| | |
23.09.2016 22:46 -
Zdvihátka ventilů
|
2996706
|
|
ord
|
Město: Ludgeřovice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 25 |
|
|
Dobrý den. Chtěl bych poprosit, jestli byste mi někdo nemohl popsat postup při výměně zdvihátek ventilů. Mám C5 I 2,0i 16v. Díval jsem se zde na fóru i do Haynesova manuálu a nic jsem nenael.
Na diagnostice mi to píe chybu zapalování na druhém válci - ve zkontrolováno, u zbývá jen řídící jednotka a zdvihátka ventilů...začnu raději těmi.
Děkuji
Dobrý den. Chtěl bych poprosit, jestli byste mi někdo nemohl popsat postup při výměně zdvihátek ventilů. Mám C5 I 2,0i 16v. Díval jsem se zde na fóru i do Haynesova manuálu a nic jsem nenael.
Na diagnostice mi to píe chybu zapalování na druhém válci - ve zkontrolováno, u zbývá jen řídící jednotka a zdvihátka ventilů...začnu raději těmi.
Děkuji
|
|
23.09.2016 23:07 -
Re: Zdvihátka ventilů
|
2996707
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
To si myslim e na 100% budete dělat zbytečně...
To si myslim e na 100% budete dělat zbytečně...
|
|
23.09.2016 23:29 -
|
2996713
|
|
Hanz 397
|
|
|
ord napsal(a): Dobrý den. Chtěl bych poprosit, jestli byste mi někdo nemohl popsat postup při výměně zdvihátek ventilů. Mám C5 I 2,0i 16v. Díval jsem se zde na fóru i do Haynesova manuálu a nic jsem nenael.
Děkuji
Nastaví a sundá rozvody,demontuje ventilová víka,demontuje vrchní části uloení vaček,vyjme vačky,vyjme hydrotely,dá nový a pozpátku zkompletuje
Ale jak píe Luky...
Nastaví a sundá rozvody,demontuje ventilová víka,demontuje vrchní části uloení vaček,vyjme vačky,vyjme hydrotely,dá nový a pozpátku zkompletuje ;-)
Ale jak píe Luky...
|
|
23.09.2016 23:59 -
|
2996717
|
|
ord
|
|
|
Děkuji za návod
Pokud vím, tak i zde na fóru se psalo, e při chybě Antipollution fault...konkrétně při chybě zapalování na druhém válci...pomohlo vyměnit zdvihátka ventilů.
Problém u mě vznikl po výměně oleje, kdy jsem do něj před vyputěním nalil čistící kapalinu.
Moc se mi nezdá, e by byla vadná řídící jednotka. Proto chci nejprve zkusit ty zdvihátka.
Proč myslíte, e to nepomůe?
Děkuji za návod :palec
Pokud vím, tak i zde na fóru se psalo, e při chybě Antipollution fault...konkrétně při chybě zapalování na druhém válci...pomohlo vyměnit zdvihátka ventilů.
Problém u mě vznikl po výměně oleje, kdy jsem do něj před vyputěním nalil čistící kapalinu.
Moc se mi nezdá, e by byla vadná řídící jednotka. Proto chci nejprve zkusit ty zdvihátka.
Proč myslíte, e to nepomůe?
|
|
24.09.2016 00:04 -
|
2996725
|
|
Hanz 397
|
|
|
Je nemoný to určit takhle od stolu,zvlá pokud jsi k tomu nenapsal víc podrobností a stává se,e jsou vadný hydrotely a nepálí pořádně jeden (nebo i víc) válec,ale to je slyet...
Zkus se rozepsat víc,co jste dělali,měnili,...
Je nemoný to určit takhle od stolu,zvlá pokud jsi k tomu nenapsal víc podrobností a stává se,e jsou vadný hydrotely a nepálí pořádně jeden (nebo i víc) válec,ale to je slyet...
Zkus se rozepsat víc,co jste dělali,měnili,...
|
|
24.09.2016 23:11 -
|
2996944
|
|
ord
|
|
|
Vyměnil jsem svíčky, zapalovací litu, proměřil kabely do řídící jednotky, vyčistil vstřikovače. Chybu to házelo vdy a po zahřátí, tak jsem zprvu myslel e je to v elektrice. Ventily cvakají u delí dobu, dnes jsem je opět poslouchal.
Kdy sundávám vačky tak musím sundat i ta ozubená kola na kterých je rozvodový řemen?
Vyměnil jsem svíčky, zapalovací litu, proměřil kabely do řídící jednotky, vyčistil vstřikovače. Chybu to házelo vdy a po zahřátí, tak jsem zprvu myslel e je to v elektrice. Ventily cvakají u delí dobu, dnes jsem je opět poslouchal.
Kdy sundávám vačky tak musím sundat i ta ozubená kola na kterých je rozvodový řemen?
|
|
24.09.2016 23:16 -
|
2996949
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Musí protoe musíte vyměnit gufera na vačkach...
Musí protoe musíte vyměnit gufera na vačkach...
|
|
24.09.2016 23:25 -
|
2996951
|
|
Hanz 397
|
|
|
ord napsal(a): Vyměnil jsem svíčky, zapalovací litu, proměřil kabely do řídící jednotky, vyčistil vstřikovače. Chybu to házelo vdy a po zahřátí, tak jsem zprvu myslel e je to v elektrice. Ventily cvakají u delí dobu, dnes jsem je opět poslouchal.
Pokud jsou slyet "cvakat ventily",tak bych asi nejdřív shodil jen ventildekly,abych viděl,jestli má cenu to opravovat,nebo sehnat rovnou celej vrek...
Pokud jsou slyet "cvakat ventily",tak bych asi nejdřív shodil jen ventildekly,abych viděl,jestli má cenu to opravovat,nebo sehnat rovnou celej vrek...
|
|
25.09.2016 08:23 -
|
2996988
|
|
jruze
|
|
|
Je dobré pouívat nějaké ,,sračky" ono to ,,pomůe" ale do hrobu. Začal bych tím e změřím tlaky ve válcích,podle výsledku bych se rozhodoval. Kolik má ten motor najeto? Nejezdí to auto na plyn?
Je dobré pouívat nějaké ,,sračky" ono to ,,pomůe" ale do hrobu. Začal bych tím e změřím tlaky ve válcích,podle výsledku bych se rozhodoval. Kolik má ten motor najeto? Nejezdí to auto na plyn?
|
|
25.09.2016 19:53 -
|
2997075
|
|
ord
|
|
|
to Hanz: Bohuel nevím, jak bych takovou závadu poznal...jak moc jsou patné sedla ventilů.
to Jruze: motor má najeto 200 000, jezdím na benzín.
Tlaky ve válcích můu nechat přeměřit, to je dobrý nápad. Děkuji
to Hanz: Bohuel nevím, jak bych takovou závadu poznal...jak moc jsou patné sedla ventilů.
to Jruze: motor má najeto 200 000, jezdím na benzín.
Tlaky ve válcích můu nechat přeměřit, to je dobrý nápad. Děkuji:palec
|
|
05.10.2016 10:51 -
|
2999876
|
|
ord
|
|
|
Dalí poznatek...
Byl jsem u automechanika a ten mi řekl, e ventily podle něj neklepou - motor byl zahřátý a e tlaky budou dobré, kdy motor zablbne jen někdy.
Kdy jsme stáli nad běícím motorem, tak zahučelo BHI a moto vynechal, po chvíli opět dvakrát to samé.
Chci se tedy zeptat, jestli je moné, e chyba je v BHI nebo někde v drátech z BHI a proto blbne řídící jednotka a následně vynechává motor?
Vyčistil jsem kontaktolem kabel do BHI, ale bez efektu. Nevím kde můe být problém.
Dalí poznatek...
Byl jsem u automechanika a ten mi řekl, e ventily podle něj neklepou - motor byl zahřátý a e tlaky budou dobré, kdy motor zablbne jen někdy.
Kdy jsme stáli nad běícím motorem, tak zahučelo BHI a moto vynechal, po chvíli opět dvakrát to samé.
Chci se tedy zeptat, jestli je moné, e chyba je v BHI nebo někde v drátech z BHI a proto blbne řídící jednotka a následně vynechává motor?
Vyčistil jsem kontaktolem kabel do BHI, ale bez efektu. Nevím kde můe být problém.:-((((
|
|
05.10.2016 12:00 -
|
2999896
|
|
jruze
|
|
|
ord napsal(a): Dalí poznatek...
Vyčistil jsem kontaktolem kabel do BHI, ale bez efektu. Nevím kde můe být problém.
Projdi kostry a +(napájení) změř pokles napětí při sepnutí BHI,proměř dobíjení(předpokládám e toto napřed zkontroluje kadý (kdy né uivatel tak mechanik)
Projdi kostry a +(napájení) změř pokles napětí při sepnutí BHI,proměř dobíjení;-)(předpokládám e toto napřed zkontroluje kadý (kdy né uivatel tak mechanik):nevim
|
|
05.10.2016 13:11 -
|
2999909
|
|
ord
|
|
|
To Jruze: Zkusím něco vymyslet. Problém je v tom, e podle návodu udělám vechno - třeba podle Tvého návodu jsem vyměnil loiska v zadních ramenách. Ale kdy nevím na který kabel se podívat, tak jsem v pasti.
To Jruze: Zkusím něco vymyslet. Problém je v tom, e podle návodu udělám vechno - třeba podle Tvého návodu jsem vyměnil loiska v zadních ramenách. Ale kdy nevím na který kabel se podívat, tak jsem v pasti.
|
|
05.10.2016 16:39 -
|
2999956
|
|
jumep
|
|
|
ono to moze robit aj alternator a jeho ovladanie - zopnutie BHI = narazova zataz na siet
ono to moze robit aj alternator a jeho ovladanie - zopnutie BHI = narazova zataz na siet
|
|
05.10.2016 21:49 -
|
3000002
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kua, musím k očnímu. A koukám, jak koukám, pořád o altíku o dva příspěvky vý nic nemůu najít.
Kua, musím k očnímu. A koukám, jak koukám, pořád o altíku o dva příspěvky vý nic nemůu najít. :nevim
:-))))
|
|
06.10.2016 13:27 -
|
3000138
|
|
ord
|
|
|
Moc děkuji za rady.
Kostry na předním sloupku řidiče...to je kde přesně? V kabině? A kde tam? U nohou?
A přívod + do BHI je kde?
Nemůe blbnout i něco u spínače podvozku? Občas se mi tam něco vylilo a někdy nemohu zapnout reim sport.
Moc děkuji za rady.:palec
Kostry na předním sloupku řidiče...to je kde přesně? V kabině? A kde tam? U nohou?
A přívod + do BHI je kde?
Nemůe blbnout i něco u spínače podvozku? Občas se mi tam něco vylilo a někdy nemohu zapnout reim sport.
|
|
| |
|
|