| | |
03.08.2016 17:26 -
Re: spotřeba oleje
|
2977946
|
|
Kulda
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX Break | Počet příspěvků: 209 |
|
|
V první řadě chci poděkovat za rady a vzápětí mám otázku - co se stane, můe stát, kdy se na to vyfláknu a budu prostě dolívat. Jen hypoteticky, plánuji na podzim rozvody a při tom bych udělal ty gufera.
Díky borci.
V první řadě chci poděkovat za rady a vzápětí mám otázku - co se stane, můe stát, kdy se na to vyfláknu a budu prostě dolívat. Jen hypoteticky, plánuji na podzim rozvody a při tom bych udělal ty gufera.
Díky borci.
|
|
03.08.2016 17:55 -
|
2977986
|
|
miskod
|
|
|
Kym som nevymenil celu hlavu, tak mi to zralo 1.5l/1000km. Po mnohych pokusoch som skoncil na doporucenie servisu pri ciernom oleji s molybdenom od liqui moly...Toto bola zaverecna. Ta vec sa mi usadzovala pod ventilmi a po 3tis km som ich aj podpalil. jeden bol jasny a skoro vsetky vyfukove boli nacate.
Po vymene hlavy dolievam liter na 4000km. Tu to uz nijako neriesim a proste dolievam 5w40 od totalu. V tomto rezime som uz asi 130tis km a vsetko funguje ako ma.
Kym som nevymenil celu hlavu, tak mi to zralo 1.5l/1000km. Po mnohych pokusoch som skoncil na doporucenie servisu pri ciernom oleji s molybdenom od liqui moly...Toto bola zaverecna. Ta vec sa mi usadzovala pod ventilmi a po 3tis km som ich aj podpalil. jeden bol jasny a skoro vsetky vyfukove boli nacate.
Po vymene hlavy dolievam liter na 4000km. Tu to uz nijako neriesim a proste dolievam 5w40 od totalu. V tomto rezime som uz asi 130tis km a vsetko funguje ako ma.
|
|
03.08.2016 17:59 -
|
2977988
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to KUDLA: ja myslim ze nic zasadniho,pokud to vubec bude zrat
to MISKOD: no ale mezi vame je rozdil rekl bych 5 let a zcela jiny motor pro 1.8 16V je spotreba oleje vlastnost a muzes delat co chces zrat bude
to KUDLA: ja myslim ze nic zasadniho,pokud to vubec bude zrat
to MISKOD: no ale mezi vame je rozdil rekl bych 5 let a zcela jiny motor pro 1.8 16V je spotreba oleje vlastnost a muzes delat co chces zrat bude
|
|
03.08.2016 19:17 -
|
2978015
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
S tímle motorem (1.8i 16V) u Xantie mi to ralo olej 1l / 3000km, jen kdy jsem tankoval u Shellu V-Power (s tou čistící slokou), kdy jsem se vrátil na obyč, a po opětovném zakarbonizování ventilů to ralo jen 0,5l /15000 km
S tímle motorem (1.8i 16V) u Xantie mi to ralo olej 1l / 3000km, jen kdy jsem tankoval u Shellu V-Power (s tou čistící slokou), kdy jsem se vrátil na obyč, a po opětovném zakarbonizování ventilů to ralo jen 0,5l /15000 km ;-)
|
|
04.11.2017 19:39 -
2,0i benzin RFN
|
3106561
|
|
Jarda Te
|
Město: Mladá Boleslav, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Ahoj vem, mám dotaz ze dne na den mi začal motor brát olej (během týdne bez problémů 2litry). Nemáte někdo s tímto nějaké zkuenosti? Motor běí normálně, ádná ztráta výkonu. (mimochodem pod autem je sucho ). Díky za odpověď
Ahoj vem, mám dotaz ze dne na den mi začal motor brát olej (během týdne bez problémů 2litry). Nemáte někdo s tímto nějaké zkuenosti:nevim? Motor běí normálně, ádná ztráta výkonu. (mimochodem pod autem je sucho :-d). Díky za odpověď
|
|
04.11.2017 21:24 -
|
3106588
|
|
jumep
|
|
|
ked to netece tak potom kruzky a/alebo ventilove gufera (co je dost normalna vec u benzinu, aj ked to tvoje je uz extrem)
ked to netece tak potom kruzky a/alebo ventilove gufera (co je dost normalna vec u benzinu, aj ked to tvoje je uz extrem)
|
|
04.11.2017 23:10 -
|
3106598
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
2 litre za tyzden??? Ved ak ho spaluje, tak to musi hulit a to docela dost...
2 litre za tyzden??? Ved ak ho spaluje, tak to musi hulit a to docela dost...
|
|
27.12.2017 16:38 -
Re: spotřeba oleje V6 3.0i 24V
|
3120870
|
|
Bobr53
|
|
|
Motor v C5I - V6 3.0i 24V ere hodně oleje (kdy ho ohulím tak modře kouří) - přemýlím o výměně gufírek ventilových dříků. Mám dotaz na odborníky, kteří tento motor mají zmáknutý:
1) lze u V6 vyměnit gufera ventilů bez demontáe hlav motoru pouze shora přes ventilová víka?
2) pokud to provést nejde, tak lze demontovat hlavy motoru (hlavně ta zadní) na vozidle, anebo musí nutně motor z auta ven?
Za názory děkuji předem.
Motor v C5I - V6 3.0i 24V ere hodně oleje (kdy ho ohulím tak modře kouří) - přemýlím o výměně gufírek ventilových dříků. Mám dotaz na odborníky, kteří tento motor mají zmáknutý:
1) lze u V6 vyměnit gufera ventilů bez demontáe hlav motoru pouze shora přes ventilová víka?
2) pokud to provést nejde, tak lze demontovat hlavy motoru (hlavně ta zadní) na vozidle, anebo musí nutně motor z auta ven?
Za názory děkuji předem.
|
|
27.12.2017 17:10 -
|
3120880
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Hlavy sundavat nemusis. Staci kdyz sundas kliku s pistama 🙈🙈🙈
Samozrejme ze musi jit hlavy dolu.
Hlavy sundavat nemusis. Staci kdyz sundas kliku s pistama 🙈🙈🙈
Samozrejme ze musi jit hlavy dolu.
|
|
27.12.2017 17:11 -
|
3120881
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
s guferama si jistej nejsem ,podle me ale musi hlava dolu
zadni hlavu na aute ,ale nesundas,je lepsi motor vyndat
s guferama si jistej nejsem ,podle me ale musi hlava dolu
zadni hlavu na aute ,ale nesundas,je lepsi motor vyndat
|
|
27.12.2017 18:10 -
|
3120911
|
|
jruze
|
|
|
To u by bylo vhodné i krouky - jen aby to nebyla zbytečná práce a myslím e u se to tu jednou probíralo a jednalo se o ventildekl-odvětrání . Já tyto motory nedělám - kdyjsem to já řeil(víjímečně) tak se to řeilo jiným dobrým motorem ale to je asi vdy sázka do loterie a nebo musí být známá historie motoru (a věrohodná) - motor se dá sehnat dobrej a myslím e je to levnějí alternatíva.(jestli si dobře pamatuji tal v případě co se řeilo u mne tak tam byl problém právě s odvětráním a asi i v kroukách e to ,,funělo" a tlačilo olej přes odvětrání)
Jinak za týden se dá najet 100Km a nebo třeba 10000m = to je divné měřítko no a tak trochu bych typnul ten ofuk nebo krouky - e by ty gufera měly tak rychlej průběh ? (ale jak říkám neznám nedělám.)
To u by bylo vhodné i krouky - jen aby to nebyla zbytečná práce a myslím e u se to tu jednou probíralo a jednalo se o ventildekl-odvětrání . Já tyto motory nedělám - kdyjsem to já řeil(víjímečně) tak se to řeilo jiným dobrým motorem ale to je asi vdy sázka do loterie a nebo musí být známá historie motoru (a věrohodná) - motor se dá sehnat dobrej a myslím e je to levnějí alternatíva.(jestli si dobře pamatuji tal v případě co se řeilo u mne tak tam byl problém právě s odvětráním a asi i v kroukách e to ,,funělo" a tlačilo olej přes odvětrání):nevim
Jinak za týden se dá najet 100Km a nebo třeba 10000m = to je divné měřítko no a tak trochu bych typnul ten ofuk nebo krouky - e by ty gufera měly tak rychlej průběh ? (ale jak říkám neznám nedělám.)
|
|
27.12.2017 22:55 -
|
3121075
|
|
Bobr53
|
|
|
jruze napsal(a): To u by bylo vhodné i krouky - jen aby to nebyla zbytečná práce a myslím e u se to tu jednou probíralo a jednalo se o ventildekl-odvětrání . Já tyto motory nedělám - kdyjsem to já řeil(víjímečně) tak se to řeilo jiným dobrým motorem ale to je asi vdy sázka do loterie a nebo musí být známá historie motoru (a věrohodná) - motor se dá sehnat dobrej a myslím e je to levnějí alternatíva.(jestli si dobře pamatuji tal v případě co se řeilo u mne tak tam byl problém právě s odvětráním a asi i v kroukách e to ,,funělo" a tlačilo olej přes odvětrání)
Jardo smotal jsi dva různé příspěvky (motory) dohromady , ale tvému názoru rozumím...
Právě proto se ptám, e uvauji také o druhé alternativě - a to o výměně toho motoru V6.
Já tento C5 I V6 zakoupil v říjnu 2017 jako nepojízdný a prý neopravitelný, původně na ND pro opravu nabořeného čumáku mé kolegyně odvedle (C5 I 2,2HDi), ale zelelo se mi toho motoru a hrál jsem se s ním jako s hračkou a motor mi u jede jako z praku včetně 4HP20 i plynové výbavy, jen jsem zjistil e papá moc oleje... Proto přemýlím, jak s ním dále naloit, za info díky
Jardo smotal jsi dva různé příspěvky (motory) dohromady :nevim, ale tvému názoru rozumím... :-))))
Právě proto se ptám, e uvauji také o druhé alternativě - a to o výměně toho motoru V6.
Já tento C5 I V6 zakoupil v říjnu 2017 jako nepojízdný a prý neopravitelný, původně na ND pro opravu nabořeného čumáku mé kolegyně odvedle (C5 I 2,2HDi), ale zelelo se mi toho motoru a hrál jsem se s ním jako s hračkou a motor mi u jede jako z praku včetně 4HP20 i plynové výbavy, jen jsem zjistil e papá moc oleje... Proto přemýlím, jak s ním dále naloit, za info díky :palec
|
|
28.12.2017 08:41 -
|
3121127
|
|
autodiag
|
|
|
no osobne bych motor vyndal,prekrouzkoval (mozna by stacilo vycistit,ale kdyz uz je to sundane,menil bych) a udelal hlavy a vse s tim souvysejici (rozvody,naplne atd)
koupit motor na vrakaci je sice take moznost ale nevidis do nej,nevis jak se o nek kdo staral a take jak dlouho se vali nekde venku
techto motoru take neni vsude uplne moc a na finale te to neprijde tak draho,resp stejne jako ten motor z vrakace
jeste me napadlo jakej olej tam lejes ? a kolik jsi s tim motorem uz najel ?
no osobne bych motor vyndal,prekrouzkoval (mozna by stacilo vycistit,ale kdyz uz je to sundane,menil bych) a udelal hlavy a vse s tim souvysejici (rozvody,naplne atd)
koupit motor na vrakaci je sice take moznost ale nevidis do nej,nevis jak se o nek kdo staral a take jak dlouho se vali nekde venku
techto motoru take neni vsude uplne moc a na finale te to neprijde tak draho,resp stejne jako ten motor z vrakace
|
|
28.12.2017 09:19 -
|
3121131
|
|
jruze
|
|
|
Souhlasím ,ale já mluvím o tom e co beru motory já tak z bouraček,motor slyím ne jde ven - no ale to samo není záruka e je OK -jen to e běí a jak, ale to jestli bere olej to zjistit nejde - jedině spoléhat na to e majitel nejezdil s motorem kterej na tom byl stejně no a rozvody ty se musí asi stejně pokud by to nebylo od někoho věrohodného s potvrzením e byly dělané(nebo s dokladem třeba servisu) a to je ????
Souhlasím ,ale já mluvím o tom e co beru motory já tak z bouraček,motor slyím ne jde ven - no ale to samo není záruka e je OK -jen to e běí a jak, ale to jestli bere olej to zjistit nejde - jedině spoléhat na to e majitel nejezdil s motorem kterej na tom byl stejně no a rozvody ty se musí asi stejně pokud by to nebylo od někoho věrohodného s potvrzením e byly dělané(nebo s dokladem třeba servisu) a to je ????
|
|
28.12.2017 23:33 -
|
3121370
|
|
Bobr53
|
|
|
autodiag napsal(a): no osobne bych motor vyndal,prekrouzkoval (mozna by stacilo vycistit,ale kdyz uz je to sundane,menil bych) a udelal hlavy a vse s tim souvysejici (rozvody,naplne atd)
No jak jsem motor zprovoznil, tak jsem nalítal 1300 km zkuebních jízd a motor seral asi 3,5 litru oleje, odkapává minimálně, olej se ztrácí přes motor. Dolíval jsem Total 5W40.
No jak jsem motor zprovoznil, tak jsem nalítal 1300 km zkuebních jízd a motor seral asi 3,5 litru oleje, odkapává minimálně, olej se ztrácí přes motor. Dolíval jsem Total 5W40.
|
|
29.12.2017 09:56 -
|
3121387
|
|
autodiag
|
|
|
zkus mu dat 10W40,nebo Selenii HPX (20W50)
posledni zminovany sejeme do starsich 16V motoru a unik znacne ustal
nicmene je to takove reseni jak se drbat levou na prave strane...nejlepsi volba bude pravdepodobne GO vzhledem k tomu ze zminujes provoz na LPG
zkus mu dat 10W40,nebo Selenii HPX (20W50)
posledni zminovany sejeme do starsich 16V motoru a unik znacne ustal
nicmene je to takove reseni jak se drbat levou na prave strane...nejlepsi volba bude pravdepodobne GO vzhledem k tomu ze zminujes provoz na LPG
|
|
29.12.2017 13:12 -
|
3121415
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
V rodině 3 C5 a pro vechny Total Quartz Energy 9000 5W-40
1. C5 I 2.0 HDi 80kw r.v. 2002, jetě bez FAPu, najeto něco přes 600 000km. Od výměny do výměny cca 1cm na měrce
2. C5 I 2.2 HDi r.v. 2003 kombik najeto cca 280 000. Od výměny do výměny polovina mezi ryskami.
3. C5 III 2.0 HDi tourer. Od výměny do výměny neznatelný úbytek.
Výměna vdy po 20 000km.
V rodině 3 C5 a pro vechny Total Quartz Energy 9000 5W-40
1. C5 I 2.0 HDi 80kw r.v. 2002, jetě bez FAPu, najeto něco přes 600 000km. Od výměny do výměny cca 1cm na měrce
2. C5 I 2.2 HDi r.v. 2003 kombik najeto cca 280 000. Od výměny do výměny polovina mezi ryskami.
3. C5 III 2.0 HDi tourer. Od výměny do výměny neznatelný úbytek.
Výměna vdy po 20 000km.
|
|
29.12.2017 13:46 -
|
3121418
|
|
autodiag
|
|
|
vim total je sice predepsany,ale radeji bych dal MOBIL1
von Total uz neni uplne total jakej bejval...
u vznetovych PSA motoru bych menil max po 15000..u 1.6Hdi po 10 000
vim total je sice predepsany,ale radeji bych dal MOBIL1
von Total uz neni uplne total jakej bejval...
u vznetovych PSA motoru bych menil max po 15000..u 1.6Hdi po 10 000
|
|
29.12.2017 14:20 -
|
3121438
|
|
gtv8
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 73 |
|
|
Bobr53 napsal(a): No jak jsem motor zprovoznil, tak jsem nalítal 1300 km zkuebních jízd a motor seral asi 3,5 litru oleje, odkapává minimálně, olej se ztrácí přes motor. Dolíval jsem Total 5W40.
To ti musi hulit modre, co ? Zmer za studena komprese. Myslim, si, e delat generalku tohohle kusu nebude mit smysl, zkus jeste prepojit odvetrani z kliky, do nejaky flasky, at vis kolik ti vyhaze, preba jsou priucpany odtoky z hlavy..... Mam ten samej motor a za tepla to honim do omezovace, ale olej me to nezere skoro zadnej, leju 10w60.
To ti musi hulit modre, co ? Zmer za studena komprese. Myslim, si, e delat generalku tohohle kusu nebude mit smysl, zkus jeste prepojit odvetrani z kliky, do nejaky flasky, at vis kolik ti vyhaze, preba jsou priucpany odtoky z hlavy..... Mam ten samej motor a za tepla to honim do omezovace, ale olej me to nezere skoro zadnej, leju 10w60.
|
|
| |
|
|