| | |
28.03.2020 22:01 -
Nestartuje / C5 II 1.8i 16V
|
3264612
|
|
Fremen
|
Město: umperk, Auto: Citroën C5 II 1.8i 16v X | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Ahoj. Řeím u nějakou dobu problém, e auto točí motorem, ale nenastartuje. Přilo to z ničeho nic. Jedno pondělí večer jsem nastartoval a přenastavil podvozek do nejnií polohy, abych zkontroloval hladinu LDS a dalí den ráno u jsem neodjel do práce. Bylo tam málo benzínu, jen asi 30km dojezd. Chtěl jsem tankovat dalí den. Jezdím pořád od plné do prázdné nádre (ne stále na rezervu, jak třeba u plynových aut).
Co jsem vyzkouel vytáhnout zapalovací litu, opticky zkontrolovat. Kam jsem dohlídnul, podívat se, jestli kabelá nepokodila kuna. ádné stopy v motoru nebyly. Odpojit baterku, vrátit za dva dny zpět. Zkusil jsem náhradní klíč k autu (ten bez tlačítek). Dolil jsem pár litrů benzínu. A pak napojil diagnostiku (čínská kopie Delphi). Napsala závady jen u odpruení a to tyto:
Air suspesion Valeo: U1118 No communication with BSI, no signal, intermittent
U1205 No communication with steering wheel angle sensor, incorrectly received, permanent
U1118 No communication with BSI, no signal, intermittent
Předpokládám, e souvisejí s tím, e není nastartováno.
Jedná se o C5 II liftback, 1.8 16V 92kW, r.v. 2006, nájezd 97000km, manuál.
V pondělí chci volat do servisu, teď mají zavřeno. Ale pořád mi vrtá hlavou, čím to, dokáete prosím poradit takto na dálku? Pročítal jsem diskuze tady na fóru a třeba zapalovací lita se větinou projevuje víc dopředu a vynechává třeba jeden válec. Závadu imobilizéru by to mělo napsat. Tak e by třeba palivové čerpadlo? Děkuju
Ahoj. Řeím u nějakou dobu problém, e auto točí motorem, ale nenastartuje. Přilo to z ničeho nic. Jedno pondělí večer jsem nastartoval a přenastavil podvozek do nejnií polohy, abych zkontroloval hladinu LDS a dalí den ráno u jsem neodjel do práce. Bylo tam málo benzínu, jen asi 30km dojezd. Chtěl jsem tankovat dalí den. Jezdím pořád od plné do prázdné nádre (ne stále na rezervu, jak třeba u plynových aut).
Co jsem vyzkouel vytáhnout zapalovací litu, opticky zkontrolovat. Kam jsem dohlídnul, podívat se, jestli kabelá nepokodila kuna. ádné stopy v motoru nebyly. Odpojit baterku, vrátit za dva dny zpět. Zkusil jsem náhradní klíč k autu (ten bez tlačítek). Dolil jsem pár litrů benzínu. A pak napojil diagnostiku (čínská kopie Delphi). Napsala závady jen u odpruení a to tyto:
Air suspesion Valeo: U1118 No communication with BSI, no signal, intermittent
U1205 No communication with steering wheel angle sensor, incorrectly received, permanent
U1118 No communication with BSI, no signal, intermittent
Předpokládám, e souvisejí s tím, e není nastartováno.
Jedná se o C5 II liftback, 1.8 16V 92kW, r.v. 2006, nájezd 97000km, manuál.
V pondělí chci volat do servisu, teď mají zavřeno. Ale pořád mi vrtá hlavou, čím to, dokáete prosím poradit takto na dálku? Pročítal jsem diskuze tady na fóru a třeba zapalovací lita se větinou projevuje víc dopředu a vynechává třeba jeden válec. Závadu imobilizéru by to mělo napsat. Tak e by třeba palivové čerpadlo? Děkuju :-)
|
|
29.03.2020 10:17 -
Re: Nestartuje / C5 II 1.8i 16V
|
3264628
|
|
jumep
|
|
|
tlak benzinu tam je?
na palivovej liste je odvzdusnovak
ked zastartujes a potom ho skusis zatlacit, musi odtial vystreknut benzin
tlak benzinu tam je?
na palivovej liste je odvzdusnovak
ked zastartujes a potom ho skusis zatlacit, musi odtial vystreknut benzin
|
|
29.03.2020 13:30 -
|
3264679
|
|
Fremen
|
|
|
Ahoj. Povolil jsem čepičku na ventilku na té litě a zmáčkl, vystříkl benzín. Pak jsem el do auta, trochu potočil motorem a zkusil to znovu, plíchlo to o poznání víc.
Ahoj. Povolil jsem čepičku na ventilku na té litě a zmáčkl, vystříkl benzín. Pak jsem el do auta, trochu potočil motorem a zkusil to znovu, plíchlo to o poznání víc.
|
|
29.03.2020 17:24 -
|
3264734
|
|
jumep
|
|
|
cize tlak benzinu tam je
sviecky po pokuse startovat su suche ci mokre?
cize tlak benzinu tam je
sviecky po pokuse startovat su suche ci mokre?
|
|
29.03.2020 17:52 -
|
3264738
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
diagnostikou v ECU zkontrolovat v merenych hodnotach otacky motoru ,pokud nejsou tak snimac na klice nebo vacce
diagnostikou v ECU zkontrolovat v merenych hodnotach otacky motoru ,pokud nejsou tak snimac na klice nebo vacce
|
|
29.03.2020 18:43 -
|
3264741
|
|
Fremen
|
|
|
Tak na svíčky se bohuel asi nepodívám, nejsem doma a v nářadí k autu klíč nemám. Asi bych si mohl koupit, je to 16mm, tento? .link.
V diag jsem se doklikal na engine speed a při pokusu startovat to píe otačky cca kolem 200.
Tak na svíčky se bohuel asi nepodívám, nejsem doma a v nářadí k autu klíč nemám. :nevim Asi bych si mohl koupit, je to 16mm, tento? https://www.citroeny.eu/nastroje-naradi-a-pomucky-pro-servis/klic-na-svicky-16mm-nastavec-na-golu-3-8.html
V diag jsem se doklikal na engine speed a při pokusu startovat to píe otačky cca kolem 200. :-)
Přílohy: IMG_2743.jpg ( 2986130b ) - |
|
03.04.2020 17:01 -
|
3265290
|
|
Fremen
|
|
|
Tak dnes jsem rozhodl konečně auto odtáhnout do servisu. Poslední věc, co jsem chtěl zkusit, bylo nastartovat to při jízdě na laně. Zkusil jsem cca v 35km/h dát trojku a ona C5 chytla jak nic. Zkusil jsem najet tak 15km, byl jsem tankovat, kdy je tak levno a několikrát nastartoval a úplně v pohodě. No já to nechápu, ale jsem rád, e to jezdí.
Tak dnes jsem rozhodl konečně auto odtáhnout do servisu. Poslední věc, co jsem chtěl zkusit, bylo nastartovat to při jízdě na laně. Zkusil jsem cca v 35km/h dát trojku a ona C5 chytla jak nic. Zkusil jsem najet tak 15km, byl jsem tankovat, kdy je tak levno a několikrát nastartoval a úplně v pohodě. No já to nechápu, ale jsem rád, e to jezdí.:-)
|
|
| |
|
|