| | |
15.03.2009 20:08 -
Re: olejový filtr
|
659313
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
kubat11 napsal(a): Asi jsem se v prvním příspěvku nevyjádřil zcela přesně, protoe jsem podrobně nepopsal, jak jsem k problému dospěl. Take znovu a přesněji, při výměně jsme se snaili identifikovat původní vloku, co bylo poměrně sloité, protoe původní nápis na plastu vloky byl u téměř nečitelný a rozlutitelná byl pouze část nápisu, kde bylo znát .....FILT....., co mohlo být cokoli, od slovního základu filtr nebo také zn. Filtron. Podstatná vak není ZNAČKA ale skutečnost, e vloka měla těsnící gumové břity (a ji byla jakákoli). Moná jsem mylně dovodil, e se jedná o zn. Filtron. V tom vak není podstata problému. Důleité je, e jsem při zkoumání filtrů růzých značek u ÁDNÉHO jiného tyto gumové břity nenael. Nejsem ádný spořílek, kterému je zatěko dát peníze za pořádný filtr a olej (pouil jsem doporučený Total Quarz 9000 5W40). Pokud mi můe konkrétně poradit, který filtr je podle Tebe kvalitní (nebo který je u Citroenu poíván jako OEM) a má gumové těsnící břity, budu Ti vděčný. Jinak je skutečně zbytečné mi opakovaně dokazovat, e jsem blb, protoe tato diskuze je zde zaloena předevím proto aby ti, kteří vědí, poradili těm, kteří nevědí, děkuji.
jsem si myslel, e na 2.0HDi 100kW je také plnoprůtokový filtr. To mi vysvětli, kdy tam je vloka, jak si na ní mohl přečíst néjaký nápis, kdy na nich BĚNĚ nic nepíí
jsem si myslel, e na 2.0HDi 100kW je také plnoprůtokový filtr. To mi vysvětli, kdy tam je vloka, jak si na ní mohl přečíst néjaký nápis, kdy na nich BĚNĚ nic nepíí:-o
|
|
15.03.2009 21:09 -
|
659316
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
...mozna ho tam mel i s papirovou krabici
...mozna ho tam mel i s papirovou krabici
|
|
16.03.2009 20:05 -
|
659342
|
|
kubat11
|
|
|
tomikm napsal(a): jsem si myslel, e na 2.0HDi 100kW je také plnoprůtokový filtr. To mi vysvětli, kdy tam je vloka, jak si na ní mohl přečíst néjaký nápis, kdy na nich BĚNĚ nic nepíí
Na horním plastu vloky je někdy nápis od výrobce, vloka MANN vypadá takto (obrázek přikládám, je tam ten nápis také znatelný), tam, kde je na obrázku kóta B, je buď pouze tvrdá umělá hmota(= větina filtrů, co jsem viděl) nebo jetě navíc gumový okraj - byl pouze u orginální vymontované vloky, tolik tedy na vysvětlení.
jsem si myslel, e na 2.0HDi 100kW je také plnoprůtokový filtr. To mi vysvětli, kdy tam je vloka, jak si na ní mohl přečíst néjaký nápis, kdy na nich BĚNĚ nic nepíí:-o
Na horním plastu vloky je někdy nápis od výrobce, vloka MANN vypadá takto (obrázek přikládám, je tam ten nápis také znatelný), tam, kde je na obrázku kóta B, je buď pouze tvrdá umělá hmota(= větina filtrů, co jsem viděl) nebo jetě navíc gumový okraj - byl pouze u orginální vymontované vloky, tolik tedy na vysvětlení.
|
|
29.04.2009 16:45 -
|
660527
|
|
Beatldus
|
Město: Ostrov , Auto: | Počet příspěvků: 76 |
|
|
Zdar,a co takhle olejové filtry FRAM.Jak jsou podle vás na tom s kvalitou?Cena je něco kolem 200 kč.
Zdar,a co takhle olejové filtry FRAM.Jak jsou podle vás na tom s kvalitou?Cena je něco kolem 200 kč.:-))))
|
|
02.05.2009 21:34 -
|
660568
|
|
valtom
|
Město: Rosice, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Olejové filtry FRAMM pouívám a pouíval jsem je i na Xantii 2.0 HDi. Dobrá cena , s filtry nikdy nebyl problém . Maxx spokojenost. Valtom.
Olejové filtry FRAMM pouívám a pouíval jsem je i na Xantii 2.0 HDi. Dobrá cena , s filtry nikdy nebyl problém . Maxx spokojenost. Valtom. :palec
|
|
12.05.2015 12:20 -
|
2820367
|
|
spacekj
|
Město: Brno, Auto: Audi A4 2013 1,8TFSI 172kW | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Čauhoj, o víkendu budu měnit olej a vekeré filtry. Bohuel netuím, kde je ten olejovej. Nemáte někdo fotku, nebo krátkej popis toho kde co a jak? Jinak musím opravdu sundat celý kryt motoru ze spodu pro vyputění, nebo se dá nějak fikaně dostat k výpusti? Díky moc!
Čauhoj, o víkendu budu měnit olej a vekeré filtry. Bohuel netuím, kde je ten olejovej. Nemáte někdo fotku, nebo krátkej popis toho kde co a jak? Jinak musím opravdu sundat celý kryt motoru ze spodu pro vyputění, nebo se dá nějak fikaně dostat k výpusti? Díky moc! :-)
|
|
12.05.2015 14:19 -
|
2820402
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Olejový filtr je zaitej mezi palivovým filtrem a nalévací trubkou oleje, je to taková plastová baňka a na vrku je osazení na klíč. Ten spodní kryt motoru sundat musí, jinak se nedostane na vypoutěcí roub.
Olejový filtr je zaitej mezi palivovým filtrem a nalévací trubkou oleje, je to taková plastová baňka a na vrku je osazení na klíč. Ten spodní kryt motoru sundat musí, jinak se nedostane na vypoutěcí roub. ;-)
|
|
12.05.2015 16:09 -
|
2820446
|
|
ivanivan
|
|
|
Zdenda to napsal přesně. Taky jsem tápal. Jetě pozor u povolování nafty. Servizák tam u něčeho nadával (já jen koukal), e aby to neprasklo při povolování . Vzduch v poho a kabinový taky (je tu návod i vlákno).
U nafty mám jiný systém, ne C5I a musel jsem napumpovat naftu.
Zdenda to napsal přesně. Taky jsem tápal. Jetě pozor u povolování nafty. Servizák tam u něčeho nadával (já jen koukal), e aby to neprasklo při povolování :palec . Vzduch v poho a kabinový taky (je tu návod i vlákno).
U nafty mám jiný systém, ne C5I a musel jsem napumpovat naftu.
|
|
12.05.2015 19:17 -
|
2820595
|
|
spacekj
|
|
|
Ostatni jsem videl kde jsou Na palivovej pudu radsi velice opatrne preci jen. No a po vyjmuti, vycisteni, vytreni a vlozeni novyho palivaku nekolikrat otocit klickem na zhaveni a auto by si melo podat naftu a "nacucat" se samo ne?
Ostatni jsem videl kde jsou :) Na palivovej pudu radsi velice opatrne preci jen. No a po vyjmuti, vycisteni, vytreni a vlozeni novyho palivaku nekolikrat otocit klickem na zhaveni a auto by si melo podat naftu a "nacucat" se samo ne? :)
|
|
12.05.2015 19:42 -
|
2820627
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Vak ty nemá podávací čerpadlo v nádri ne? Napumpuj si palivo balonkem, má ho u palivového filtru, zbytek obstará hlavní čerpadlo v motorovém prostoru při startování, je v něm i podávací. Na víčko palivového filtru dej správný klíč, abys to nepokodil, při utahování víčka zpět jde lehce a hlavně je tam doraz, taková packa, tak hezky a na doraz, jetě samozřejmě mázni těsnění na víčku lehce naftou. To u ale patří spí do palivového filtru.
Vak ty nemá podávací čerpadlo v nádri ne? Napumpuj si palivo balonkem, má ho u palivového filtru, zbytek obstará hlavní čerpadlo v motorovém prostoru při startování, je v něm i podávací. Na víčko palivového filtru dej správný klíč, abys to nepokodil, při utahování víčka zpět jde lehce a hlavně je tam doraz, taková packa, tak hezky a na doraz, jetě samozřejmě mázni těsnění na víčku lehce naftou. To u ale patří spí do palivového filtru. ;-)
|
|
12.05.2015 21:42 -
|
2820783
|
|
spacekj
|
|
|
Balonek jsem tam videl. Myslel jsem, ze je to jen v pripade kdy mi nafta dojde v aute uplne, ne jen pri vymene filtru. OK, pouziju teda balonek. Diky moc za rady! Prece jen se clovek musi naucit si aspon neco delat na tom aute sam a ne porad jezdit k doktorovi
Balonek jsem tam videl. Myslel jsem, ze je to jen v pripade kdy mi nafta dojde v aute uplne, ne jen pri vymene filtru. OK, pouziju teda balonek. Diky moc za rady! :) Prece jen se clovek musi naucit si aspon neco delat na tom aute sam a ne porad jezdit k doktorovi :)
|
|
12.05.2015 22:52 -
|
2820847
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
A pumpuj s ním pořádně, a nedopadne, jako já. Odfláknul jsem to asi a nemohl jsem pak několikrát nastartovat. Dostal jsem radu, abych po úspěným nastartování nechal běet motor alespoň 5 minut, aby se vechno řádně naplnilo naftou a u to chytá parádně, jako dřív. Jruze to dokonce komentoval, e dlouhým startováním na sucho se můou odpálit vstřiky. Natěstí se mi to nestalo.
A pumpuj s ním pořádně, a nedopadne, jako já. Odfláknul jsem to asi a nemohl jsem pak několikrát nastartovat. Dostal jsem radu, abych po úspěným nastartování nechal běet motor alespoň 5 minut, aby se vechno řádně naplnilo naftou a u to chytá parádně, jako dřív. Jruze to dokonce komentoval, e dlouhým startováním na sucho se můou odpálit vstřiky. Natěstí se mi to nestalo.
|
|
12.05.2015 22:59 -
|
2820882
|
|
63zdenda
|
|
|
Nech si povolenej ovzduňovak na víčku filtru, pumpuj a bude nafta vytékat, pak ho s citem utáhni a znovu pumpuj do ztvrdnutí balonku, pak u jenom nastartovat, chytlo mi to vdycky hned.
Nech si povolenej ovzduňovak na víčku filtru, pumpuj a bude nafta vytékat, pak ho s citem utáhni a znovu pumpuj do ztvrdnutí balonku, pak u jenom nastartovat, chytlo mi to vdycky hned. ;-)
|
|
13.05.2015 13:40 -
|
2821011
|
|
spacekj
|
|
|
Tak mám vyměněnej vzducháč a palivovej Byla to pohoda a vecko během 20ti minut hotovo (jetě jsem čistil dostupný místa motoru od prachu a mastnoty) Teď jetě o víkendu olej a olejovej filtr a mám klid na dalích 20 tisic Původně jsem to chtěl dělat vecko naráz, ale rve mi srdce jezdit u 24 tisíc se stejnýma filtrama, tak do víkendu aspoň tak
Tak mám vyměněnej vzducháč a palivovej :) Byla to pohoda a vecko během 20ti minut hotovo (jetě jsem čistil dostupný místa motoru od prachu a mastnoty) :palec Teď jetě o víkendu olej a olejovej filtr a mám klid na dalích 20 tisic :-d Původně jsem to chtěl dělat vecko naráz, ale rve mi srdce jezdit u 24 tisíc se stejnýma filtrama, tak do víkendu aspoň tak :)
|
|
30.10.2019 23:36 -
olej filtr
|
3245846
|
|
vassek
|
Město: umperk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 10 |
|
|
jaký olejový filtr pro motor 2.0 120kW r.v. 12/2011? Olej předpokládám 5W40 e?
Dík za rady
jaký olejový filtr pro motor 2.0 120kW r.v. 12/2011? Olej předpokládám 5W40 e?
Dík za rady
|
|
31.10.2019 07:53 -
|
3245857
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Purflux L398A a olej Total INEO ECS 5W-30
Purflux L398A a olej Total INEO ECS 5W-30
|
|
31.10.2019 11:44 -
|
3245861
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Dá se koupit i Total INEO 10W-40 .link. má normu ACEA C3
Dá se koupit i Total INEO 10W-40 https://www.motora.cz/oleje/total/5w40-plne-synteticky-olej/quartz-ineo-mc3-5w40-5l-102073299.htm má normu ACEA C3
|
|
| |
|
|