| | |
21.11.2016 20:06 -
Spojka / C5 III
|
3014327
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti diskuze
presunuti diskuze
|
|
30.06.2016 10:55 -
Re: spojka
|
2968294
|
|
pavel1978
|
|
|
Chlapi sorry, nejsem uplně ve spravnem vláknu..Potřebuji poradit: muzu dat na moji C5 vin: VF7RW4HTH54075074 spojkovou sadu z označením setrvaku 0532L5, byl na aute vin: VF39D4HXB92060754 dekuji
Chlapi sorry, nejsem uplně ve spravnem vláknu..Potřebuji poradit: muzu dat na moji C5 vin: VF7RW4HTH54075074 spojkovou sadu z označením setrvaku 0532L5, byl na aute vin: VF39D4HXB92060754 dekuji
|
|
30.06.2016 16:34 -
|
2968387
|
|
Dawe
|
Město: Praha, Auto: Peugeot 508 R8 2,0BHDi | Počet příspěvků: 151 |
|
|
To bohuel nepůjde..
To bohuel nepůjde..
|
|
30.06.2016 19:25 -
|
2968408
|
|
jumep
|
|
|
4hx a 4ht su velmi rozdielne motorizacie, takze ako ti bolo povedane urcite nie
4hx a 4ht su velmi rozdielne motorizacie, takze ako ti bolo povedane urcite nie
|
|
08.07.2016 13:22 -
|
2971478
|
|
pavel1978
|
|
|
Mam moznost cele strarsi spojky, pry jen par km, zadreny motor, Je nende dane kolik mm ma mit minimalne lamela?
Mam moznost cele strarsi spojky, pry jen par km, zadreny motor, Je nende dane kolik mm ma mit minimalne lamela?
|
|
08.07.2016 14:56 -
|
2971513
|
|
jumep
|
|
|
neviem ci by som to daval ak to nedostanes free, ta robota okolo ...
na tej lamele je pekne vidiet ci je stara alebo zodrata, rovnako to vidis na lozisku
neviem ci by som to daval ak to nedostanes free, ta robota okolo ...
na tej lamele je pekne vidiet ci je stara alebo zodrata, rovnako to vidis na lozisku
|
|
19.09.2016 12:33 -
|
2995591
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Zdarec, mám asi problém se spojkou. Auto týden stálo, přijdu k němu a pedál spojky spadený tak do poloviny. Zařadit lo, spojka ale zabírala nějak divně, rozjet se mi nepovedlo. Tak jsem pedál zvedl rukou nahoru a od té doby zase normálně funguje. Netuíte co s tím je?
Zdarec, mám asi problém se spojkou. Auto týden stálo, přijdu k němu a pedál spojky spadený tak do poloviny. Zařadit lo, spojka ale zabírala nějak divně, rozjet se mi nepovedlo. Tak jsem pedál zvedl rukou nahoru a od té doby zase normálně funguje. Netuíte co s tím je?
|
|
19.09.2016 12:44 -
|
2995595
|
|
jumep
|
|
|
skus ju odvzdusnit a skontroluj hladinu kvapaliny a ci ti netece
hentak pedal zostane ked isiel lahko a nevytlacilo ho hore
skus ju odvzdusnit a skontroluj hladinu kvapaliny a ci ti netece
hentak pedal zostane ked isiel lahko a nevytlacilo ho hore
|
|
19.09.2016 13:01 -
|
2995597
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Brzdovky je dost a neubývá. Pojezdím a uvidí se... Divné je, e se to stalo samo od sebe, kdy jsem naposledy přijel, tak ten pedál byl 100% normálně nahoře.
Brzdovky je dost a neubývá. Pojezdím a uvidí se... Divné je, e se to stalo samo od sebe, kdy jsem naposledy přijel, tak ten pedál byl 100% normálně nahoře.
|
|
19.09.2016 18:11 -
|
2995653
|
|
jumep
|
|
|
sam od seba klesnut nemohol, musela by sa ti prepadnut spojka pri stojacom aute, to je nepravdepodobne, skus to odvzdusnenie
sam od seba klesnut nemohol, musela by sa ti prepadnut spojka pri stojacom aute, to je nepravdepodobne, skus to odvzdusnenie
|
|
19.09.2016 20:24 -
|
2995693
|
|
c5vyskov
|
|
|
Teď jsem to byl projet a spojkuje úplně normálně. Bez odvzdunění. Pedál se právě propadl při stojícím autě, předtím bych si určitě viml, e se nevrátil. Jetě mě napadlo, e třeba nebyl vrácený úplně a jak je vedle něho ta pomocná pruina, tak za ten týden stání ho pomalu stlačovala, jestli úplně netěsní... Ale kapalina nikde neteče, musela jít nějak zpátky do nádobky.
Teď jsem to byl projet a spojkuje úplně normálně. Bez odvzdunění. Pedál se právě propadl při stojícím autě, předtím bych si určitě viml, e se nevrátil. Jetě mě napadlo, e třeba nebyl vrácený úplně a jak je vedle něho ta pomocná pruina, tak za ten týden stání ho pomalu stlačovala, jestli úplně netěsní... Ale kapalina nikde neteče, musela jít nějak zpátky do nádobky.
|
|
19.09.2016 22:10 -
|
2995784
|
|
ivanivan
|
|
|
Taky se mi to kdysi stalo a ádná závada se neprojevila. Asi 3x nepravidelně
Taky se mi to kdysi stalo a ádná závada se neprojevila. Asi 3x nepravidelně :nevim
|
|
21.11.2016 19:33 -
Re: Prokluzování spojky
|
3014308
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
Začínám se poohlíet po spojce (není to na auto v profilu, ale pro rod. přísluníka - mám VIN VF7RERHRH76642442 motor RHR reg. 12/2004 ). Podle VIN filtrace bych tam měl mít sadu 2052 N2, co je dle OND nejstarí varianta. Tady se trochu ztrácím, protoe dle čtení příspěvků spojky byly po nějaké době modifikované ( i u modifikované platí stále obj. číslo 2052.N2 ????), určitě sadu nebudu kupovat orig, tudí SACHS/LUK/Valeo, mám shánět typ co přesně odpovídá 2052.N2 nebo lze pouít něco modifikovaného, zohlednil nějak OEM výrobce modifikaci ? Samozřejmě chci, aby sada byla ta správná a ta co vydrí déle
Začínám se poohlíet po spojce (není to na auto v profilu, ale pro rod. přísluníka - mám VIN VF7RERHRH76642442 motor RHR reg. 12/2004 ). Podle VIN filtrace bych tam měl mít sadu 2052 N2, co je dle OND nejstarí varianta. Tady se trochu ztrácím, protoe dle čtení příspěvků spojky byly po nějaké době modifikované ( i u modifikované platí stále obj. číslo 2052.N2 ????), určitě sadu nebudu kupovat orig, tudí SACHS/LUK/Valeo, mám shánět typ co přesně odpovídá 2052.N2 nebo lze pouít něco modifikovaného, zohlednil nějak OEM výrobce modifikaci ? Samozřejmě chci, aby sada byla ta správná a ta co vydrí déle :-)
|
|
16.03.2017 12:39 -
Re: Spojka / C5 III
|
3050561
|
|
tomio
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Nazdar vichni. Na podzim měněna spojka a setrvák (setrvák origo z distribuce PSA, spojková sada Valeo). Hned po výměně jsem připomínkoval tuhý chod spojkového pedálu (mechanik poradil chvilku jezdit, spojka si sedne). Spojka si sedla, ale tuhý pedál je pořád.
Někdy při rozjezdu do kopce auto dokáe troku zavibrovat. Kdy se rozjídím s mírně povoleným spojkovým pedálem(v pozici, kdy začně spojka zabírat), tak je to v pohodě, ale kdy mám pedál v cca půlce chodu tak zvykne drncnout. Razantní rozjezd s "plným" plynem v pohodě, bez vibrace. Naučil jsem se rozjídět tak, aby to nevybrovalo, ale ideální to není. Nevím, jestli tohle nemůe být i otázka uvolněných spodních silentbloků ramen na přední nápravě, popř. poloosy, která má vůle a budu ji měnit.
Poslední dobou si vímám, e spojkový pedál po uvolnění někdy jetě troku skočí nahoru - opravdu kousek. Pustím spojku, nohu mám nad pedálem a cítím, e ten pedál se vrátí do horní polohy trochu později (jedná se o chod pedálu v rozmezí max 0,5cm).
Chystám se na výměnu pravé poloosy a říkám si, e je vhodný čas udělat "revizi" té spojky. Mechanik souhlasil, e se na to jukne. Na co ho upozornit, čím by to mohlo být?
Tuhý pedál - patně, nebo vůbec promazané loisko, odvzdunění hydrauliky spojky?
Občas vibrace při rozjezdu - můe být problém ve vidličce? Tu jsme minule neměnili, prý byla OK
Chod spojkového pedálu - odvzdunění, spojkový váleček? Budu měnit pylový filtr, tak zkontroluju chod pedálu, jestli někde mechanicky nemůe drhnout. Vrací ho zpět nahoru jetě nějaká pomocná pruinka, nebo to je ve řeené hydraulickým ovládáním?
Nazdar vichni. Na podzim měněna spojka a setrvák (setrvák origo z distribuce PSA, spojková sada Valeo). Hned po výměně jsem připomínkoval tuhý chod spojkového pedálu (mechanik poradil chvilku jezdit, spojka si sedne). Spojka si sedla, ale tuhý pedál je pořád.
Někdy při rozjezdu do kopce auto dokáe troku zavibrovat. Kdy se rozjídím s mírně povoleným spojkovým pedálem(v pozici, kdy začně spojka zabírat), tak je to v pohodě, ale kdy mám pedál v cca půlce chodu tak zvykne drncnout. Razantní rozjezd s "plným" plynem v pohodě, bez vibrace. Naučil jsem se rozjídět tak, aby to nevybrovalo, ale ideální to není. Nevím, jestli tohle nemůe být i otázka uvolněných spodních silentbloků ramen na přední nápravě, popř. poloosy, která má vůle a budu ji měnit.
Poslední dobou si vímám, e spojkový pedál po uvolnění někdy jetě troku skočí nahoru - opravdu kousek. Pustím spojku, nohu mám nad pedálem a cítím, e ten pedál se vrátí do horní polohy trochu později (jedná se o chod pedálu v rozmezí max 0,5cm).
Chystám se na výměnu pravé poloosy a říkám si, e je vhodný čas udělat "revizi" té spojky. Mechanik souhlasil, e se na to jukne. Na co ho upozornit, čím by to mohlo být?
Tuhý pedál - patně, nebo vůbec promazané loisko, odvzdunění hydrauliky spojky?
Občas vibrace při rozjezdu - můe být problém ve vidličce? Tu jsme minule neměnili, prý byla OK
Chod spojkového pedálu - odvzdunění, spojkový váleček? Budu měnit pylový filtr, tak zkontroluju chod pedálu, jestli někde mechanicky nemůe drhnout. Vrací ho zpět nahoru jetě nějaká pomocná pruinka, nebo to je ve řeené hydraulickým ovládáním?
|
|
22.05.2018 19:31 -
|
3159030
|
|
zelvicek
|
|
|
Ahoj chlapi, prosil bych malou radu / návod. U jste někdo měnili hlavní hydraulický válec ovládání spojky (ten za pedálem) u X7? Co vechno je potřeba rozebrat, resp. kudy se k němu můu dostat (motor RHH, váleček 2182J6)? Na první pohled to vypadá, e musí ven půlka auta. Díky
Ahoj chlapi, prosil bych malou radu / návod. U jste někdo měnili hlavní hydraulický válec ovládání spojky (ten za pedálem) u X7? Co vechno je potřeba rozebrat, resp. kudy se k němu můu dostat (motor RHH, váleček 2182J6)? Na první pohled to vypadá, e musí ven půlka auta. Díky
|
|
22.05.2018 19:53 -
|
3159038
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
...a v servisu si s tim neporadi ?
...a v servisu si s tim neporadi ?
|
|
22.05.2018 20:13 -
|
3159040
|
|
zelvicek
|
|
|
No tam to stojí, sám bych se do tohoto nepoutěl Ale slíbil jsem mechanikovi, e zkusím pohledat / poptat se, ne se do toho pustí, jestli není jednoduí cesta, ne vidí on... Táhnout to do Citroenu se mi moc nechce, dokud to nebude nutné...
No tam to stojí, sám bych se do tohoto nepoutěl :) Ale slíbil jsem mechanikovi, e zkusím pohledat / poptat se, ne se do toho pustí, jestli není jednoduí cesta, ne vidí on... Táhnout to do Citroenu se mi moc nechce, dokud to nebude nutné...
|
|
22.05.2018 20:22 -
|
3159042
|
|
jumep
|
|
|
oni to tam tak krasne vtipne popisu, ale uprimnu sustrast, dostat sa k tomu je hrozne
oni to tam tak krasne vtipne popisu, ale uprimnu sustrast, dostat sa k tomu je hrozne
Přílohy: C5 (X7) - B2BG011GP0 - Demontá - Montá _ Hydraulické ovládání spojky.pdf ( 1075497b ) - |
|
22.05.2018 20:29 -
|
3159046
|
|
zelvicek
|
|
|
Díky moc, předám návod i s kondolencí
Díky moc, předám návod i s kondolencí :)
|
|
22.05.2018 21:10 -
|
3159056
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
noo prace je to strasna a proto ja bych nesveril tuhle praci servisu kteremu ty musis shanet pracovni postup
noo prace je to strasna a proto ja bych nesveril tuhle praci servisu kteremu ty musis shanet pracovni postup :nevim
|
|
| |
|
|