| | |
24.03.2009 16:12 -
Problémy se startováním - HDi
|
659637
|
|
máca
|
|
|
Já teda nemám patný startér,ale vyskytla se chyba,kterou vlastně ani nevím,kam zařadit.Ráno i při velmi nízkých teplotách normálně napoprvé nastartuju.Pak stačí,kdy dojedu do práce a auto tam stojí,kdy stojí delí dobu,tak je to v phodě,ale někdy po 3 hodinách,kdy chci nastartovat,tak se ozve divný zvuk,motor naskočí,ale chvilku nepravidelně.Dokonce mi přilo auto i líné,ale jen někdy.Mám motor HDI 2,2.Mám vyměněný palivový,vzduchový filtr.Teď je auto v servisu,kde vyměnili na mé přání havičky a vyčistili vstřikovače.Řekla jsem ,co auto dělá,ale jim se ta závada neprojevila.A v den, kdy jsem si auto měla převzít.Tak prý je to palivové čerpadlo,vyměnili jej,po 2 dnech zkouení,ale auto nenastartovali.Pak auto odvezli do citroenu na Kladně a prý jestli není závada v imobilizeru,nebyl.Auto u startuje tak ,jak mně adosud neví čím to je.Závada se projevuje toti jenom někdy.Můete někdo poradit? Díky
:-((((Já teda nemám patný startér,ale vyskytla se chyba,kterou vlastně ani nevím,kam zařadit.Ráno i při velmi nízkých teplotách normálně napoprvé nastartuju.Pak stačí,kdy dojedu do práce a auto tam stojí,kdy stojí delí dobu,tak je to v phodě,ale někdy po 3 hodinách,kdy chci nastartovat,tak se ozve divný zvuk,motor naskočí,ale chvilku nepravidelně.Dokonce mi přilo auto i líné,ale jen někdy.Mám motor HDI 2,2.Mám vyměněný palivový,vzduchový filtr.Teď je auto v servisu,kde vyměnili na mé přání havičky a vyčistili vstřikovače.Řekla jsem ,co auto dělá,ale jim se ta závada neprojevila.A v den, kdy jsem si auto měla převzít.Tak prý je to palivové čerpadlo,vyměnili jej,po 2 dnech zkouení,ale auto nenastartovali.Pak auto odvezli do citroenu na Kladně a prý jestli není závada v imobilizeru,nebyl.Auto u startuje tak ,jak mně adosud neví čím to je.Závada se projevuje toti jenom někdy.Můete někdo poradit? Díky:-((((
|
|
09.01.2008 09:48 -
Re: Problémy se startováním - C5 I 2,2HDi
|
167112
|
|
luki2001
|
Město: Trutnov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Zdravím vechny zůčastněné, při nízkých teplotách se mi prodluuje doba za ní motor naskočí. Buď startuji 2x kratí dobu nebo 1x dlouze (startér točí přiblině stejně dlouho jako 2x krátce dohromady) Za běných teplot i do cca do -5° se chová normálně. Svíčky jsou dobré, nafta s aditivy. Diagnostika OK. Přes den chytá hned bez havení.Pak se mi jetě zdá,e při pomalém rozjídění cca do 1500 ot. je motor malinko hlučnějí. Při prudí akceleraci jde motor pěkně měkce. Jinak při běném provozu ádné problémy, spotřeba standardní.
Dík za typy.
luki2001
Zdravím vechny zůčastněné, při nízkých teplotách se mi prodluuje doba za ní motor naskočí. Buď startuji 2x kratí dobu nebo 1x dlouze (startér točí přiblině stejně dlouho jako 2x krátce dohromady) Za běných teplot i do cca do -5° se chová normálně. Svíčky jsou dobré, nafta s aditivy. Diagnostika OK. Přes den chytá hned bez havení.Pak se mi jetě zdá,e při pomalém rozjídění cca do 1500 ot. je motor malinko hlučnějí. Při prudí akceleraci jde motor pěkně měkce. Jinak při běném provozu ádné problémy, spotřeba standardní.
Dík za typy.
luki2001
|
|
09.01.2008 11:40 -
|
167113
|
|
tief
|
|
|
Nie som sice "dieslak" ale u striekacky by som kontroloval cerpadlo ( ci za studena da dostatocny tlak paliva vo vstrekovacej liste ), dalej cidlo teploty motor a cidlo teploty vzduchu - ci je zmes dostatocne obohatena na studene startovanie. Idealne by bolo to napojit priamo na diagnostiku rano za zimy a sledovat udaje od senzorov.
Nie som sice "dieslak" ale u striekacky by som kontroloval cerpadlo ( ci za studena da dostatocny tlak paliva vo vstrekovacej liste ), dalej cidlo teploty motor a cidlo teploty vzduchu - ci je zmes dostatocne obohatena na studene startovanie. Idealne by bolo to napojit priamo na diagnostiku rano za zimy a sledovat udaje od senzorov.
|
|
09.01.2008 11:42 -
|
167114
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
Co sa startu tyka, mam podobnu skusenost. Horsie starty mam ak je teplota v noci pod -5 ale myslim si ze je to normalne ak pri nizsej teplote startujem o sekundu dlhsie .
To pomale rozjizdeni myslis pri studenom motore ? Ak ano tak ten vacsi hluk by mal byt tiez normalny. Ak je motor studeny tak don prichadzaju ine davky paliva ako pri teplom motore, to moze sposobovat hlucnejsie detonacie v spalovacom priestore a tiez vole studenych susiastok a stuhnutost oleja k tomu nieco pridaju.
Co sa startu tyka, mam podobnu skusenost. Horsie starty mam ak je teplota v noci pod -5 ale myslim si ze je to normalne ak pri nizsej teplote startujem o sekundu dlhsie :-).
To pomale rozjizdeni myslis pri studenom motore ? Ak ano tak ten vacsi hluk by mal byt tiez normalny. Ak je motor studeny tak don prichadzaju ine davky paliva ako pri teplom motore, to moze sposobovat hlucnejsie detonacie v spalovacom priestore a tiez vole studenych susiastok a stuhnutost oleja k tomu nieco pridaju.
|
|
10.01.2008 09:20 -
|
167115
|
|
luki2001
|
Město: Trutnov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Dnes byly -2°C a chytlo to hned. Existuje tam určitě nějaké teplotní čidlo, které ovlivňuje studený start?
Dnes byly -2°C a chytlo to hned. Existuje tam určitě nějaké teplotní čidlo, které ovlivňuje studený start?
|
|
10.01.2008 09:31 -
|
167116
|
|
luki2001
|
|
|
Doba na nastartování se při nízké teplotě zdvojnásobí, kdyby byl patný tlak hlásí PC, hlučnějí je i teplý
Doba na nastartování se při nízké teplotě zdvojnásobí, kdyby byl patný tlak hlásí PC, hlučnějí je i teplý
|
|
10.01.2008 10:33 -
|
167117
|
|
tief
|
|
|
No, ako som pisal nie som "dieslak" ale pochybujem ze ma HDi cidlo tlaku paliva. Teplotnych cidiel tam bude niekolko, minimalne dve, jedno na teplotu nasavaneho vzduchu a jedno na teplotu chladiacej zmesi. U benzinu tieto dve cidla ovplyvnuju vypocet prvej davky zmesi pri studenom starte. U HDi to bude takisto.
No, ako som pisal nie som "dieslak" ale pochybujem ze ma HDi cidlo tlaku paliva. Teplotnych cidiel tam bude niekolko, minimalne dve, jedno na teplotu nasavaneho vzduchu a jedno na teplotu chladiacej zmesi. U benzinu tieto dve cidla ovplyvnuju vypocet prvej davky zmesi pri studenom starte. U HDi to bude takisto.
|
|
03.04.2009 10:30 -
|
659775
|
|
máca
|
|
|
Tak ve středu 1.4.jsem si autí vyzvedla ze servisu,e prostě na nic nepřili,autí startovalo,tak jak jsem uvedla nahoře.Během středy jsem jezdila a ve OK.Ve čtvrtek jsem odjela do práce OK.Z práce u nenaskočilo vůbec.Tak odtah a servis.Nevím!!!!
Tak ve středu 1.4.jsem si autí vyzvedla ze servisu,e prostě na nic nepřili,autí startovalo,tak jak jsem uvedla nahoře.Během středy jsem jezdila a ve OK.Ve čtvrtek jsem odjela do práce OK.Z práce u nenaskočilo vůbec.Tak odtah a servis.Nevím!!!!:-((((
|
|
03.04.2009 11:22 -
|
659777
|
|
máca
|
|
|
No kdy budu mít tam vůbec čím jet.Dnes by na tom měli pracovat.
:-((((No kdy budu mít tam vůbec čím jet.Dnes by na tom měli pracovat.
|
|
03.04.2009 15:34 -
|
659783
|
|
máca
|
|
|
,tak nechápu,ale v servisu to ráno nastartovali bez problémů.Já to tam odtahovkou odvezla večer,asi mě to auto nechce, já se z toho fakt zblázním!
:nevim,tak nechápu,ale v servisu to ráno nastartovali bez problémů.Já to tam odtahovkou odvezla večer,asi mě to auto nechce, já se z toho fakt zblázním!:-((((
|
|
03.04.2009 15:45 -
|
659785
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
tak zkus na chvíli dvorního oféra, no.... diagnostika nic, jo?
tak zkus na chvíli dvorního oféra, no.... diagnostika nic, jo?
|
|
04.04.2009 14:02 -
|
659805
|
|
dedek
|
Město: Jeneč, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 40 |
|
|
ZAVOLEJ mi a přijed do hostivic-má to kousek mám tady diagnostiku....kouknem na to...774255043 Dedek
ZAVOLEJ mi a přijed do hostivic-má to kousek mám tady diagnostiku....kouknem na to...774255043 Dedek;-)
|
|
07.04.2009 15:52 -
|
659898
|
|
máca
|
|
|
Já vám děkuju, měla jsem to auto na diagnostice ve Velkém Přítočnu , apk jetě v autoriz.servisu na Kladně v Kročehlavech.Nic nikde nepíe.Auto je stále v servisu, take zatím nikam odjet nemůu.
Já vám děkuju, měla jsem to auto na diagnostice ve Velkém Přítočnu , apk jetě v autoriz.servisu na Kladně v Kročehlavech.Nic nikde nepíe.Auto je stále v servisu, take zatím nikam odjet nemůu.
|
|
07.04.2009 20:38 -
|
659900
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
máca napsal(a): Já vám děkuju, měla jsem to auto na diagnostice ve Velkém Přítočnu , apk jetě v autoriz.servisu na Kladně v Kročehlavech.Nic nikde nepíe.Auto je stále v servisu, take zatím nikam odjet nemůu.
..no vono je diagnostika a diagnostika,pravda...
|
|
07.04.2009 21:33 -
|
659911
|
|
máca
|
|
|
autodiag napsal(a): ..no vono je diagnostika a diagnostika,pravda...
neříkej mi, e by v obou servisech nebyl někdo,kdo by to neuměl přečíst.To se mi nezdá.Pokud jim to tam stále půjde nastartovat,tak si autí vyzvednu a pak bych to dala jinam.Nevím,co jiného.
:nevimneříkej mi, e by v obou servisech nebyl někdo,kdo by to neuměl přečíst.To se mi nezdá.Pokud jim to tam stále půjde nastartovat,tak si autí vyzvednu a pak bych to dala jinam.Nevím,co jiného.:-(
|
|
| |
|
|