| | |
30.11.2013 23:33 -
Re: EGR ventil - čitění
|
2642263
|
|
jumep
|
|
|
na hlave ide taka kovova, zacvakana v tom plaste hlavy a z oboch stran ma gumovu hadicku
na hlave ide taka kovova, zacvakana v tom plaste hlavy a z oboch stran ma gumovu hadicku
|
|
30.11.2013 23:57 -
|
2642275
|
|
Kaiserr
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Zítra se na to podívám
Zítra se na to podívám:palec
|
|
01.12.2013 14:12 -
|
2642432
|
|
Kaiserr
|
|
|
Kaiserr napsal(a): Auto mě ani nehlásí antipollution fault. Z diagnostiky výpis závad:
Trvalé závady:
1. Elmag. ventil obtoku chladícího okruhu Zkrat na plus nebo zkrat mezi oběma vodiči (???)
2. Ovládání elektrického ventilu recirkulace výfukových plynů mechanické blokování (EGR)
Přechodná závada:
Signál kopírování polohy ventilu turbodmychadla hodnata nií ne poadavek (???)
Myslíte, e vechny tyto závady poukazují na patný EGR ventil, nebo se mám připravit jetě na něco dalího?
A nemůe ten nízký tlak dělat vadný EGR ventil?Teoreticky, kdy turbo začne tlačit a EGR ventil zustane trochu otevřený tak poklesne tlak a tím pádem to spadne do nouzáku...
A nemůe ten nízký tlak dělat vadný EGR ventil?Teoreticky, kdy turbo začne tlačit a EGR ventil zustane trochu otevřený tak poklesne tlak a tím pádem to spadne do nouzáku...
|
|
01.12.2013 14:19 -
|
2642433
|
|
jumep
|
|
|
tebe ale diagnostika vypisala chybu kopirovania otvorenia ventilu, nie nizky tlak turba
nizky tlak turba a vsetko ostatne ok by mohol byt egr (resp. nedostatocny vykon)
tebe ale diagnostika vypisala chybu kopirovania otvorenia ventilu, nie nizky tlak turba
nizky tlak turba a vsetko ostatne ok by mohol byt egr (resp. nedostatocny vykon)
|
|
08.01.2014 18:20 -
|
2655008
|
|
Kaiserr
|
|
|
Musí se nový EGR ventil po montái do auta nějakým způsobem zkalibrovat přes diagnostiku?
Musí se nový EGR ventil po montái do auta nějakým způsobem zkalibrovat přes diagnostiku?
|
|
08.01.2014 22:01 -
|
2655092
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
nemusí
nemusí
|
|
08.01.2014 22:46 -
|
2655107
|
|
jumep
|
|
|
pri 2.0, tj RHR sa odporuca spravit upgrade riadiacej jednotky a teoreticky adaptacia (je tam na to v diagnostike postup)
pri 2.0, tj RHR sa odporuca spravit upgrade riadiacej jednotky a teoreticky adaptacia (je tam na to v diagnostike postup)
|
|
02.04.2014 22:05 -
|
2683145
|
|
POPCORNcz
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Zdravím,měl jsem tu pár příspěvků k EGR.Motor sem tam cuknul jako by přestal vstřikovat naftu,nebo zařechtaly ventily,jako u patného předstihu u Stodvacítky.Větinou to bylo u zahřátého motoru a v nízkých otáčkách,kolem1600-1900.Mechanik mě doporučil přetěsnit vstřiky a přečipovat.Po opravě v PENTU nic moc a balík v pr.... . Tak jsem se dal na čitění EGR,čidel a klapky sání.Velká sláva se nekonala a diagnostika taky nic,tak jsem na to el sedlácky , příprava směsi,vzduch,palivo,čidla teploty,tlaku,podtlaku,prostě děs.Doel jsem na krtící klapku sání,tak si s ní hraju,a najednou vidím ze se při plném podtlaku prajcne v zavřené poloze.Nejspí po zahřátí motoru se změní vůle a můe se zasekávat.Následná směs asi nebude správná.U mechanismu klapky je dorazový roubek jen umoňuje seřízení uzavření klapky.Po seřízení klapky,pouze o nějakou tu desetinku se klapka nesekala.Problém s cukáním a klepáním ventilů vyuměl.Kolikrát za problémem se skrývá prkotina.Tak to jen pro info kdyby někdo měl podobný problém.
Zdravím,měl jsem tu pár příspěvků k EGR.Motor sem tam cuknul jako by přestal vstřikovat naftu,nebo zařechtaly ventily,jako u patného předstihu u Stodvacítky.Větinou to bylo u zahřátého motoru a v nízkých otáčkách,kolem1600-1900.Mechanik mě doporučil přetěsnit vstřiky a přečipovat.Po opravě v PENTU nic moc a balík v pr.... .:-((((:-(((( Tak jsem se dal na čitění EGR,čidel a klapky sání.Velká sláva se nekonala a diagnostika taky nic,tak jsem na to el sedlácky:-p , příprava směsi,vzduch,palivo,čidla teploty,tlaku,podtlaku,prostě děs.Doel jsem na krtící klapku sání,tak si s ní hraju,a najednou vidím ze se při plném podtlaku prajcne v zavřené poloze.Nejspí po zahřátí motoru se změní vůle a můe se zasekávat.Následná směs asi nebude správná.U mechanismu klapky je dorazový roubek jen umoňuje seřízení uzavření klapky.Po seřízení klapky,pouze o nějakou tu desetinku se klapka nesekala.Problém s cukáním a klepáním ventilů vyuměl.Kolikrát za problémem se skrývá prkotina.Tak to jen pro info kdyby někdo měl podobný problém.
|
|
17.05.2014 12:40 -
|
2696731
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Na diagnostice zjitěno nefunkční EGR .Dnes jsem se pustil do demontáe,sundal vrapovanou hadici od vzduchového filtru,komín od EGRu,příruby na výměníku,dále 2x 8roub co drí vlastní EGR a 1x imbusovej zajiovací roub,stačí povolit,po sundání zjitěno,e do půlky jde otevřít celkem lehce a hlavně vrací se,od půlky hodně ztuha a nevrací se,jediný čistidlo které jsem měl doma,je čistič brzd,2x řádně prostříkal a začal chodit jak novej,snad bude chodit i po montái,kadopádně kdy ho ručně otevřu a pustim,okamitě sám zavře,tak opravdu někdy stačí vyčistit a uetřit od koupi za novej,no hlavně aby to vydrelo.
Na diagnostice zjitěno nefunkční EGR :-(((( .Dnes jsem se pustil do demontáe,sundal vrapovanou hadici od vzduchového filtru,komín od EGRu,příruby na výměníku,dále 2x 8roub co drí vlastní EGR a 1x imbusovej zajiovací roub,stačí povolit,po sundání zjitěno,e do půlky jde otevřít celkem lehce a hlavně vrací se,od půlky hodně ztuha a nevrací se,jediný čistidlo které jsem měl doma,je čistič brzd,2x řádně prostříkal a začal chodit jak novej,snad bude chodit i po montái,kadopádně kdy ho ručně otevřu a pustim,okamitě sám zavře,tak opravdu někdy stačí vyčistit a uetřit od koupi za novej,no hlavně aby to vydrelo.;-)
|
|
17.05.2014 16:59 -
|
2696782
|
|
Klima8
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX | Počet příspěvků: 24 |
|
|
úplně genitální je spray na čitění karburátorů v kelly stojí míň jak velkej čistič na brzdy a rozpustí mnohem víc kdy to člověk zpočátku alespoň trochu vyrejpe. Spreje na egr jsou taky ale stojí o něco víc.
úplně genitální je spray na čitění karburátorů :-)))) v kelly stojí míň jak velkej čistič na brzdy a rozpustí mnohem víc kdy to člověk zpočátku alespoň trochu vyrejpe. Spreje na egr jsou taky ale stojí o něco víc. :palec
|
|
17.05.2014 21:55 -
|
2696982
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jak jsem psal,nic jiného jsem po ruce neměl a ono pomalu nebylo co čistit,jenom byl bordel na té hřídeli,co prochází tělem EGRu od kolébky k čepičce,zadrhávala se a od půlky se nechtěla vracet,po prostříkání začala chodit normálně,zítra jedu zjistit stav na diagnostiku,tak to snad pomohlo,jinak závadu v autě to nepsalo ádnou,dalo se zjistit pouze diagnostikou,tak ani nevim,jak dlouho nechodil,zítra budu moudřejí.
Jak jsem psal,nic jiného jsem po ruce neměl a ono pomalu nebylo co čistit,jenom byl bordel na té hřídeli,co prochází tělem EGRu od kolébky k čepičce,zadrhávala se a od půlky se nechtěla vracet,po prostříkání začala chodit normálně,zítra jedu zjistit stav na diagnostiku,tak to snad pomohlo,jinak závadu v autě to nepsalo ádnou,dalo se zjistit pouze diagnostikou,tak ani nevim,jak dlouho nechodil,zítra budu moudřejí.;-)
|
|
18.05.2014 20:44 -
|
2697482
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak EGR v háji,mechanicky po vyčitění v ruce chodil,po zapojení se ani nehne,pravděpodobně elektricky nejde,před vyčitěním diagnostika ukazovala nesmyslné hodnoty,po vyčitění absolutní nulu,zatim jsem ho zablindoval,a uetřim nějakou kačku,koupim novej,snad si přítí měsíc toho n STK nevimnou.
Tak EGR v háji,mechanicky po vyčitění v ruce chodil,po zapojení se ani nehne,pravděpodobně elektricky nejde,před vyčitěním diagnostika ukazovala nesmyslné hodnoty,po vyčitění absolutní nulu,zatim jsem ho zablindoval,a uetřim nějakou kačku,koupim novej,snad si přítí měsíc toho n STK nevimnou.:-((((
|
|
18.05.2014 21:13 -
|
2697488
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Tak EGR v háji,mechanicky po vyčitění v ruce chodil,po zapojení se ani nehne,pravděpodobně elektricky nejde,před vyčitěním diagnostika ukazovala nesmyslné hodnoty,po vyčitění absolutní nulu,zatim jsem ho zablindoval,a uetřim nějakou kačku,koupim novej,snad si přítí měsíc toho n STK nevimnou.
Sloil jsi ho správně? I kdy on hlásil mechanické blokování(to mohlo způsobit zadřená osa) - nehlásil obvod přeruen,nebo zkrat. (malá naděje,ale...)
Sloil jsi ho správně? I kdy on hlásil mechanické blokování(to mohlo způsobit zadřená osa) - nehlásil obvod přeruen,nebo zkrat.:nevim (malá naděje,ale...);-)
|
|
18.05.2014 21:33 -
|
2697507
|
|
63zdenda
|
|
|
Já ho akorát sundal z auta a čističem stříkal přírubou od komína a přírubou od výměníku právě na tu osu a kolíbku,hned po nastříkání začal chodit super,pak jsem ho akorát narouboval na auto,zapojil elektriku a dnes jel na diagnostiku,ukazovala naprosté nuly v obou měřících hodnotách.
Já ho akorát sundal z auta a čističem stříkal přírubou od komína a přírubou od výměníku právě na tu osu a kolíbku,hned po nastříkání začal chodit super,pak jsem ho akorát narouboval na auto,zapojil elektriku a dnes jel na diagnostiku,ukazovala naprosté nuly v obou měřících hodnotách.:nevim
|
|
18.05.2014 22:23 -
|
2697545
|
|
63zdenda
|
|
|
No,jestli bude chu a nálada,tak ho jetě jednou vyndám a mrknu na to,nebo to nemá cenu,jaký je vá názor?
No,jestli bude chu a nálada,tak ho jetě jednou vyndám a mrknu na to,nebo to nemá cenu,jaký je vá názor?
|
|
19.05.2014 15:18 -
|
2697709
|
|
63zdenda
|
|
|
Tak dnes jsem EGR vyndal z auta,je stejně čistý jak jsem ho tam včera dal,rukou chodí a krasně se vrací,jak novej,v autě ani uk,aspoň dříve kdy jsem z něj sundal konektor a dal zpět,tak si zaklepal,nyní nic,pravděpodobně elektrická závada,tudí budu muset koupit novej,blindu jsem dal zpět,dnes najeto víc jak 100 km,lepí zátah,spotřeba la o diba dolů a ádná hláka,nejsem ale příznivcem tohoto řeení,tudí časem dám určitě novej,jak jsem s tímto pochodil na technický budu referovat přítí měsíc.
Tak dnes jsem EGR vyndal z auta,je stejně čistý jak jsem ho tam včera dal,rukou chodí a krasně se vrací,jak novej,v autě ani uk,aspoň dříve kdy jsem z něj sundal konektor a dal zpět,tak si zaklepal,nyní nic,pravděpodobně elektrická závada,tudí budu muset koupit novej,blindu jsem dal zpět,dnes najeto víc jak 100 km,lepí zátah,spotřeba la o diba dolů a ádná hláka,nejsem ale příznivcem tohoto řeení,tudí časem dám určitě novej,jak jsem s tímto pochodil na technický budu referovat přítí měsíc.
|
|
19.05.2014 16:14 -
|
2697728
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Tak dnes jsem EGR vyndal z auta,je stejně čistý jak jsem ho tam včera dal,rukou chodí a krasně se vrací,jak novej,v autě ani uk,aspoň dříve kdy jsem z něj sundal konektor a dal zpět,tak si zaklepal,nyní nic,pravděpodobně elektrická závada,tudí budu muset koupit novej,blindu jsem dal zpět,dnes najeto víc jak 100 km,lepí zátah,spotřeba la o diba dolů a ádná hláka,nejsem ale příznivcem tohoto řeení,tudí časem dám určitě novej,jak jsem s tímto pochodil na technický budu referovat přítí měsíc.
Nacvakni ho někomu na auto a skuste test- jestli je to skutečně vněm.
Nacvakni ho někomu na auto a skuste test- jestli je to skutečně vněm.;-)
|
|
| |
|
|