| | |
18.02.2016 15:12 -
Nastartuje ale hned zhasne / C5 I 2.2 HDi
|
2919985
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti diskuze
presunuti diskuze
|
|
16.10.2015 09:29 -
Re: Nastartuje ale hned zhasne / C5 I 2.0 HDi
|
2874705
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak tenhle problém potkal i mě, akorát na motoru 2,2 HDi. Uprostřed jízdy nečekaně zhasl motor. Po odstavení u kraje cesty jsem jej zkouel nahodit. Kdy počkám delí chvíli (třeba 5 minut) motor chytne, ale do 2 - 3 vteřin zhasne. Pokud startuji opět ihned, tak nenastartuje, jen točí... podávací čerpadlo funguje, ověřil jsem poslechem jak u palivové nádre, tak u palivového filtru. Rozvody jsem nechal měnit letos v Červnu před 10 000km, které jsem od výměny najezdil. Čidlo vačky bylo měněno před rokem - tenkrát motor točil, ale nenaskočil vůbec, nyní naskočí, ale zhasne. Palivový filtr byl měněn spolu při výměně rozvodů a zároveň olejů - tedy před 10 000 km v červnu 2015. Je mi jasné, e tady pomůe jen a jen diagnostika. Je tady někdo z Havířova - nebo blízkého okolí, kdo mi můe doporučit někoho, kdo bude vědět a umět? Znám akorát Matějku z Frýdku-Místku, tím pádem je to na odtah...
Tak tenhle problém potkal i mě, akorát na motoru 2,2 HDi. Uprostřed jízdy nečekaně zhasl motor. Po odstavení u kraje cesty jsem jej zkouel nahodit. Kdy počkám delí chvíli (třeba 5 minut) motor chytne, ale do 2 - 3 vteřin zhasne. Pokud startuji opět ihned, tak nenastartuje, jen točí... podávací čerpadlo funguje, ověřil jsem poslechem jak u palivové nádre, tak u palivového filtru. Rozvody jsem nechal měnit letos v Červnu před 10 000km, které jsem od výměny najezdil. Čidlo vačky bylo měněno před rokem - tenkrát motor točil, ale nenaskočil vůbec, nyní naskočí, ale zhasne. Palivový filtr byl měněn spolu při výměně rozvodů a zároveň olejů - tedy před 10 000 km v červnu 2015. Je mi jasné, e tady pomůe jen a jen diagnostika. Je tady někdo z Havířova - nebo blízkého okolí, kdo mi můe doporučit někoho, kdo bude vědět a umět? Znám akorát Matějku z Frýdku-Místku, tím pádem je to na odtah...
|
|
16.10.2015 10:02 -
|
2874708
|
|
jumep
|
|
|
na 90% regulator tlaku paliva - hodi to aj antipollution chybu?
na 90% regulator tlaku paliva - hodi to aj antipollution chybu?
|
|
16.10.2015 12:49 -
|
2874754
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Ahoj Petře, právě e ne. Hláku nevyhodilo. Zničeho nic při jízdě zhaslo... Pak u jen výe popisované. Dnes jsem v nárazníku předělával závit, aby bylo moné nechat (někam) auto odtáhnout, při tahání synovým autem se v prudké zatáčce oko vykublo a zničilo závit. Ale kdy jsem včera zkusil opět nastartovat, normálně chytlo, asi 3 vteřiny drelo (dokonce i reagovalo na plyn) a pak opět zhaslo. Pak u po okamitém startování nechytlo. Vdy, kdy dám delí prodlevu, tak chytne, ale do asi 2 vteřin zhasne. Bez hláky. Koupil jsem opět palivový filtr, take se mohu podívat na ten, co jsem měnil před 4-mi měsíci, ale nemyslím si, e toto pomůe.
Ahoj Petře, právě e ne. Hláku nevyhodilo. Zničeho nic při jízdě zhaslo... Pak u jen výe popisované. Dnes jsem v nárazníku předělával závit, aby bylo moné nechat (někam) auto odtáhnout, při tahání synovým autem se v prudké zatáčce oko vykublo a zničilo závit. Ale kdy jsem včera zkusil opět nastartovat, normálně chytlo, asi 3 vteřiny drelo (dokonce i reagovalo na plyn) a pak opět zhaslo. Pak u po okamitém startování nechytlo. Vdy, kdy dám delí prodlevu, tak chytne, ale do asi 2 vteřin zhasne. Bez hláky. Koupil jsem opět palivový filtr, take se mohu podívat na ten, co jsem měnil před 4-mi měsíci, ale nemyslím si, e toto pomůe.
|
|
16.10.2015 17:38 -
|
2874908
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Měl jsem u jiného auta podobné příznaky, tenkrát to dělal snímač polohy vačkové hřídele, vyměněn a po půl roce opět odeel, na záruku vyměněn a ve lapalo jak má, neříkám e je to tvůj případ, ale příznaky jsou hodně podobné.
Měl jsem u jiného auta podobné příznaky, tenkrát to dělal snímač polohy vačkové hřídele, vyměněn a po půl roce opět odeel, na záruku vyměněn a ve lapalo jak má, neříkám e je to tvůj případ, ale příznaky jsou hodně podobné.
|
|
16.10.2015 19:16 -
|
2874966
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Díky za info a pobídnutí kam se ubírat. U se se mnou spojil kolega "Trumpetist" a snad se v problému pohneme dále. Pokud to skutečně bude regulátor (Citroën obj.č. 1933 38) tak nejlepí cena za nový díl je u Bobbyho z Hulína za 2429,- (oproti tomu třeba Autokelly za hrozivých 5790,-) Tak uvidíme, jak dopadneme... určitě mu ale pochválím jeho nový kočár! (Citroën C6)
Díky za info a pobídnutí kam se ubírat. U se se mnou spojil kolega "Trumpetist" a snad se v problému pohneme dále. Pokud to skutečně bude regulátor (Citroën obj.č. 1933 38) tak nejlepí cena za nový díl je u Bobbyho z Hulína za 2429,- (oproti tomu třeba Autokelly za hrozivých 5790,-) Tak uvidíme, jak dopadneme... určitě mu ale pochválím jeho nový kočár! (Citroën C6) :palec
|
|
16.10.2015 19:53 -
|
2874994
|
|
jumep
|
|
|
jo, ja by som teraz este povedal ze snimac otacok
diagnostika by mala viac povedat, ale nemusi
jo, ja by som teraz este povedal ze snimac otacok
diagnostika by mala viac povedat, ale nemusi
|
|
16.10.2015 20:30 -
|
2875047
|
|
jruze
|
|
|
Můj typ je snímač otáček na klice,snímač tlaku paliva.Regulátor by to mohl být ale jednu otázečku - ten motor chytne a při zhasínání zamlátí (myslím vstřiky - jako třeba v zimě hned po startu) nebo zvuk jako při normálním zhasnutí? Jestli zamlátí tak regulátor , jestli zhasne normálně tak moná snímač kliky a nebo tlaku paliva (střik by to asi neměl být toby nechtlo a nebo po delí době a potom by to u běelo třeba na tři.Zkontroluj jako první snímač tlaku paliva . bez údajů z diag to moc nejde.
Můj typ je snímač otáček na klice,snímač tlaku paliva.Regulátor by to mohl být ale jednu otázečku - ten motor chytne a při zhasínání zamlátí (myslím vstřiky - jako třeba v zimě hned po startu) nebo zvuk jako při normálním zhasnutí? Jestli zamlátí tak regulátor , jestli zhasne normálně tak moná snímač kliky a nebo tlaku paliva (střik by to asi neměl být toby nechtlo a nebo po delí době a potom by to u běelo třeba na tři.Zkontroluj jako první snímač tlaku paliva .:nevim bez údajů z diag to moc nejde.;-)
|
|
27.10.2015 18:22 -
|
2878632
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Tak hlásím po dvou týdnech úspěch ! Bylo mi divné, e diagnostika nehlásila ádnou chybu (kromě havení, o kterém vím) Včera mi přilo těsnění na regulátor, který jsem u měl pročitěný v ultrazvuku, jene ani po jeho montái s novým těsněním se nic nezměnilo. Kdy jsem se pokouel startovat... nebo kdy náhodou motor chytl, tak po několika vteřinách (rekord byl 26 vteřin, kdy motor el - u jsem myslel, e mám vyhráno), vdy zhasl a diagnostika hlásila "Přeruení komunikace s počítačem...". Dnes jsem rozdělal vechny kabeláe a pročistil sprejem určeným na kontakty (i na počítače)... auto pak po zapojení baterie a dalích nezbytných úkonech (2 minuty na "osahání") chytlo napoprvé a u jezdím !
Tak hlásím po dvou týdnech úspěch ! :-)))) Bylo mi divné, e diagnostika nehlásila ádnou chybu (kromě havení, o kterém vím) Včera mi přilo těsnění na regulátor, který jsem u měl pročitěný v ultrazvuku, jene ani po jeho montái s novým těsněním se nic nezměnilo. Kdy jsem se pokouel startovat... nebo kdy náhodou motor chytl, tak po několika vteřinách (rekord byl 26 vteřin, kdy motor el - u jsem myslel, e mám vyhráno), vdy zhasl a diagnostika hlásila "Přeruení komunikace s počítačem...". Dnes jsem rozdělal vechny kabeláe a pročistil sprejem určeným na kontakty (i na počítače)... auto pak po zapojení baterie a dalích nezbytných úkonech (2 minuty na "osahání") chytlo napoprvé a u jezdím !
Přílohy: 20151027_141054.jpg ( 687827b ) - 20151027_141754.jpg ( 605075b ) - 20151027_141823.jpg ( 663277b ) - |
|
27.10.2015 19:08 -
|
2878659
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To jsou hezký obrázky. Napi nám, jaký to byl sprej. Já chci taky čistý kontakty.
To jsou hezký obrázky. Napi nám, jaký to byl sprej. Já chci taky čistý kontakty. :-d
|
|
27.10.2015 19:24 -
|
2878671
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Na odkaze je výrobek z té Havířovské prodejny: .link.
No obrázky nic moc... podrápaná čočka od mobilu. Ale jsem nesmírně astný, e opět jezdím! U jsem začínal mít omlácený zadek ze synova BMW E39... není nad pohodlí Citroue !
Edit: Proč jsem vlastně el do rozdělání a čitění kontaktů ??? Vzpomněl jsem si, e kdy mi rok a půl zpátky auto vypovědělo slubu, bylo 8 dní v opravě u AutoChodura...kde vyměnili čidlo vačky a ono nic... no a pak po tom trápení někoho napadlo pročistit ty kontakty... tak mi to potom řekli, kdy jsem auto přebíral.
Na odkaze je výrobek z té Havířovské prodejny: http://elfax.cz/5000%7C.d.L09240.kontakt-prf668220-cistici-preparat-220ml-----------------.html
No obrázky nic moc... podrápaná čočka od mobilu. :-d Ale jsem nesmírně astný, e opět jezdím! U jsem začínal mít omlácený zadek ze synova BMW E39... není nad pohodlí Citroue ! :-)
Edit: Proč jsem vlastně el do rozdělání a čitění kontaktů ??? Vzpomněl jsem si, e kdy mi rok a půl zpátky auto vypovědělo slubu, bylo 8 dní v opravě u AutoChodura...kde vyměnili čidlo vačky a ono nic... no a pak po tom trápení někoho napadlo pročistit ty kontakty... tak mi to potom řekli, kdy jsem auto přebíral.
|
|
| |
|
|