| | |
21.09.2016 10:18 -
Chladící systém - ztrácí se voda / C5 III
|
2996116
|
|
Tomá 1991
|
Město: Vežký Biel, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Mám problém, po nejakých cca 400km musím vdy doliat asi 2dc vody do expanznej nádobky chladiacej kvapaliny. Motor sa mi neprehrieva, viečko oleja nie je od sajrajtu, z výfuku nejde iadny biely dym, ah má . Raz za čas spozorujem páru , ktorá sa mi na kriovatke pri státí tlači cez priestor okolo stieračov. Napríklad dnes po odjazdení cca 55km som vypol motor a spozoroval, som tu páru tak som rýchlo otvoril kapotu a tá para ila zo zadu motora a práve pod tým priestorom za tri minúty bola mlaka vody. Voda bola čistá ale smrdela skoro presne tak isto ako ta para. Klimu som nemal pustenú ani kúrenie celú cestu.
Mám problém, po nejakých cca 400km musím vdy doliat asi 2dc vody do expanznej nádobky chladiacej kvapaliny. Motor sa mi neprehrieva, viečko oleja nie je od sajrajtu, z výfuku nejde iadny biely dym, ah má . Raz za čas spozorujem páru , ktorá sa mi na kriovatke pri státí tlači cez priestor okolo stieračov. Napríklad dnes po odjazdení cca 55km som vypol motor a spozoroval, som tu páru tak som rýchlo otvoril kapotu a tá para ila zo zadu motora a práve pod tým priestorom za tri minúty bola mlaka vody. Voda bola čistá ale smrdela skoro presne tak isto ako ta para. Klimu som nemal pustenú ani kúrenie celú cestu. :nevim
|
|
21.09.2016 11:39 -
Re: Chladící systém - ztrácí se voda / C5 III
|
2996140
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Mně přesně tohle dělal nedotaený/ málo dotaený odvzduňovák. I to mnoství vody tak nějak souhlasí. Bylo to vzadu vlevo za motorem.
Ale moností bude samozřejmě víc, je tam spousta hadic a spon.
Mně přesně tohle dělal nedotaený/ málo dotaený odvzduňovák. I to mnoství vody tak nějak souhlasí. Bylo to vzadu vlevo za motorem.
Ale moností bude samozřejmě víc, je tam spousta hadic a spon.
|
|
21.09.2016 11:57 -
|
2996141
|
|
Tomá 1991
|
Město: Vežký Biel, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Dik za radu. Robilo ti to aj keď si stál dlhie v kolóne? Raz som stál vye hodinu v kolóne a vtedy mi aj stúpla teplota vody a tie ila para von a motora. následne pri vyích rýchlostiach klesá čo je logické.
Dik za radu. Robilo ti to aj keď si stál dlhie v kolóne? Raz som stál vye hodinu v kolóne a vtedy mi aj stúpla teplota vody a tie ila para von a motora. následne pri vyích rýchlostiach klesá čo je logické.
|
|
21.09.2016 15:34 -
|
2996166
|
|
Jarduk
|
Město: Dobřany, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 166 |
|
|
Mně se to chovalo nenápadně do tý doby, ne jsem tomu dal v koloně hodně napít (chtěl jsem pomoct vypalování fapu, který zrovna cvaklo, tak jsem jel asi kilometr na dvojku kolem 3500 otáček...za chvíli pára). Jinak jsem jen vdycky cítil smrad chladičky, kdy jsem zastavil u baráku. A voda se mi začala zvedat, a kdy jsem byl vlastně skoro bez ní. Pak jsem dolil asi 5 litrů, chladič u byl na suchu, byl uplně studenej. A samozřejmě u se začal zvedat i olej. A při kadým vypnutí motoru mi jela Sahara jetě dobrých pár minut. Kdy napojí i androidí diagnostiku a jede, tak uvidí, e se teplota vody straně rychle mění, kdy jí je tam málo. Lítá to prostě mezi 90 a 105 během pár sekund...
Mně se to chovalo nenápadně do tý doby, ne jsem tomu dal v koloně hodně napít (chtěl jsem pomoct vypalování fapu, který zrovna cvaklo, tak jsem jel asi kilometr na dvojku kolem 3500 otáček...za chvíli pára). Jinak jsem jen vdycky cítil smrad chladičky, kdy jsem zastavil u baráku. A voda se mi začala zvedat, a kdy jsem byl vlastně skoro bez ní. Pak jsem dolil asi 5 litrů, chladič u byl na suchu, byl uplně studenej. A samozřejmě u se začal zvedat i olej. A při kadým vypnutí motoru mi jela Sahara jetě dobrých pár minut. Kdy napojí i androidí diagnostiku a jede, tak uvidí, e se teplota vody straně rychle mění, kdy jí je tam málo. Lítá to prostě mezi 90 a 105 během pár sekund...
|
|
22.09.2016 11:37 -
|
2996389
|
|
Tomá 1991
|
|
|
Presne mám to isté. Tie som musel doliat asi 4 litre vody. Tie sa mi spúala sahara a smrdelo to nejako divne. Potom po doliati kvapaliny sa to upokojilo. Následne som si kadý deň vímal hladinu kvapaliny a videl som, e po troku ubúda. Pri dlhích trasách vôbec neunikala, najviac v meste a dnes opä ráno som dolieval a pri státí v kolóne zase para asi 3 minúty ila z pod kapoty a potom zase nič. Ten ovzdusnovak ako funguje? Keby to bola nejaká netesnos hadíc tak by to unikalo vkuse nie?
Presne mám to isté. Tie som musel doliat asi 4 litre vody. Tie sa mi spúala sahara a smrdelo to nejako divne. Potom po doliati kvapaliny sa to upokojilo. Následne som si kadý deň vímal hladinu kvapaliny a videl som, e po troku ubúda. Pri dlhích trasách vôbec neunikala, najviac v meste a dnes opä ráno som dolieval a pri státí v kolóne zase para asi 3 minúty ila z pod kapoty a potom zase nič. Ten ovzdusnovak ako funguje? Keby to bola nejaká netesnos hadíc tak by to unikalo vkuse nie?
|
|
22.09.2016 11:41 -
|
2996390
|
|
jumep
|
|
|
mal som tu auto s prasknutou capickou odvzdusnovaku - ale ano to tece stale
ked to zacne parit treba hladat odkial v tom momente a riesit - toto su veci ktore sa nedaju riesit od pocitaca - tu sa da poradit ked nieco najdes ze je otecene ze co s tym
mal som tu auto s prasknutou capickou odvzdusnovaku - ale ano to tece stale
ked to zacne parit treba hladat odkial v tom momente a riesit - toto su veci ktore sa nedaju riesit od pocitaca - tu sa da poradit ked nieco najdes ze je otecene ze co s tym
|
|
26.01.2017 21:45 -
|
3032460
|
|
nVi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Mám takový problém z pravé strany kapoty se začala valit pára.
Vypadalo to jen na "vystřelený" víčko, ale po otevření kapoty a sundaní krytu motoru jsem zjistil e je cely pod vodou.
Po opětovném nastartovaní jsem nael kudy to teče a nejspíe praskla část příruby.
Je tam příruba co se dá odmontovat a nebo se musí měnit celá komora?
Mám takový problém z pravé strany kapoty se začala valit pára.
Vypadalo to jen na "vystřelený" víčko, ale po otevření kapoty a sundaní krytu motoru jsem zjistil e je cely pod vodou.
Po opětovném nastartovaní jsem nael kudy to teče a nejspíe praskla část příruby.
Je tam příruba co se dá odmontovat a nebo se musí měnit celá komora?
Přílohy: komora.PNG ( 136621b ) - WP_20170126_20_37_24_Pro.jpg ( 1878471b ) - WP_20170126_20_37_13_Pro.jpg ( 1529195b ) - |
|
26.01.2017 21:54 -
|
3032479
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
moc na tech fotkach videt neni ale pokud ti praskla priruba k termostatu, tak cela komora
moc na tech fotkach videt neni ale pokud ti praskla priruba k termostatu, tak cela komora
|
|
26.01.2017 22:09 -
|
3032487
|
|
nVi
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Právě u byla tma jak v pytlu, na co jsem zkouel sahat tak mě přilo e je to zlomený hned u té komory.
A podle fotky co jsem nael teď na netu tak je asi praskla ta část bez příruby tzv. součást komory.
Mno uvidíme zítra jak bude světlo.
Právě u byla tma jak v pytlu, na co jsem zkouel sahat tak mě přilo e je to zlomený hned u té komory.
A podle fotky co jsem nael teď na netu tak je asi praskla ta část bez příruby tzv. součást komory. :(
Mno uvidíme zítra jak bude světlo.
Přílohy: novakomora.jpg ( 180829b ) - komora2.PNG ( 533028b ) - |
|
27.01.2017 00:48 -
|
3032553
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Jo tato komora praska uplne bezne ve svu. Me to ted ceka na moji C6 taky. Zacina rosit takze ji musim udelat nez prdne uplne. Leto by uz urcite nedala.V lete jsem menil praskou prirubu zepredu, chladic a horni bandasku.Ted uz jen ten termostat box a melo by byt vse plastove vymeneno. Mno jo. Je to uz proste 8 let a ty plasty se hodne vyhrejou. V lete se ta V6 hreje jako blazen. Jinak neresil si rozvody, vetsinou ten termostat box prdne kdyz se resi rozvody... Komora i s termostatem stoji 2000,- takze pohoda...
Jo tato komora praska uplne bezne ve svu. Me to ted ceka na moji C6 taky. Zacina rosit takze ji musim udelat nez prdne uplne. Leto by uz urcite nedala.V lete jsem menil praskou prirubu zepredu, chladic a horni bandasku.Ted uz jen ten termostat box a melo by byt vse plastove vymeneno. Mno jo. Je to uz proste 8 let a ty plasty se hodne vyhrejou. V lete se ta V6 hreje jako blazen. Jinak neresil si rozvody, vetsinou ten termostat box prdne kdyz se resi rozvody... :palec Komora i s termostatem stoji 2000,- takze pohoda...
|
|
27.01.2017 09:19 -
|
3032611
|
|
nVi
|
|
|
Jak říká za 8 let vyhřívaní a mrznutí u se něco můe stát, Jsem jsi říkal e hold u to má nárok občas na závadu.
Dneska odpoledne to jetě prohlídnu a pak objednám novou komoru. Jak dojde tak se pustím do odstrojovaní.
Co se týče rozvodů tak ty mě teprve čekají nejspí jetě tenhle rok(na tachometru119k) nicméně při ceně 10k za orig. matro a 10k za práci, tak se do toho moc neenu
Jak říká za 8 let vyhřívaní a mrznutí u se něco můe stát, Jsem jsi říkal e hold u to má nárok občas na závadu.
Dneska odpoledne to jetě prohlídnu a pak objednám novou komoru. Jak dojde tak se pustím do odstrojovaní.
Co se týče rozvodů tak ty mě teprve čekají nejspí jetě tenhle rok(na tachometru119k) nicméně při ceně 10k za orig. matro a 10k za práci, tak se do toho moc neenu :-))))
|
|
27.01.2017 17:17 -
|
3032768
|
|
Luki_C5
|
Město: Holeov, Auto: C6 2.7 HDI Exclusive | Počet příspěvků: 971 |
|
|
Ja uz ji dneska objednal a maji ji v Rakouskem sklade takze s dostupnosti nebude problem. Snad
Ja uz ji dneska objednal a maji ji v Rakouskem sklade takze s dostupnosti nebude problem. Snad ;-)
|
|
29.01.2017 12:49 -
|
3033308
|
|
nVi
|
|
|
Já v pátek objednal novou komoru termostatu(1336Y3) přímo v Citroenu a v sobotu u ji měli skladem, za cenu 1999Kč s DPH.
Ale "odlitý" je to stejně jak ten původní tak uvidíme jestli to vydrí dalích 120k km.
Nicméně jsem to včera vyměnil a zároveň očistil co lo. V komoře klapy byl straný bordel(kvůli EGR) a to nepočítám sání který by chtělo sundat na obou hlavách a vyčistit.
Já v pátek objednal novou komoru termostatu(1336Y3) přímo v Citroenu a v sobotu u ji měli skladem, za cenu 1999Kč s DPH.
Ale "odlitý" je to stejně jak ten původní tak uvidíme jestli to vydrí dalích 120k km. :nevim
Nicméně jsem to včera vyměnil a zároveň očistil co lo. V komoře klapy byl straný bordel(kvůli EGR) a to nepočítám sání který by chtělo sundat na obou hlavách a vyčistit.
Přílohy: 2.jpg ( 2100215b ) - nasavani.jpg ( 1977434b ) - 1.jpg ( 1974857b ) - |
|
| |
|
|