| | |
24.10.2014 16:58 -
Samovolné vypínání motoru za jízdy
|
2744856
|
|
Dada2086
|
Město: Karviná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 36 |
|
|
Ahoj vem, tak můj krasavec se nějak zbláznil. Jedu po dálnici a najednou se vypne tempomat, vypne motor, přestane ukazovat rychlost, rozsvítí se kontrolka ESP a varování chyby airbagu a auto prostě nejede.
Tak dojedu ke krajnici, zkouím nastartovat a na asi 3 pokud chytne. Po asi 20 km to samé. Nakonec se mi podařilo dojet do cíle, ale mám strach někam jet. Nevíte, co s tím? Asi to chce diagnostiku, co? Jsem v CH, co tu bude hodně mastné, dokáu ho případně nějak sám oivit, abych dojel domů?
Díky za konzultace a fajn den. David
Ahoj vem, tak můj krasavec se nějak zbláznil. Jedu po dálnici a najednou se vypne tempomat, vypne motor, přestane ukazovat rychlost, rozsvítí se kontrolka ESP a varování chyby airbagu a auto prostě nejede.
Tak dojedu ke krajnici, zkouím nastartovat a na asi 3 pokud chytne. Po asi 20 km to samé. Nakonec se mi podařilo dojet do cíle, ale mám strach někam jet. Nevíte, co s tím? Asi to chce diagnostiku, co? Jsem v CH, co tu bude hodně mastné, dokáu ho případně nějak sám oivit, abych dojel domů?
Díky za konzultace a fajn den. David
|
|
24.10.2014 17:49 -
Re: Samovolné vypínání motoru za jízdy
|
2744879
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
To e se vypne motor můe mít hodně příčin. Od banalit, jako ucpaný palivový filtr nebo vypadlá podtlaková hadička a po průvih typu turbo apod. Bez diagnostiky se asi neobejde.
e se vypíná tempomat a ostatní věci je jen tím, e se motor chrání při chybě. To vechno se vypne i při banalitě jako třeba brzdový spinač apod.
Zjisti si, kolik by chtěli v servise jen za samotnou diagnostiku a pak napi, co objevili. Jinak tady těko dostane radu. Myslím e autorizovaný servisy po celý EU budou mít zhruba stejnou hodinovou sazbu a tak by tě samotná diagnostika mohla stát něco kolem 500,- Kč. Pořád lepí ne riskovat, e cestou domů třeba zadře motor nebo ti shoří auto.
To e se vypne motor můe mít hodně příčin. Od banalit, jako ucpaný palivový filtr nebo vypadlá podtlaková hadička a po průvih typu turbo apod. Bez diagnostiky se asi neobejde.
e se vypíná tempomat a ostatní věci je jen tím, e se motor chrání při chybě. To vechno se vypne i při banalitě jako třeba brzdový spinač apod.
Zjisti si, kolik by chtěli v servise jen za samotnou diagnostiku a pak napi, co objevili. Jinak tady těko dostane radu. Myslím e autorizovaný servisy po celý EU budou mít zhruba stejnou hodinovou sazbu a tak by tě samotná diagnostika mohla stát něco kolem 500,- Kč. Pořád lepí ne riskovat, e cestou domů třeba zadře motor nebo ti shoří auto.
|
|
24.10.2014 17:54 -
|
2744880
|
|
Dada2086
|
Město: Karviná, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 36 |
|
|
Tak nějak jsem tuil, e se tomu nevyhnu, take zjistím, jak to bude vypadat, ale tady ty ceny jsou někde jinde, nicméně je fakt e lepí zaplatit teď a řeit to zavčasu....
Tak nějak jsem tuil, e se tomu nevyhnu, take zjistím, jak to bude vypadat, ale tady ty ceny jsou někde jinde, nicméně je fakt e lepí zaplatit teď a řeit to zavčasu....
|
|
24.10.2014 18:12 -
|
2744882
|
|
halford1
|
|
|
Tohle se mi stalo a měl jsem uvolněné kabely na baterce.
Tohle se mi stalo a měl jsem uvolněné kabely na baterce.
|
|
24.10.2014 18:48 -
|
2744887
|
|
čelda
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Mě potkalo vloni v Německu na dálnici to samé,v servisu pak zjistili patné čidlo otáček na klice.Ve vyích otáčkách prej pokozené čidlo občas zahlásilo 8000 otáček a počítač motor automaticky vypnul.
Mě potkalo vloni v Německu na dálnici to samé,v servisu pak zjistili patné čidlo otáček na klice.Ve vyích otáčkách prej pokozené čidlo občas zahlásilo 8000 otáček a počítač motor automaticky vypnul.
|
|
24.10.2014 18:51 -
|
2744888
|
|
Dada2086
|
|
|
no, jsem zapomněl dodat, e mi nejede otáčkoměr, tak to dost moná bude ono s tím souviset.
no, jsem zapomněl dodat, e mi nejede otáčkoměr, tak to dost moná bude ono s tím souviset.
|
|
24.10.2014 19:04 -
|
2744889
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Hadičky palivové soustavy si projde sám,hadičky podtlaku také,jestli má podezření na EGR,na zkouku zaslepit ale bez dobré diagnostiky a někoho kdo jí umí i pouívat ti tady asi nikdo nenapoví,zda závada elektrická či mechanická,je to tápání kdy to můe dělat milion věcí.
Hadičky palivové soustavy si projde sám,hadičky podtlaku také,jestli má podezření na EGR,na zkouku zaslepit ale bez dobré diagnostiky a někoho kdo jí umí i pouívat ti tady asi nikdo nenapoví,zda závada elektrická či mechanická,je to tápání kdy to můe dělat milion věcí.
|
|
24.10.2014 19:19 -
|
2744892
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Mikra: shoří auto?? To snad nie
Vizualne si skonroluj kabela. Či neni niekde predrata, pokodená... Jasne e vade nedovidí ale mono niečo nájde
Mikra: shoří auto?? To snad nie :-((((
Vizualne si skonroluj kabela. Či neni niekde predrata, pokodená... Jasne e vade nedovidí ale mono niečo nájde
|
|
24.10.2014 20:17 -
|
2744912
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Hoří hovno? ...
A hoří auto? Ano, auto hoří. A jak rychle.
Nebyla by to první C5 v plamenech. Ty metráky mědi v C5 se holt někdy nepovedou, no.
Ale já to psal jako příklad a ne jako e by to chcípání motoru k něčemu takovýmu muselo vést.
Hoří hovno? ... :-d
A hoří auto? Ano, auto hoří. A jak rychle. :-))))
Nebyla by to první C5 v plamenech. Ty metráky mědi v C5 se holt někdy nepovedou, no.
Ale já to psal jako příklad a ne jako e by to chcípání motoru k něčemu takovýmu muselo vést.
|
|
24.10.2014 21:20 -
|
2744941
|
|
Mikra
|
|
|
On má podávací čerpadlo v nádri?
On má podávací čerpadlo v nádri?
|
|
24.10.2014 23:15 -
|
2744956
|
|
jumep
|
|
|
mna zaraza chyba airbagu
to by skor napovedalo na tu baterku / BSM
tief raz mal zle dotiahnuty ten privod z baterky na BSM (ta maticka co tam je)
mna zaraza chyba airbagu
to by skor napovedalo na tu baterku / BSM
tief raz mal zle dotiahnuty ten privod z baterky na BSM (ta maticka co tam je)
|
|
26.10.2014 10:10 -
|
2745302
|
|
Dada2086
|
|
|
Tak jsem to svým laickým okem proel, ale nikde jsem nic nenael. Pravda je ta, e se v tom moc nevyznám, take jsem mohl něco přehlédnout. Mám ale obavu z toho, aby mi to fakt nevyhučelo, podle těch podle mě nesouvisejících hláek to fakt můe být někde zkrat a můe "být hotovo"...
Měl jsem něco podobné u na jaře, ale to mi odelo čerpadlo hydrauliky, take auto si sedlo a nechtělo nahoru, nicméně hláky na displeji byly chyba "Airbag or pretensioner seatbelt faulty, Suspension faluty a ESP faulty" a taky se rozsvítila celá stupnice rychlostí a nic nelo zařadit, prostě nelo pohnout z reimu P (automat), teďka mi to píe to samé s airbagem a ESP a taky nelo zařadit rychlost, tak nevím, jestli to u tehdy třeba nebylo vyzkratované to čerpadlo a teď to třeba jen prohloubilo problém a vypíná se vechno.
Profil mám správně, navíc je to 4st. AT.
Jak to tak vidím, asi nebudu riskovat a udělám si 1400km výlet domů a hodím to do českého servisu....
Tak jsem to svým laickým okem proel, ale nikde jsem nic nenael. Pravda je ta, e se v tom moc nevyznám, take jsem mohl něco přehlédnout. Mám ale obavu z toho, aby mi to fakt nevyhučelo, podle těch podle mě nesouvisejících hláek to fakt můe být někde zkrat a můe "být hotovo"... :-(
Měl jsem něco podobné u na jaře, ale to mi odelo čerpadlo hydrauliky, take auto si sedlo a nechtělo nahoru, nicméně hláky na displeji byly chyba "Airbag or pretensioner seatbelt faulty, Suspension faluty a ESP faulty" a taky se rozsvítila celá stupnice rychlostí a nic nelo zařadit, prostě nelo pohnout z reimu P (automat), teďka mi to píe to samé s airbagem a ESP a taky nelo zařadit rychlost, tak nevím, jestli to u tehdy třeba nebylo vyzkratované to čerpadlo a teď to třeba jen prohloubilo problém a vypíná se vechno.
Profil mám správně, navíc je to 4st. AT.
Jak to tak vidím, asi nebudu riskovat a udělám si 1400km výlet domů a hodím to do českého servisu....
|
|
26.10.2014 10:21 -
|
2745303
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Vím e ta diagnostika tam bude nějakou tu pětku stát,ale podle vysledku ti zdejí mistři moná budou moci alespoň v něčem poradit ne riskovat rovnou jízdu domů,aby jsi nezůstal někde viset a nedostal se jetě do větích problémů i potom finančních s odtahem.
Vím e ta diagnostika tam bude nějakou tu pětku stát,ale podle vysledku ti zdejí mistři moná budou moci alespoň v něčem poradit ne riskovat rovnou jízdu domů,aby jsi nezůstal někde viset a nedostal se jetě do větích problémů i potom finančních s odtahem. :nevim
|
|
26.10.2014 10:54 -
|
2745311
|
|
Dada2086
|
|
|
To je fakt, zítra zamířím do Citroenu tady ve městě a uvidím, na co přijdou.... Dám pak vědět.
Nicméně před chvilkou jsem byl u auta jetě jednou a odkrytoval vechny plasty v motoru a vizuálně proel, kam jsem dohlédl, ale ádný problém jsem neviděl. Pro jistotu jsem odpojil baterku a el domů. Zítra se uvidí.
To je fakt, zítra zamířím do Citroenu tady ve městě a uvidím, na co přijdou.... Dám pak vědět.
Nicméně před chvilkou jsem byl u auta jetě jednou a odkrytoval vechny plasty v motoru a vizuálně proel, kam jsem dohlédl, ale ádný problém jsem neviděl. Pro jistotu jsem odpojil baterku a el domů. Zítra se uvidí.
|
|
26.10.2014 11:57 -
|
2745314
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Me to delalo u HDi xantie rele (nejake uplne obyc. levne v mot prostoru). Bohuzel nevim jake, zustal jsem definitivne stat kousek od servisu, takze reseni bylo jasne. A ta uleva... Diagnostika nikdy nerikala nic, pri kontrole to samozrejme vzdy fungovalo Kdyz neslo nastartovat, nesla podavacka v nadrzi, prime napojeni cerpadla na 12V bylo bez vysledku...
Me to delalo u HDi xantie rele (nejake uplne obyc. levne v mot prostoru). Bohuzel nevim jake, zustal jsem definitivne stat kousek od servisu, takze reseni bylo jasne. A ta uleva... Diagnostika nikdy nerikala nic, pri kontrole to samozrejme vzdy fungovalo:-( Kdyz neslo nastartovat, nesla podavacka v nadrzi, prime napojeni cerpadla na 12V bylo bez vysledku...
|
|
26.10.2014 19:05 -
|
2745407
|
|
jumep
|
|
|
nemozes porovnavat s xantiou ktora ma uplne inac riesenu elektriku
nemozes porovnavat s xantiou ktora ma uplne inac riesenu elektriku
|
|
26.10.2014 19:37 -
|
2745436
|
|
jruze
|
|
|
Pokud to nic nenapíe v závadách tak by to mělo být podávací čerpadlo v nádri - ostatní by se mělo ukázat jako chyba(předpokládám)
Pokud to nic nenapíe v závadách tak by to mělo být podávací čerpadlo v nádri - ostatní by se mělo ukázat jako chyba(předpokládám):nevim
|
|
27.10.2014 05:36 -
|
2745547
|
|
frmax
|
Město: Příbram, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 28 |
|
|
čelda napsal(a): Mě potkalo vloni v Německu na dálnici to samé,v servisu pak zjistili patné čidlo otáček na klice.Ve vyích otáčkách prej pokozené čidlo občas zahlásilo 8000 otáček a počítač motor automaticky vypnul.
Ahoj. U mne o bylo to samé - za jízdy to chcíplo a nic. Po chvilce to lo nastartovat a pak to chvilku lo. Potom zase. Podíval se na to doktor a bylo to taky to čidlo - hlásilo nesmysly. Výměna a je to od té doby v pohodě. Třeba to bude taky ono.
Ahoj. U mne o bylo to samé - za jízdy to chcíplo a nic. Po chvilce to lo nastartovat a pak to chvilku lo. Potom zase. Podíval se na to doktor a bylo to taky to čidlo - hlásilo nesmysly. Výměna a je to od té doby v pohodě. Třeba to bude taky ono.
|
|
| |
|
|