| | |
02.04.2012 11:55 -
Re: spotřeba oleje
|
2464522
|
|
Gabo
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 81 |
|
|
Nebudem zaklada novú tému kvôli tomu, e mám iný typ motora, ako 1.8.
Mne spotrebovalo na 12 tisic km necele 2 litre oleja. Je to ok?
Nebudem zaklada novú tému kvôli tomu, e mám iný typ motora, ako 1.8.
Mne spotrebovalo na 12 tisic km necele 2 litre oleja. Je to ok?
|
|
02.04.2012 13:03 -
|
2464538
|
|
jumep
|
|
|
no to OK nejako nie je .... netece niekde?
no to OK nejako nie je .... netece niekde?
|
|
02.04.2012 17:18 -
|
2464564
|
|
zdenoc5
|
|
|
2 l je moc... ja mam najazdene 256000km a od vymeny do vymeny nedolievam ... menim po 15 000 km
2 l je moc... ja mam najazdene 256000km a od vymeny do vymeny nedolievam ... menim po 15 000 km
|
|
02.04.2012 20:46 -
|
2464677
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
taky nedolévám od výměny do výměny a taky cca 10 a 15000 km
taky nedolévám od výměny do výměny a taky cca 10 a 15000 km ;-)
|
|
03.04.2012 00:09 -
|
2464862
|
|
Gabo
|
Město: Nitra, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 81 |
|
|
176tisíc km. Je tam 5W40. iadne kvrny na ceste som si nevimol
176tisíc km. Je tam 5W40. iadne kvrny na ceste som si nevimol :-(
|
|
06.04.2012 08:51 -
|
2466450
|
|
Czepeta
|
|
|
Pokud motor nespolkne na výměnu oleje alespoň něco tak hledejte závadu a je to docela pek hledat co ti tam teče, můe to být jen nafta nebo voda. U těchto aut nevím co je častějí ale bývá to dosti obtíné zjistit co teče.
Pokud motor nespolkne na výměnu oleje alespoň něco tak hledejte závadu a je to docela pek hledat co ti tam teče, můe to být jen nafta nebo voda. U těchto aut nevím co je častějí ale bývá to dosti obtíné zjistit co teče.
|
|
06.04.2012 12:46 -
|
2466517
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Czepeta napsal(a): Pokud motor nespolkne na výměnu oleje alespoň něco tak hledejte závadu a je to docela pek hledat co ti tam teče, můe to být jen nafta nebo voda. U těchto aut nevím co je častějí ale bývá to dosti obtíné zjistit co teče.
To tady snad nikdo nepsal, e ten motor ádný olej neseere.
Lidi jen píí, e u HDI mezi výměnami ádný olej nedolévají, protoe ho ubývá málo - u sebe to odhaduju tak max na 0,5 litru za 15.000km.
Pokud vypustí více oleje, ne se tam nalévalo, tak je samozřejmě něco patně.
To tady snad nikdo nepsal, e ten motor ádný olej neseere.
Lidi jen píí, e u HDI mezi výměnami ádný olej nedolévají, protoe ho ubývá málo - u sebe to odhaduju tak max na 0,5 litru za 15.000km.
Pokud vypustí více oleje, ne se tam nalévalo, tak je samozřejmě něco patně.
|
|
22.08.2012 11:45 -
|
2500665
|
|
Cherper
|
Město: Plzen, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 33 |
|
|
ahoi, mám dotaz. Mam 2.0i zhruba měsíc. Odjel sem s ní dovolenou a na 1500km hladina oleje neklesla. Bohuel pak se někde na cestě po městě rozsvítila kontrolka antipollution fault a od ty doby to na 500km seralo přes litr oleje.. Nejspí to bude spolu souviset. Nemá někdo podobnou zkuenost? CO s tim?
ahoi, mám dotaz. Mam 2.0i zhruba měsíc. Odjel sem s ní dovolenou a na 1500km hladina oleje neklesla. Bohuel pak se někde na cestě po městě rozsvítila kontrolka antipollution fault a od ty doby to na 500km seralo přes litr oleje.. Nejspí to bude spolu souviset. Nemá někdo podobnou zkuenost? CO s tim?
|
|
22.08.2012 13:16 -
|
2500691
|
|
jumep
|
|
|
toto moc na fore neporiesis, zjavne nieco prerazilo niekde a straca to tlak alebo nieco podobne
diagnostika povie co sa mu nepaci .. ale zaklad bude nejaka vacsia mechanicka vec
toto moc na fore neporiesis, zjavne nieco prerazilo niekde a straca to tlak alebo nieco podobne
diagnostika povie co sa mu nepaci .. ale zaklad bude nejaka vacsia mechanicka vec
|
|
22.08.2012 13:20 -
|
2500693
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Oni benzínový citroeny trochu víc oleje seerou. Otázka je, jak jsi zjistil, e ti po dovolený neubyl olej? Koukal jsi na měrku? Nebo jen podle počítače? Toti na měrce je úbytek vidět líp ne na počítači.
Ta hláka by s olejem neměla mít nic společnýho, určitě bys měl zajet na diagnostiku a zjistit, co znamenala. Mohla by to být předzvěst vánýho problému a nebo taky jenom bezvýznamný um. A spotřebu oleje sleduj pečlivě a podle toho si určí, jestli je to jetě únosný a nebo u se to musí řeit. Myslím e tady někde bylo psáno, e 1l oleje na 1500km je jetě dobrý.
Oni benzínový citroeny trochu víc oleje seerou. Otázka je, jak jsi zjistil, e ti po dovolený neubyl olej? Koukal jsi na měrku? Nebo jen podle počítače? Toti na měrce je úbytek vidět líp ne na počítači.
Ta hláka by s olejem neměla mít nic společnýho, určitě bys měl zajet na diagnostiku a zjistit, co znamenala. Mohla by to být předzvěst vánýho problému a nebo taky jenom bezvýznamný um. A spotřebu oleje sleduj pečlivě a podle toho si určí, jestli je to jetě únosný a nebo u se to musí řeit. Myslím e tady někde bylo psáno, e 1l oleje na 1500km je jetě dobrý.
|
|
22.08.2012 15:50 -
|
2500725
|
|
Henry
|
|
|
Mikra napsal(a): .....Oni benzínový citroeny trochu víc oleje seerou..... ....Myslím e tady někde bylo psáno, e 1l oleje na 1500km je jetě dobrý.....
To je stejný blábol jako, e CITROENY se víc naklánějí v zatáčkách.
Fakt je ten, e 16V motory berou víc oleje (mají 2x víc stíracích gufer na ventilech), ale to platí veobecně, ne jenom pro CITROENY. Měl jsem XANTII 1,6i a na 20000 km ubylo jen 3mm na měrce. Současná C5 2,0i 16V na 20000 km úbytek 6mm na měrce. 1l oleje na 1500km je sice "v normě", ale ten motor smrdí jak 120 a je očividně po smrti, (chudák katalizátor.) Je divné, e takový motor projde emisema.
P.S 1l oleje na 1500km nespotřeboval ani TRABANT.
.....Oni benzínový citroeny trochu víc oleje seerou..... ....Myslím e tady někde bylo psáno, e 1l oleje na 1500km je jetě dobrý.....
To je stejný blábol jako, e CITROENY se víc naklánějí v zatáčkách.
Fakt je ten, e 16V motory berou víc oleje (mají 2x víc stíracích gufer na ventilech), ale to platí veobecně, ne jenom pro CITROENY. Měl jsem XANTII 1,6i a na 20000 km ubylo jen 3mm na měrce.:-o Současná C5 2,0i 16V na 20000 km úbytek 6mm na měrce. :-o 1l oleje na 1500km je sice "v normě", ale ten motor smrdí jak 120 a je očividně po smrti, (chudák katalizátor.) Je divné, e takový motor projde emisema.
P.S 1l oleje na 1500km nespotřeboval ani TRABANT.
|
|
22.08.2012 15:57 -
|
2500729
|
|
miskod
|
|
|
Nesmrdi...Mne to zralo liter na tisic a nesmrdelo vobec nic. Dokonca z toho nesiel ani modry dym.
Nesmrdi...Mne to zralo liter na tisic a nesmrdelo vobec nic. Dokonca z toho nesiel ani modry dym.
|
|
22.08.2012 16:14 -
|
2500732
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Henry: Taky mám 16V a neere to skoro nic. Dolívat nemusím nikdy. Benzíňáky prostě erou víc. A naklánějí se víc v zatáčkách kvůli měkčímu pérování na koulích. To není blábol. A trabant ten olej spálil v benzínu, tam se spotřeba neměřila měrkou .
Např. C5 1.8i je se spotřebou oleje známá, to taky není blábol. A ne jen C5, ale i ostatní citroeny 1.8i. Je to daný konstrukcí motoru. Řekněme e nevhodnou konstrukcí.
Ale tohle nae blábolení Cherperovi nepomůe. Je to vlastně OT.
Henry: Taky mám 16V a neere to skoro nic. Dolívat nemusím nikdy. Benzíňáky prostě erou víc. A naklánějí se víc v zatáčkách kvůli měkčímu pérování na koulích. To není blábol. A trabant ten olej spálil v benzínu, tam se spotřeba neměřila měrkou :-d.
Např. C5 1.8i je se spotřebou oleje známá, to taky není blábol. A ne jen C5, ale i ostatní citroeny 1.8i. Je to daný konstrukcí motoru. Řekněme e nevhodnou konstrukcí.
Ale tohle nae blábolení Cherperovi nepomůe. Je to vlastně OT. :-(
|
|
22.08.2012 17:22 -
|
2500743
|
|
Henry
|
|
|
Myslím, e to není OT. Z tvého příspěvku vyplývá, e "běně olej erou". Větina příspěvků nad tebou píe, e "olej neerou". Mě v tvém příspěvku mě chybí : "Pokud má motor najeto mraky km nebo ho někdo přehřál apod., tak olej erou", proti tomu ani slovo.
Moje zkuenost je, e běně "olej neerou ". Určitě jsem viděl víc motorů ne ty dva, které uvádím jako příklad. Ten TRABANT jsem uvedl jako "ostraující příklad", protoe kvůli spalování oleje nesplňoval emise a je dobře, e musel pryč ze silnic.
Jak píe Charper tak běně mu C5 olej nebrala, to znamená, e jde o závadu. (odvětrání klikovky, těsnění, vzduchový filtr, přehřátí motoru na dovolené apod.)
P.S. Omyl = v Trabantu se olej měřil taky měrkou. (protoe byl v benzínu a ten se měřil měrkou)
Myslím, e to není OT. Z tvého příspěvku vyplývá, e "běně olej erou". Větina příspěvků nad tebou píe, e "olej neerou". Mě v tvém příspěvku mě chybí : "Pokud má motor najeto mraky km nebo ho někdo přehřál apod., tak olej erou", proti tomu ani slovo.
Moje zkuenost je, e běně "olej neerou ". Určitě jsem viděl víc motorů ne ty dva, které uvádím jako příklad. Ten TRABANT jsem uvedl jako "ostraující příklad", protoe kvůli spalování oleje nesplňoval emise a je dobře, e musel pryč ze silnic.
Jak píe Charper tak běně mu C5 olej nebrala, to znamená, e jde o závadu. (odvětrání klikovky, těsnění, vzduchový filtr, přehřátí motoru na dovolené apod.)
P.S. Omyl = v Trabantu se olej měřil taky měrkou. (protoe byl v benzínu a ten se měřil měrkou):-))))
|
|
| |
|
|