| | |
03.10.2016 07:15 -
Re: Vibrace po zařazení automatické převodovky / C5 III
|
2999062
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Mikra napsal(a): Chlapče, buď si jistý, e lepí radu jsi dostat nemohl. Nejspí na to přijde sám a po několika návtěvách různých servisů, který nebudou nepřekonatelných 230 km daleko. Za dobrým servisem se v těchto případech vyplatí jet i podstatně dál. Cena a čas za opravu o odborníka je zlomkem toho, co z tebe postupně vytahá "značkový", nebo nezkuený servis.
A jen tak mimochodem. Poloosa větinou klepe jen při zátahu a obvykle a po zahřátí.
Vymačkaný homokineák a ohřátá vazelína jsou jasná věc, nakonec i ta vyí rychlost můe sedět, pokud to není kdovíjak velká vůle. Zas jsem o neco chytřejí. Dík Mikro
Vymačkaný homokineák a ohřátá vazelína jsou jasná věc, nakonec i ta vyí rychlost můe sedět, pokud to není kdovíjak velká vůle. Zas jsem o neco chytřejí. Dík Mikro:palec
|
|
03.10.2016 08:13 -
|
2999077
|
|
jruze
|
|
|
Jetě mne napadla taková blbost co jsem tu nedavno řeil na X7: Na x7 nějaké drobné opravy a při zkuební jízdě hučení jako loiska v př.nábojích - zákazník e to dělají pneu a e bude přezouvat , přezul na starí letní a hučení přetrvávalo poadavek nová loiska v nábojích(z mého pohledu pneu)- po přezutí na nové pneu (děláno nevím kde) ,,loiska" ztichly ale objevily se vybrace v rychlostech nad 120Km/h a to takové e se s tím nedalo jet - poadavek na kontrolu disků a pneu jestli nejsou nějak pokozené - výsledek = ráfky s plastovími vymezovacími krouky(vyzuálně bez pokození) - odvezeno ke gumařům = vymačkané-volnějí krouky - prý běný problém (krouky troku volnějí v ráfku) toto se projevovalo a ve vyí rychlosti a větinou v tahu po ubrání se to větinou zklidnilo. Na nápravě ádné vůle.
Tak mne jetě napadlo co tam má za ráfky a pneu?(abychom neplaili a nebyli potom za blbce)
Jetě mne napadla taková blbost co jsem tu nedavno řeil na X7: Na x7 nějaké drobné opravy a při zkuební jízdě hučení jako loiska v př.nábojích - zákazník e to dělají pneu a e bude přezouvat , přezul na starí letní a hučení přetrvávalo poadavek nová loiska v nábojích(z mého pohledu pneu)- po přezutí na nové pneu (děláno nevím kde) ,,loiska" ztichly ale objevily se vybrace v rychlostech nad 120Km/h a to takové e se s tím nedalo jet - poadavek na kontrolu disků a pneu jestli nejsou nějak pokozené - výsledek = ráfky s plastovími vymezovacími krouky(vyzuálně bez pokození) - odvezeno ke gumařům = vymačkané-volnějí krouky - prý běný problém (krouky troku volnějí v ráfku) toto se projevovalo a ve vyí rychlosti a větinou v tahu po ubrání se to větinou zklidnilo. Na nápravě ádné vůle.
Tak mne jetě napadlo co tam má za ráfky a pneu?(abychom neplaili a nebyli potom za blbce;-))
|
|
03.10.2016 08:22 -
|
2999078
|
|
Otas4u
|
|
|
Právě jsem se objednal do servisu, ale je to jako u zubaře. Mají toho hodně, co není povzbudivá zpráva. Take tam jedu a za 14 dnů. K věci. mám tam 19" na AL. Kdy jsem auto koupil, tak bylo ve OK. Najezdil jsem od té doby pouze cca 1000 km. U kamaráda automechanika co dělá i STK jsem nechal auto pořádně proklepnout. Ve bylo taky OK. Jsem zvědavý, co zjistí v autorizovaném servise.
Mimochodem, je to moje tak 15té auto a nikdy jsem s ádným neměl problém. Vdy jsem kupoval ale "Němce". C5 se mi líbila, e za tu cenu dostanu i slunou výbavu. Ale?.....
Jinak chlapi díky za zájem a rady. Pak sem napíu, jak to dopadlo v servise.
Právě jsem se objednal do servisu, ale je to jako u zubaře. Mají toho hodně, co není povzbudivá zpráva. Take tam jedu a za 14 dnů. K věci. mám tam 19" na AL. Kdy jsem auto koupil, tak bylo ve OK. Najezdil jsem od té doby pouze cca 1000 km. U kamaráda automechanika co dělá i STK jsem nechal auto pořádně proklepnout. Ve bylo taky OK. Jsem zvědavý, co zjistí v autorizovaném servise.
Mimochodem, je to moje tak 15té auto a nikdy jsem s ádným neměl problém. Vdy jsem kupoval ale "Němce". C5 se mi líbila, e za tu cenu dostanu i slunou výbavu. Ale?.....
|
|
03.10.2016 08:29 -
|
2999082
|
|
jruze
|
|
|
Otas4u napsal(a): Právě jsem se objednal do servisu, ale je to jako u zubaře. Mají toho hodně, co není povzbudivá zpráva. Take tam jedu a za 14 dnů. K věci. mám tam 19" na AL. Kdy jsem auto koupil, tak bylo ve OK. Najezdil jsem od té doby pouze cca 1000 km. U kamaráda automechanika co dělá i STK jsem nechal auto pořádně proklepnout. Ve bylo taky OK. Jsem zvědavý, co zjistí v autorizovaném servise.
Ty kola jsou origo a bez vymezovacích krouků,nepřezouval jsi nebo nebyly kola měněné?Začalo to bez zásahu do kol,nevzal jsi díru?
Ty kola jsou origo a bez vymezovacích krouků,nepřezouval jsi nebo nebyly kola měněné?Začalo to bez zásahu do kol,nevzal jsi díru?
|
|
03.10.2016 19:53 -
|
2999423
|
|
ivanivan
|
|
|
Otas4u napsal(a): Já to nevím nejlíp. Dělá to v tahu. Při řazení na vyí rychlostní stupeň
Mě něco podobného dělal vnitřní kloub poloosy. Vibrace auta při vyím stupni a niích otáčkách. Jestli si dobře pamatuju, tak se to projevilo při 70-80 km/h, ale to u nevím přesně.
Mě něco podobného dělal vnitřní kloub poloosy. Vibrace auta při vyím stupni a niích otáčkách. Jestli si dobře pamatuju, tak se to projevilo při 70-80 km/h, ale to u nevím přesně.
|
|
13.10.2016 20:09 -
|
3002659
|
|
Otas4u
|
|
|
Navtívil jsem servis Citroen v Opavě. Take po prohlídce, která trvala celý den mi oznámili, e mám vadný silentblok, e by vyměnili ramena a nějaké vidličky na zadní nápravě. Oprava bude hotova za týden a cena by neměla přesáhnout 25000,- Kč. Pak budou údajně pokračovat dál, dokud nenajdou vadu se kterou jsem původně do servisu zavítal. Něco mi říká, e je to skvělý plán, jak si zajistit práci pro servis. Výsledek snaení jetě napíu pokud to bude někoho zajímat.
Navtívil jsem servis Citroen v Opavě. Take po prohlídce, která trvala celý den mi oznámili, e mám vadný silentblok, e by vyměnili ramena a nějaké vidličky na zadní nápravě. Oprava bude hotova za týden a cena by neměla přesáhnout 25000,- Kč. Pak budou údajně pokračovat dál, dokud nenajdou vadu se kterou jsem původně do servisu zavítal. Něco mi říká, e je to skvělý plán, jak si zajistit práci pro servis. Výsledek snaení jetě napíu pokud to bude někoho zajímat.
|
|
13.10.2016 21:11 -
|
3002666
|
|
jumep
|
|
|
to ze oni menia ramena miesto silentu je dane tym ze citroen silent nepredava, len cele rameno
silent v pohode kupis a vymenis
skus si buduci vikend spravit cestu na zraz, mozme nieco pokumat
to ze oni menia ramena miesto silentu je dane tym ze citroen silent nepredava, len cele rameno
silent v pohode kupis a vymenis
skus si buduci vikend spravit cestu na zraz, mozme nieco pokumat
|
|
14.10.2016 07:30 -
|
3002708
|
|
gull
|
|
|
No jo v Opavě jsou ochotní, příjemní.. ale taky mi nahlásili při kontrole auta před koupí "závady", s kterými jezdím dodnes...
No jo v Opavě jsou ochotní, příjemní.. ale taky mi nahlásili při kontrole auta před koupí "závady", s kterými jezdím dodnes...
|
|
14.10.2016 20:10 -
|
3002801
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Hele s tou prevodovkou. Ja kdyz mel 4HP20 automat s C5 2.2Hdi, tak kdyz mi odesel na prevodovce hydromenic, tak se to chovalo podobne. V nizkych ustalenych otackach pri lehkem zatahu se cele auto roztrepalo a to dost. Takhle mi to jezdilo asi mesic, nekdy to neudelalo, nekdy jo. Nakonec kdyz jsem to do Ostravy vezl na opravu automatu uz to nectelo odblokovat spojku hydromenice pri zastaveni a motor mel co delat pri zastaveni aby nezdechnul pod tou zatezi. S razenim nic nebylo, jen ten hydromenic byl kaput. Do autorizaku bych s tim rozhodne nejezdil. Nikdo si nevedel s diagnozou rady az mi kluci z Darkovicek mistni odbornici na C5 prosli vsecko, pojezdili s diagem jestli motor nema neco, a prisli s tim, ze nikde nic, tak to musi byl hold prevodovkou: Byl jsem pote v Ostrave za opravarem automatu a ten to potvrdil po zkusebni jizde. Tak jen abys nevyplazl 25tisic za nejake pseudo opravy co k nicemu nevedou...
Hele s tou prevodovkou. Ja kdyz mel 4HP20 automat s C5 2.2Hdi, tak kdyz mi odesel na prevodovce hydromenic, tak se to chovalo podobne. V nizkych ustalenych otackach pri lehkem zatahu se cele auto roztrepalo a to dost. Takhle mi to jezdilo asi mesic, nekdy to neudelalo, nekdy jo. Nakonec kdyz jsem to do Ostravy vezl na opravu automatu uz to nectelo odblokovat spojku hydromenice pri zastaveni a motor mel co delat pri zastaveni aby nezdechnul pod tou zatezi. S razenim nic nebylo, jen ten hydromenic byl kaput. Do autorizaku bych s tim rozhodne nejezdil. Nikdo si nevedel s diagnozou rady az mi kluci z Darkovicek mistni odbornici na C5 prosli vsecko, pojezdili s diagem jestli motor nema neco, a prisli s tim, ze nikde nic, tak to musi byl hold prevodovkou: Byl jsem pote v Ostrave za opravarem automatu a ten to potvrdil po zkusebni jizde. Tak jen abys nevyplazl 25tisic za nejake pseudo opravy co k nicemu nevedou...
|
|
16.10.2016 15:58 -
|
3003099
|
|
Otas4u
|
|
|
Přítí týden vyzvednu auto ze servisu. Pokud se nic nezměnilo, u tam znovu nepůjdu. Díky za příspěvky. Ten hydroměnič tady zazněl několikrát. Vyhledám někoho, kdo s tím má zkuenosti.
Přítí týden vyzvednu auto ze servisu. Pokud se nic nezměnilo, u tam znovu nepůjdu. Díky za příspěvky. Ten hydroměnič tady zazněl několikrát. Vyhledám někoho, kdo s tím má zkuenosti.
|
|
26.10.2016 10:01 -
|
3006271
|
|
Otas4u
|
|
|
Třetí týden: Auto je stále v servise, ale údajně je závada odstraněna. Někdo tady psal, e to nebude převodovkou a měl pravdu. Stačilo vyměnit přední ramena, silntblok a pár drobností a je ve OK (oprava za 20tis.). Tedy a na jednu zásadní věc. Byla zjitěna netěsnost Hydroměniče a v převodovce se objevila voda. Místo oleje je kafe a oprava? Buď výměna celé převodovky za 190tis., nebo oprava za cca 80tis.
To jen pro kompletnost snad k uzavření vlákna a ukončení mého krátkého působení zde na fóru C5. Auto nechám serotovat.
Třetí týden: Auto je stále v servise, ale údajně je závada odstraněna. Někdo tady psal, e to nebude převodovkou a měl pravdu. Stačilo vyměnit přední ramena, silntblok a pár drobností a je ve OK (oprava za 20tis.). Tedy a na jednu zásadní věc. Byla zjitěna netěsnost Hydroměniče a v převodovce se objevila voda. Místo oleje je kafe a oprava? Buď výměna celé převodovky za 190tis., nebo oprava za cca 80tis.:-(
To jen pro kompletnost snad k uzavření vlákna a ukončení mého krátkého působení zde na fóru C5. Auto nechám serotovat. :-p
|
|
26.10.2016 12:42 -
|
3006297
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Tak to by byl dobrej fór, kdyby ta převodovka po výměně výměníku a náplně normálně dál jezdila... Teda pokud to tam nenateklo včera .
Tak to by byl dobrej fór, kdyby ta převodovka po výměně výměníku a náplně normálně dál jezdila... Teda pokud to tam nenateklo včera ;-).
|
|
| |
|
|