| | |
15.09.2016 23:43 -
Zvuk z motorového prostoru po odemknutí/otevření / C5 III
|
2994418
|
|
paja.lbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Ahoj vem. Po odemčení auta, nebo po otevření a zavření dveří se z mot.prostoru na chvíli ozve zvuk běícího motorku. Nejedná se o hydr.čerpadlo ale něco jiného. Předpokládám, e to bude něco o palivu. Jde mi o to, e se to občas ozve dost děsným zvukem, a nevím o co jde a co mě čeká. Dík za tip Pavel
Ahoj vem. Po odemčení auta, nebo po otevření a zavření dveří se z mot.prostoru na chvíli ozve zvuk běícího motorku. Nejedná se o hydr.čerpadlo ale něco jiného. Předpokládám, e to bude něco o palivu. Jde mi o to, e se to občas ozve dost děsným zvukem, a nevím o co jde a co mě čeká. Dík za tip Pavel
|
|
16.09.2016 01:23 -
Re: Zvuk z motorového prostoru po odemknutí/otevření / C5 III
|
2994420
|
|
Nesebr
|
|
|
Ahoj, mám c5 I. a dělá mi to taky. Zabzučí jako motorek, pak zvuk klap-klap jako relátko, problikne podsvícení ovládání oken a malý středový displej. Tak se to v intervalech opakuje, dokud nepadne do ekomodu. Pak přestane fungovat i dálkové ovládání centrálu.
Takhle to mám u několik let.
Ahoj, mám c5 I. a dělá mi to taky. Zabzučí jako motorek, pak zvuk klap-klap jako relátko, problikne podsvícení ovládání oken a malý středový displej. Tak se to v intervalech opakuje, dokud nepadne do ekomodu. Pak přestane fungovat i dálkové ovládání centrálu.
Takhle to mám u několik let.
|
|
16.09.2016 06:48 -
|
2994449
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Obecně po odemčení jde:
- čerpadlo paliva, ozývá se z pod zadního sedadla
- hydročerpadlo dostavení výky auta, ozývá se z motorového prostoru
- u automatické klimatizace nastavení klapek na nové teplotní poměry, to můe i trochu cvakat a ozývá se z prostoru za přístrojovkou
Pokud ti to vadí, tak odemykat auto na delí vzdálenost a ne k němu dojde, tak OK
Samozřejmě můe jít i o nějaký problém, ale pokud ve funguje...
Obecně po odemčení jde:
- u automatické klimatizace nastavení klapek na nové teplotní poměry, to můe i trochu cvakat a ozývá se z prostoru za přístrojovkou
Pokud ti to vadí, tak odemykat auto na delí vzdálenost a ne k němu dojde, tak OK :-)
|
|
16.09.2016 07:42 -
|
2994461
|
|
jruze
|
|
|
vilous napsal(a): Obecně po odemčení jde:
Pokud ti to vadí, tak odemykat auto na delí vzdálenost a ne k němu dojde, tak OK
Po odemčení jde BHI ,klapky topení asi také, čerpadlo v nádri jde po zapnutí zapalování.
Po odemčení jde BHI ,klapky topení asi také:nevim, čerpadlo v nádri jde po zapnutí zapalování.;-)
|
|
16.09.2016 08:31 -
|
2994467
|
|
paja.lbc
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 40 |
|
|
vilous napsal(a): Obecně po odemčení jde:
Ahoj,
- čerpadlo jde a po klíčku jak píe jruze a je vzadu
- BHI to není, to přestane dřív a pak u se při ot/zavř. dveří neozve, ale toto ano.
- Jde to z motorového prostoru mezi chladičem a plastovým krytem nad motorem.
- nejde o to to neslyet ale vyřeit začínající problém. Jeden můj kamarád zastával názor, e pokud motor divně rachotí, tak dát hlasitěji rádio. Touto cestou nechci jít. Zatím funguje, ale ...
Nahrál jsem ten zvuk kdy je to v pořádku. Pokusím se jetě zachytit tu variantu kdy to rachotí.
Ahoj,
- čerpadlo jde a po klíčku jak píe jruze a je vzadu
- BHI to není, to přestane dřív a pak u se při ot/zavř. dveří neozve, ale toto ano.
- Jde to z motorového prostoru mezi chladičem a plastovým krytem nad motorem.
- nejde o to to neslyet ale vyřeit začínající problém. Jeden můj kamarád zastával názor, e pokud motor divně rachotí, tak dát hlasitěji rádio. Touto cestou nechci jít. Zatím funguje, ale ...
Nahrál jsem ten zvuk kdy je to v pořádku. Pokusím se jetě zachytit tu variantu kdy to rachotí.
Přílohy: C5_zvuk.mp3 ( 211487b ) - |
|
16.09.2016 08:49 -
|
2994476
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
mohl by takhle znit EGR nebo klapka
mohl by takhle znit EGR nebo klapka
|
|
16.09.2016 09:38 -
|
2994496
|
|
paja.lbc
|
|
|
jruze napsal(a): Nepoutěl jsem si nahrávku ale zapoměl jsem uvést e se přenastaví klapky na sání , ventily podtlakového nastavení atd.. (po zhasnutí motoru se ve nastaví-zaparkuje do základního postavení - po odemčení se část probudí a nastaví do polohy start a ostatní se donastaví podle aktuálních hodnot. Nehledej chyby kde nejsou - elektronika se hlídá sama a pokud něco vybočí z tolerance řekne ti to.
Nehledám chybu kde není. Ona tam je, ale ozve se to nepravidelně. Dřív (-2roky) to nedělalo, a teď se to právě ozve tak, ře to právě říká "ře to" a říká to dost hlasitě, e se lidi otáčejí co to je.
Nehledám chybu kde není. Ona tam je, ale ozve se to nepravidelně. Dřív (-2roky) to nedělalo, a teď se to právě ozve tak, ře to právě říká "ře to" a říká to dost hlasitě, e se lidi otáčejí co to je.
|
|
16.09.2016 18:59 -
|
2994586
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
paja.lbc napsal(a): Nehledám chybu kde není. Ona tam je, ale ozve se to nepravidelně. Dřív (-2roky) to nedělalo, a teď se to právě ozve tak, ře to právě říká "ře to" a říká to dost hlasitě, e se lidi otáčejí co to je.
Podle mě je to klapka sání, dělá mi to od koupě, je to takový vysoký pitivý zvuk a na konci to klapne, jak se klapka zaparkuje. Někdy to trvá i minutu ne ten proces zkončí
Podle mě je to klapka sání, dělá mi to od koupě, je to takový vysoký pitivý zvuk a na konci to klapne, jak se klapka zaparkuje. Někdy to trvá i minutu ne ten proces zkončí :nevim
|
|
16.09.2016 22:35 -
|
2994644
|
|
jumep
|
|
|
to bude najskor ta klapka (podla popisu umiestnenia), o tej sa tu toho napisalo uz dost
osobne nie, ale jruze napr. ich uz zopar zlych riesili
kazdopadne to na tom videu neznie nijako divne, len ako klasicky krokovy motor ju nastavuje, ak nic neblbne tak to neries - pripadne ti preprogramujeme jednotku a ti to nieco zahra ked odomknes auto (ako napr tu: .link. )
to bude najskor ta klapka (podla popisu umiestnenia), o tej sa tu toho napisalo uz dost
osobne nie, ale jruze napr. ich uz zopar zlych riesili
kazdopadne to na tom videu neznie nijako divne, len ako klasicky krokovy motor ju nastavuje, ak nic neblbne tak to neries - pripadne ti preprogramujeme jednotku a ti to nieco zahra ked odomknes auto (ako napr tu: https://www.youtube.com/watch?v=-yEuYGodNLo ) :)
|
|
19.09.2016 23:23 -
|
2995807
|
|
paja.lbc
|
|
|
Díky za tipy vem. Vzhledem k tomu, e se to ji delí dobu zase neozvalo, tak jsem aktivní hledání podle Jardova popisu nezačal. Jak jsem psal, tak zvuk v nahrávce je ten kdy je to v pořádku, a neřeím to, e to píská, bzučí nebo hraje melodii. Jde mi o změnu stavu na rachotivý, plechový zvuk, který se mi ji nahrát nepodařilo. Z toho vycházím, e něco "blbne", proto to řeím. Je to jako kdy by rachotilo kolo, ale zatím to jede, tak to mám řeit a upadne? Chtěl jsem předejít něčemu vánjímu. Asi jsem to patně popsal na začátku Potřeboval jsem poradit, o jaký díl by se mohlo jednat, abych věděl o čem si mám zde přečíst. V kadám případě jetě jednou díky za nápomoc při hledání. Pohledám zatím co je zde napsáno o klapce sání.
Díky za tipy vem. Vzhledem k tomu, e se to ji delí dobu zase neozvalo, tak jsem aktivní hledání podle Jardova popisu nezačal. Jak jsem psal, tak zvuk v nahrávce je ten kdy je to v pořádku, a neřeím to, e to píská, bzučí nebo hraje melodii. Jde mi o změnu stavu na rachotivý, plechový zvuk, který se mi ji nahrát nepodařilo. Z toho vycházím, e něco "blbne", proto to řeím. Je to jako kdy by rachotilo kolo, ale zatím to jede, tak to mám řeit a upadne? Chtěl jsem předejít něčemu vánjímu. Asi jsem to patně popsal na začátku :nevim Potřeboval jsem poradit, o jaký díl by se mohlo jednat, abych věděl o čem si mám zde přečíst. V kadám případě jetě jednou díky za nápomoc při hledání. Pohledám zatím co je zde napsáno o klapce sání.
|
|
| |
|
|