| | |
12.11.2013 13:13 -
Re: Problémy se startováním - HDi
|
2636890
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Stejný problém jsem řeil na jaře u eniny C5. Jen cvaknutí startéru a nic. Vyndal jsem baterku, dal tam svoji a v pohodě. Její jsem dal do svého a také v pohodě. kdy přijela tak na tu moji opět cvaknutí a nic. Závada byla v kabelu kostry, který vedl k rychloupínací svorce moc ze shora, a chvěním uvolňoval svorku. Upevníl jsem kabel jinak napruil trochu víc svorku, dal jí tam její baterku a jezdí na to dodnes.
Stejný problém jsem řeil na jaře u eniny C5. Jen cvaknutí startéru a nic. Vyndal jsem baterku, dal tam svoji a v pohodě. Její jsem dal do svého a také v pohodě. kdy přijela tak na tu moji opět cvaknutí a nic. Závada byla v kabelu kostry, který vedl k rychloupínací svorce moc ze shora, a chvěním uvolňoval svorku. Upevníl jsem kabel jinak napruil trochu víc svorku, dal jí tam její baterku a jezdí na to dodnes.
|
|
12.11.2013 13:39 -
|
2636894
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Zda auto vůbec nasatrtuje nejde jasně zblbnout programem, ale softvérově jde to, e dokud motor spolehlivě neběí, tak potlačit hláky, které přímo nesouvisí se startováním. Stačí jen trochu slabí baterka a auto nastartuje na první krtnutí, ale objeví se celá hitparáda hláek od nedostatku aditiva po otevřené víko nádre (ve nesmyslně) a k tomu zamrznuté ručičky rychloměru a otáčkoměru. To ve jde poměrně lehce odstranit a (některá) jiná auta tím netrpí.
Zda auto vůbec nasatrtuje nejde jasně zblbnout programem, ale softvérově jde to, e dokud motor spolehlivě neběí, tak potlačit hláky, které přímo nesouvisí se startováním. Stačí jen trochu slabí baterka a auto nastartuje na první krtnutí, ale objeví se celá hitparáda hláek od nedostatku aditiva po otevřené víko nádre (ve nesmyslně) a k tomu zamrznuté ručičky rychloměru a otáčkoměru. To ve jde poměrně lehce odstranit a (některá) jiná auta tím netrpí.
|
|
14.11.2013 09:28 -
|
2637951
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
Ne, nedělám si srandu, ale ta jebka francouzská opět nestartovala, musel jsem dvakrát havit... to u nebudu komentovat, hlavně e jsem vysolil 4500,- za výměnu havek.
Ne, nedělám si srandu, ale ta jebka francouzská opět nestartovala, musel jsem dvakrát havit... to u nebudu komentovat, hlavně e jsem vysolil 4500,- za výměnu havek.
|
|
14.11.2013 12:15 -
|
2638031
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Majk-fox napsal(a): Ne, nedělám si srandu, ale ta jebka francouzská opět nestartovala, musel jsem dvakrát havit... to u nebudu komentovat, hlavně e jsem vysolil 4500,- za výměnu havek.
Tak se konečně pus do toho starteru.
Tchánovi taky nestartovala ta jeho kodovácká jebka octavie II 1.9TDi a úplně stejný zádrhel, co jsem měl já na C5. Startér. Točí jak pouk a ono to chytne a bůhví kdy...
Snad vichni ti tu napsali, e to vyřeili startérem Tak, kde bys měl začít? (vypadá to tak, e na to ty dnení diesely s přímym vstřikem trpí) - patnej startér -> nejsou točky -> není tlaku -> není vstřiku -> není nafty ve válci -> není vznícení -> jsme nasraní.
já vyměnil nejdřív baterii, potom havičky ( 900kč), čistil DRV ventil, zkouel měnit čidlo klikovky a ve jen proto, e jsem nevěřil, e by to mohl dělat startér, který oproti staré xantii, která krásně starovala, točil jako ďas a stejně to bylo málo. Novej startér 2700kč a lape u nějakej ten pátek.
Tak se konečně pus do toho starteru. ;-)
Tchánovi taky nestartovala ta jeho kodovácká jebka octavie II 1.9TDi a úplně stejný zádrhel, co jsem měl já na C5. Startér. Točí jak pouk a ono to chytne a bůhví kdy...
Snad vichni ti tu napsali, e to vyřeili startérem :-D Tak, kde bys měl začít? :-D (vypadá to tak, e na to ty dnení diesely s přímym vstřikem trpí) - patnej startér -> nejsou točky -> není tlaku -> není vstřiku -> není nafty ve válci -> není vznícení -> jsme nasraní.
já vyměnil nejdřív baterii, potom havičky ( 900kč), čistil DRV ventil, zkouel měnit čidlo klikovky a ve jen proto, e jsem nevěřil, e by to mohl dělat startér, který oproti staré xantii, která krásně starovala, točil jako ďas a stejně to bylo málo. ;-) Novej startér 2700kč a lape u nějakej ten pátek. ;-)
|
|
14.11.2013 12:17 -
|
2638032
|
|
Majk-fox
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 164 |
|
|
Jene mě se to děje jen kdy jsou studený starty, myslí, e startér by to dělal jen za studena? Díky za info
Jene mě se to děje jen kdy jsou studený starty, myslí, e startér by to dělal jen za studena? Díky za info
|
|
14.11.2013 12:23 -
|
2638033
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Majk-fox napsal(a): Jene mě se to děje jen kdy jsou studený starty, myslí, e startér by to dělal jen za studena? Díky za info
Mě to dělal výhradně a pouze za studena. (čím nií teplota, tím déle trvalo, ne jsem nakonec nastartoval, ale nikdy se nestalo, e bych nenastartoval, jen to trvalo někdy u hodně dlouho)
Mě to dělal výhradně a pouze za studena. :-D (čím nií teplota, tím déle trvalo, ne jsem nakonec nastartoval, ale nikdy se nestalo, e bych nenastartoval, jen to trvalo někdy u hodně dlouho)
|
|
14.11.2013 13:06 -
|
2638081
|
|
Trumpetist
|
Město: Pí, Auto: C6 2,7HDI | Počet příspěvků: 128 |
|
|
Tony_Z napsal(a): Mě to dělal výhradně a pouze za studena. (čím nií teplota, tím déle trvalo, ne jsem nakonec nastartoval, ale nikdy se nestalo, e bych nenastartoval, jen to trvalo někdy u hodně dlouho)
Mi se to několikrát povedlo, e jsem nenastartoval, ale stále jsem si myslel e to je baterkou. Nechal jsem, ale zrepasovat startét opravdu byl K.O. mám tam nové pouzdra i můstek, raději jsem koupil i baterku a startuje to krásně, na drc a parkuji venku.
Mi se to několikrát povedlo, e jsem nenastartoval, ale stále jsem si myslel e to je baterkou. Nechal jsem, ale zrepasovat startét opravdu byl K.O. mám tam nové pouzdra i můstek, raději jsem koupil i baterku a startuje to krásně, na drc a parkuji venku. :palec
|
|
16.11.2013 19:32 -
|
2638843
|
|
Majk-fox
|
|
|
Momentálně zkouím vechno a kdy před startem nacupuju balonkem naftu, tak startuju bez problémů. Take padá nafta? Hadička k čerpadlu je plná, podávací čerpadlo? Slabý tlak? Nevim.
Momentálně zkouím vechno a kdy před startem nacupuju balonkem naftu, tak startuju bez problémů. Take padá nafta? Hadička k čerpadlu je plná, podávací čerpadlo? Slabý tlak? Nevim.
|
|
16.11.2013 20:02 -
|
2638856
|
|
jumep
|
|
|
nakolko podavacie cerpadlo je sucastou vysokotlakeho, tak si to daj skontrolovat
viem minimalne o 2ch pripadoch ked sa zlomila vacka
nakolko podavacie cerpadlo je sucastou vysokotlakeho, tak si to daj skontrolovat
viem minimalne o 2ch pripadoch ked sa zlomila vacka
|
|
16.11.2013 20:09 -
|
2638858
|
|
Majk-fox
|
|
|
Kdy se otočí kličkem a auto havý sepne se i čerpadlo, nebo čerpadlo začne běet a kdy se točí startérem? Díky moc a trpělivost se mnou, u je mi to blbý to tu pořád zasírat, ale nedá mě to klidu.
Kdy se otočí kličkem a auto havý sepne se i čerpadlo, nebo čerpadlo začne běet a kdy se točí startérem? Díky moc a trpělivost se mnou, u je mi to blbý to tu pořád zasírat, ale nedá mě to klidu.
|
|
16.11.2013 20:24 -
|
2638861
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
ty nemas cerpadlo v nadrzi, takze cerpadlo sa toci s motor, takze sa zasne tocit az ked zacne tocit starter.
ty nemas cerpadlo v nadrzi, takze cerpadlo sa toci s motor, takze sa zasne tocit az ked zacne tocit starter.
|
|
16.11.2013 20:38 -
|
2638872
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Já jsem měl ji 3x problémy se startováním,1x nedrela baterka,nedala potřebný proud,1x startér,laik nepozná poslechem,1x jsem koupil levný palivový filtr,měl slabí o krouek a neznatelně přisával vzduch,startování na 2a 3x,po výměně hned napoprvé,toto se dělo v mém případě.
Já jsem měl ji 3x problémy se startováním,1x nedrela baterka,nedala potřebný proud,1x startér,laik nepozná poslechem,1x jsem koupil levný palivový filtr,měl slabí o krouek a neznatelně přisával vzduch,startování na 2a 3x,po výměně hned napoprvé,toto se dělo v mém případě.
|
|
30.11.2013 14:29 -
|
2642082
|
|
Majk-fox
|
|
|
Tak to vypadá, e padá nafta. Kdy ráno startuju stylem otevřu kapotu, nacupuju balónkem a startuju na drnc, kdy né, následuje dlouhé točení a třeba na 3krát. V hadičce jsou bublinky.
Tak to vypadá, e padá nafta. Kdy ráno startuju stylem otevřu kapotu, nacupuju balónkem a startuju na drnc, kdy né, následuje dlouhé točení a třeba na 3krát. V hadičce jsou bublinky.
|
|
30.11.2013 15:32 -
|
2642090
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Mě dělalo to samé,bylo to tím slabím o kroukem na palivovém filtru,koupil jsem championa,purflux neměly v nabídce a bylo po problému,ádné bublinky,to je jedna z moností.Také to můe přisávat vzduch odvzduňovákem na palivovém filtru,mám dojem,e na tom odvzduňovacim roubu je malej o krouek,to samé na vypoutěcim ventilu.
Mě dělalo to samé,bylo to tím slabím o kroukem na palivovém filtru,koupil jsem championa,purflux neměly v nabídce a bylo po problému,ádné bublinky,to je jedna z moností.Také to můe přisávat vzduch odvzduňovákem na palivovém filtru,mám dojem,e na tom odvzduňovacim roubu je malej o krouek,to samé na vypoutěcim ventilu.
|
|
30.11.2013 20:31 -
|
2642204
|
|
jumep
|
|
|
vacsinou je skutocne problem vo filtry, to si musis skontrolovat rucne a sam, tu sa moc poradit neda
1. ako pisal zdenda, samotny filter (zaneseny, netesnost na tesneni ...)
2. pripojky filtra, obcas sa stane ze je tam spina / prach a ked sa to nasune tak tam ostava diera a podcucava to vzduch
3. prepady na strikoch - ale toto uz bude na vacie hladanie ze kadial to spada
vacsinou je skutocne problem vo filtry, to si musis skontrolovat rucne a sam, tu sa moc poradit neda
1. ako pisal zdenda, samotny filter (zaneseny, netesnost na tesneni ...)
2. pripojky filtra, obcas sa stane ze je tam spina / prach a ked sa to nasune tak tam ostava diera a podcucava to vzduch
3. prepady na strikoch - ale toto uz bude na vacie hladanie ze kadial to spada
|
|
03.12.2013 21:08 -
|
2643159
|
|
pepe1308
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) najk, 03.12.13 21:26 Důvod: no přepi si to třeba do kecacího vlákna - offline chat, protoe se to tady za chvilku zvrhne na tlouku ponoek pro zimní pouití | | |
|
| |
|
|