| | |
27.08.2016 00:53 -
Cukání při selápnutí pedálu / C5 III
|
2987932
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti diskuze
presunuti diskuze
|
|
25.08.2016 19:30 -
Re: Tempomat - občas nefunguje
|
2987443
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Píu sem, abych nezakládal nové vlákno, ale tempomatem to asi nebude. Občas na čtyřku a vyí kvalty při selápnutí plynu skoro k podlaze začne auto zadrhávat. Jako by vteřinu zrychlovalo a vteřinu ne. Ale někdy celý den nic. Při zadrhávání kdy zapnu tempomat nastavený na vyí rychlost, tak auta zrychluje krásně plynule, čili přímo motorem to nebude.
Diagnostika vdy při zadrhávání vysype několik chyb P1607. Podle mého diagboxu je to Omezení výkonu auta z důvodu nekoherentní informace z... a teď je ten fór - dál ten popis nepokračuje, take nevím z ČEHO mají ty počítače nesouhlasící informace.
Píu sem, abych nezakládal nové vlákno, ale tempomatem to asi nebude. Občas na čtyřku a vyí kvalty při selápnutí plynu skoro k podlaze začne auto zadrhávat. Jako by vteřinu zrychlovalo a vteřinu ne. Ale někdy celý den nic. Při zadrhávání kdy zapnu tempomat nastavený na vyí rychlost, tak auta zrychluje krásně plynule, čili přímo motorem to nebude.
Diagnostika vdy při zadrhávání vysype několik chyb P1607. Podle mého diagboxu je to Omezení výkonu auta z důvodu nekoherentní informace z... a teď je ten fór - dál ten popis nepokračuje, take nevím z ČEHO mají ty počítače nesouhlasící informace.
|
|
25.08.2016 19:42 -
|
2987446
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
takhle na dalku nic moc...Pkod taky nema cenu resit
napsadji me rozvody,vacka/klika,brzdovy snimac..omezeni vykonu pro : tlak railu,prehrati,plynovy pedal atd atd...
takhle na dalku nic moc...Pkod taky nema cenu resit
napsadji me rozvody,vacka/klika,brzdovy snimac..omezeni vykonu pro : tlak railu,prehrati,plynovy pedal atd atd...
|
|
25.08.2016 20:36 -
|
2987453
|
|
jumep
|
|
|
1607 by srandovne malo mat suvis s obmedzovacom, ale ja by som to odhadol na nesumer drahy 1 a 2 plynoveho pedalu - teda samotny pedal
1607 by srandovne malo mat suvis s obmedzovacom, ale ja by som to odhadol na nesumer drahy 1 a 2 plynoveho pedalu - teda samotny pedal
|
|
25.08.2016 20:39 -
|
2987454
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
1607 je jen dusledek
1607 je jen dusledek
|
|
26.08.2016 03:26 -
|
2987560
|
|
jruze
|
|
|
Začne cukat pod plným plynem? = nedostatek tlaku paliva ( poadavek na hodně paliva= někde je únik,nebo problém s dodávkou paliva - čerpadlo nestíhá.Kdy ubere přestane kubat?
Začne cukat pod plným plynem? = nedostatek tlaku paliva ( poadavek na hodně paliva= někde je únik,nebo problém s dodávkou paliva - čerpadlo nestíhá.Kdy ubere přestane kubat?:nevim
|
|
26.08.2016 06:46 -
|
2987565
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Píi jasně, e kdy nepřidávám plynem ale třeba ve 100 zapnu tempomat nastavený na 140, tak auto jede jako z praku.
Take vechny problémy s palivem, vstřiky, rozvody... nepřicházejí v úvahu. Motor jako takový je tedy nejspí úplně OK, jen řídící jednotka dostává zmatené informace a omezuje rychlost.
Líbí se mi názor jumep. Od koupi auta mám navíc prolápnutou zaráku pro omezovač rychlosti a omezovač tedy nefunguje, co mne nikdy netrápilo.
Nemáte někdo popis P1607, který nekončí uprostřed věty? Já jsem googlil, ale tam jsou různé popisy u různých typů aut..
Já to samozřejmě dám do servisu a i vím, co mám čekat. Pedál se zarákou se mění celý a je něco přes 5000 jen materiál.
Píi jasně, e kdy nepřidávám plynem ale třeba ve 100 zapnu tempomat nastavený na 140, tak auto jede jako z praku.
Take vechny problémy s palivem, vstřiky, rozvody... nepřicházejí v úvahu. Motor jako takový je tedy nejspí úplně OK, jen řídící jednotka dostává zmatené informace a omezuje rychlost.
Líbí se mi názor jumep. Od koupi auta mám navíc prolápnutou zaráku pro omezovač rychlosti a omezovač tedy nefunguje, co mne nikdy netrápilo.
Nemáte někdo popis P1607, který nekončí uprostřed věty? Já jsem googlil, ale tam jsou různé popisy u různých typů aut..
Já to samozřejmě dám do servisu a i vím, co mám čekat. Pedál se zarákou se mění celý a je něco přes 5000 jen materiál.
|
|
26.08.2016 06:57 -
|
2987566
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Něco sem nael, ale nevím zda ti to pomůe.
.link.
Něco sem nael, ale nevím zda ti to pomůe. ;-)
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/popis-najcastejsich-pricin-chybovych-kodov-diagnostiky-motora#.V7_LSK2ZM3E
|
|
26.08.2016 07:01 -
|
2987568
|
|
vilous
|
|
|
Znám, ale díky za ochotu. Svádění problému na SW jsem četl, ale nezdá se mi. SW chyby nejsou typu, e náhodně přijdou a náhodně odejdou.
Znám, ale díky za ochotu. Svádění problému na SW jsem četl, ale nezdá se mi. SW chyby nejsou typu, e náhodně přijdou a náhodně odejdou.
|
|
26.08.2016 07:34 -
|
2987570
|
|
autodiag
|
|
|
vilous napsal(a): Píi jasně, e kdy nepřidávám plynem ale třeba ve 100 zapnu tempomat nastavený na 140, tak auto jede jako z praku.
Take vechny problémy s palivem, vstřiky, rozvody... nepřicházejí v úvahu.
nebyl bych si tak 100% jisty
jednotka ma ,dle verze sw,nekolik map na davku paliva v zavislosti na seslapnuti pedalu ,cili pri plynulem "seslapnuti" tempomatem vse ok ale pro seslapnuti nohou je uz davka vetsinou jina,vetsi
cili jak jsem ti odpovidal to muze byt i plynovy pedal,ale take neco jineho ,protoze pokud by se mela brat do uvahy ta chyba tak motor ocividne neni schopen udrzet vykon/otacky/rychlost
nejlepsi udelat diagnostiku
P1607 - Omezování rychlosti vozidla : Informace o omezování rychlosti vozidla je nesprávná nebo chybí
nebyl bych si tak 100% jisty
jednotka ma ,dle verze sw,nekolik map na davku paliva v zavislosti na seslapnuti pedalu ,cili pri plynulem "seslapnuti" tempomatem vse ok ale pro seslapnuti nohou je uz davka vetsinou jina,vetsi
cili jak jsem ti odpovidal to muze byt i plynovy pedal,ale take neco jineho ,protoze pokud by se mela brat do uvahy ta chyba tak motor ocividne neni schopen udrzet vykon/otacky/rychlost
nejlepsi udelat diagnostiku
P1607 - Omezování rychlosti vozidla : Informace o omezování rychlosti vozidla je nesprávná nebo chybí
Přílohy: C5 (X7) - Informace _ Kód závady P1607 (Počítač řízení motoru).pdf ( 110221b ) - |
|
26.08.2016 07:48 -
|
2987581
|
|
vilous
|
|
|
Díky za perfektní popis závady.
Já jsem měl dojem, e kdy zapnu tempomat nastavený na vyí rychlost, tak auto zrychluje maximálním dostupným průběhem. Subjektivně ten zátah se mi zdá dokonce lepí ne fungujícím pedálem plynu na podlaze.
U C5I jsem tak dokonce nějakou dobu jezdil, ne jsem si zde na klubu přečetl, e mi prostě drhne bowden od plynu a olejíčkem jsem reakci na plyn dal do normálu
Díky za perfektní popis závady.
Já jsem měl dojem, e kdy zapnu tempomat nastavený na vyí rychlost, tak auto zrychluje maximálním dostupným průběhem. Subjektivně ten zátah se mi zdá dokonce lepí ne fungujícím pedálem plynu na podlaze.
U C5I jsem tak dokonce nějakou dobu jezdil, ne jsem si zde na klubu přečetl, e mi prostě drhne bowden od plynu a olejíčkem jsem reakci na plyn dal do normálu :-)
|
|
15.09.2016 07:08 -
Re: Cukání při selápnutí pedálu / C5 III
|
2994201
|
|
vilous
|
|
|
99% lidí tady chvátá pro radu a pak u nenapíe výsledek, co je pro ostatní uivatele to nejdůleitějí.
Tak abych nepatřil mezi ně - píu výsledek.
Opakuji - při zmačknutí plynového pedálu přes cca 80% auto zrychluje trhaně. Do archivu závad sype chybu 1607. Na tempomat zrychlení plynulé.
Chyba - plynový pedál, jumep výe to trefil. 3600 Kč bez DPH nový.
99% lidí tady chvátá pro radu a pak u nenapíe výsledek, co je pro ostatní uivatele to nejdůleitějí.
Tak abych nepatřil mezi ně - píu výsledek.
Opakuji - při zmačknutí plynového pedálu přes cca 80% auto zrychluje trhaně. Do archivu závad sype chybu 1607. Na tempomat zrychlení plynulé.
Chyba - plynový pedál, jumep výe to trefil. 3600 Kč bez DPH nový.
|
|
15.09.2016 10:26 -
|
2994228
|
|
vilous
|
|
|
Já odborník nejsem, spíe poučený uivatel auta.
Ale C5 I má nejpitomějí řeení jaké jde vymyslet. Pedál samozřejmě neovládá nějaký "plyn", ale je to jen elektronický snímač jako vstupní informace pro počítače. A C5 I má ten snímač v motorovém prostoru pěkně blbě ukrytý po silovou elektronikou. A ten snímač se od pedálu ovládá bowdenem, který často drhne. Mně auto netáhlo a stačilo namazat bowden a jezdilo jak raketa. Taková blbost zadarmo a dokáe znehodnotit uívání auta.
X7 má elektroniku pedálu plynu přímo jako jeho součást a je tedy v prostoru kabiny a vedou z toho jen dráty, ádný bowden.
Jestli se lií C5 I a C5 II netuím.
Já odborník nejsem, spíe poučený uivatel auta.
Ale C5 I má nejpitomějí řeení jaké jde vymyslet. Pedál samozřejmě neovládá nějaký "plyn", ale je to jen elektronický snímač jako vstupní informace pro počítače. A C5 I má ten snímač v motorovém prostoru pěkně blbě ukrytý po silovou elektronikou. A ten snímač se od pedálu ovládá bowdenem, který často drhne. Mně auto netáhlo a stačilo namazat bowden a jezdilo jak raketa. Taková blbost zadarmo a dokáe znehodnotit uívání auta.
X7 má elektroniku pedálu plynu přímo jako jeho součást a je tedy v prostoru kabiny a vedou z toho jen dráty, ádný bowden.
Jestli se lií C5 I a C5 II netuím.
|
|
15.09.2016 11:13 -
|
2994231
|
|
jumep
|
|
|
uz aj niektore C5 1 dostavali elektronicky pedal - teda bez lanka
tento je zhodny s C5 2 bez limiteru
osobne do C5 1 ked zacne chodit tazko lanko miesto lanka davam pedal z C5 2 (so zlym obmedzovacom sa ich da najst pomerne dost), staci prikupit kablik 16 066 185 80 za 15eur
X7 dostala v marci 2010 inovovany pedal kde uz by tlacitko limiteru nemalo byt zospodu a malo by to prezit viac ako povodne pedale
inak zakladny rozdiel medzi X7 a C5 1/2 je v tvare
uz aj niektore C5 1 dostavali elektronicky pedal - teda bez lanka
tento je zhodny s C5 2 bez limiteru
osobne do C5 1 ked zacne chodit tazko lanko miesto lanka davam pedal z C5 2 (so zlym obmedzovacom sa ich da najst pomerne dost), staci prikupit kablik 16 066 185 80 za 15eur
X7 dostala v marci 2010 inovovany pedal kde uz by tlacitko limiteru nemalo byt zospodu a malo by to prezit viac ako povodne pedale
inak zakladny rozdiel medzi X7 a C5 1/2 je v tvare
|
|
15.09.2016 13:10 -
|
2994240
|
|
jumep
|
|
|
neviem ci nezmenili dodavatela - c5 2 je bosch a neviem ci x7 neni hella
ale tak cenova politika - to je uplne ina kategoria
neviem ci nezmenili dodavatela - c5 2 je bosch a neviem ci x7 neni hella
ale tak cenova politika - to je uplne ina kategoria
|
|
15.09.2016 13:17 -
|
2994241
|
|
autodiag
|
|
|
mozna jiz zminena inovace tj bez spinace?
mozna jiz zminena inovace tj bez spinace?:nevim
|
|
| |
|
|