| | |
08.06.2015 20:46 -
Problémy se startováním / C5 II 2.2 HDi
|
2829232
|
|
mrJekill
|
Město: Polička, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Ahoj kluci.
Mám nejspíe klasický neodhalitelný problém francouských vozů (kadý mě varoval,a zůstanu po dvaceti letech věrný BMW a já si nedal říct)
Take,auto ráno,kdy je chladněji chytne na drc,ale stačí ho nechat celý den na sluníčku a není ance nastartovat.Diagnostika mi ukázala při startu nulový tlak vysokotlakého čerpadla a po pár vteřinách točení motorem hodnota skočila na nějakých 300Bar a motor hned chytil.Pak u startuje normálně i,kdy u je ohřátý provozem víc,ne od sluníčka.Jede normálně,ale u mu prostě nevěřím.
Chlap,co přijel s diagnostikou tvrdil,e je patné vysokotlaké čerpadlo,ale to se mi nezdá,e by bylo závislé na okolní teplotě,pokud mu teda nějaký čidlo neporučí,aby netlačilo.Samozřejmě mi hned nabídl opravu za cca 30tis.
Osobně si myslím,e problém nebude v čerpadle.
Díky za kadou radu
Ahoj kluci.
Mám nejspíe klasický neodhalitelný problém francouských vozů (kadý mě varoval,a zůstanu po dvaceti letech věrný BMW a já si nedal říct)
Take,auto ráno,kdy je chladněji chytne na drc,ale stačí ho nechat celý den na sluníčku a není ance nastartovat.Diagnostika mi ukázala při startu nulový tlak vysokotlakého čerpadla a po pár vteřinách točení motorem hodnota skočila na nějakých 300Bar a motor hned chytil.Pak u startuje normálně i,kdy u je ohřátý provozem víc,ne od sluníčka.Jede normálně,ale u mu prostě nevěřím.
Chlap,co přijel s diagnostikou tvrdil,e je patné vysokotlaké čerpadlo,ale to se mi nezdá,e by bylo závislé na okolní teplotě,pokud mu teda nějaký čidlo neporučí,aby netlačilo.Samozřejmě mi hned nabídl opravu za cca 30tis.
Díky za kadou radu:-((((
|
|
08.06.2015 21:22 -
Re: Problémy se startováním / C5 II 2.2 HDi
|
2829258
|
|
jruze
|
|
|
mrJekill napsal(a): Ahoj kluci.
Díky za kadou radu
Začal bych výměnou pal.filtru a kontrolou jestli nejdou v hadičce bubliny,potom bych v momentě co se projeví tento problém zkusil pumpovat balónkem a startovat(asi ve dvou,pokud nebude změna tak by stálo za pokus vyměnit přepady od vstřiků - je to komplet s přetlakovím ventilem(1500,-)(mám ho )- dalí je asi na zkoumání osobně.
Začal bych výměnou pal.filtru a kontrolou jestli nejdou v hadičce bubliny,potom bych v momentě co se projeví tento problém zkusil pumpovat balónkem a startovat(asi ve dvou:-)),pokud nebude změna tak by stálo za pokus vyměnit přepady od vstřiků - je to komplet s přetlakovím ventilem(1500,-)(mám ho )- dalí je asi na zkoumání osobně.;-)
|
|
10.06.2015 17:58 -
|
2829945
|
|
mrJekill
|
Město: Polička, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Dnes jsem to prohnal jednoduchou diagnostikou Bosch a vymazal chyby.Bylo jich tam dost,take se nedalo přesně identifikovat,co by to mohlo způsobovat.
Uvidíme,co to vypíe za chyby,a to opět nenastartuju.Doufám,e se mi to zase nestane 500km od baráku.To bych sem asi pravděpodobně vloil inzerát na prodej se souřadnicemi,kde je moné auto vyzvednout
Jinak,bublinky hadičkou od nádre li a pumpovat balonkem při startu samozřejmě nepomohlo.Bublinky mohli být jetě následkem demontáe válce z nádre,abych zjistil,e tam ádné čerpadlo není.Nádr je samozřejmě plná a málokdy to nechám klesnout pod půlku a tankuju výhradně prémiová paliva.
Větinou nejde diesel nastartovat v zimě,ale tohle je přece Francouz,take lze čekat cokoli
Dnes jsem to prohnal jednoduchou diagnostikou Bosch a vymazal chyby.Bylo jich tam dost,take se nedalo přesně identifikovat,co by to mohlo způsobovat.
Uvidíme,co to vypíe za chyby,a to opět nenastartuju.Doufám,e se mi to zase nestane 500km od baráku.To bych sem asi pravděpodobně vloil inzerát na prodej se souřadnicemi,kde je moné auto vyzvednout :-(
Jinak,bublinky hadičkou od nádre li a pumpovat balonkem při startu samozřejmě nepomohlo.Bublinky mohli být jetě následkem demontáe válce z nádre,abych zjistil,e tam ádné čerpadlo není.Nádr je samozřejmě plná a málokdy to nechám klesnout pod půlku a tankuju výhradně prémiová paliva.
Větinou nejde diesel nastartovat v zimě,ale tohle je přece Francouz,take lze čekat cokoli :palec
|
|
10.06.2015 18:28 -
|
2829950
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ted presne nevim jestli biturbo je Bosch nebo Siemens..pokud bosch dal bych dal novy solenoid na cerpadle a myslim ze problem bude vyresen
jinak chyby byt vycteni v KTS jsou pomerne dulezite pokud chces radu
ted presne nevim jestli biturbo je Bosch nebo Siemens..pokud bosch dal bych dal novy solenoid na cerpadle a myslim ze problem bude vyresen:nevim
jinak chyby byt vycteni v KTS jsou pomerne dulezite pokud chces radu :palec
|
|
10.06.2015 19:35 -
|
2829999
|
|
mrJekill
|
|
|
Takté bych to viděl na solenoid.
Chyby sem vypíu aktuální.Teď tam byla taková vehochu a kdy to nechytalo,tak jsem různě hýbal drátkama a podobně,take to mohlo nahlásit dalí chybičky.
Takté bych to viděl na solenoid.
Chyby sem vypíu aktuální.Teď tam byla taková vehochu a kdy to nechytalo,tak jsem různě hýbal drátkama a podobně,take to mohlo nahlásit dalí chybičky.
|
|
10.06.2015 20:27 -
|
2830010
|
|
mrJekill
|
|
|
Teď s tím najedu několik set km a v nejhorím se při zítřejí nebo páteční cestě přes Olomouc stavím za odborníkem z této malebné moravské vísky
Teď s tím najedu několik set km a v nejhorím se při zítřejí nebo páteční cestě přes Olomouc stavím za odborníkem z této malebné moravské vísky :palec
|
|
10.06.2015 20:29 -
|
2830012
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
spis te patecni..zitra jsem na cestach po praze a cechach
spis te patecni..zitra jsem na cestach po praze a cechach
|
|
10.06.2015 20:30 -
|
2830013
|
|
mrJekill
|
|
|
V pátek musím do Makra,tak bych eventuelně jel do olomouckého místo brněnského
V pátek musím do Makra,tak bych eventuelně jel do olomouckého místo brněnského
|
|
10.06.2015 20:32 -
|
2830014
|
|
mrJekill
|
|
|
Teď mě jetě napadlo,co kdyby to vůbec nejelo.Větinou mě to nechá poslední dobou v Uničově.Dá se dojet s noasem,nebo to raději natáhnout na podvál?
Teď mě jetě napadlo,co kdyby to vůbec nejelo.Větinou mě to nechá poslední dobou v Uničově.Dá se dojet s noasem,nebo to raději natáhnout na podvál?
|
|
10.06.2015 20:33 -
|
2830015
|
|
autodiag
|
|
|
pokud to bude po okoli neni problem..v unicove jezdim do trech servisu
pokud to bude po okoli neni problem..v unicove jezdim do trech servisu
|
|
10.06.2015 20:36 -
|
2830017
|
|
mrJekill
|
|
|
Posledně,kdy to nejelo,tak přijel s diagnostikou mladej Duek
Posledně,kdy to nejelo,tak přijel s diagnostikou mladej Duek
|
|
10.06.2015 20:38 -
|
2830018
|
|
autodiag
|
|
|
tak toho neznam..kdyby neco tak se v patek ozvi
tak toho neznam..kdyby neco tak se v patek ozvi :palec
|
|
10.06.2015 21:05 -
|
2830021
|
|
mrJekill
|
|
|
OK.Dík.
Duek je jinak z největího Uničovského servisu .link.
OK.Dík.
Duek je jinak z největího Uničovského servisu http://www.dusekauto.cz/
|
|
10.06.2015 21:14 -
|
2830025
|
|
autodiag
|
|
|
aha..ja myslel ze nejvetsi je Kelich,ale to mas fuk
aha..ja myslel ze nejvetsi je Kelich,ale to mas fuk
|
|
12.06.2015 17:06 -
|
2830562
|
|
mrJekill
|
|
|
Včera na diagnostice vymazány vechny chyby.Bylo jich tam tolik,e se nedalo jednoznačně identifikovat co by to mohlo dělat.
Dnes na slunku samozřejmě nelo nastartovat.V zápalu nasranosti jsem na motor hrknul dva kbelíky vody a motor hned naskočil.
Diagnostika ukázala prdlajs.
Zítra a nebude chtít chytit,zachladím cočkem pouze litu common railu.
Osobně mám největí podezření na ten bazmek vpravo na vysokotlakém potrubí.
Nejdřív ho rozeberu,jestli tam nebude bordel a kdytak koupím jetej,ne dám sedmičku za fungl
Včera na diagnostice vymazány vechny chyby.Bylo jich tam tolik,e se nedalo jednoznačně identifikovat co by to mohlo dělat.
Dnes na slunku samozřejmě nelo nastartovat.V zápalu nasranosti jsem na motor hrknul dva kbelíky vody a motor hned naskočil.
Diagnostika ukázala prdlajs.
Zítra a nebude chtít chytit,zachladím cočkem pouze litu common railu.
Osobně mám největí podezření na ten bazmek vpravo na vysokotlakém potrubí.
Nejdřív ho rozeberu,jestli tam nebude bordel a kdytak koupím jetej,ne dám sedmičku za fungl
|
|
12.06.2015 20:16 -
|
2830588
|
|
mrJekill
|
|
|
Po hodině stání od příjezdu cca 400km nenastartováno ani po důkladném zchlazení.Pak troku sprchlo z kroupami a klasicky na drc.
U mi hrabe
Po hodině stání od příjezdu cca 400km nenastartováno ani po důkladném zchlazení.Pak troku sprchlo z kroupami a klasicky na drc.
U mi hrabe
|
|
12.06.2015 22:47 -
|
2830641
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Tak napí aké chyby tam boli? Mazaním sa nič nevyriei...
Tak napí aké chyby tam boli? Mazaním sa nič nevyriei...
|
|
14.06.2015 17:52 -
|
2830924
|
|
mrJekill
|
|
|
mazáním se řeilo to,abychom měli aktuální chyby po tom,co to zase udělá.
mazáním se řeilo to,abychom měli aktuální chyby po tom,co to zase udělá.
|
|
| |
|
|