| | |
31.07.2015 16:07 -
Vstrekovace / C5 II 2.0i 16V
|
2846509
|
|
Devilian
|
|
|
Zdravim.
Auto ma nechalo stat pred cielom. Standardne vyhodilo chybu ASR a vyplo sa. Na diagnostike sa po vymazani a snahe to znova nastartovat zobrazili dve chyby:
- lambda- ta je tam asi 2 roky
- nieco s vstrekovacmi. Vraj do nich nejde elektrika
Viete mi niekto poradit cim to je? Nechcem hned davat opravovat riadiacu jednotku, nepatri to medzi najlacnejsie polozky...
Len pripominam ze sa jedna o benzinovy 103kw 2.0i motor RFJ.
Zdravim.
Auto ma nechalo stat pred cielom. Standardne vyhodilo chybu ASR a vyplo sa. Na diagnostike sa po vymazani a snahe to znova nastartovat zobrazili dve chyby:
- lambda- ta je tam asi 2 roky :)
- nieco s vstrekovacmi. Vraj do nich nejde elektrika
Viete mi niekto poradit cim to je? Nechcem hned davat opravovat riadiacu jednotku, nepatri to medzi najlacnejsie polozky...
Len pripominam ze sa jedna o benzinovy 103kw 2.0i motor RFJ.
|
|
31.07.2015 17:21 -
Re: Vstrekovace / C5 II 2.0i 16V
|
2846534
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Ak sa nemýlim vstrekovače napája BSM a pc motora ich len ukostruje. Take pozri poistky, káble a či ide do nich plus. A samozrejme diagnostiku či je ok a pc chce aby motor nabehol...
Ak sa nemýlim vstrekovače napája BSM a pc motora ich len ukostruje. Take pozri poistky, káble a či ide do nich plus. A samozrejme diagnostiku či je ok a pc chce aby motor nabehol...
|
|
31.07.2015 18:12 -
|
2846563
|
|
jumep
|
|
|
to sa mylis, podla schemy ich napaja ecu motora
3 piny (hnedy konektor pin H1 H2 H3 su napajanie a napaja to
cievku, striky 1351, 1380, 1350, solenoid vacky (nechce sa mi identifikovavat tie ostatne veci oznacene cislom)
toto vsetko by tam svietilo ako nezapojene
to sa mylis, podla schemy ich napaja ecu motora
3 piny (hnedy konektor pin H1 H2 H3 su napajanie a napaja to
cievku, striky 1351, 1380, 1350, solenoid vacky (nechce sa mi identifikovavat tie ostatne veci oznacene cislom)
toto vsetko by tam svietilo ako nezapojene
|
|
31.07.2015 19:35 -
|
2846594
|
|
Devilian
|
|
|
A nie je mozne,ze len bola napriklad niekde prerusena kostra? Ci myslis ze to mam poslat niekde na opravu?
A nie je mozne,ze len bola napriklad niekde prerusena kostra? Ci myslis ze to mam poslat niekde na opravu?
|
|
31.07.2015 21:54 -
|
2846635
|
|
jumep
|
|
|
schema hovori jasne, je tento napajaci a potom vratka do toho isteho konektora od kazdeho striku
kazdopadne stavu mas napr na tom ventile?
schema hovori jasne, je tento napajaci a potom vratka do toho isteho konektora od kazdeho striku
kazdopadne stavu mas napr na tom ventile?
|
|
01.08.2015 10:54 -
|
2846759
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
osciloskopem zmerit
signal snimace klikovky
impulzy vstrikovacu
pokud vse ok ,promer kabelaz
pokoud kabelaz ok a take vsechno ostatni, odesli ti budice v jednotce
osciloskopem zmerit
signal snimace klikovky
impulzy vstrikovacu
pokud vse ok ,promer kabelaz
pokoud kabelaz ok a take vsechno ostatni, odesli ti budice v jednotce
|
|
01.08.2015 11:51 -
|
2846765
|
|
Devilian
|
|
|
No viete,mam ale taky problem,ze tu nepoznam nikoho,kto by toto spravil. A ja som sice trochu do elektriky robil,ale nie tolko,aby som sa do toho pustil sam. Navyse potrebujem do 14 dni otestovat motor,ktory som kupil, takze potrebujem rychle riesenie. Vidim tu teda len tieto moznosti:
- nepojde niekto z vas,co sa do toho vyznate na dovolenku na severne slovensko? Rad vam zaplatim. Mame tu pekne hory,aj kupaliska, len huby tento rok nie su. Dokonca mam aj ubytovanie
-oprava rj,kde ju otestuju,lenze to trva najmenej tyzden a nemam ponatia kolko to stoji
-zozeniem pouzitu riadiacu jednotku,ale neviem kde a ako to sparovat a kolko to vide.
Najviac by sa mi pacila moznost 1,ale chapem ze to je od ruky. Stale ale nechapem,ako je mozne,ze za pekneho letneho vecera,ked si idem v kolone 70 a nijako to nehrotim,mi zrazu odite komplet riadiaca jednotka motora.
Ak by ste mi vedeli odpovedat na niektore z otazok,budem velmi rad. Popripade ak poznate niekoho,kto by to vedel opravit.
No viete,mam ale taky problem,ze tu nepoznam nikoho,kto by toto spravil. A ja som sice trochu do elektriky robil,ale nie tolko,aby som sa do toho pustil sam. Navyse potrebujem do 14 dni otestovat motor,ktory som kupil, takze potrebujem rychle riesenie. Vidim tu teda len tieto moznosti:
- nepojde niekto z vas,co sa do toho vyznate na dovolenku na severne slovensko? Rad vam zaplatim. Mame tu pekne hory,aj kupaliska, len huby tento rok nie su. Dokonca mam aj ubytovanie:)
-oprava rj,kde ju otestuju,lenze to trva najmenej tyzden a nemam ponatia kolko to stoji
-zozeniem pouzitu riadiacu jednotku,ale neviem kde a ako to sparovat a kolko to vide.
Najviac by sa mi pacila moznost 1,ale chapem ze to je od ruky. Stale ale nechapem,ako je mozne,ze za pekneho letneho vecera,ked si idem v kolone 70 a nijako to nehrotim,mi zrazu odite komplet riadiaca jednotka motora.
Ak by ste mi vedeli odpovedat na niektore z otazok,budem velmi rad. Popripade ak poznate niekoho,kto by to vedel opravit.
|
|
01.08.2015 12:08 -
|
2846767
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
čo sa tyka opravy riadiačky, mam kontakt na jedneho poliaka čo ju robil mne. Nova rj(krabička)+prenos mojho SW do novej 700zl.
Ked chce polem ti kontakt
čo sa tyka opravy riadiačky, mam kontakt na jedneho poliaka čo ju robil mne. Nova rj(krabička)+prenos mojho SW do novej 700zl.
Ked chce polem ti kontakt ;-)
|
|
01.08.2015 17:33 -
|
2846804
|
|
Devilian
|
|
|
Poprosim ta na neho cislo, a ak mas aj adresu. Pozriem si aspon ako mi ide autobus😃
Poprosim ta na neho cislo, a ak mas aj adresu. Pozriem si aspon ako mi ide autobus😃
|
|
01.08.2015 22:01 -
|
2847020
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
ma v správe
ma v správe ;-)
|
|
02.08.2015 00:19 -
|
2847113
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Já bych nejdřív zaměstnal někoho, kdo udělá to, co psal Autodiag.....
Já bych nejdřív zaměstnal někoho, kdo udělá to, co psal Autodiag.....
|
|
02.08.2015 07:47 -
|
2847157
|
|
Devilian
|
|
|
Dakujem vsetkym za rady. V pondelok auto prevazam k elektrikarovy,ktory ma sice plno,ale hadam sa na to pozrie. Uvidime co povie,ak bude zla jednotka,posielam ju do polska. Hadam mi auto pojde uz tento tyzden.
Dakujem vsetkym za rady. V pondelok auto prevazam k elektrikarovy,ktory ma sice plno,ale hadam sa na to pozrie. Uvidime co povie,ak bude zla jednotka,posielam ju do polska. Hadam mi auto pojde uz tento tyzden.
|
|
02.08.2015 08:24 -
|
2847177
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
nemusis posilat do polska i u nas jsou lidi kteri to umi,neni to nic sloziteho
nemusis posilat do polska i u nas jsou lidi kteri to umi,neni to nic sloziteho
|
|
02.08.2015 15:25 -
|
2847306
|
|
Devilian
|
|
|
Ospravedlnujem sa, asi som to prehliadol, ale ak to autodiag dokazes rychlo spravit,urcite uprednostnim teba. Viem ze si mi poradil ako to opravit,ale nevedel som ze aj prehravas soft do inych riadiacich jednotiek. Ja som len trochu v casovej tiesni, mozem prist o vela eur urcenych na dovolenku...Ozvem sa ti do spravy.
Ospravedlnujem sa, asi som to prehliadol, ale ak to autodiag dokazes rychlo spravit,urcite uprednostnim teba. Viem ze si mi poradil ako to opravit,ale nevedel som ze aj prehravas soft do inych riadiacich jednotiek. Ja som len trochu v casovej tiesni, mozem prist o vela eur urcenych na dovolenku...Ozvem sa ti do spravy.
|
|
02.08.2015 19:31 -
|
2847327
|
|
autodiag
|
|
|
jde o to spis udelat poradne jejakou diagnostiku a pak resit ECU motoru
jde o to spis udelat poradne jejakou diagnostiku a pak resit ECU motoru
|
|
02.08.2015 20:20 -
|
2847333
|
|
Devilian
|
|
|
Servis,kde mam auto,diagnostiku robil. Po dotiahnuti auta a kontrolovani chyb im to ukazovalo asi vsetky chyby,ake sa daju najst (vstrekovace nemaju prud,skrtiaca klapka,nieco s casovanim ventilov,lambda a mnoho dalsich,bolo toho na 5 stran). Po vymazani chyb zostali uz len lambda a vstrekovace bez prudu. Lambda je tam davno, problem su tie vstrekovace. Spolupracuju aj s miestnym citroenom, zatial po 3 dnoch bez nejakeho posunu. Ja fakt neviem kde tu zozeniem cloveka co to dokaze diagnostikovat. Okrem toho som od rana do vecera v praci a mam 3 mesacneho syna. No nic, aspon dam teda vymenit ten motor, a budem sa modlit, ze pri vymene najde vyhorene,alebo odpojene droty... Trochu zacinam lutovat,ze som nekupil skodovku. Tu diagnostikuju asi vsetci bez problemov.
Servis,kde mam auto,diagnostiku robil. Po dotiahnuti auta a kontrolovani chyb im to ukazovalo asi vsetky chyby,ake sa daju najst (vstrekovace nemaju prud,skrtiaca klapka,nieco s casovanim ventilov,lambda a mnoho dalsich,bolo toho na 5 stran). Po vymazani chyb zostali uz len lambda a vstrekovace bez prudu. Lambda je tam davno, problem su tie vstrekovace. Spolupracuju aj s miestnym citroenom, zatial po 3 dnoch bez nejakeho posunu. Ja fakt neviem kde tu zozeniem cloveka co to dokaze diagnostikovat. Okrem toho som od rana do vecera v praci a mam 3 mesacneho syna. No nic, aspon dam teda vymenit ten motor, a budem sa modlit, ze pri vymene najde vyhorene,alebo odpojene droty... Trochu zacinam lutovat,ze som nekupil skodovku. Tu diagnostikuju asi vsetci bez problemov.:-((((
|
|
02.08.2015 20:37 -
|
2847334
|
|
autodiag
|
|
|
spis jak to tak ctu jsi nezvolil toho praveho..ono precist a smazat chyby neni diagnostika...bohuzel
spis jak to tak ctu jsi nezvolil toho praveho..ono precist a smazat chyby neni diagnostika...bohuzel
|
|
03.08.2015 00:42 -
|
2847357
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Devilian napsal(a): Servis,kde mam auto,diagnostiku robil. Po dotiahnuti auta a kontrolovani chyb im to ukazovalo asi vsetky chyby,ake sa daju najst (vstrekovace nemaju prud,skrtiaca klapka,nieco s casovanim ventilov,lambda a mnoho dalsich,bolo toho na 5 stran). Po vymazani chyb zostali uz len lambda a vstrekovace bez prudu. Lambda je tam davno, problem su tie vstrekovace. Spolupracuju aj s miestnym citroenom, zatial po 3 dnoch bez nejakeho posunu. Ja fakt neviem kde tu zozeniem cloveka co to dokaze diagnostikovat. Okrem toho som od rana do vecera v praci a mam 3 mesacneho syna. No nic, aspon dam teda vymenit ten motor, a budem sa modlit, ze pri vymene najde vyhorene,alebo odpojene droty... Trochu zacinam lutovat,ze som nekupil skodovku. Tu diagnostikuju asi vsetci bez problemov.
Toto není otázka Citroen či koda nebo toyota. Toto je běný problém, který jsem viděl řeit i u Oktávkek a mě samotnému chtěli kdysi na Passatu měnit řídící jednotku, jeliko auto se samo vypínalo. Na můj názer, e řídící jednotka není brambora aby shnila jen krčili ramenama. vystřídal jsem tři servisy ne se přilo na to e za vechno mohl jen jeden prodřený drátek.
Toto není otázka Citroen či koda nebo toyota. Toto je běný problém, který jsem viděl řeit i u Oktávkek a mě samotnému chtěli kdysi na Passatu měnit řídící jednotku, jeliko auto se samo vypínalo. Na můj názer, e řídící jednotka není brambora aby shnila jen krčili ramenama. vystřídal jsem tři servisy ne se přilo na to e za vechno mohl jen jeden prodřený drátek.
|
|
08.08.2015 12:43 -
|
2848899
|
|
Devilian
|
|
|
Motor prehodeny. Zial autu to nepomohlo. Vraj nespina palivove cerpadlo. Nema niekto este nejaky napad?
Motor prehodeny. Zial autu to nepomohlo. Vraj nespina palivove cerpadlo. Nema niekto este nejaky napad?
|
|
| |
|
|