| | |
14.04.2016 15:26 -
Nestartuje / C5 III 2.0 HDi
|
2940950
|
|
Ricmond
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Zdravým pani .
Nenaiel som tu taký problém ako mam ja , ak je prosím nasmerujte ma .
Auto bez problémov fungovalo a kým som nevybral baterku a BSM jednotku .
Po zapnutí kžúča svieti servis a zobrazí e má problém s airbagom (ten je samozrejme ok).
Asi po 5min servis zhasne a môem natartova .
Keď som pripojil diagnostiku a dal som vyhžada chyby tak nenaiel jednotku posilovača riadenia a natáčanie svetiel , keď som dal znova načíta chyby tieto dve jednotky sa nájdu a zhasne servis a môem tartova . Samozrejme servo aj svetla fungujú a nemajú iadnu chybu .
V servise mi povedali vymeň baterku ( mala 6 rokov so tartovaním nebol problém ) a potom budeme skúa ďalej . Baterku mam novu a problém je stále , bojím sa is do servisu , budú skúa a vymenia mi pol auta .
Stretol sa niekto s takýmto problémom ?
Zdravým pani .
Nenaiel som tu taký problém ako mam ja , ak je prosím nasmerujte ma .
Auto bez problémov fungovalo a kým som nevybral baterku a BSM jednotku .
Po zapnutí kžúča svieti servis a zobrazí e má problém s airbagom (ten je samozrejme ok).
Asi po 5min servis zhasne a môem natartova .
Keď som pripojil diagnostiku a dal som vyhžada chyby tak nenaiel jednotku posilovača riadenia a natáčanie svetiel , keď som dal znova načíta chyby tieto dve jednotky sa nájdu a zhasne servis a môem tartova . Samozrejme servo aj svetla fungujú a nemajú iadnu chybu .
V servise mi povedali vymeň baterku ( mala 6 rokov so tartovaním nebol problém ) a potom budeme skúa ďalej . Baterku mam novu a problém je stále , bojím sa is do servisu , budú skúa a vymenia mi pol auta .
Stretol sa niekto s takýmto problémom ?
|
|
14.04.2016 15:57 -
Re: Nestartuje / C5 III 2.0 HDi
|
2940957
|
|
Ricmond
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Začalo to vadným relátkom na ostrekovač predného skla , to je u vymenené .
Program Diagbox 7.44
Displej píe : Airbag or pretensioner seat belt faulty .
program píe pri niektorých jednotkách chyby ktoré tam neboli , nemusím ich zmaza
spravím len znovu načítanie chýb a objavia sa tie dve jednotky a môem tartova .
Začalo to vadným relátkom na ostrekovač predného skla , to je u vymenené .
Program Diagbox 7.44
Displej píe : Airbag or pretensioner seat belt faulty .
program píe pri niektorých jednotkách chyby ktoré tam neboli , nemusím ich zmaza
spravím len znovu načítanie chýb a objavia sa tie dve jednotky a môem tartova .
|
|
14.04.2016 20:16 -
|
2941017
|
|
jumep
|
|
|
Dost divne ze to napise pasy a potom sa to strati, jednotka airbagov fakt nema spolocne viacmenej nic s BSM
tu BSM si opravoval alebo vymenil?
ak vymenil za aku?
Dost divne ze to napise pasy a potom sa to strati, jednotka airbagov fakt nema spolocne viacmenej nic s BSM
tu BSM si opravoval alebo vymenil?
ak vymenil za aku?
|
|
14.04.2016 22:26 -
|
2941084
|
|
Ricmond
|
|
|
Ano pokodene relátka vymenené , ostatne som odskúal .
Cize BSM pôvodne .
Ano pokodene relátka vymenené , ostatne som odskúal .
Cize BSM pôvodne .
|
|
14.04.2016 22:36 -
Re: nestartuje - respektyve az po 5min C5 III
|
2941095
|
|
jumep
|
|
|
tak predsalen - BSM napaja airbagovu jednotku
poistka F13 a relatko R6 je privod pre F3 a F4 poistku BSI
zmeraj na BSI ci tam mas na F3 a F4 napajanie a ake je napatie
a v rychlosti este to R6 relatko ma na starost aj svetla
a rovnako riadenie
cize odhad je - hladaj tu
tak predsalen - BSM napaja airbagovu jednotku
poistka F13 a relatko R6 je privod pre F3 a F4 poistku BSI
zmeraj na BSI ci tam mas na F3 a F4 napajanie a ake je napatie
a v rychlosti este to R6 relatko ma na starost aj svetla
a rovnako riadenie
cize odhad je - hladaj tu
|
|
14.04.2016 22:39 -
|
2941097
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ja bych jen jestli muzu..
pokud nebude jednotka airbagu napajena,nebude komunikovat a nebude posilat chybove message do CAN..
ja bych jen jestli muzu..
pokud nebude jednotka airbagu napajena,nebude komunikovat a nebude posilat chybove message do CAN..
|
|
14.04.2016 22:54 -
|
2941108
|
|
Ricmond
|
|
|
Poistky v BSM sú na 100% ok aj relátka .
Cez program vidím jednotku airbagu a nemá iadnu chybu .
Poistky v BSM sú na 100% ok aj relátka .
Cez program vidím jednotku airbagu a nemá iadnu chybu .
|
|
14.04.2016 22:55 -
|
2941111
|
|
jumep
|
|
|
pozri, zariad sa ako chces - ja by som skontroloval to R6 relatko, ma vsetky veci co popisujes na sebe zavesene
pozri, zariad sa ako chces - ja by som skontroloval to R6 relatko, ma vsetky veci co popisujes na sebe zavesene
|
|
14.04.2016 22:59 -
|
2941117
|
|
jruze
|
|
|
Já bych jako laik si dovolil e zastartoval se slabou aku a prostě se mu roz...ly jednotky - moc tomuto nerozumím abych to dovedl popsat a nebo čínadiag kdy se pokouel (asi) nastavit v diag novou aku.
No a jestli Jumep dokáe nalejt znovu jednotky tak proč né
Ale samo můe k Jumepovi jen nevím jestli dovede ,,udělat" novou BSI (kde vezme tajné kódy a nebo je dovede vyčíst) popř. ECU OK zajeď k Jumepovi s jednotkama
Já bych jako laik si dovolil e zastartoval se slabou aku a prostě se mu roz...ly jednotky - moc tomuto nerozumím abych to dovedl popsat a nebo čínadiag kdy se pokouel (asi) nastavit v diag novou aku.
No a jestli Jumep dokáe nalejt znovu jednotky tak proč né;-)
Ale samo můe k Jumepovi jen nevím jestli dovede ,,udělat" novou BSI (kde vezme tajné kódy a nebo je dovede vyčíst) popř. ECU OK zajeď k Jumepovi s jednotkama:-)
|
|
14.04.2016 23:07 -
|
2941123
|
|
jumep
|
|
|
R6 rele v BSM, vsetky veci co pise spina
staci prejst schemu
riadenie - spina stavu na F7 poistku BSM
svetla - F6 poistku
a tiez airbag do BSI
R6 rele v BSM, vsetky veci co pise spina
staci prejst schemu
riadenie - spina stavu na F7 poistku BSM
svetla - F6 poistku
a tiez airbag do BSI
|
|
14.04.2016 23:13 -
|
2941124
|
|
jruze
|
|
|
Takovéto věci se neopravují ale mění - mám jich tu několik které by se dali dát na odskouení - sice jsou jako díl nepouitelné , ale na odskouení by se dali(ty dělali jen to e občas cukalo nebo zhaslo po třeba 200Km) jinak toto se kupuje na vin - je to specifický díl(není to C5I a II)
Takovéto věci se neopravují ale mění - mám jich tu několik které by se dali dát na odskouení - sice jsou jako díl nepouitelné , ale na odskouení by se dali(ty dělali jen to e občas cukalo nebo zhaslo po třeba 200Km) jinak toto se kupuje na vin - je to specifický díl(není to C5I a II)
|
|
14.04.2016 23:15 -
|
2941125
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ptal jsem se proto ze se mi nechtelo koukat do schematu,jenze vnitrni schema BSM ve schematu neni
pokud myslis blokove tak podle nej se moc ridit nelze
mohl by jsi mi prosim rict/vysvetlit ,pokud to rele spina napajeni pro rizeni svetla a "airbag do BSI" (tomu moc nerozumim) jak je mozne ze kdyby bylo dle tveho vadne,to znamena nespinalo by napajeci napeti, tak jednotka posila do systemu chybove hlasky specificke pro danou jednotku (airbag) ?
ptal jsem se proto ze se mi nechtelo koukat do schematu,jenze vnitrni schema BSM ve schematu neni
pokud myslis blokove tak podle nej se moc ridit nelze
mohl by jsi mi prosim rict/vysvetlit ,pokud to rele spina napajeni pro rizeni svetla a "airbag do BSI" (tomu moc nerozumim) jak je mozne ze kdyby bylo dle tveho vadne,to znamena nespinalo by napajeci napeti, tak jednotka posila do systemu chybove hlasky specificke pro danou jednotku (airbag) ?
|
|
14.04.2016 23:22 -
|
2941130
|
|
Ricmond
|
|
|
jumep : ano ete som nemeral či spínajú relátka v aute , zajtra ich vetky pomeriam .
chému si mi posielal
jumep : ano ete som nemeral či spínajú relátka v aute , zajtra ich vetky pomeriam .
chému si mi posielal
|
|
14.04.2016 23:29 -
|
2941133
|
|
jumep
|
|
|
psknute relatko a prechodovy odpor / studenak na nozicke relatka / prechodovy odpor - pisal ze mal otvorenu BSM a menil v nej relatka
v BSM vidis relatko R6
v BSI vidis ako je to na konektore a vchadza do BSI, kde to nejde na elektroniku, ale na poistku F3 a F4
a z tej F3 to ide na konektor a to ide na riadiacku airbagu
a takto isto sa da vysledovat jednotka svetiel a jednotka serva
keby tieto veci nepopisal tak sa toho nechytam
poistka F4 ma na starost
automatic gearbox control assembly - relay 3 protection switch unit - driver´s exterior mirror
dalo by sa hladat dalej, preto len jednoducho som napisal, nech skusi odmerat co ma na danych poistkach a ako sa to zmeni po tom co to uz ide
psknute relatko a prechodovy odpor / studenak na nozicke relatka / prechodovy odpor - pisal ze mal otvorenu BSM a menil v nej relatka
v BSM vidis relatko R6
v BSI vidis ako je to na konektore a vchadza do BSI, kde to nejde na elektroniku, ale na poistku F3 a F4
a z tej F3 to ide na konektor a to ide na riadiacku airbagu
a takto isto sa da vysledovat jednotka svetiel a jednotka serva
keby tieto veci nepopisal tak sa toho nechytam
poistka F4 ma na starost
automatic gearbox control assembly - relay 3 protection switch unit - driver´s exterior mirror
dalo by sa hladat dalej, preto len jednoducho som napisal, nech skusi odmerat co ma na danych poistkach a ako sa to zmeni po tom co to uz ide
Přílohy: bsm-airbag.JPG ( 19375b ) - bsm-bsi-airbag.JPG ( 26130b ) - |
|
14.04.2016 23:47 -
|
2941159
|
|
autodiag
|
|
|
otazka znela skracene jak je mozne ze jednotka bez napajeni posila chybove hlasky
jestli jsem dobre cetl auto nejde nastartovat ale jak nastartuje vse jede..boze zazrak...
otazka znela skracene jak je mozne ze jednotka bez napajeni posila chybove hlasky
jestli jsem dobre cetl auto nejde nastartovat ale jak nastartuje vse jede..boze zazrak...
|
|
| |
|
|