| | |
27.04.2015 22:21 -
Automaticka prevodovka vydrz...
|
2815498
|
|
Lup
|
Město: Písek, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Break | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Zdravim vsechny.
Jsem tu novy. C5 sice jeste nemam ale chceme ji s pritelkyni kupovat. A nsli jsme jednu moc peknou s automatickou prevodovkou. Nicmene kamarad kdyz na to koukal tak nam to rozmlouval. ZE na automatickou prevodovku je nalitanych 280 000 moc a ze uz dlouho nevydrzi. A tim padem ze ji nemame kupovat. Prosim lidicky co maji C5 s AP - jake mate zkusenosti? Kolik kdo mate nalitano na tachometru?
Mnou vybrana C5 je z roku 2004 a je pod oznacenim Citroën C5 Kombi 2.0 HDI. Grüne Plakette** Automatik
Vsem moc dekuji predem za poznatky a rady.
S pozdravem Jindra "Lup".
Zdravim vsechny.
Jsem tu novy. C5 sice jeste nemam ale chceme ji s pritelkyni kupovat. A nsli jsme jednu moc peknou s automatickou prevodovkou. Nicmene kamarad kdyz na to koukal tak nam to rozmlouval. ZE na automatickou prevodovku je nalitanych 280 000 moc a ze uz dlouho nevydrzi. A tim padem ze ji nemame kupovat. Prosim lidicky co maji C5 s AP - jake mate zkusenosti? Kolik kdo mate nalitano na tachometru?
Mnou vybrana C5 je z roku 2004 a je pod oznacenim Citroën C5 Kombi 2.0 HDI. Grüne Plakette** Automatik
Vsem moc dekuji predem za poznatky a rady.
S pozdravem Jindra "Lup". ;-)
|
|
27.04.2015 22:44 -
Re: Automaticka prevodovka vydrz...
|
2815506
|
|
jumep
|
|
|
AL4 prevodovka nie je ziadna vyhra, dolezite je ako bolo starane o nu
AL4 prevodovka nie je ziadna vyhra, dolezite je ako bolo starane o nu
|
|
27.04.2015 23:26 -
|
2815518
|
|
virus.spam
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Zdravím...podle rozcestníku je olej Mobil ATF 71141 určený pro estistupňovou převodovku..je moné jej tedy pouít i pro AL4 ?
Zdravím...podle rozcestníku je olej Mobil ATF 71141 určený pro estistupňovou převodovku..je moné jej tedy pouít i pro AL4 ?
|
|
27.04.2015 23:29 -
|
2815519
|
|
jumep
|
|
|
71141 isto nie je pre 6 stupnovy automat ale pre 4HP20 a pre AL4
AM6 pouzival 3309 a novsie AW1
71141 isto nie je pre 6 stupnovy automat ale pre 4HP20 a pre AL4
AM6 pouzival 3309 a novsie AW1
|
|
27.04.2015 23:40 -
|
2815524
|
|
virus.spam
|
Město: Česká Lípa, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v Exclusive | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Děkuji-měl jsem v tom nějaký zmatek.
Děkuji-měl jsem v tom nějaký zmatek.
|
|
28.04.2015 09:00 -
|
2815564
|
|
bobe
|
Město: Praha - Zásmuky, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 161 |
|
|
Převodovka AL4 je jedna z z těch jednoduích převodovek a pokud se o ní stará vydrí ti opravdu hodně.
Nedávno jsem likvidoval jednu C5 v kombíku která měla nalítáno přes 350000Km a převodovka řadila opravdu sluně. Já mám nalítáno neoficiálně 300000 a oficíalně 200000 a taky mi zatím funguje bez problému. Sem tam mi cukne při řazení ale to je hydroblokem. Pokud auto vyzkouí a bude řadit v pohodě bez cukání, el bych do něj.
Převodovka AL4 je jedna z z těch jednoduích převodovek a pokud se o ní stará vydrí ti opravdu hodně.
Nedávno jsem likvidoval jednu C5 v kombíku která měla nalítáno přes 350000Km a převodovka řadila opravdu sluně. Já mám nalítáno neoficiálně 300000 a oficíalně 200000 a taky mi zatím funguje bez problému. Sem tam mi cukne při řazení ale to je hydroblokem. Pokud auto vyzkouí a bude řadit v pohodě bez cukání, el bych do něj. :-)
|
|
22.04.2016 10:11 -
4 stup. automat
|
2944474
|
|
suomi
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 41 |
|
|
Ahoj lidi.Jsem tady dnes poprvé take hned na úvod vechny zdravím Jeliko jsem úplný laik v autech značky Citroen tak by jsem se Vás zkuených chtěl zeptat na pár věcí.Koupil jsem nedávno od známého Citroena C5 exclusive 2,2HDi v automatu.A to je právě to co mi stále leí v hlavě.Na internetu je spousta článků proč automat ano a proč ne.Jednou z mínusových důvodu bylo psáno ivotnost automatické převodovky.Píe se,e ivotnost je nějakých 230 a 250 000km.Moje auto má najeto poctivých 211000km,znám osobně předchozí dva majitele kteří auto opravdu udrovali.Má někdo zkuenost e psaný údaj opravdu sedí nebo jsou výjimky automatů co třeba přeijí auto ? Děkuji předem za odpovědi a rady a nebo kritiku
Ahoj lidi.Jsem tady dnes poprvé take hned na úvod vechny zdravím :-) ;-) Jeliko jsem úplný laik v autech značky Citroen tak by jsem se Vás zkuených chtěl zeptat na pár věcí.Koupil jsem nedávno od známého Citroena C5 exclusive 2,2HDi v automatu.A to je právě to co mi stále leí v hlavě.Na internetu je spousta článků proč automat ano a proč ne.Jednou z mínusových důvodu bylo psáno ivotnost automatické převodovky.Píe se,e ivotnost je nějakých 230 a 250 000km.Moje auto má najeto poctivých 211000km,znám osobně předchozí dva majitele kteří auto opravdu udrovali.Má někdo zkuenost e psaný údaj opravdu sedí nebo jsou výjimky automatů co třeba přeijí auto ? :-d Děkuji předem za odpovědi a rady a nebo kritiku :-d
|
|
22.04.2016 10:14 -
Re: 4 stup. automat
|
2944477
|
|
jumep
|
|
|
4HP20 ktoru tam mas, 400t km nabehane ....
ak sa udrzuje nevidim v tom problem
4HP20 ktoru tam mas, 400t km nabehane ....
ak sa udrzuje nevidim v tom problem
|
|
22.04.2016 10:25 -
|
2944483
|
|
suomi
|
|
|
Super díky za info.A můe mi jetě říct po kolika cca km by se měl olej měnit ? Bohuel info o poslední výměně olej je listopad 2015 ale není údaj o najetých km :/
Super díky za info.A můe mi jetě říct po kolika cca km by se měl olej měnit ? Bohuel info o poslední výměně olej je listopad 2015 ale není údaj o najetých km :/
|
|
22.04.2016 10:49 -
|
2944486
|
|
ivanivan
|
|
|
Cca 60000km, asi můe začít počítat od teď . Je tu vlákno 4HP20, tam je ve (hlavně o oleji). A ti slouí .
Cca 60000km, asi můe začít počítat od teď ;-) . Je tu vlákno 4HP20, tam je ve (hlavně o oleji). A ti slouí :palec .
|
|
22.04.2016 10:54 -
|
2944489
|
|
suomi
|
|
|
Díky ...upřímně jsem se té značky bál a moná jetě trochu bojím,ale ta jízda se prostě nedá srovnat od mých předcházejících aut
Díky :-) ...upřímně jsem se té značky bál a moná jetě trochu bojím,ale ta jízda se prostě nedá srovnat od mých předcházejících aut :-d
|
|
22.04.2016 12:05 -
|
2944507
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
suomi napsal(a): ... info o poslední výměně olej je listopad 2015 ale není údaj o najetých km :/
Nic nezkazí, naopak můe vylepit, kdy olej vymění hned. Pokud je starý, pojistí se proti případným problémům a pokud je skoro čerstvý, tak se alespoň po letech dočká převodovka lepího pročitění. Při výměnách se nedá vypustit vechno a zbytky starýho oleje ten nový trochu degradujou. Poctivá výměna by stejně měla obsahovat dvě vyputění, ale to kadý nedělá. Tahle počáteční investice tě nepoloí, ale její zanedbání u tě poloit můe. Měla by to být automatická součást prvotního servisu po koupi vozu společně s rozvodama a ostatníma kapalinama, u kterých nemá 100% jistotu o jejich stavu a historii.
Nic nezkazí, naopak můe vylepit, kdy olej vymění hned. Pokud je starý, pojistí se proti případným problémům a pokud je skoro čerstvý, tak se alespoň po letech dočká převodovka lepího pročitění. Při výměnách se nedá vypustit vechno a zbytky starýho oleje ten nový trochu degradujou. Poctivá výměna by stejně měla obsahovat dvě vyputění, ale to kadý nedělá. Tahle počáteční investice tě nepoloí, ale její zanedbání u tě poloit můe. Měla by to být automatická součást prvotního servisu po koupi vozu společně s rozvodama a ostatníma kapalinama, u kterých nemá 100% jistotu o jejich stavu a historii.
|
|
22.04.2016 13:16 -
|
2944533
|
|
suomi
|
|
|
Díky za názor přece jen jistota je jistota
Díky za názor :-) přece jen jistota je jistota
|
|
26.04.2016 12:10 -
|
2945850
|
|
suomi
|
|
|
A jetě jedna otázka.Nakolik asi tak příjde výměna oleje v převodovce ?
A jetě jedna otázka.Nakolik asi tak příjde výměna oleje v převodovce ?
|
|
26.04.2016 17:09 -
|
2945926
|
|
kajman
|
Město: Písečná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Ahoj, ja mam C5 X7 2.0 Hdi neco pres dva mesice. Dovoz z Belgie. Na tachometru necelych 200000km. Ihned po koupi jsem menil komplet rozvody (SKF) vcetne pumpy, vsechny oleje (Total) a filtry (Purflux) a drazkovy remen. Vse koupeno ve Velkem Mezirici, kde jsem si nechal poradit. Cena za vsechno vcetne postovneho 5 230Kc, coz je si myslim supe cena. Vse jsem si delal sam.
Pri vymene oleje v prevodovce bylo videt, ze uz byla opravovana - klasika cerveny tmel na spojich. Vypusteny olej byl v naprostem poradku - vune i barva jako novy. Po vymene jsem nepozoroval zadnou zmenu. Prevodovka radi krasne plynule je tam AM6. Podezreni na stoceni mam, nicmene vrtal jsem se v tom diagnostikou hodne dlouho a nepodarilo se mi objevit nic podezreleho. Auto je v krasnem stavu a tem kilometrum odpovida. Prevodovka v tom pripade moc nevydrzela. Doufam, ze ted vydrzi
Ahoj, ja mam C5 X7 2.0 Hdi neco pres dva mesice. Dovoz z Belgie. Na tachometru necelych 200000km. Ihned po koupi jsem menil komplet rozvody (SKF) vcetne pumpy, vsechny oleje (Total) a filtry (Purflux) a drazkovy remen. Vse koupeno ve Velkem Mezirici, kde jsem si nechal poradit. Cena za vsechno vcetne postovneho 5 230Kc, coz je si myslim supe cena. Vse jsem si delal sam.
Pri vymene oleje v prevodovce bylo videt, ze uz byla opravovana - klasika cerveny tmel na spojich. Vypusteny olej byl v naprostem poradku - vune i barva jako novy. Po vymene jsem nepozoroval zadnou zmenu. Prevodovka radi krasne plynule je tam AM6. Podezreni na stoceni mam, nicmene vrtal jsem se v tom diagnostikou hodne dlouho a nepodarilo se mi objevit nic podezreleho. Auto je v krasnem stavu a tem kilometrum odpovida. Prevodovka v tom pripade moc nevydrzela. Doufam, ze ted vydrzi :-d
|
|
| |
|
|