| | |
22.08.2012 17:46 -
Re: spotřeba oleje
|
2500748
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ví co hlavně Cherper píe? e má 2.0i měsíc. Tak jakýpak "běně" mu olej neere? Navíc je to C5I, take nový to asi taky nemá. Z toho jsem vycházel. Závadu taky nevylučuju. Ale pro začátečníka jsem jenom podotknul, aby neplail, e to můe být v normě a hláka s tím nemusí mít nic společnýho.
Ví co hlavně Cherper píe? e má 2.0i měsíc. Tak jakýpak "běně" mu olej neere? Navíc je to C5I, take nový to asi taky nemá. Z toho jsem vycházel. Závadu taky nevylučuju. Ale pro začátečníka jsem jenom podotknul, aby neplail, e to můe být v normě a hláka s tím nemusí mít nic společnýho.
|
|
22.08.2012 18:26 -
|
2500758
|
|
Hanz 397
|
|
|
Cherper napsal(a): No z něčeho podobnýho mam právě největí strach.
Není se čeho bát. Odlučovač (pokud by to byl) je sice součástí ventilového víka a to i s těsněním stojí cca 3000,gufera na ventilech ti za "pár korun" vymění kde kdo i bez demontáe hlavy. Hlavně to chce změřit skutečnou spotřebu toho oleje a nepanikařit předčasně a pokud bude skutečně zvýená,řeit to,ne ti to vyrobí nějakej větí problém. Jinak jak ten motor běí třeba na volnoběh? Není lehce nepravidelnej? Nezakopává?
4Henry: znám plno sotva zajetých motorů,který si vezmou klidně i litr na 1000km,nebo jsou i takový,který mají normovanou spotřebu třeba i 1,5l na 1000km!!! Take není bezpodmínečně nutný,aby byly nějak pokozený,kdy erou olej...
Není se čeho bát. Odlučovač (pokud by to byl) je sice součástí ventilového víka a to i s těsněním stojí cca 3000,gufera na ventilech ti za "pár korun" vymění kde kdo i bez demontáe hlavy. Hlavně to chce změřit skutečnou spotřebu toho oleje a nepanikařit předčasně a pokud bude skutečně zvýená,řeit to,ne ti to vyrobí nějakej větí problém. Jinak jak ten motor běí třeba na volnoběh? Není lehce nepravidelnej? Nezakopává?
4Henry: znám plno sotva zajetých motorů,který si vezmou klidně i litr na 1000km,nebo jsou i takový,který mají normovanou spotřebu třeba i 1,5l na 1000km!!! Take není bezpodmínečně nutný,aby byly nějak pokozený,kdy erou olej...
|
|
22.08.2012 19:56 -
|
2500789
|
|
Cherper
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): Není se čeho bát. Odlučovač (pokud by to byl) je sice součástí ventilového víka a to i s těsněním stojí cca 3000,gufera na ventilech ti za "pár korun" vymění kde kdo i bez demontáe hlavy. Hlavně to chce změřit skutečnou spotřebu toho oleje a nepanikařit předčasně a pokud bude skutečně zvýená,řeit to,ne ti to vyrobí nějakej větí problém. Jinak jak ten motor běí třeba na volnoběh? Není lehce nepravidelnej? Nezakopává?
Motor kope jen kdy je studenej.. Sice adný lehy to nejsou ale příjemný to taky neni. Ale myslim si e to bude snad jen svíčkama, který se chystam vyměnit jako první věc. Jinak zahřátej motor běí a startuje bez sebemeních problémů. A na výkonu se taky nic nezměnilo.
PS: Myslim, e panikaření u je na místě , kdy na 1500 ubyde max o milimetr na měrce a pak najednou za 500km vyběhne APF a zmizí oleje, e je ho na měrce jen pička smočená. Někde se něco podělalo. A dík za ty typy. zní to rozumně.
Motor kope jen kdy je studenej.. Sice adný lehy to nejsou ale příjemný to taky neni. Ale myslim si e to bude snad jen svíčkama, který se chystam vyměnit jako první věc. Jinak zahřátej motor běí a startuje bez sebemeních problémů. A na výkonu se taky nic nezměnilo. :nevim
PS: Myslim, e panikaření u je na místě:) , kdy na 1500 ubyde max o milimetr na měrce a pak najednou za 500km vyběhne APF a zmizí oleje, e je ho na měrce jen pička smočená. Někde se něco podělalo. A dík za ty typy. zní to rozumně.
|
|
22.08.2012 22:16 -
|
2500842
|
|
Darja
|
|
|
a kdy to pořádně vohulí, smrdí z vejfuku spálenej olej? protoe za 500k udělat rozdíl mezi max a min, tak to buď někde íleně teče a nebo to ere volej jak nezřízený s takovou spotřebou musí smrdět jak 120tka...
Ale jak píou kluci, klasika u starejch aut, gufera na ventilech, pístní krouky, dy to jde do motoru.
P.S. mikro, benzíňák nemá co rát volej... nemá, pokud je cajk. já měla rozdíl mezi výměnama cca 1 litr, ale to bylo to ventilový víko, kde mi to teklo... teď mám klid...
a kdy to pořádně vohulí, smrdí z vejfuku spálenej olej? :-)) protoe za 500k udělat rozdíl mezi max a min, tak to buď někde íleně teče a nebo to ere volej jak nezřízený:nevim s takovou spotřebou musí smrdět jak 120tka...
Ale jak píou kluci, klasika u starejch aut, gufera na ventilech, pístní krouky, dy to jde do motoru.
P.S. mikro, benzíňák nemá co rát volej... nemá, pokud je cajk. já měla rozdíl mezi výměnama cca 1 litr, ale to bylo to ventilový víko, kde mi to teklo... teď mám klid...
|
|
22.08.2012 22:54 -
|
2500857
|
|
jumep
|
|
|
1.8 a 2.0 maju zle chladene vetili, nijako im to nevadi, akurat stieracie gufera na nich ostanu stvrdnute po par km a zacne to zrat olej (u 1.8 je to este horsie) - takze tam sa bere ze sa dolieva .. ropaci tymto netrpia
mikra len nejako neprecital, ja som to tak pochopil tiez ze skratka nezralo a zacalo,
nemyslim si zato ze je to odvetranie ale nieco horsie .. ale to je fakt na pozretie - tu vo fore toho fakt asi moc neporiesis, snad az ze nasiel som dieru vo vani, co s nou (ta ale nesposobi APF)
1.8 a 2.0 maju zle chladene vetili, nijako im to nevadi, akurat stieracie gufera na nich ostanu stvrdnute po par km a zacne to zrat olej (u 1.8 je to este horsie) - takze tam sa bere ze sa dolieva .. ropaci tymto netrpia
mikra len nejako neprecital, ja som to tak pochopil tiez ze skratka nezralo a zacalo,
nemyslim si zato ze je to odvetranie ale nieco horsie .. ale to je fakt na pozretie - tu vo fore toho fakt asi moc neporiesis, snad az ze nasiel som dieru vo vani, co s nou :) (ta ale nesposobi APF)
|
|
22.08.2012 23:00 -
|
2500860
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No já občas nakouknu na citroeny.cz a tam se někdy řeí věci jako - "... myslím e tam olej byl a teď se mi zdá, e tam asi není. Tak co s tím? ..."
Tak jsem si jen ověřoval, jak k tomu doel, e ubývá. Nic víc, nic míň. Nechtěl jsem nikoho shazovat, jen jsem se chtěl přesvědčit.
No já občas nakouknu na citroeny.cz a tam se někdy řeí věci jako - "... myslím e tam olej byl a teď se mi zdá, e tam asi není. Tak co s tím? ..."
Tak jsem si jen ověřoval, jak k tomu doel, e ubývá. Nic víc, nic míň. Nechtěl jsem nikoho shazovat, jen jsem se chtěl přesvědčit. :-d
|
|
28.08.2013 07:51 -
|
2613784
|
|
Ferro
|
Město: Ledenice, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 99 |
|
|
Mám problém se spotřebou oleje. C5 2,0i 16V mám rok, přestavba na LPG s nájezdem 10.000km. Spotřeba oleje cca 3L. Nikde není znatelný únik, motor čistý a suchý. Předpokládám, e olej motor batí přes dříky ventilů. Jaký máte názor ohledně výměny 0 stěrátek ventilů? Vyměnit jen stírací krouky, nebo dělat celou palici? Cenový a časový rozdíl je jasný, mě zajímá názor na výsledek. Motor má najeto 160k, nebyla na něm dělána ádná oprava mimo výměny rozvodové sady. Jo a z důvodu úspory nákladů a monosti, e viskóznějí olej nebude tolik papat, jsem přeel z plné syntetiky 5W40 na polosyntetiku 10W40. Bohuel i ta polosyntetika mu docela chutná a tak zatím dolévám. A jetě jedna otázečka - jaké doporučujete gumičky? 16 krouků u Citroenu pořídím za pouhých 2.320,-Kč (výrobce nespecifikován) a nebo od Ajusy za cca 450,- . Rozptyl cen na trhu je od cca 24,- do 86,- za kus a pak nějaké sety i s krouky na vačky atd. Nesmysl od Citroue mě opravdu nebere!!
Mám problém se spotřebou oleje. C5 2,0i 16V mám rok, přestavba na LPG s nájezdem 10.000km. Spotřeba oleje cca 3L. Nikde není znatelný únik, motor čistý a suchý. Předpokládám, e olej motor batí přes dříky ventilů. Jaký máte názor ohledně výměny 0 stěrátek ventilů? Vyměnit jen stírací krouky, nebo dělat celou palici? Cenový a časový rozdíl je jasný, mě zajímá názor na výsledek. Motor má najeto 160k, nebyla na něm dělána ádná oprava mimo výměny rozvodové sady. Jo a z důvodu úspory nákladů a monosti, e viskóznějí olej nebude tolik papat, jsem přeel z plné syntetiky 5W40 na polosyntetiku 10W40. Bohuel i ta polosyntetika mu docela chutná a tak zatím dolévám. A jetě jedna otázečka - jaké doporučujete gumičky? 16 krouků u Citroenu pořídím za pouhých 2.320,-Kč (výrobce nespecifikován) a nebo od Ajusy za cca 450,- . Rozptyl cen na trhu je od cca 24,- do 86,- za kus a pak nějaké sety i s krouky na vačky atd. Nesmysl od Citroue mě opravdu nebere!!
|
|
28.08.2013 13:13 -
|
2613843
|
|
jumep
|
|
|
osobne by som zhanal corteco a nechal vymenit len tie tesnenia
osobne by som zhanal corteco a nechal vymenit len tie tesnenia
|
|
08.10.2013 17:56 -
|
2625162
|
|
LPX
|
Město: Česká Skalice, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 35 |
|
|
Zdravím, objevil se zvlátní problém s mnostvím oleje. Auto po rozvodech, přetěsnění vany a předního plastového ventilového víka, po výměně oleje (5W-30). Najeto cca 500 km po výměně a na emisích při testu 2500 ot/min na benzín bílý kouř. Na měrce byl olej na dolní rysce, byl dolit cca 1l ji 10W-40 a přípravek na zlepení funkce těsnění, apod.. Následně po ujetí cca 1000 Km se objevila hláka - nízká hladina oleje, byl opět dolitý cca 1l. Při teplém motoru i po delí době je hladina po dolití oleje cca 2mm nad středem mezi ryskami. Ráno před prvním startem vak překvapení a měrka ukazovala cca 5 cm a nad rysku. Ukazatel na palubce ukazuje pouze o jeden dílek méně ne je plný stav. Nevím co to znamená, pravdou je, e první studený start je podivný, následný chod motoru je pěkný bez cukání apod. Olej do vody nejde, ta je také po výměně a je stále čistá. 1x se mi objevila hláka engie APF, bez vlivu na chod motoru a na diag se objevila sníená funkce předkatalyzátoru. Po smazání se objevila opět a následně po 40 startech sama zmizela. V podstatě se to tváří tak, e za provozu je oleje málo i kdy první promazání asi není úplně v pořádku a ne se motor párkrát otočí a namae tak se objeví nepříjemné zvuky a v okamiku, kdy auto vychladne a ve steče do vany, tak je oleje mnoho. Prosím poraďte, kde je chyba. Auto mám krátce a předchozí majitel se k němu určitě nechoval dobře, je v něm i plyn a jinak se motor chová dobře.
Zdravím, objevil se zvlátní problém s mnostvím oleje. Auto po rozvodech, přetěsnění vany a předního plastového ventilového víka, po výměně oleje (5W-30). Najeto cca 500 km po výměně a na emisích při testu 2500 ot/min na benzín bílý kouř. Na měrce byl olej na dolní rysce, byl dolit cca 1l ji 10W-40 a přípravek na zlepení funkce těsnění, apod.. Následně po ujetí cca 1000 Km se objevila hláka - nízká hladina oleje, byl opět dolitý cca 1l. Při teplém motoru i po delí době je hladina po dolití oleje cca 2mm nad středem mezi ryskami. Ráno před prvním startem vak překvapení a měrka ukazovala cca 5 cm a nad rysku. Ukazatel na palubce ukazuje pouze o jeden dílek méně ne je plný stav. Nevím co to znamená, pravdou je, e první studený start je podivný, následný chod motoru je pěkný bez cukání apod. Olej do vody nejde, ta je také po výměně a je stále čistá. 1x se mi objevila hláka engie APF, bez vlivu na chod motoru a na diag se objevila sníená funkce předkatalyzátoru. Po smazání se objevila opět a následně po 40 startech sama zmizela. V podstatě se to tváří tak, e za provozu je oleje málo i kdy první promazání asi není úplně v pořádku a ne se motor párkrát otočí a namae tak se objeví nepříjemné zvuky a v okamiku, kdy auto vychladne a ve steče do vany, tak je oleje mnoho. Prosím poraďte, kde je chyba. Auto mám krátce a předchozí majitel se k němu určitě nechoval dobře, je v něm i plyn a jinak se motor chová dobře.
|
|
08.10.2013 20:36 -
|
2625208
|
|
jumep
|
|
|
osobne mi to pride ze ako sa lepil ten vrch tak niekde uslo lepidlo a pripchalo kanal kade sa vracia olej zvrchu
osobne mi to pride ze ako sa lepil ten vrch tak niekde uslo lepidlo a pripchalo kanal kade sa vracia olej zvrchu
|
|
08.10.2013 20:58 -
|
2625217
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
netrpí trojliter na zanáanie kanálov? Sa mi vidí, e hej. A este e 5w30 nieje vhodný olej od kastrólu pre tento motor.
netrpí trojliter na zanáanie kanálov? Sa mi vidí, e hej. A este e 5w30 nieje vhodný olej od kastrólu pre tento motor.
|
|
08.10.2013 21:14 -
|
2625219
|
|
LPX
|
Město: Česká Skalice, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 35 |
|
|
Díky za rady nechám to prověřit, Byl tam dáván olej dle specifikace, myslím e Texaco, ale nejsem si jistý.
Díky za rady nechám to prověřit, Byl tam dáván olej dle specifikace, myslím e Texaco, ale nejsem si jistý.
|
|
17.10.2013 12:43 -
|
2628042
|
|
LPX
|
|
|
Průběná zpráva o zkoumání stavu "olejového hospodářství". Měl jsem problém, e se ztrácí olej (motor ere olej) a následně po dolití se objevilo ráno za studena na měrce cca a 5cm nad max hladinu. Tento stav trval asi 3 dny, ne jsem se dostal do servisu, tak byla cesta do Prahy a olej to seralo a následně ji neubýval a drel se cca v 1/3 měrky. Stále vak byl nepříjemný první start a občas zvlátní zvuky. Dnes jsme to procházeli a objevili jsme zbastlenou hadičku u odvětrávání motoru, krátká, cca 12 cm. Hadička tam byla dána jiná, určená na vodu (průhledná, zelená s tím výpletem), byla splasknutá a motor vůbec nedýchal po sundání olejového víčka. Hadici, která nebyla vidět, jsme hned zahodili, nahradili správnou a motor začal dýchat. Bohuel olej to prohnalo a do výfuku, tak uvidíme co to udělá. Při startu ji ádný divný zvuk, ádný problém. Podotýkám, e servis, kde to bylo na rozvodech apod., jsem ádal o revizi vech těchto věcí - konkrétně systému odvzdunění motoru (mám tam i plyn) a bylo sděleno, e je ve O.K....no a zase nebylo. Uvidíme zda se to zlepí a nebo zda bude nutné dělat dalí kroky.
Průběná zpráva o zkoumání stavu "olejového hospodářství":-((((. Měl jsem problém, e se ztrácí olej (motor ere olej) a následně po dolití se objevilo ráno za studena na měrce cca a 5cm nad max hladinu. Tento stav trval asi 3 dny, ne jsem se dostal do servisu, tak byla cesta do Prahy a olej to seralo a následně ji neubýval a drel se cca v 1/3 měrky. Stále vak byl nepříjemný první start a občas zvlátní zvuky. Dnes jsme to procházeli a objevili jsme zbastlenou hadičku u odvětrávání motoru, krátká, cca 12 cm. Hadička tam byla dána jiná, určená na vodu (průhledná, zelená s tím výpletem), byla splasknutá a motor vůbec nedýchal po sundání olejového víčka. Hadici, která nebyla vidět, jsme hned zahodili, nahradili správnou a motor začal dýchat. Bohuel olej to prohnalo a do výfuku, tak uvidíme co to udělá. Při startu ji ádný divný zvuk, ádný problém. Podotýkám, e servis, kde to bylo na rozvodech apod., jsem ádal o revizi vech těchto věcí - konkrétně systému odvzdunění motoru (mám tam i plyn) a bylo sděleno, e je ve O.K....no a zase nebylo. Uvidíme zda se to zlepí a nebo zda bude nutné dělat dalí kroky.
|
|
23.11.2014 14:29 -
|
2756412
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Taky začínám mít podezření e se mi ztrácí olej. A to mám HDI, ne benzín jak to tady vichni řeí...
Konkrétně v květnu jsme měnili u Jardy olej. Po cca 8000km se mi rozsvítila kontrolka stavu oleje.
Stavil jsem se u Jardy a dolil,trochu jsem přelil,tak to bylo přes rysku. Dnes kontrola a po 3000 km jsem zase v půlce rysky (mezi min a max) Co to můe být ? Na co se mám připravit ?
Taky začínám mít podezření e se mi ztrácí olej. A to mám HDI, ne benzín jak to tady vichni řeí...
Konkrétně v květnu jsme měnili u Jardy olej. Po cca 8000km se mi rozsvítila kontrolka stavu oleje.
Stavil jsem se u Jardy a dolil,trochu jsem přelil,tak to bylo přes rysku. Dnes kontrola a po 3000 km jsem zase v půlce rysky (mezi min a max) Co to můe být ? Na co se mám připravit ?:-(
|
|
23.11.2014 15:23 -
|
2756447
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Nechci Tě strait, proto nebudu popisovat vechna místa kam vude se můe olej ztrácet, pokud je únik a dříve nebyl, zajeď za Jardou, ten závadu určitě odhalí, těch míst je opravdu dost, jinak zkontrolovat motor z hora, poté sundat plastoví dekl pod motorem a kontrola ze spodu, rozebrat hadici k intercoleru, jestli nejde od turba, je toho víc.
Nechci Tě strait, proto nebudu popisovat vechna místa kam vude se můe olej ztrácet, pokud je únik a dříve nebyl, zajeď za Jardou, ten závadu určitě odhalí, těch míst je opravdu dost, jinak zkontrolovat motor z hora, poté sundat plastoví dekl pod motorem a kontrola ze spodu, rozebrat hadici k intercoleru, jestli nejde od turba, je toho víc. ;-)
|
|
| |
|
|