| | |
24.08.2018 20:37 -
Motor 1.8i zkuenosti
|
3176987
|
|
Pagvelius
|
|
|
Zdravím. Rád bych, aby mi sem majitelé C5 s tímto motorem napsali své zkuenosti o tomhle opomíjeném motoru. (Kdybych náhodou při koupi bral tenhle.) Jak jste s ním spokojení, jaká je jeho spolehlivost, na co si dát pozor a dalí.
Vem předem děkuji za informace.
Zdravím. Rád bych, aby mi sem majitelé C5 s tímto motorem napsali své zkuenosti o tomhle opomíjeném motoru. (Kdybych náhodou při koupi bral tenhle.) Jak jste s ním spokojení, jaká je jeho spolehlivost, na co si dát pozor a dalí.
Vem předem děkuji za informace.
|
|
25.08.2018 07:08 -
Re: Motor 1.8i zkuenosti
|
3177022
|
|
NMC
|
|
|
Nejsem odborník, take pouze uivatelské zkuenosti.
- motor je poměrně slabý, take má s C5 dost práce a zrychlit na dálnici do kopce můe být problém.
- vyí spotřeba oleje (je zde o tom dost napsáno). Neřeím, dolévám.
- dobře si rozumí s LPG od SGI AG
- spotřeba u mně poměrně vysoká - LPG asi 10l/100km okolo komína. Na dálnici méně. Při ceně plynu není třeba řeit.
Jinak kromě uvedeného si myslím, e je to bezproblémový motor. Je potřeba ít s tím, e je to základní motorizace, take na ádné závodění to není, ale odveze tě, kam potřebuje.
Nejsem odborník, take pouze uivatelské zkuenosti.
- motor je poměrně slabý, take má s C5 dost práce a zrychlit na dálnici do kopce můe být problém.
- spotřeba u mně poměrně vysoká - LPG asi 10l/100km okolo komína. Na dálnici méně. Při ceně plynu není třeba řeit.
Jinak kromě uvedeného si myslím, e je to bezproblémový motor. Je potřeba ít s tím, e je to základní motorizace, take na ádné závodění to není, ale odveze tě, kam potřebuje.
|
|
25.08.2018 08:19 -
|
3177023
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Naprostý souhlas s tím co napsal NMC. 1.8i a 2.0i jsou skoro stejné motory.
Já bych doporučil raději 2.0 i, 100 kW. Spotřeba u mého vozu 9 l/100 km LPG a to jezdím neustále hodně naloený. Kdy pominu dolévání oleje asi 1l na 7500 km, svíčky a filtry tak můj motor nic víc nechce. Spolehlivě lape jak má.
Naprostý souhlas s tím co napsal NMC. 1.8i a 2.0i jsou skoro stejné motory.
Já bych doporučil raději 2.0 i, 100 kW. Spotřeba u mého vozu 9 l/100 km LPG a to jezdím neustále hodně naloený. Kdy pominu dolévání oleje asi 1l na 7500 km, svíčky a filtry tak můj motor nic víc nechce. Spolehlivě lape jak má.
|
|
25.08.2018 10:19 -
|
3177034
|
|
Pagvelius
|
|
|
NMC napsal(a): Nejsem odborník, take pouze uivatelské zkuenosti.
Díky, takovou odpověď jsem si představoval.
Podle tohoto popisu by byl pro mě dostačující. A s tím olejem, si myslím, to taky není nějaká tragédie, jak se to snaí vichni vykreslit.
Díky, takovou odpověď jsem si představoval.
Podle tohoto popisu by byl pro mě dostačující. A s tím olejem, si myslím, to taky není nějaká tragédie, jak se to snaí vichni vykreslit.
|
|
25.08.2018 14:20 -
|
3177068
|
|
Rio11
|
|
|
Je to tvoje rozhodnutí, ale 2.0i pojede lépe a spotřeba bude i mení ne u 1.8i
Je to tvoje rozhodnutí, ale 2.0i pojede lépe a spotřeba bude i mení ne u 1.8i
|
|
25.08.2018 15:27 -
|
3177090
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Pagvelius napsal(a): Díky, takovou odpověď jsem si představoval.
tragedie to bude v pripade ze spotreba oleje dojde tak daleko ze bude 1l a vice na 1000 ,kdy nasledne zjistis ze mas krome kourove clony za sebou i vadny katalyzator a dostanes ucet za opravu...
u 2.0i zacima byt problem s nedostupnosti nekterych dilu nezbytnych pro chod motoru...
s LPG nepomuzes ani jednomu motoru,po cca 200t uz je u nich provoz na LPG znat
tragedie to bude v pripade ze spotreba oleje dojde tak daleko ze bude 1l a vice na 1000 ,kdy nasledne zjistis ze mas krome kourove clony za sebou i vadny katalyzator a dostanes ucet za opravu...
u 2.0i zacima byt problem s nedostupnosti nekterych dilu nezbytnych pro chod motoru...
s LPG nepomuzes ani jednomu motoru,po cca 200t uz je u nich provoz na LPG znat
|
|
25.08.2018 17:08 -
|
3177092
|
|
batoh
|
|
|
ano Motor skutečne ma nejakou tu spotřebu oleje, je sice slaby na tohle auto zvlast plne naloene , ale ja kdy jezdil ve 4 lidecha nemusel jsem se nikam hnat tak plne vyhovovalo , a na druhou stranu i za cenu vysi spotřeby zase nejsou dily a opravy takove drahe ,
behem 2 let jsem na nem vymenil cepy , svicky , zapalovaci listu , rozvody, tedy vcelku bezne veci , plus bezna vymena oleje a filtru ,
take pokud se clovek co auto vlastnil o nej aspon trochu starala a i ty se o nej nadale bude starat tak myslím e i tahle volba by nebyla k zahozeni
ano Motor skutečne ma nejakou tu spotřebu oleje, je sice slaby na tohle auto zvlast plne naloene , ale ja kdy jezdil ve 4 lidecha nemusel jsem se nikam hnat tak plne vyhovovalo , a na druhou stranu i za cenu vysi spotřeby zase nejsou dily a opravy takove drahe ,
behem 2 let jsem na nem vymenil cepy , svicky , zapalovaci listu , rozvody, tedy vcelku bezne veci , plus bezna vymena oleje a filtru ,
take pokud se clovek co auto vlastnil o nej aspon trochu starala a i ty se o nej nadale bude starat tak myslím e i tahle volba by nebyla k zahozeni
|
|
25.08.2018 18:05 -
|
3177097
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Vydr, Prka, vydr. Ono to jednou přijde.
Vydr, Prka, vydr. Ono to jednou přijde. :-d
|
|
25.08.2018 20:40 -
|
3177103
|
|
jumep
|
|
|
bavime sa o to tom ze chce predpokladam X7 kde to ma nastavovanie vacky a vsetky tie veci ako 2.0 v C52 / X7
bavime sa o to tom ze chce predpokladam X7 kde to ma nastavovanie vacky a vsetky tie veci ako 2.0 v C52 / X7
|
|
25.08.2018 20:56 -
|
3177111
|
|
jumep
|
|
|
uz C5 2 ma ten motor inovovany
cize sa stale bavime o dvoch rozdielnych motorizaciach
(dane som predpokladal podla toho avataru kde mas X7)
uz C5 2 ma ten motor inovovany
cize sa stale bavime o dvoch rozdielnych motorizaciach
(dane som predpokladal podla toho avataru kde mas X7)
|
|
25.08.2018 21:17 -
|
3177114
|
|
jumep
|
|
|
ja neviem, osobne by som sa tej 1.8 vyhol
ta faceliftova je uplne nieco ine, ale aj tam by som radsej ten 2liter
ja neviem, osobne by som sa tej 1.8 vyhol
|
|
26.08.2018 08:28 -
|
3177146
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jumep napsal(a): ja neviem, osobne by som sa tej 1.8 vyhol
moje rec 1.8 16V nebrat, jen u te 2.0 je treba rozvodove kolo uz pomalu nesehnatelne a techto komponentu pomalu pribejva,za me bych nesel ani do toho
moje rec 1.8 16V nebrat, jen u te 2.0 je treba rozvodove kolo uz pomalu nesehnatelne a techto komponentu pomalu pribejva,za me bych nesel ani do toho
|
|
26.08.2018 14:26 -
|
3177190
|
|
Rio11
|
|
|
A do čeho by si el ? Do současnejch motorů co jsou jetě horí. Takových co se bez turba ani nerozjedou. Takove co se serou jetě v záruce a nepřeijí ty staré poctive atmosfery ani náhodou.
A do čeho by si el ? Do současnejch motorů co jsou jetě horí. Takových co se bez turba ani nerozjedou. Takove co se serou jetě v záruce a nepřeijí ty staré poctive atmosfery ani náhodou.
|
|
26.08.2018 20:26 -
|
3177204
|
|
jumep
|
|
|
vy ste strasny, jak keby vas osa postipala
uz to zacina byt stare auto a zacinaju byt niektore diely problem, napr. prednu piestnicu na C5 1,2 uz nekupis
inak ja ked budem chcet poctivu atmosferu, tak si kupim nejaku 5L ameriku
vy ste strasny, jak keby vas osa postipala :)
uz to zacina byt stare auto a zacinaju byt niektore diely problem, napr. prednu piestnicu na C5 1,2 uz nekupis
inak ja ked budem chcet poctivu atmosferu, tak si kupim nejaku 5L ameriku
|
|
26.08.2018 21:42 -
|
3177217
|
|
jruze
|
|
|
C5 I se u dávají za odvoz a ekolikvidaci - na C5 II pasuje spoustu věcí, na x7 se dá u sehnat také skoro ve(kvalitu zatím nelze dobře odhadnout) benziny nemám rád a nedělám je ale 3.0 i bych se moc nebránil (jedinej BA co mi tak moc nevadí)
C5 I se u dávají za odvoz a ekolikvidaci - na C5 II pasuje spoustu věcí, na x7 se dá u sehnat také skoro ve(kvalitu zatím nelze dobře odhadnout) benziny nemám rád a nedělám je ale 3.0 i bych se moc nebránil (jedinej BA co mi tak moc nevadí)
|
|
27.08.2018 09:42 -
|
3177246
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
mám 2,0 na LPG. Najazdených zhruba 70 000km na plyne. Vetko fajn. cca 1,2L oleja na 10 000km ale nerieim to. Netrápi ma to. Inak nič, auto lape. Spotreba zhruba 4 a 6 na 100km podža cesty. Ale je to u staré auto aj keď pohodlné. Skôr kúp niečo novie. Ale zas keď nemá rozpočet tak do 2000 je to jedna z najlepích volieb... Zas aj diely su dost lacne... Ale ako pisu páni vyie niečo je problém zohna.
Prečo benzín? Väčie ticho vo vnútri, prevádzkove náklady menie ako u dízla... Odpadá ti časom starost turba, vstreky, dvojhmota. A vadil by mi aj krochtáčik... Vystriedal som pár aut a vetko to boli benziny, od 1,4 az po 3,2. Ale ak má monos kup 3,0 V6 zvezenie o triedu lepsie, ticho vacsie. U mna dízlove auto nikdy parkova nebude, a uz ani novy benzin (asi aj preto e robím pre Garrett a vidím do turb asi trochu viac, no...) rozmyslam co si kupit za 5-10rokov ked uz atmosfera okrem mazdy nieje...
mám 2,0 na LPG. Najazdených zhruba 70 000km na plyne. Vetko fajn. cca 1,2L oleja na 10 000km ale nerieim to. Netrápi ma to. Inak nič, auto lape. Spotreba zhruba 4 a 6 na 100km podža cesty. Ale je to u staré auto aj keď pohodlné. Skôr kúp niečo novie. Ale zas keď nemá rozpočet tak do 2000 je to jedna z najlepích volieb... Zas aj diely su dost lacne... Ale ako pisu páni vyie niečo je problém zohna.
Prečo benzín? Väčie ticho vo vnútri, prevádzkove náklady menie ako u dízla... Odpadá ti časom starost turba, vstreky, dvojhmota. A vadil by mi aj krochtáčik... Vystriedal som pár aut a vetko to boli benziny, od 1,4 az po 3,2. Ale ak má monos kup 3,0 V6 :) zvezenie o triedu lepsie, ticho vacsie. U mna dízlove auto nikdy parkova nebude, a uz ani novy benzin (asi aj preto e robím pre Garrett a vidím do turb asi trochu viac, no...) :-)) rozmyslam co si kupit za 5-10rokov ked uz atmosfera okrem mazdy nieje...
|
|
27.08.2018 09:44 -
|
3177249
|
|
LukoLVG
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 227 |
|
|
autodiag napsal(a): s LPG nepomuzes ani jednomu motoru,po cca 200t uz je u nich provoz na LPG znat
tu s tebou trosku nesuhlasim, poznam 2,0 v aute ktore ma 400 000km (lancia phedra) a je v top kondicii, tak isto plynar (korejovce asi top na SVK) hovori len chvalu na ten motor... sam mal octaviu 1,6 ktora mala tusim 600 ci 650 a vsetko OKEJ slapala...
tu s tebou trosku nesuhlasim, poznam 2,0 v aute ktore ma 400 000km (lancia phedra) a je v top kondicii, tak isto plynar (korejovce asi top na SVK) hovori len chvalu na ten motor... sam mal octaviu 1,6 ktora mala tusim 600 ci 650 a vsetko OKEJ slapala...
|
|
| |
|
|