| | |
07.05.2017 20:13 -
Vytéká nafta ze vstřiku..
|
3064551
|
|
Jana007
|
Město: Kolín, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi PACK | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdravím vás Mám na vás dotaz. Byla jsem s autem na technický a kdy jsem z ní přijela,cítila jsem v autě naftu a pod autem jsem nala kalu. Po prozkoumání jsem zjistila,e mám vstřiky zalité naftou. ve jsem očistila a zjistila e vytéká z pod jednoho vstřiku. (přepadová hadička je naprosto v pořádku,čistá) Napadlo mě těsnění, jene ty mi byly měněny cca před rokem. Auto startuje i jede naprosto v pořádku, ale nafta teče váně dost. Automechanik na mě má čas a ke konci týdne a jeliko mi to neuvěřitelně vrtá hlavou,napadlo mě napsat vám sem. Netuíte, čím by to mohlo být? Mám hrůzu z toho, e bude vadný vstřik. Díky za odpovědi.
Zdravím vás :) Mám na vás dotaz. Byla jsem s autem na technický a kdy jsem z ní přijela,cítila jsem v autě naftu a pod autem jsem nala kalu. Po prozkoumání jsem zjistila,e mám vstřiky zalité naftou. ve jsem očistila a zjistila e vytéká z pod jednoho vstřiku. (přepadová hadička je naprosto v pořádku,čistá) Napadlo mě těsnění, jene ty mi byly měněny cca před rokem. Auto startuje i jede naprosto v pořádku, ale nafta teče váně dost. Automechanik na mě má čas a ke konci týdne a jeliko mi to neuvěřitelně vrtá hlavou,napadlo mě napsat vám sem. Netuíte, čím by to mohlo být? Mám hrůzu z toho, e bude vadný vstřik. Díky za odpovědi.:-(:-(;-)
|
|
07.05.2017 22:53 -
Re: Vytéká nafta ze vstřiku..
|
3064616
|
|
jruze
|
|
|
Jana007 napsal(a):
Určitě to teče z pod vstřiku? neteče to náhodou z toho kam je napojená trubka z lity?
Určitě to teče z pod vstřiku? neteče to náhodou z toho kam je napojená trubka z lity?
|
|
08.05.2017 06:47 -
|
3064643
|
|
Jana007
|
|
|
To jsem si původně taky myslela. Ale kdy jsem to nastartovala, tak ten roub byl suchý a dole kolem vstřiku se dělali malinký bublinky.
To jsem si původně taky myslela. Ale kdy jsem to nastartovala, tak ten roub byl suchý a dole kolem vstřiku se dělali malinký bublinky. :nevim:nevim
|
|
08.05.2017 08:50 -
|
3064644
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
..nebo kolem prepadu ? ...kazdopadne zajet do servisu...
..nebo kolem prepadu ? ...kazdopadne zajet do servisu...
|
|
08.05.2017 23:08 -
|
3064762
|
|
Hanz 397
|
|
|
Vstřiky od pana Bosche se dokáou povolit v místě,kde je připojený drák trysky k tělu vstřikovače. Zalilo to achtu a pak to stoupalo nahoru do toho vrchního prostoru,kterej je vidět. Při tom vem ten injektor dokáe úplně normálně fungovat... Ty bublinky budou nejspí lehce netěsnící podloka (uvolněný rouby,co drí vstřikovač,vypláchnutá achta tou unikající naftou).
Má to jednu výhodu-moná ty vstřiky nebude problém vyndat
Vstřiky od pana Bosche se dokáou povolit v místě,kde je připojený drák trysky k tělu vstřikovače. Zalilo to achtu a pak to stoupalo nahoru do toho vrchního prostoru,kterej je vidět. Při tom vem ten injektor dokáe úplně normálně fungovat... Ty bublinky budou nejspí lehce netěsnící podloka (uvolněný rouby,co drí vstřikovač,vypláchnutá achta tou unikající naftou).
Má to jednu výhodu-moná ty vstřiky nebude problém vyndat :-)
|
|
09.05.2017 00:24 -
|
3064765
|
|
jruze
|
|
|
To jsem sice viděl také ale dost často se stane e jak dotahují trubky jí napruí a ona potom povolí ten mezikousek.
To jsem sice viděl také ale dost často se stane e jak dotahují trubky jí napruí a ona potom povolí ten mezikousek.:nevim
|
|
09.05.2017 10:49 -
|
3064768
|
|
Jana007
|
|
|
Tak dnes ráno si to odvezl automechanik,tak vám pak dám vědět, co tomu bylo. Prý se ale přiklání k variantě, e to bude těsnění pod vstřikem a moná dosedací plocha v hlavě. Tak uvidíme.
Tak dnes ráno si to odvezl automechanik,tak vám pak dám vědět, co tomu bylo. :) Prý se ale přiklání k variantě, e to bude těsnění pod vstřikem a moná dosedací plocha v hlavě. Tak uvidíme. :-)
|
|
09.05.2017 13:08 -
|
3064773
|
|
Jana007
|
|
|
Tak to bylo přesně jak si myslel, těsnění a dosedací plocha v hlavě ..
Tak to bylo přesně jak si myslel, těsnění a dosedací plocha v hlavě ..
|
|
09.05.2017 18:02 -
|
3064791
|
|
jumep
|
|
|
to potom malo byt okrem nafty aj cierne od karbonu
to potom malo byt okrem nafty aj cierne od karbonu
|
|
03.06.2017 21:37 -
|
3071709
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Přesně ten mezikousek mezi trubkou a vstřikem mi začal rosit v místě zaroubování do vstřiku, několikrát jsem povolil 17 klíčem matku a ten mezikousek dotáhl 13 klíčem, kdy stále rosil, vyrouboval jsem ten mezikousek, e se podívám na dosedací plochy, zjistil jsem, e tam je podloka, která to má utěsnit, pravděpodobně je u vymačkaná, tak jsem to sloil z5, stále to rosí, na volnoběh nic, pouze po jízdě, dá se samostatně ta podloka sehnat, nebo jak z toho ven?
Přesně ten mezikousek mezi trubkou a vstřikem mi začal rosit v místě zaroubování do vstřiku, několikrát jsem povolil 17 klíčem matku a ten mezikousek dotáhl 13 klíčem, kdy stále rosil, vyrouboval jsem ten mezikousek, e se podívám na dosedací plochy, zjistil jsem, e tam je podloka, která to má utěsnit, pravděpodobně je u vymačkaná, tak jsem to sloil z5, stále to rosí, na volnoběh nic, pouze po jízdě, dá se samostatně ta podloka sehnat, nebo jak z toho ven?
|
|
04.06.2017 10:36 -
|
3071786
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
a ty mas Zdendo vstrikovani Bosch nebo Siemens ?
a ty mas Zdendo vstrikovani Bosch nebo Siemens ?
|
|
04.06.2017 13:27 -
|
3071790
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jj, to jsem zapomněl napsat, siemens, v praci máme v mědi různé průměry, ale nevím rozměr a zda se to nahradit dá, dnes jsem to jeě jednou rozebral a dotáhl s podrením té trubičky proti povolení, tak zítra uvidim, dnes není čas, dělám eně co jí na očích vidim, teda kolem baráku, sakra e nejsem slepý. 😂
Jj, to jsem zapomněl napsat, siemens, v praci máme v mědi různé průměry, ale nevím rozměr a zda se to nahradit dá, dnes jsem to jeě jednou rozebral a dotáhl s podrením té trubičky proti povolení, tak zítra uvidim, dnes není čas, dělám eně co jí na očích vidim, teda kolem baráku, sakra e nejsem slepý. 😂
|
|
04.06.2017 13:35 -
|
3071791
|
|
autodiag
|
|
|
ja si nejsem jistej jestli se nemusi ten vstrik poslozkovat...ta podlozka spesl bude urco, presna tloustka
ja si nejsem jistej jestli se nemusi ten vstrik poslozkovat...ta podlozka spesl bude urco, presna tloustka
|
|
04.06.2017 15:57 -
|
3071806
|
|
63zdenda
|
|
|
autodiag napsal(a): ja si nejsem jistej jestli se nemusi ten vstrik poslozkovat...ta podlozka spesl bude urco, presna tloustka
To jsi mne moc nepotěil, myslel jsem si, e je to jenom redukovaný prodlouení a na tlouce těsnění nesejde, ale po zjiění, e je v něm pár pro mne zbytečných nesmyslů , to bude jak píe, spejl.
Experimentovat s nějakou náhradou raději nebudu, nikde jsem toto těsnění neobjevil, tak a se půjdu zeptat do citroenu po kontrole na cenu FAP, zeptám se i na to těsnění.
To jsi mne moc nepotěil, myslel jsem si, e je to jenom redukovaný prodlouení a na tlouce těsnění nesejde, ale po zjiění, e je v něm pár pro mne zbytečných nesmyslů :-d, to bude jak píe, spejl. ;-)
Experimentovat s nějakou náhradou raději nebudu, nikde jsem toto těsnění neobjevil, tak a se půjdu zeptat do citroenu po kontrole na cenu FAP, zeptám se i na to těsnění. ;-)
|
|
04.06.2017 18:31 -
|
3071822
|
|
autodiag
|
|
|
noooo von ten vstrikovac neni uplne drahej zdendo...
tu vymezovaci podlozku v Citroenu urco ne,spis firma ktera je dela..
noooo von ten vstrikovac neni uplne drahej zdendo...
tu vymezovaci podlozku v Citroenu urco ne,spis firma ktera je dela..
|
|
05.06.2017 00:00 -
|
3071893
|
|
63zdenda
|
|
|
No kupovat novej (repasovanej) vstřik ohledně patné podloky se mi zdá ulítlí , ale má pravdu vtom, e samostatně asi neseenu a po 12ti letech a 250 tis. km by si to C5 i zaslouila, ale zas tak levné asi také nebudou, nebo se mýlím?
No kupovat novej (repasovanej) vstřik ohledně patné podloky se mi zdá ulítlí :-d, ale má pravdu vtom, e samostatně asi neseenu a po 12ti letech a 250 tis. km by si to C5 i zaslouila, ale zas tak levné asi také nebudou, nebo se mýlím? ;-)
|
|
| |
|
|