| | |
05.05.2015 12:55 -
Strená hlavička výpustného roubu- olejová vana
|
2817601
|
|
etrick
|
|
|
Zdravím, mám 2.2HDI- 2003 a nastala výměna oleje, tak jsem zajel na jámu a roubek do kterýho jde imbus je totálně "ovejkanej" take nejde povolit, prostě to někdo strhnul (ale ne závit). Stalo se Vám to někomu a jak jste to řeili? Odvrtat, nebo naklepnout do toho nějakej tisícihran? Díky za nápady
Zdravím, mám 2.2HDI- 2003 a nastala výměna oleje, tak jsem zajel na jámu a roubek do kterýho jde imbus je totálně "ovejkanej" take nejde povolit, prostě to někdo strhnul (ale ne závit). Stalo se Vám to někomu a jak jste to řeili? Odvrtat, nebo naklepnout do toho nějakej tisícihran? Díky za nápady ;-)
|
|
05.05.2015 13:42 -
Re: Strená hlavička výpustného roubu- olejová vana
|
2817604
|
|
jumep
|
|
|
skusit povolit sekacom, ked nejde, navarit
to je dosledok nemenenia podlozky pod vypustak
skusit povolit sekacom, ked nejde, navarit
to je dosledok nemenenia podlozky pod vypustak
|
|
05.05.2015 13:45 -
|
2817605
|
|
HonzaC3
|
Město: Bruperk, Auto: C4 Grand Picasso 1,6 hdi | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Ja bych zkusi naseknout Torx primerene velikosti. Stejne tak jsem povoloval po jednom praseti misku tlumice na C4 picasso. Nevim rozmer toho imbusu, ale pomohlo mi tam natlouct Torx 50ku.
Samozrejme to nesmi byt "maslovy" Torx ze supermarketu, ale opravdovy CrV torx.
Ja bych zkusi naseknout Torx primerene velikosti. Stejne tak jsem povoloval po jednom praseti misku tlumice na C4 picasso. Nevim rozmer toho imbusu, ale pomohlo mi tam natlouct Torx 50ku.
Samozrejme to nesmi byt "maslovy" Torx ze supermarketu, ale opravdovy CrV torx.
|
|
05.05.2015 13:56 -
|
2817606
|
|
jumep
|
|
|
pozor, je to hlinikova vana, aby sa nerozbila, nesmie sa to mlatit
skusenost ale je ze nepomoze torx, to je proste tak prilepene ze asi len raz to slo tym sekacom, inak som vzdy navaral
potom dam novy srob s novou podlozkou a je pokoj
podlozku treba menit vzdy !
pozor, je to hlinikova vana, aby sa nerozbila, nesmie sa to mlatit
skusenost ale je ze nepomoze torx, to je proste tak prilepene ze asi len raz to slo tym sekacom, inak som vzdy navaral
potom dam novy srob s novou podlozkou a je pokoj
podlozku treba menit vzdy !
|
|
05.05.2015 15:21 -
|
2817612
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Já měděnou podloku obvykle řeím zakalením - změkne a je jak nová
Já měděnou podloku obvykle řeím zakalením - změkne a je jak nová :-d
|
|
05.05.2015 15:24 -
|
2817613
|
|
etrick
|
|
|
Sekáč nemám, zkusím to navařit a uvidíme. Díky za rady.
Sekáč nemám, zkusím to navařit a uvidíme. Díky za rady.
|
|
05.05.2015 16:05 -
|
2817618
|
|
jruze
|
|
|
Já jsem po dlouholetých zkuenostech s deklama,rouby atd... obětoval peníze a koupil odsávačku. Je to rychlejí,čistějí a pro mne pohodlnějí.
Já jsem po dlouholetých zkuenostech s deklama,rouby atd... obětoval peníze a koupil odsávačku.;-) Je to rychlejí,čistějí a pro mne pohodlnějí.:palec
|
|
05.05.2015 16:12 -
|
2817620
|
|
zdenoc5
|
|
|
Vak to je na imbus aj 21 klúč
Vak to je na imbus aj 21 klúč
|
|
05.05.2015 18:00 -
|
2817639
|
|
jumep
|
|
|
ja si stale myslim ze lepsie je hlinikovu vanu vypustat, plechovu odsavat
ale na to tu dotaz nebol
ja pouzivam to co sa tam ma - dute medene podlozky, tie su proste jednorazove, ale ludia ich nemenia a dotahuju tu otlacenu az to nejde potom povolit
ja si stale myslim ze lepsie je hlinikovu vanu vypustat, plechovu odsavat
ale na to tu dotaz nebol
ja pouzivam to co sa tam ma - dute medene podlozky, tie su proste jednorazove, ale ludia ich nemenia a dotahuju tu otlacenu az to nejde potom povolit
|
|
05.05.2015 18:12 -
|
2817640
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Také jsem se s tímto jevem párkrát setkal, nejdříve jsem na roubu zbrousil dvě protilehlé strany, a tam pasoval stranový klíč, větinou se to i trochu ohřálo a lo povolit, pokud si to nedalo říct, nastoupilo COčko a navařil větí matku, samozřejmě díru uvnitř matky, to lo u povolit vdycky.
Také jsem se s tímto jevem párkrát setkal, nejdříve jsem na roubu zbrousil dvě protilehlé strany, a tam pasoval stranový klíč, větinou se to i trochu ohřálo a lo povolit, pokud si to nedalo říct, nastoupilo COčko a navařil větí matku, samozřejmě díru uvnitř matky, to lo u povolit vdycky.
|
|
05.05.2015 19:11 -
|
2817652
|
|
TycoonX
|
Město: , Auto: Daihatsu Sirion 1.3 4x4 | Počet příspěvků: 155 |
|
|
Na toto mám vlastný spôsob Nareza flexou ryhu pre robovák..ak má robovák s dierou tak prevliect druhy srobovak cez dieru a nasilim pootoči..
Ja mám starý 6 hranný robovák od narexu, a ten sa dá pootoči klúčom 8mičkou..zatial som s tým odtrhol vetko
P.S_ na obrazku je krizovy..chybicka ma byt plochy
Na toto mám vlastný spôsob :) Nareza flexou ryhu pre robovák..ak má robovák s dierou tak prevliect druhy srobovak cez dieru a nasilim pootoči..
Ja mám starý 6 hranný robovák od narexu, a ten sa dá pootoči klúčom 8mičkou..zatial som s tým odtrhol vetko
P.S_ na obrazku je krizovy..chybicka :D ma byt plochy
Přílohy: System.jpg ( 28679b ) - Navod |
|
05.05.2015 19:17 -
|
2817661
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Narex srobovaky.. povinna vybava dielne
Narex srobovaky.. povinna vybava dielne
Přílohy: filename_299_l.jpg ( 34470b ) - Detail filename_297_l.jpg ( 11417b ) - Uderovy srobovak |
|
05.05.2015 22:20 -
|
2817822
|
|
Hanz 397
|
|
|
VW dost pouívá něco,jako Torx,ale má to víc hran a tím pádem jsou i ostřejía tím se mi zatím povedlo vdycky povolit oje..nej imbus i torx. Ale jak psal Jumep-bachana hliník,a se do tý vanypři naklepávání neprobojuje
Tohle: .link.
VW dost pouívá něco,jako Torx,ale má to víc hran a tím pádem jsou i ostřejía tím se mi zatím povedlo vdycky povolit oje..nej imbus i torx. Ale jak psal Jumep-bachana hliník,a se do tý vanypři naklepávání neprobojuje ;-)
Tohle: http://www.dovavanik.cz/XZN--tisicihran.html
|
|
15.05.2015 19:12 -
|
2821585
|
|
etrick
|
|
|
Tak nakonec jsem tam navařil imbus, který jsem splail v práci, take mi ho nebylo líto.. zjistil jsem, e tam podloka nebyla vubec ádná
Nyní jsem dal nový roub jak s imbusem tak na klíč a dal jsem i měděnou podloku, přítě u to bude brnkačka
Při svařování jsem raději odpojil i altík, abych ho náhodou nezničil..
a díky za postřehy.
Tak nakonec jsem tam navařil imbus, který jsem splail v práci, take mi ho nebylo líto.. zjistil jsem, e tam podloka nebyla vubec ádná :nevim
Nyní jsem dal nový roub jak s imbusem tak na klíč a dal jsem i měděnou podloku, přítě u to bude brnkačka :-)
Při svařování jsem raději odpojil i altík, abych ho náhodou nezničil..
a díky za postřehy. :palec
Přílohy: IMG_1376.JPG ( 1667851b ) - Navareny_imbus |
|
15.05.2015 19:58 -
|
2821603
|
|
HonzaC3
|
Město: Bruperk, Auto: C4 Grand Picasso 1,6 hdi | Počet příspěvků: 23 |
|
|
No ten, co to delal naposled, to musel byt ale dobytek, kdyz tam nedal ani podlozku a podle vseho to dotahl - co to slo
No ten, co to delal naposled, to musel byt ale dobytek, kdyz tam nedal ani podlozku a podle vseho to dotahl - co to slo
|
|
15.05.2015 20:47 -
|
2821683
|
|
jumep
|
|
|
to ti tam ten s tym 6hranom vosiel? co viem tak 2.2 ma ten vypustak trocha zapusteny a preto tam je len ten imbus
to ti tam ten s tym 6hranom vosiel? co viem tak 2.2 ma ten vypustak trocha zapusteny a preto tam je len ten imbus
|
|
15.05.2015 21:56 -
|
2821845
|
|
etrick
|
|
|
U jsem myslel, e ho tam nedám, ale musel jsem troku pilníkem strhnout hranku a ok.
U jsem myslel, e ho tam nedám, ale musel jsem troku pilníkem strhnout hranku a ok.
|
|
15.05.2015 22:04 -
|
2821854
|
|
jumep
|
|
|
cize ten 6hran je nepouzitelny
ale to je jedno, nezabudaj menit tu podlozku co je podstatne a nemas ziaden problem (osobne odporucam kupit ich 10ks, hodit niekde do police a si si isty ze nezabudnes kupit)
cize ten 6hran je nepouzitelny :)
ale to je jedno, nezabudaj menit tu podlozku co je podstatne a nemas ziaden problem (osobne odporucam kupit ich 10ks, hodit niekde do police a si si isty ze nezabudnes kupit)
|
|
31.05.2015 18:52 -
|
2827004
|
|
macejko74
|
Město: Miletin, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Měl jsem stejný problém,ale navařil jsem tam COčkem 12MM matku zevnitř, pak to krásně lo.
Kdy byl venku,tak jsem si viml,e byl jetě k tomu lepený.To musel bělat profík
Měl jsem stejný problém,ale navařil jsem tam COčkem 12MM matku zevnitř, pak to krásně lo.
Kdy byl venku,tak jsem si viml,e byl jetě k tomu lepený.To musel bělat profík:-d
|
|
| |
|
|