| | |
10.06.2015 09:03 -
Re: EGR ventil - čitění
|
2829720
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Ty čistý závity jsou mi podezřelý, hlavně kdy je porovná s těmi vedle - ty jsou evidentně prázdné celou dobu.
Ty čistý závity jsou mi podezřelý, hlavně kdy je porovná s těmi vedle - ty jsou evidentně prázdné celou dobu.
|
|
10.06.2015 09:39 -
|
2829724
|
|
jumep
|
|
|
ani predpriprava, to je este technologicky pozostatok
ani predpriprava, to je este technologicky pozostatok
|
|
10.06.2015 12:51 -
|
2829815
|
|
Lajči
|
Město: Michalovce, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0i 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 58 |
|
|
Take čo to je? Javsom za u zžakol e mi chyba Egr Ale potom mi to dolo ale u tu bol prispevok tak som to nechal tak Len by ma strane zaujímalo na čo to tam je
Take čo to je? Javsom za u zžakol e mi chyba Egr Ale potom mi to dolo ale u tu bol prispevok tak som to nechal tak Len by ma strane zaujímalo na čo to tam je:-(
|
|
11.10.2015 20:24 -
|
2872932
|
|
Dada2086
|
Město: Karviná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 36 |
|
|
Ahoj vem, mám C5 II 2,2HDi 98kW a hlásí to Antipollution system faulty - na diagnostice mi řekli, e to je chyba recyklace spalin = EGR ventilu a taky pokození regulátoru času ohřevu. Nemám ponětí, co s tím, v diskuzi jsem nic nenael. Auto se chová pořád stejně - jezdí, není nijak lenivejí ani víc nekouří, jen po kadém startu to hodí chybu na displeji a svítí symbol motoru.
Víte někdo co s tím? Vyměnit EGR? Případně co je ten regulátor ohřevu???
Díky za rady. Pěkný večer.
Ahoj vem, mám C5 II 2,2HDi 98kW a hlásí to Antipollution system faulty - na diagnostice mi řekli, e to je chyba recyklace spalin = EGR ventilu a taky pokození regulátoru času ohřevu. Nemám ponětí, co s tím, v diskuzi jsem nic nenael. Auto se chová pořád stejně - jezdí, není nijak lenivejí ani víc nekouří, jen po kadém startu to hodí chybu na displeji a svítí symbol motoru.
Víte někdo co s tím? Vyměnit EGR? Případně co je ten regulátor ohřevu???
Díky za rady. Pěkný večer.
|
|
13.10.2015 07:20 -
|
2873828
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
To sa mi neako nechce veri.. na 2,2HDi mam EGR odpojeny uz neaky cas a ziadny antipollution fault som nevidel.. ak je EGR upchaty tak to vidie na hodnotách váhy vzduchu ale auto islo normalne.
To ti diagnostikovali čím? Kde?
To sa mi neako nechce veri.. na 2,2HDi mam EGR odpojeny uz neaky cas a ziadny antipollution fault som nevidel.. ak je EGR upchaty tak to vidie na hodnotách váhy vzduchu ale auto islo normalne.
To ti diagnostikovali čím? Kde?
|
|
13.10.2015 08:06 -
|
2873851
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Mám EGR u taky pár let nefunkční a tak jednou za 3 měsíce se mi Antipollution fault objeví - obvykle při nějakém prudkém selápnutí plynu po delí klidnějí jízdě. Jinak taky jezdí bez problémů.
Mám EGR u taky pár let nefunkční a tak jednou za 3 měsíce se mi Antipollution fault objeví - obvykle při nějakém prudkém selápnutí plynu po delí klidnějí jízdě. Jinak taky jezdí bez problémů.
|
|
08.01.2016 16:46 -
|
2906015
|
|
mrJekill
|
Město: Polička, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Lze sehnat pouze samotný snímač polohy EGR na 2.2HDi?
EGR je čistý,elektricky na ponku chodí,akorát diagnostika stále hlásí ventil v poloze otevřeno i kdy je zavřený.
Případně jaké hodnoty má dávat snímač polohy
Díky
Lze sehnat pouze samotný snímač polohy EGR na 2.2HDi?
EGR je čistý,elektricky na ponku chodí,akorát diagnostika stále hlásí ventil v poloze otevřeno i kdy je zavřený.
Díky
|
|
08.01.2016 18:05 -
|
2906041
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
mrJekill napsal(a): Lze sehnat pouze samotný snímač polohy EGR na 2.2HDi?
Díky
Ne, jako nové pouze EGR jako komplet.
Ne, jako nové pouze EGR jako komplet.
|
|
01.03.2017 17:34 -
|
3045256
|
|
Johny
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Ahojte,
mám 1.6 HDi 82kW ale neviem kde je EGR ventil, chcem ho očisti, ale potrebujem ho najs. Poradili by ste mi?
Ahojte,
mám 1.6 HDi 82kW ale neviem kde je EGR ventil, chcem ho očisti, ale potrebujem ho najs. Poradili by ste mi?
Přílohy: Citroen C5 1.6 HDi 82kW 9HL.jpg ( 92163b ) - kde sa nachadza EGR? |
|
01.03.2017 17:48 -
|
3045267
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
1.no nelepe vycisteny EGR je novy EGR zvlast u 1.6Hdi 82kw
2.zacal bych tim ze bych zacal resit proc mas tak velkou netesnost na turbine
3.uplne ze startu bych zajel k nekomu na diagnostiku..k nekomu kdo ma original a vrchol diagnostiky pro nej neni vycteni a smazani DTC
1.no nelepe vycisteny EGR je novy EGR zvlast u 1.6Hdi 82kw
2.zacal bych tim ze bych zacal resit proc mas tak velkou netesnost na turbine
3.uplne ze startu bych zajel k nekomu na diagnostiku..k nekomu kdo ma original a vrchol diagnostiky pro nej neni vycteni a smazani DTC
|
|
01.03.2017 21:57 -
|
3045408
|
|
Johny
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) Tourer | Počet příspěvků: 32 |
|
|
u som na diagnostike bol a potrebujem to vyčisti, veď mám 219.000km, dokonca mi u začalo pípa aj DPFko, tak e by som aj jedno aj druhe dal dole a vyčistil.
u som na diagnostike bol a potrebujem to vyčisti, veď mám 219.000km, dokonca mi u začalo pípa aj DPFko, tak e by som aj jedno aj druhe dal dole a vyčistil.
|
|
01.03.2017 22:26 -
|
3045443
|
|
jumep
|
|
|
tu nie je co cistit
elektronicka vec kde sa zoderu kontrolne drahy
pripadne zadiera hriadelka (mazat vyfukove plyny sa neda)
oznacene B je samotny ventil, mozes sa zorientovat
tu nie je co cistit
elektronicka vec kde sa zoderu kontrolne drahy
pripadne zadiera hriadelka (mazat vyfukove plyny sa neda)
oznacene B je samotny ventil, mozes sa zorientovat
Přílohy: 00096677.jpg ( 43018b ) - |
|
02.03.2017 08:42 -
|
3045533
|
|
jruze
|
|
|
Já myslím e i s FAP je u tohoto problém e to je monolit, s EGR je to jasné = ty saze je to nejmení zlo o které se jedná ale jinak proč né = můe si naletovat cesty,vyvlokovat vedení a potom zjistí e je to stejně o H a myslím e tyhle motory u jen tak neočůrá aby to zkousli
Já myslím e i s FAP je u tohoto problém e to je monolit, s EGR je to jasné = ty saze je to nejmení zlo o které se jedná;-) ale jinak proč né = můe si naletovat cesty,vyvlokovat vedení a potom zjistí e je to stejně o H a myslím e tyhle motory u jen tak neočůrá aby to zkousli;-)
|
|
02.03.2017 09:08 -
|
3045534
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
FAP je samostatně od KATu stejně tak jako u staré 1,6HDi
FAP je samostatně od KATu stejně tak jako u staré 1,6HDi
|
|
02.03.2017 09:21 -
|
3045536
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..noo je ,ale v jednom obalu
..noo je ,ale v jednom obalu
|
|
02.03.2017 12:46 -
|
3045586
|
|
xsedmička
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Já tomu moc nerozumím,ale egr se snad vyčistit dá důleitějí budou asi cesty do a ven + sání tam to bývá nejvíc zasekané--jen můj názor co se týče fap tam je to jasné nechat vyčistit pokud není popraskanej nebo zrenovovat firmy tady na to jsou a nápln k fapu snad taky není problém.
Já tomu moc nerozumím,ale egr se snad vyčistit dá důleitějí budou asi cesty do a ven + sání tam to bývá nejvíc zasekané--jen můj názor co se týče fap tam je to jasné nechat vyčistit pokud není popraskanej nebo zrenovovat firmy tady na to jsou a nápln k fapu snad taky není problém.
|
|
02.03.2017 13:01 -
|
3045592
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Samozřejmě e se EGR dá vyčistit. Stejně jako se dá vyčistit zubní kaz ze zubu. Jene stejně jako v tom zubu zůstane po kazu díra, která se musí vyplnit plombou, tak i v tom EGR jsou vydřený díry ve vedení. Na ty ale amalgám nestačí a jakákoliv jiná oprava by byla pravděpodobně nákladnějí ne nový EGR a její ivotnost by se asi nedala s novým dílem srovnat.
Nemám nic proti etření tam, kde to má smysl. A zkuení nám tu napovídají, e tady to smysl nemá.
Samozřejmě e se EGR dá vyčistit. Stejně jako se dá vyčistit zubní kaz ze zubu. Jene stejně jako v tom zubu zůstane po kazu díra, která se musí vyplnit plombou, tak i v tom EGR jsou vydřený díry ve vedení. Na ty ale amalgám nestačí a jakákoliv jiná oprava by byla pravděpodobně nákladnějí ne nový EGR a její ivotnost by se asi nedala s novým dílem srovnat.
Nemám nic proti etření tam, kde to má smysl. A zkuení nám tu napovídají, e tady to smysl nemá.
|
|
02.03.2017 21:00 -
|
3045766
|
|
Hanz 397
|
|
|
xsedmička napsal(a): Já tomu moc nerozumím,ale egr se snad vyčistit dá důleitějí budou asi cesty do a ven + sání tam to bývá nejvíc zasekané--jen můj názor co se týče fap tam je to jasné nechat vyčistit pokud není popraskanej nebo zrenovovat firmy tady na to jsou a nápln k fapu snad taky není problém.
Tak jestli tohle vyčistí a rozchodí,tak ti jich tam přivezu na vyčitění kýbl
Problémem není ani tak spalinová cesta,jako konkrétně u tohohle EGRu (tenhle je z 1,6) ta elektrická část,co je na fotkách. Netěsnostma se do ní dostanou saze a po čase to takhle vypadá a s tím fakt nejde nic udělat...
Na RHR má jetě malou anci,e bude mechanicky i elektricky ok,jen bude přidřený mechanismus,co otevírá tu zátku. Pokud není moc opotřebovaný (pak je nepřesný),tak se to dá občas vyletit a je jetě chvíli funkční...
Tak jestli tohle vyčistí a rozchodí,tak ti jich tam přivezu na vyčitění kýbl :-d
Problémem není ani tak spalinová cesta,jako konkrétně u tohohle EGRu (tenhle je z 1,6) ta elektrická část,co je na fotkách. Netěsnostma se do ní dostanou saze a po čase to takhle vypadá a s tím fakt nejde nic udělat...
Na RHR má jetě malou anci,e bude mechanicky i elektricky ok,jen bude přidřený mechanismus,co otevírá tu zátku. Pokud není moc opotřebovaný (pak je nepřesný),tak se to dá občas vyletit a je jetě chvíli funkční...
Přílohy: IMG_20160228_114854.jpg ( 3647363b ) - IMG_20160228_114823.jpg ( 4804257b ) - |
|
| |
|
|