor. Take se potvrdil regulátor tlaku na čerpadle. (jak mě diagnostikoval Martin na srazu) U ho mám objednaný od Bosche 3630kč. Dál vadný snímač víčka nádre. Víčko mám vyměněný od Jumepa - chyběl mě magnet. Ten snímač jsem zatím nesehnal, jenom u citroenu za 1200,- co je celkem dost. Nevíte někdo nejakém?
TAk po dvou zdechnutí motoru jsem se odhodlal na diagnostiku. Hláka Antipollution fault a zůstaly svítit kontrolky sevice a motor. Take se potvrdil regulátor tlaku na čerpadle. (jak mě diagnostikoval Martin na srazu) U ho mám objednaný od Bosche 3630kč. Dál vadný snímač víčka nádre. Víčko mám vyměněný od Jumepa - chyběl mě magnet. Ten snímač jsem zatím nesehnal, jenom u citroenu za 1200,- co je celkem dost. Nevíte někdo nejakém? :nevim
|
|
07.07.2009 20:17 -
|
873539
|
|
autodiag
|
|
|
snimac hazel mozna chybu kvuli absenci magneto ve vicku
snimac hazel mozna chybu kvuli absenci magneto ve vicku
|
|
07.07.2009 20:18 -
|
873540
|
|
Nezmar
|
Město: Okříky, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 107 |
|
|
chyba nela vymazat. Po nastartování tam byla znova
chyba nela vymazat. Po nastartování tam byla znova
|
|
07.07.2009 20:20 -
|
873541
|
|
Nezmar
|
|
|
Přesně to napsalo: Pomíjivá porucha, Aditivační system paliva, Závada snímače přítomnosti zátky palivové nádre
Přesně to napsalo: Pomíjivá porucha, Aditivační system paliva, Závada snímače přítomnosti zátky palivové nádre
|
|
07.07.2009 20:34 -
|
873544
|
|
autodiag
|
|
|
pokud je pomijiva musi jit smazat
pokud je mistni nemusi jit smazat
pokud je trvala nejde smazat
pokud je pomijiva musi jit smazat
pokud je mistni nemusi jit smazat
pokud je trvala nejde smazat
|
|
07.07.2009 20:42 -
|
873546
|
|
Nezmar
|
|
|
já se nehádám, má určitě pravdu, ale jak jsem slyel a viděl tak povídám. Prvně vyřeím ten solenoid a pak se uvidí. Zítra by měl přijít. Snad se zlepí i startování - dýl točí ne chytne
já se nehádám, má určitě pravdu, ale jak jsem slyel a viděl tak povídám. Prvně vyřeím ten solenoid a pak se uvidí. Zítra by měl přijít. Snad se zlepí i startování - dýl točí ne chytne ;-)
|
|
07.07.2009 20:57 -
|
873556
|
|
autodiag
|
|
|
sak ja taky nee ...
to ze dele tocis dela ten ssolenoid protoze na CR neni dostatecny tlak pro spusteni vstriku
jen predtim nez ho tam das strikni oba okrouzky silikonem aby sis je neznicil jak ho tam budes davat a tesneni nicim nemas,myslim to plechove
sak ja taky nee :)...
to ze dele tocis dela ten ssolenoid protoze na CR neni dostatecny tlak pro spusteni vstriku
jen predtim nez ho tam das strikni oba okrouzky silikonem aby sis je neznicil jak ho tam budes davat a tesneni nicim nemas,myslim to plechove
|
|
| |
|
|