| | |
02.01.2016 07:55 -
kubání a nepravidelný chod motoru / C5 III 2.0HDi
|
2903564
|
|
jhonzatko
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 108 |
|
|
Ahoj!
Vim, ze resit cokoliv jen z popisu bez konkretni prohlidky je slozity a vicemene jen vesteni z kristalove koule. Nicmene i tak bych se rad zdejsich odborniku zkusil poptat na nazor a to hlavne z toho duvodu, abych se psychicky pripravil na to, co me asi tak muze cekat.
Dva tydny zpatky jsem koupil jetou C5 viz podpis. Najeto 235k km. Auto behem projizdky a kontroly nejevilo zadne zjevne problemy, vse chodilo, jak ma. Hned po koupi jsem auto odvezl do servisu, kde jsem nechal udelat kontrolu a rovnou vymenu rozvodu, naplni, oleju.
Vse provedeno, zaver kontroly byl ten, ze auto se jevi ok, zadny problem na diagnostice ani pocitove po projizdce i prohlidce neni. Chodi, jak ma a ja byl rad, ze to dopadlo takhle
Neco malo jsem s autem najezdil a vcera jsem jel delsi trasu k rodicum domu. Celou cestu tam (130km) i pojizdky v okoli auto bez problemu. Cestou zpatky taky, ale po prijezdu na kraj Prahy, kde jsem daval malou curat jsem mel zvenku pocit, ze motor bezi nejak nepravidelne.
V Blance uz se objevilo prvni cukani, stale nepravidelne, chvilema klid a pak najednou zaskub. Postupne se frekvence skubnuti zvysovala, az posledni krizovatku pred barakem auto skocilo do nouzaku a objevila se chybova hlaska o problemu s motorem a nutnosti opravy.
Auto jsem zhasnul, znovu nastartoval, opet stejna hlaska. Povedlo se mi nastesti nejak dopravit na parkoviste a tam jsem se pak pokousel pres wifi modul alespon kouknout, o co by mohlo jit. Promazal jsem nejake chyby (viz foto) a po nastartovani uz pak auto sice zadnou chybu nehlasi, nicmene motor bezi zretelne nepravidelne.
Start auta probehne bez problemu, ale uz na volnobehu je videt, ze obcas vyskoci vyse, obcas spadne. Proste motor bezi nepravidelne.
Nemate nekdo obdobnou zkusenost? Cim by to tak mohlo byt? Je motor komplet v haji nebo by to mohlo byt neco, co by se mohlo dat jeste rozumne opravit?
V priloze jsou obrazovky s chybovymi kody, prvni je po napichnuti pred smazanim chyb, druha je zobrazeni toho, co se tam objevu po promazani chyb (auto v danou chvili nehlasi zadny problem).
Diky za kazdy nazor!
Ahoj!
Vim, ze resit cokoliv jen z popisu bez konkretni prohlidky je slozity a vicemene jen vesteni z kristalove koule. Nicmene i tak bych se rad zdejsich odborniku zkusil poptat na nazor a to hlavne z toho duvodu, abych se psychicky pripravil na to, co me asi tak muze cekat.
Dva tydny zpatky jsem koupil jetou C5 viz podpis. Najeto 235k km. Auto behem projizdky a kontroly nejevilo zadne zjevne problemy, vse chodilo, jak ma. Hned po koupi jsem auto odvezl do servisu, kde jsem nechal udelat kontrolu a rovnou vymenu rozvodu, naplni, oleju.
Vse provedeno, zaver kontroly byl ten, ze auto se jevi ok, zadny problem na diagnostice ani pocitove po projizdce i prohlidce neni. Chodi, jak ma a ja byl rad, ze to dopadlo takhle :)
Neco malo jsem s autem najezdil a vcera jsem jel delsi trasu k rodicum domu. Celou cestu tam (130km) i pojizdky v okoli auto bez problemu. Cestou zpatky taky, ale po prijezdu na kraj Prahy, kde jsem daval malou curat jsem mel zvenku pocit, ze motor bezi nejak nepravidelne.
V Blance uz se objevilo prvni cukani, stale nepravidelne, chvilema klid a pak najednou zaskub. Postupne se frekvence skubnuti zvysovala, az posledni krizovatku pred barakem auto skocilo do nouzaku a objevila se chybova hlaska o problemu s motorem a nutnosti opravy.
Auto jsem zhasnul, znovu nastartoval, opet stejna hlaska. Povedlo se mi nastesti nejak dopravit na parkoviste a tam jsem se pak pokousel pres wifi modul alespon kouknout, o co by mohlo jit. Promazal jsem nejake chyby (viz foto) a po nastartovani uz pak auto sice zadnou chybu nehlasi, nicmene motor bezi zretelne nepravidelne.
Start auta probehne bez problemu, ale uz na volnobehu je videt, ze obcas vyskoci vyse, obcas spadne. Proste motor bezi nepravidelne.
Nemate nekdo obdobnou zkusenost? Cim by to tak mohlo byt? Je motor komplet v haji nebo by to mohlo byt neco, co by se mohlo dat jeste rozumne opravit?
V priloze jsou obrazovky s chybovymi kody, prvni je po napichnuti pred smazanim chyb, druha je zobrazeni toho, co se tam objevu po promazani chyb (auto v danou chvili nehlasi zadny problem).
Diky za kazdy nazor!
Přílohy: IMG_0005.jpg ( 589525b ) - IMG_0012.jpg ( 568009b ) - |
|
02.01.2016 09:21 -
Re: kubání a nepravidelný chod motoru / C5 III 2.0HDi
|
2903584
|
|
jruze
|
|
|
jhonzatko napsal(a): Vse provedeno, zaver kontroly byl ten, ze auto se jevi ok, zadny problem na diagnostice ani pocitove po projizdce i prohlidce neni. Chodi, jak ma a ja byl rad, ze to dopadlo takhle
Cestou zpatky taky, ale po prijezdu na kraj Prahy, kde jsem daval malou curat jsem mel zvenku pocit, ze motor bezi nejak nepravidelne.
Diky za kazdy nazor!
Kdo auto prohlíel? V jakém servisu to bylo? Kda a jaká nafta tankována ? Diagnostiku !!! (normální)-měřené hodnoty!!
Kdo auto prohlíel? V jakém servisu to bylo? Kda a jaká nafta tankována ? Diagnostiku !!! (normální)-měřené hodnoty!!;-)
|
|
02.01.2016 09:55 -
|
2903619
|
|
jhonzatko
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 108 |
|
|
Hned po koupi jsem natankoval OMV, na tohle tankovani jsem jezdil az do patku, kdy jsem natankoval cca pres 3/4 nadrze u Globusu.
Normalni diagnostiku bohuzel nemam, mam jen ten wifi modul a mobilni aplikaci.
Hned po koupi jsem natankoval OMV, na tohle tankovani jsem jezdil az do patku, kdy jsem natankoval cca pres 3/4 nadrze u Globusu.
Normalni diagnostiku bohuzel nemam, mam jen ten wifi modul a mobilni aplikaci.
|
|
02.01.2016 10:00 -
|
2903622
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Motor určitě v háji není. Pokud auto jelo dobře, tak jen tak z ničeho nic motor během pár km neodejde.
Bohuel z těch hláek ti asi nikdo přesně neporadí - jedna je k EGR, jedna k čerpadlu, jedna k imobilizéru...navíc je otázkou, jak staré ty jednotlivé chyby jsou, nemusí mít vůbec souvislost s aktuálním problémem.
Vypadá to moná na nějaký problém v řídící jednotce motoru (třeba jen zoxidovaný konektor) - ale je to jen větění z koule.
Motor určitě v háji není. Pokud auto jelo dobře, tak jen tak z ničeho nic motor během pár km neodejde.
Bohuel z těch hláek ti asi nikdo přesně neporadí - jedna je k EGR, jedna k čerpadlu, jedna k imobilizéru...navíc je otázkou, jak staré ty jednotlivé chyby jsou, nemusí mít vůbec souvislost s aktuálním problémem.
Vypadá to moná na nějaký problém v řídící jednotce motoru (třeba jen zoxidovaný konektor) - ale je to jen větění z koule.
|
|
02.01.2016 10:03 -
|
2903624
|
|
jhonzatko
|
|
|
Pri vymene rozvodu byla jedna chyba, ktera tam skocila (udajne neco k EGR) vymazana. Nasledne se pry uz neobjevila. Nemam duvod tomu neverit, takze vychazim z toho, ze vsechny chyby jsou nove.
Kazdopadne ridici jednotka zni dost katastroficky Predpokladam, ze oprava neceho takove bude v radu desitek tisic?
Pri vymene rozvodu byla jedna chyba, ktera tam skocila (udajne neco k EGR) vymazana. Nasledne se pry uz neobjevila. Nemam duvod tomu neverit, takze vychazim z toho, ze vsechny chyby jsou nove.
Kazdopadne ridici jednotka zni dost katastroficky :( Predpokladam, ze oprava neceho takove bude v radu desitek tisic?
|
|
02.01.2016 10:23 -
|
2903632
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Nová ŘJ motoru pro tvůj model je opravdu cca za 30 litrů, ale to je a nejhorí varianta.
Navíc, jak jsem psal, je to jen odhad podle těch 2 posledních chybových kódů.
Můe pomoct zahýbat konektory do ŘJ, zkontrolovat uzemění, případně přehrát SW.
Nová ŘJ motoru pro tvůj model je opravdu cca za 30 litrů, ale to je a nejhorí varianta.
Navíc, jak jsem psal, je to jen odhad podle těch 2 posledních chybových kódů.
Můe pomoct zahýbat konektory do ŘJ, zkontrolovat uzemění, případně přehrát SW.
|
|
02.01.2016 10:25 -
|
2903634
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nedělej ádný katastrofický závěry. Má to jednoduí, ne větina zdejích. Do Radonic to má kousek - .link. , tak se domluv a uvidí. Nemá cenu tady radit bez aktuání diagnostiky.
Nedělej ádný katastrofický závěry. Má to jednoduí, ne větina zdejích. Do Radonic to má kousek - http://www.c5club.cz/profiles/jruze#.VoeXPFIj7f4 , tak se domluv a uvidí. Nemá cenu tady radit bez aktuání diagnostiky.
|
|
02.01.2016 12:30 -
|
2903688
|
|
jhonzatko
|
|
|
Diky za nazory i rady.
Dneska jsem to zkousel a auto se chovalo naprosto normalne. Zadne skubani, zadny problem.
Ale jen jsem jen cca 20km do servisu, kde to auto necham zkontrolovat.
Tak uvidim, no
Diky za nazory i rady.
Dneska jsem to zkousel a auto se chovalo naprosto normalne. Zadne skubani, zadny problem.
Ale jen jsem jen cca 20km do servisu, kde to auto necham zkontrolovat.
Tak uvidim, no :(
|
|
02.01.2016 13:03 -
|
2903690
|
|
jruze
|
|
|
Na těhle motorech zloběj klapka EGR,EGR,vstřika a vzhledem k tomu e někdo dělal rozvody můe být chyba i ve snímacím krouku nebo přímo ve snímači otáček motoru to kolísání otáček by mohl dělat i regulátor tlaku paliva - ale to je potřeba mít na diag.(proto mne zajímalo kdo to dělal.
Na těhle motorech zloběj klapka EGR,EGR,vstřika a vzhledem k tomu e někdo dělal rozvody můe být chyba i ve snímacím krouku nebo přímo ve snímači otáček motoru to kolísání otáček by mohl dělat i regulátor tlaku paliva - ale to je potřeba mít na diag.:nevim(proto mne zajímalo kdo to dělal.
|
|
02.01.2016 14:42 -
|
2903759
|
|
jhonzatko
|
|
|
Rozvody menil pan Schutz z Nucic.
Rozvody menil pan Schutz z Nucic.
|
|
05.01.2016 21:38 -
|
2905317
|
|
jhonzatko
|
|
|
Tak jen pro doplneni, po kontrole nebyla zjistena zadna zjevna pricina.
EGR to neni, jednotka i vstriky jsou pry podle vseho taky v poradku, chyba se zatim opetovne neprojevila. Diky tomu, ze jsem to predtim zkusmo smazal, ted ty udaje nejsou bohuzel k dispozici v takove forme, aby se z toho dalo neco usuzovat.
Diagnostika je bez zavad, jedine, co tam pry opakovane skace je nejaka chyba podpeti ci co. S tim si servisak nevi uplne rady, takze preventivne pry procistil vsechny kostry, konektory atd. ale je to jen takovy pokus.
Auto se zatim tvari normalne, takze nevim. Asi jen cekat, az se to objevi znovu a pak uz nic nemazat a sup s tim rovnou do servisu
Tak jen pro doplneni, po kontrole nebyla zjistena zadna zjevna pricina.
EGR to neni, jednotka i vstriky jsou pry podle vseho taky v poradku, chyba se zatim opetovne neprojevila. Diky tomu, ze jsem to predtim zkusmo smazal, ted ty udaje nejsou bohuzel k dispozici v takove forme, aby se z toho dalo neco usuzovat.
Diagnostika je bez zavad, jedine, co tam pry opakovane skace je nejaka chyba podpeti ci co. S tim si servisak nevi uplne rady, takze preventivne pry procistil vsechny kostry, konektory atd. ale je to jen takovy pokus.
Auto se zatim tvari normalne, takze nevim. Asi jen cekat, az se to objevi znovu a pak uz nic nemazat a sup s tim rovnou do servisu :)
|
|
06.01.2016 04:04 -
|
2905351
|
|
jruze
|
|
|
jhonzatko napsal(a): Tak jen pro doplneni, po kontrole nebyla zjistena zadna zjevna pricina.
Auto se zatim tvari normalne, takze nevim. Asi jen cekat, az se to objevi znovu a pak uz nic nemazat a sup s tim rovnou do servisu
No tohle tu mám skoro denně : to je to nejhorí co mi někdo dovede udělat e vymae chybu(něco se dá vyčíst i jinde ale) ono je toti pod chybou uloeno proč k tomu dolo a za jakých podmínek!!! ) tak si vichni nakupte diag a různé podobné blbosti a do..... si ty auta úplně ( a potom se tu najdou tací kteří příjdou s tím e se mně a podobným nehodí kdy mi někdo kouká pod prsty nebo jak to napsal - kdo ke mně jezdí ví e komukoli průběh diagnostiky a výsledky rád ukáu a vysvětlím a proč jsem proti tomu aby do toho lezli lidi bez znalostí oni toti jen přidělávají práci a omezují naí
Jen pro vysvětlení: objeví se závada - ta má nějakou příčinu - někdo jí smae (ta závada tam je pořád) - závada je na hranici tolerance(take nazvěme to tak e závada tam je a nějakým způsobem pokozuje motor,ale není to kritické pro oznámení - take to jen částečne pokozuje ve s tím související a a se to zhorí tak to napíe znovu - po pár vymazaných chybách bez oprav se potom ozvou i ty komponenty které byly pokozovány tou původní závadou a potom se divíte e vám mění půl auta? jen tak dál - jsou to vae prachy Já se ani nedivím e výrobci nechávají volný průběh prodeji těchto zařízení - vdy jim to vlastě tímto přináí víc
No tohle tu mám skoro denně : to je to nejhorí co mi někdo dovede udělat e vymae chybu(něco se dá vyčíst i jinde ale) ono je toti pod chybou uloeno proč k tomu dolo a za jakých podmínek!!! ) tak si vichni nakupte diag a různé podobné blbosti a do..... si ty auta úplně ( a potom se tu najdou tací kteří příjdou s tím e se mně a podobným nehodí kdy mi někdo kouká pod prsty nebo jak to napsal - kdo ke mně jezdí ví e komukoli průběh diagnostiky a výsledky rád ukáu a vysvětlím a proč jsem proti tomu aby do toho lezli lidi bez znalostí oni toti jen přidělávají práci a omezují naí;-)
Jen pro vysvětlení: objeví se závada - ta má nějakou příčinu - někdo jí smae (ta závada tam je pořád) - závada je na hranici tolerance(take nazvěme to tak e závada tam je a nějakým způsobem pokozuje motor,ale není to kritické pro oznámení - take to jen částečne pokozuje ve s tím související a a se to zhorí tak to napíe znovu - po pár vymazaných chybách bez oprav se potom ozvou i ty komponenty které byly pokozovány tou původní závadou:-p a potom se divíte e vám mění půl auta? jen tak dál - jsou to vae prachy;-) Já se ani nedivím e výrobci nechávají volný průběh prodeji těchto zařízení - vdy jim to vlastě tímto přináí víc :palec
|
|
06.01.2016 06:33 -
|
2905353
|
|
jhonzatko
|
|
|
Co k tomu dodat?
Mas samozrejme naprostou pravdu. Servano jsem dostal i v servisu. Byla to moje prvni podobna zkusenost a samozrejme taky posledni, pro priste uz budu moudrejsi.
Jenom pro vysvetleni, neni to o tom, ze bych se snad pokousel neco opravovat, ale zkousel jsem to smazal na radu jednoho z kolegu, ktery mi rikal, ze obcas se muze jen zblaznit senzor a ze by smazani chyby mohlo pomoci.
Davalo mi to smysl a tak jsem to vyzkousel. Je pravda, ze po smazani uz auto nervalo nic o engine fault a od te doby chodi normalne. Jenze vedlejsim efektem toho je bohuzel prave to, ze ted nikdo netusi, co konkretne ten problem zpusobilo a auto je tim padem neopravene. Moje blbost, beru to jako ponauceni.
Druha vec, co resim, je to, zda je nejak resitelna chyba s podpetim. To se musim snazit nejak dohledat ...
Co k tomu dodat? :)
Mas samozrejme naprostou pravdu. Servano jsem dostal i v servisu. Byla to moje prvni podobna zkusenost a samozrejme taky posledni, pro priste uz budu moudrejsi.
Jenom pro vysvetleni, neni to o tom, ze bych se snad pokousel neco opravovat, ale zkousel jsem to smazal na radu jednoho z kolegu, ktery mi rikal, ze obcas se muze jen zblaznit senzor a ze by smazani chyby mohlo pomoci.
Davalo mi to smysl a tak jsem to vyzkousel. Je pravda, ze po smazani uz auto nervalo nic o engine fault a od te doby chodi normalne. Jenze vedlejsim efektem toho je bohuzel prave to, ze ted nikdo netusi, co konkretne ten problem zpusobilo a auto je tim padem neopravene. Moje blbost, beru to jako ponauceni.
Druha vec, co resim, je to, zda je nejak resitelna chyba s podpetim. To se musim snazit nejak dohledat ...
|
|
06.01.2016 07:40 -
|
2905367
|
|
jruze
|
|
|
jhonzatko napsal(a): Co k tomu dodat?
No já ty chyby mau také,ale napřed se podivám co je vyvolalo a jaké byly hodnoty.Je pravda to e ta uloená chyba můe způsobovat (i kdy u není a ani hláka ) e auto jede v nějakém reimu s omezením ale ty hodnoty co to vyvolalo se smazáním neopravilo a pokud to byla jen anomálie - tak čeho - jednou jen zablblo a přítě se nemusí chytit a zůstane někde na cestě - takhle ses připravil o monost to řeit dopředu .
Nemyslel jsem to ve zlém,ale kdy je toho hodně tak potom ve mně bouchnou saze - je to pořád dokola : přijede mi auto na dílnu a nikdo s ním nic nedělal,nikdo se v tom nerejpal atd.. - kdy na to příjdu tak ,, nojo počkejte to máte pravdu to ten někdo asi " - a kdy to řeknu sprostě třeba dvě hodiny v prdeli zbytečně přidělané práce a kdy to a jak mám účtovat ? ( jednou půldne kvůli tomu e si pán proměřoval kablíky a roztáh piny co jsem nečekal a vidět to někdy skoro není vidět) - kdyby to řekl tak si to zkontroluji,ale kdyř s tím nikdo nic nedělal???
No já ty chyby mau také,ale napřed se podivám co je vyvolalo a jaké byly hodnoty.Je pravda to e ta uloená chyba můe způsobovat (i kdy u není a ani hláka ) e auto jede v nějakém reimu s omezením ale ty hodnoty co to vyvolalo se smazáním neopravilo a pokud to byla jen anomálie - tak čeho - jednou jen zablblo a přítě se nemusí chytit a zůstane někde na cestě - takhle ses připravil o monost to řeit dopředu .;-)
Nemyslel jsem to ve zlém,ale kdy je toho hodně tak potom ve mně bouchnou saze - je to pořád dokola : přijede mi auto na dílnu a nikdo s ním nic nedělal,nikdo se v tom nerejpal atd.. - kdy na to příjdu tak ,, nojo počkejte to máte pravdu to ten někdo asi " - a kdy to řeknu sprostě třeba dvě hodiny v prdeli zbytečně přidělané práce a kdy to a jak mám účtovat ? ( jednou půldne kvůli tomu e si pán proměřoval kablíky a roztáh piny co jsem nečekal a vidět to někdy skoro není vidět) - kdyby to řekl tak si to zkontroluji,ale kdyř s tím nikdo nic nedělal???
|
|
26.03.2016 12:43 -
|
2933053
|
|
valenciaCF
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) alx, 26.03.16 13:57 Důvod: nevhodne tema, toto je o C5 X7, nikoliv C5 II | | |
|
26.03.2016 13:16 -
|
2933088
|
|
jruze
|
Příspěvek byl vymazán. Vymazal(a) alx, 26.03.16 13:58 Důvod: odpoved na offtopic | | |
|
09.03.2017 11:39 -
|
3047846
|
|
xsedmička
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 118 |
|
|
Zdravím něco podobného mi dělá c52.0hdi 100kw nejdřív pocukávala asi při 1800ot. ted i při 1500ot.Taky při předjídění kdy lápnu prudčeji na plyn tak vyskočí na displ. motorek a motor stratí výkon(ne pokadé třeba 1x za měsíc).Po zhasnutí a opětovném nastartování jede normálně,ale hláka vydrí třeba 50km a pak zhasne a jezdíme normálně dál,ale to pocukávání dělá stále.Odpoledne budu volat mechanikovi na diag.To pocukávání při 1800ot. dělá od koupě na diag. nic nebylo uvidíme ted.Pocukávání je nepatrné,ale je cítit.
Zdravím něco podobného mi dělá c52.0hdi 100kw nejdřív pocukávala asi při 1800ot. ted i při 1500ot.Taky při předjídění kdy lápnu prudčeji na plyn tak vyskočí na displ. motorek a motor stratí výkon(ne pokadé třeba 1x za měsíc).Po zhasnutí a opětovném nastartování jede normálně,ale hláka vydrí třeba 50km a pak zhasne a jezdíme normálně dál,ale to pocukávání dělá stále.Odpoledne budu volat mechanikovi na diag.To pocukávání při 1800ot. dělá od koupě na diag. nic nebylo uvidíme ted.Pocukávání je nepatrné,ale je cítit.:nevim
|
|
09.03.2017 13:02 -
|
3047869
|
|
jruze
|
|
|
Má 103Kw A zřejmě dvě závady v jednom : nejsou podrobnosti uloené pod chybama tak jen zběně a) mohl by být načatý snímač polohy kliky+BSM b) problém tlaku paliva = filtr pal. ,snímač tlaku pal. , regulátor pal. , eventuálně i EGR toto dovede. Asi diag-podrobnosti v uloených chybách - měřené hodnoty.
Má 103Kw A zřejmě dvě závady v jednom : nejsou podrobnosti uloené pod chybama tak jen zběně a) mohl by být načatý snímač polohy kliky+BSM b) problém tlaku paliva = filtr pal. ,snímač tlaku pal. , regulátor pal. , eventuálně i EGR toto dovede. Asi diag-podrobnosti v uloených chybách - měřené hodnoty.;-)
|
|
| |
|
|