| | |
05.05.2015 01:13 -
Výfuk - urezlá trubka
|
2817503
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Ahoj, minulý týden mi upadl (respektive se jen rozpadl) výfuk v místě označením ipkou. Trubka prorezla cca 4cm za tím předním tlumičem (nebo to je katalyzátor ). Komplet výfuk s katalyzátorem je docela pálka (skoro 9tis.), ale koukal jsem, e např. Bosal dělá náhradu ve formé opravné tyče (kód. 889-545 (a)) - např. tady .link.
Nebo údajná alternativa od EDEXu, dokonce jen za cca 500,-
.link.
Máte s tím někdo zkuenost? Počítám s tím, e bude nutná jetě trochu úprava - navařit na to nějakou přírubu atp. aby se to dalo spojit, ale jde mi o to, je jestli to je dost dlouhý a opravdu a k tomu katalyzátoru/tlumiči, abych pak jetě nesháněl dalí X desítek cm trubky a nevařil to na 3x
Díky.
Ahoj, minulý týden mi upadl (respektive se jen rozpadl) výfuk v místě označením ipkou. Trubka prorezla cca 4cm za tím předním tlumičem (nebo to je katalyzátor :nevim). Komplet výfuk s katalyzátorem je docela pálka (skoro 9tis.), ale koukal jsem, e např. Bosal dělá náhradu ve formé opravné tyče (kód. 889-545 (a)) - např. tady http://www.aaavyfuky.cz/index.php?vyfuk=23047-024-960-10-vyfuk-citroen-c5-combi-2-0-hdi-turbo-diesel
Nebo údajná alternativa od EDEXu, dokonce jen za cca 500,-
http://www.automedik.cz/autodily.html?path[]=296137&path[]=296158&path[]=296450&path[]=299051&path[]=313485&path[]=349430&product=606354
Máte s tím někdo zkuenost? Počítám s tím, e bude nutná jetě trochu úprava - navařit na to nějakou přírubu atp. aby se to dalo spojit, ale jde mi o to, je jestli to je dost dlouhý a opravdu a k tomu katalyzátoru/tlumiči, abych pak jetě nesháněl dalí X desítek cm trubky a nevařil to na 3x :-)
Díky.
Přílohy: urezly vyfuk.gif ( 25077b ) - |
|
05.05.2015 07:48 -
Re: Výfuk - urezlá trubka
|
2817527
|
|
BERY
|
|
|
Takovéhle věci mi větinou za pár korun (300-500) spravili v nějakém servisu, co dělá výfuky a nemusel jsem nic shánět.(naposledy, kdy mi upadla trubka hned za katem) Myslím e je zbytečné něco shánět, kdy to pak třeba ani nebude třeba pouít.
Takovéhle věci mi větinou za pár korun (300-500) spravili v nějakém servisu, co dělá výfuky a nemusel jsem nic shánět.(naposledy, kdy mi upadla trubka hned za katem) Myslím e je zbytečné něco shánět, kdy to pak třeba ani nebude třeba pouít.
|
|
05.05.2015 10:19 -
|
2817566
|
|
jumep
|
|
|
kat dole, kupit trubku vyfuku a jednu ruru k tomu, urezat a navarit
sice som to videl len na benzine takto ale neni to problem spravit
kat dole, kupit trubku vyfuku a jednu ruru k tomu, urezat a navarit
sice som to videl len na benzine takto ale neni to problem spravit
|
|
05.05.2015 12:56 -
|
2817602
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Jasně, jen mi lo o to, jestli bude potřeba jetě i dalí trubka, nebo je takhle a k tomu katu. Jestli jste to náhodou někdo nekupoval. Ale to u je spí jen detail. Koupím ten střední díl celý, protoe o kus dál u je taky dírka a podle vechno by to netrvalo dlouho a opravoval bych za pár měsíců dalí díru... snad bude ta trubka i dost dlouhá
Jasně, jen mi lo o to, jestli bude potřeba jetě i dalí trubka, nebo je takhle a k tomu katu. Jestli jste to náhodou někdo nekupoval. Ale to u je spí jen detail. Koupím ten střední díl celý, protoe o kus dál u je taky dírka a podle vechno by to netrvalo dlouho a opravoval bych za pár měsíců dalí díru... snad bude ta trubka i dost dlouhá
|
|
06.05.2015 10:51 -
|
2818032
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
quattrop napsal(a): Jasně, jen mi lo o to, jestli bude potřeba jetě i dalí trubka, nebo je takhle a k tomu katu. Jestli jste to náhodou někdo nekupoval. Ale to u je spí jen detail. Koupím ten střední díl celý, protoe o kus dál u je taky dírka a podle vechno by to netrvalo dlouho a opravoval bych za pár měsíců dalí díru... snad bude ta trubka i dost dlouhá
Opravnou trubku od Bosal jsem na své auto dával tée a rozhodně nesahala a ke katalyzátoru. Přiblině tak do 2/3 délky. Je dělaná tak, e původní v jedné část uřízne a tu opravnou trubku přes to převlíkne. Take pokud to má uhnilé přímo u katalyzátoru, tak by ti sama o sobě problém nevyřeila ani tehdy, kdy by byla dostatečně dlouhá.
Opravnou trubku od Bosal jsem na své auto dával tée a rozhodně nesahala a ke katalyzátoru. Přiblině tak do 2/3 délky. Je dělaná tak, e původní v jedné část uřízne a tu opravnou trubku přes to převlíkne. Take pokud to má uhnilé přímo u katalyzátoru, tak by ti sama o sobě problém nevyřeila ani tehdy, kdy by byla dostatečně dlouhá.
|
|
| |
|
|