| | |
08.05.2016 23:10 -
Re: Trhanie prevodovky po zohriati
|
2949683
|
|
jumep
|
|
|
dones najazdy, 4l oleja a vanicku, naradie si zoberem
osobne si myslim ze ten solenoid mas nacaty a tym ako sa zohreje tak to vinutie zacne blbnut
dones najazdy, 4l oleja a vanicku, naradie si zoberem :D
osobne si myslim ze ten solenoid mas nacaty a tym ako sa zohreje tak to vinutie zacne blbnut
|
|
08.05.2016 23:13 -
|
2949685
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): dones najazdy, 4l oleja a vanicku, naradie si zoberem
Jo,to si myslím taky,ale bál jsem se na to pomyslet,protoe mám pocit,e nejdou koupit extra a měnit kvůli tomu celej hydroblok...
ZF má tohle oproti Aisinu podstatně líp vyřeený...
Jo,to si myslím taky,ale bál jsem se na to pomyslet,protoe mám pocit,e nejdou koupit extra a měnit kvůli tomu celej hydroblok... :nevim
ZF má tohle oproti Aisinu podstatně líp vyřeený...:-(
|
|
08.05.2016 23:19 -
|
2949687
|
|
jumep
|
|
|
daju sa kupit zvlast, len neviem ci u nas
daju sa kupit zvlast, len neviem ci u nas
|
|
08.05.2016 23:27 -
|
2949689
|
|
jumep
|
|
|
ja ked som sa s niekym bavil davnejsie - uz neviem s kym - tak v UK sa nasiel aj samotny solenoid
ja ked som sa s niekym bavil davnejsie - uz neviem s kym - tak v UK sa nasiel aj samotny solenoid
|
|
08.05.2016 23:38 -
|
2949690
|
|
jruze
|
|
|
A jste přesvědčený e načaté vinutí bude měsíc OK (při stejných teplotních a provozních podmínkách?) nebo by jste připustili e toto je spí pravděpodobnějí na infomační elektroniku ne na cívku a její vinutí popř. na nějaký přechoďák,přeruení ohledně informatiky - tak hodně úspěchů
a nedá si říct a nedá si říct - jako v ,,básnících"
A jste přesvědčený e načaté vinutí bude měsíc OK (při stejných teplotních a provozních podmínkách?) nebo by jste připustili e toto je spí pravděpodobnějí na infomační elektroniku ne na cívku a její vinutí;-) popř. na nějaký přechoďák,přeruení ohledně informatiky:nevim - tak hodně úspěchů:palec
a nedá si říct a nedá si říct - jako v ,,básnících":-))))
|
|
08.05.2016 23:40 -
|
2949691
|
|
jumep
|
|
|
ak stratim spojenie s ostatnym svetom tak si zapisem pre seba stratu spojenia s ostatnym svetom a nezapisem si tam solenoid ...
ak stratim spojenie s ostatnym svetom tak si zapisem pre seba stratu spojenia s ostatnym svetom a nezapisem si tam solenoid ...
|
|
09.05.2016 10:04 -
|
2949765
|
|
jumep
|
|
|
vies, potykam sa elektronikou od malicka a mam dost velku predstavu co dokaze narobit prechodovy odpor, nizke napatie a podobne a ako sa vie zachovat padajuci pocitac
a vzdy je podstatne zacinat kontrolou najjednoduchsich a najlogickejsich veci a postupne ist dalej a dalej
mas pravdu v tom ze hanz nema mechanicky problem s prevodovkou ale nieco s elektronikou - cievka ventilu je tiez len elektronicka vec
vies, potykam sa elektronikou od malicka a mam dost velku predstavu co dokaze narobit prechodovy odpor, nizke napatie a podobne a ako sa vie zachovat padajuci pocitac
a vzdy je podstatne zacinat kontrolou najjednoduchsich a najlogickejsich veci a postupne ist dalej a dalej
mas pravdu v tom ze hanz nema mechanicky problem s prevodovkou ale nieco s elektronikou - cievka ventilu je tiez len elektronicka vec
|
|
09.05.2016 19:38 -
|
2949897
|
|
jruze
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) alx, 10.05.16 19:37 Důvod: offtopic... to sem nepatri, jestli si chces pomerovat pindiky, tak ne timto zpusobem a ne na tomto foru | | |
|
10.05.2016 21:51 -
|
2950243
|
|
Hanz 397
|
|
|
Tak u asi znám odpověď na můj problém
Problém je opravdu v solenoidu... Více-méně...
Dneska jsem byl u známého,který léta dělal automaty(u je v důchodu) a ten mi vysvětlil,v čem je problém.
Take: V převodovce je konstrukční chyba v podobě poddimenzovanýho pouzdra brzdy,která se podílí právě na řazení trojky(proto to kubání právě hlavně okolo 3st). To se časem vymačká a je potřeba větího pohybu pístku brzdy. Okolo vymačkaného pouzdra uteče tlak a elektronika se snaí ho dotlačit dalím pohybem pístku solenoidu. Jene ten u je na konci a protoe nemá předpokládaný odběr,tak ho jednotka povauje za vadný a hodí ho do chyb...
Take mě nepomůe jen výměna hydrobloku,ale i právě sestavy té postiené brzdy...
Take super... Zlatá převodovka ZF... Tam maximálně praskla redukce mezi mechatronikem a čerpadlem...
Tak u asi znám odpověď na můj problém :-((((:-((((
Problém je opravdu v solenoidu... Více-méně...
Dneska jsem byl u známého,který léta dělal automaty(u je v důchodu) a ten mi vysvětlil,v čem je problém.
Take: V převodovce je konstrukční chyba v podobě poddimenzovanýho pouzdra brzdy,která se podílí právě na řazení trojky(proto to kubání právě hlavně okolo 3st). To se časem vymačká a je potřeba větího pohybu pístku brzdy. Okolo vymačkaného pouzdra uteče tlak a elektronika se snaí ho dotlačit dalím pohybem pístku solenoidu. Jene ten u je na konci a protoe nemá předpokládaný odběr,tak ho jednotka povauje za vadný a hodí ho do chyb...
Take mě nepomůe jen výměna hydrobloku,ale i právě sestavy té postiené brzdy... :-(
Take super... Zlatá převodovka ZF... Tam maximálně praskla redukce mezi mechatronikem a čerpadlem... :nevim
|
|
10.05.2016 22:51 -
|
2950253
|
|
Hanz 397
|
|
|
jruze napsal(a): No a to se dá podle veho upravit elektronicky (ono to pomůe zrovna tak jako vyměnit hydroblok akorát to nestojí tolik) - to co píe vysleduje zřejmě i v měřených hodnotách a v uloených chybách jako příčina - mělo by stačit upravit soft.U mne to není toto ( a u mám od toho pokoj) na 99,9%
Nevim... Tím,e upraví soft maximálně zruí to padání do nouze-dá mu asi vyí hranici odběru,moná jinou křivku řízení.
Ale rozhodně tím neodstraní netěsnost toho futra a nakonec by to dopadlo tak,e shoří lamely a repas nebude stát 35,ale 70...
Ps.: Do ivých dat,a budu mít čas,kouknu,co to dělá,kdy to kube a kdy ne,ale nepředpokládám,e tam bude něco extra jinak,moná jen vechny adaptace na krajních mezích.
Nevim... Tím,e upraví soft maximálně zruí to padání do nouze-dá mu asi vyí hranici odběru,moná jinou křivku řízení.
Ale rozhodně tím neodstraní netěsnost toho futra a nakonec by to dopadlo tak,e shoří lamely a repas nebude stát 35,ale 70...
Ps.: Do ivých dat,a budu mít čas,kouknu,co to dělá,kdy to kube a kdy ne,ale nepředpokládám,e tam bude něco extra jinak,moná jen vechny adaptace na krajních mezích.
|
|
10.05.2016 23:11 -
|
2950254
|
|
jumep
|
|
|
pockaj, on nie je sucastou hydobloku, ten co si mi onehda pisal bol sucastou hydrobloku a co osobne viem tak ta prevodovka netrpi na moc ine veci ako samotny hydroblok a to co si popisal je presne ta sucast toho co repasuju v tych hydroblokoch, tam sa vydere chod piestiku a oni by mali robit na to nove mosadzne puzdra (original je to len bruseny odliatok hliniku) a tym by to malo aj viacej vydrzat
pockaj, on nie je sucastou hydobloku, ten co si mi onehda pisal bol sucastou hydrobloku a co osobne viem tak ta prevodovka netrpi na moc ine veci ako samotny hydroblok a to co si popisal je presne ta sucast toho co repasuju v tych hydroblokoch, tam sa vydere chod piestiku a oni by mali robit na to nove mosadzne puzdra (original je to len bruseny odliatok hliniku) a tym by to malo aj viacej vydrzat
|
|
10.05.2016 23:22 -
|
2950257
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): pockaj, on nie je sucastou hydobloku, ten co si mi onehda pisal bol sucastou hydrobloku a co osobne viem tak ta prevodovka netrpi na moc ine veci ako samotny hydroblok a to co si popisal je presne ta sucast toho co repasuju v tych hydroblokoch, tam sa vydere chod piestiku a oni by mali robit na to nove mosadzne puzdra (original je to len bruseny odliatok hliniku) a tym by to malo aj viacej vydrzat
No,moná jsem to patně napsal-hydroblok,jako takovej a tak patnej není,ale hlavní problém je ten brzdovej satz,ve kterým utíká tlak a hydroblok,i kdy by jinak jetě chvíli řadil u ho přes přeci jen opotřebovaný solenoidy neureguluje. A tím,jak se snaí,ho hodí do nouze... Take výměna solenoidu,nebo hydrobloku v mém případě nic neřeí. Protoe by to bylo nový,chvíli by to fungovalo,ale za chvíli bych byl,kde jsem teď...
No nic,jezdit se s tím dá,jak jsem psal,dělá to jen občas (ale čím dál častěji) a větinou,kdy jedu ostřej. Tak to budu troku etřit a třeba mi i klesne spotřeba z dlouhodobých 9,6l A a bude čas,nechám udělat repas...
No,moná jsem to patně napsal-hydroblok,jako takovej a tak patnej není,ale hlavní problém je ten brzdovej satz,ve kterým utíká tlak a hydroblok,i kdy by jinak jetě chvíli řadil u ho přes přeci jen opotřebovaný solenoidy neureguluje. A tím,jak se snaí,ho hodí do nouze... Take výměna solenoidu,nebo hydrobloku v mém případě nic neřeí. Protoe by to bylo nový,chvíli by to fungovalo,ale za chvíli bych byl,kde jsem teď...
No nic,jezdit se s tím dá,jak jsem psal,dělá to jen občas (ale čím dál častěji) a větinou,kdy jedu ostřej. Tak to budu troku etřit a třeba mi i klesne spotřeba z dlouhodobých 9,6l :) A a bude čas,nechám udělat repas...
|
|
11.05.2016 00:11 -
|
2950282
|
|
jruze
|
|
|
Hanz 397 napsal(a): Nevim... Tím,e upraví soft maximálně zruí to padání do nouze-dá mu asi vyí hranici odběru,moná jinou křivku řízení.
Nebude a a jí bude chtít repasovat dej vědět - nebude to stát tolik A to bude aktuální tak se ozvi popř. víc SZ
Nebude a a jí bude chtít repasovat dej vědět;-) - nebude to stát tolik:-p A to bude aktuální tak se ozvi popř. víc SZ;-)
|
|
17.09.2016 14:12 -
|
2994727
|
|
Rockwolf
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Tak som tu zas po dlhej dobe. Bol som u odbornika (neviem posudit ci naozaj odbrnik este mi nic neopravoval) a ten mi vravi za pokial je to ta japonska 6stupnova ze tam udajne odchadzaju riadiace jednotky . On neopravuje tieto prevodovky pokial sa nemeni aj riadiaca jednotka ĺebo zevraj ked to zlozi dokopy a nude to aj tak trhat tak ju musi znova rozlozit atd. Vraci ze je ochotny to riesit ale musim mat aj olej a ten vymeni. Ceny my povedal taketo
Riadiaca jednotka - 700-1000
praca - cca 300
vyemna oleja bez materialu je tiez 200
Udajne to nieje ziaden mechanicky problem vsetko je v elektronike.
Pytal som sa ho na filter a udajne sa nevymiena.
Ako neviem co dalej lebo uz som mal ponuku na novu za 1500 aj s namontovanim tak neviem ale zda sa mi to dost prehnana cena. Co si o tom myslite vy ?
Tak som tu zas po dlhej dobe. Bol som u odbornika (neviem posudit ci naozaj odbrnik este mi nic neopravoval) a ten mi vravi za pokial je to ta japonska 6stupnova ze tam udajne odchadzaju riadiace jednotky . On neopravuje tieto prevodovky pokial sa nemeni aj riadiaca jednotka ĺebo zevraj ked to zlozi dokopy a nude to aj tak trhat tak ju musi znova rozlozit atd. Vraci ze je ochotny to riesit ale musim mat aj olej a ten vymeni. Ceny my povedal taketo
Riadiaca jednotka - 700-1000
praca - cca 300
vyemna oleja bez materialu je tiez 200
Udajne to nieje ziaden mechanicky problem vsetko je v elektronike.
Pytal som sa ho na filter a udajne sa nevymiena.
Ako neviem co dalej lebo uz som mal ponuku na novu za 1500 aj s namontovanim tak neviem ale zda sa mi to dost prehnana cena. Co si o tom myslite vy ?
|
|
17.09.2016 15:42 -
|
2994753
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
tyhle problemy vetsinou nedela elektronika ale spis hadraulicky blok(mechatronika)
jednotka je v tom nevine
tyhle problemy vetsinou nedela elektronika ale spis hadraulicky blok(mechatronika)
jednotka je v tom nevine
|
|
17.09.2016 17:10 -
|
2994761
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
zmen odbornika
Keby si hladal o AM6.. tak by si vedel ze je tam problem s hydroblokmi. Hydroblok stoji novy v citroene 1300, repas do 500..
Olej stoji 7,50 /L Mobil JWS 3309 tak neviem akych 200 za vymenu trva to asi ako vymena oleja v motore ..takze za dakych 30 minut s tromi cigaretami 200 je pekny peniaz
Kedy si menil prevodovy naposledy? Tieto iste prevodovky maju vo volve interval 30-40 000 na vymenu pol náplne..pre celu napln treba peci pristroj alebo demontaz prevodovky. Jednoduchsie je doma spravit dve -tri skratene vymeny.
zmen odbornika :-))))
Keby si hladal o AM6.. tak by si vedel ze je tam problem s hydroblokmi. Hydroblok stoji novy v citroene 1300, repas do 500..
Olej stoji 7,50 /L Mobil JWS 3309 tak neviem akych 200 za vymenu :nevim trva to asi ako vymena oleja v motore ..takze za dakych 30 minut s tromi cigaretami 200 je pekny peniaz :D
Kedy si menil prevodovy naposledy? Tieto iste prevodovky maju vo volve interval 30-40 000 na vymenu pol náplne..pre celu napln treba peci pristroj alebo demontaz prevodovky. Jednoduchsie je doma spravit dve -tri skratene vymeny.
|
|
17.09.2016 19:43 -
|
2994831
|
|
Rockwolf
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 9 |
|
|
Ten olej som presne takto kupil .ani mne sa toto nezdalo ze najk vela ale to chcel 200 za robotu len a kolko toho oleja treba ja som kupil 4 litre zevraj to je malo ze este treba 2 litre kupit. Tak skuste ci treba este dokupit mi poradit . Prevodovku mam v aute od novembra takze cca 20k km ale od vymeny trha . Stara sa jaksi rozpadla z dovodu zlej udrzby ale nemenila sa tam "spojka" takto mi to povedal mechanik co to menil takze asi myslel hydromenic. Auto som zdedil s vadnou prevodovkou uz nevedela radot ani 1 ani nic. Tak som doniesol z ciech za 250 druhu a toto sa robi od kedy ju mam
Ten olej som presne takto kupil .ani mne sa toto nezdalo ze najk vela ale to chcel 200 za robotu len a kolko toho oleja treba ja som kupil 4 litre zevraj to je malo ze este treba 2 litre kupit. Tak skuste ci treba este dokupit mi poradit . Prevodovku mam v aute od novembra takze cca 20k km ale od vymeny trha . Stara sa jaksi rozpadla z dovodu zlej udrzby ale nemenila sa tam "spojka" takto mi to povedal mechanik co to menil takze asi myslel hydromenic. Auto som zdedil s vadnou prevodovkou uz nevedela radot ani 1 ani nic. Tak som doniesol z ciech za 250 druhu a toto sa robi od kedy ju mam
|
|
| |
|
|