| | |
25.05.2018 21:33 -
Re: Doplnění aditiva / C5 III
|
3159544
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
bohuzel Milane ten lepenej je soucasti identifikacnich znaku,kdyz neni na svem miste nebo neodpovida dostanes to zapsano do zavad pri STK
takze Hovadina, blbost, pitomost to neni
bohuzel Milane ten lepenej je soucasti identifikacnich znaku,kdyz neni na svem miste nebo neodpovida dostanes to zapsano do zavad pri STK
takze Hovadina, blbost, pitomost to neni
|
|
25.05.2018 22:08 -
|
3159551
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Teď v tom mám zmatek. Podle té tabulky do ádné X7 nepatří Powerflex?
Ale zase třeba tady píou e jo: .link.
Powerflex určili podle VIN na citroeny.eu. Ten Eolys Extend co má být podle tabulky google vůbec nezná...
OPR mám 13604. Dá se teda nějak spolehlivě určit, co tam patří?
Jednou taky píou, e to mísitelné je, jednou ne... Ti Němci mají jetě nějaké univerzální aditivum mísitelné se vím:
.link.
Teď v tom mám zmatek. Podle té tabulky do ádné X7 nepatří Powerflex?
Ale zase třeba tady píou e jo: https://www.der-ersatzteile-profi.de/citroen/c5-iii-break-td/2-0-hdi-165-t32796/additiv-fuer-partikelfilter-a1577673?g=71
Powerflex určili podle VIN na citroeny.eu. Ten Eolys Extend co má být podle tabulky google vůbec nezná...
Jednou taky píou, e to mísitelné je, jednou ne... Ti Němci mají jetě nějaké univerzální aditivum mísitelné se vím:
https://www.der-ersatzteile-profi.de/citroen/c5-iii-break-td/2-0-hdi-165-t32796/additiv-fuer-partikelfilter-a1400762?g=71
:nevim :-))))
|
|
25.05.2018 22:44 -
|
3159559
|
|
jruze
|
|
|
c5vyskov napsal(a): Teď v tom mám zmatek. Podle té tabulky do ádné X7 nepatří Powerflex?
.link.
V X7 můe být i s modrou koncovkou a mísitelné není dokonce uvádějí e záměna zničí FAP - u jsem to sem někam dával v debatě kolik vydrí náplň aditiv - vyvrátil jsem tvrzení Jumepa e je na 120000 - proto jsem sem dával pro potvrzení toho co jsem napsal i přípis od citroenu i s tabujkou (ale u je to dlouho a nechce se mi to hledat)
Bezpečně pozná podle barvy koncovky a nebo objednej v citroenu na vin. 100% příjde správné.
V X7 můe být i s modrou koncovkou a mísitelné není dokonce uvádějí e záměna zničí FAP - u jsem to sem někam dával v debatě kolik vydrí náplň aditiv - vyvrátil jsem tvrzení Jumepa e je na 120000 - proto jsem sem dával pro potvrzení toho co jsem napsal i přípis od citroenu i s tabujkou (ale u je to dlouho a nechce se mi to hledat)
Bezpečně pozná podle barvy koncovky a nebo objednej v citroenu na vin.;-) 100% příjde správné.
|
|
25.05.2018 22:51 -
|
3159561
|
|
jumep
|
|
|
kkz, ty to stale nechapes
ja netvrdim ze to vydrzi 120k km, ale ze citroen ma predpis 120k km ... kazdemu hovorim ze to ma riesit ked sa to ozve a ze to vydrzi podstatne dlhsie
ale to je nekonecna debata ..
kkz, ty to stale nechapes
ja netvrdim ze to vydrzi 120k km, ale ze citroen ma predpis 120k km ... kazdemu hovorim ze to ma riesit ked sa to ozve a ze to vydrzi podstatne dlhsie
ale to je nekonecna debata ..
|
|
25.05.2018 22:55 -
|
3159562
|
|
jruze
|
|
|
PATaMAT napsal(a): Hovadina, blbost, pitomost ... Fotí se jen nýtovanej títek, raenej výrobní, ne tato "informační" nálepka ...
Milane jezdím na STK 2x v týdnu = fotí vyraené vin,vin v okénku na okně, tacho, títek pod z. sedačkou(u C5I plech) u C5 II a III nalepenej na prostředním sloupku u řidiče (C5 II a III nemá plechovej vyraenej) tak to je a a někdo pojede nebo byl na STK tak to potvrdí .
Milane jezdím na STK 2x v týdnu = fotí vyraené vin,vin v okénku na okně, tacho, títek pod z. sedačkou(u C5I plech) u C5 II a III nalepenej na prostředním sloupku u řidiče (C5 II a III nemá plechovej vyraenej) tak to je a a někdo pojede nebo byl na STK tak to potvrdí .
|
|
25.05.2018 23:16 -
|
3159567
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Jojo, dík, u to čtu vedle:
.link.
Tady jetě píe, e na 2014 s modrou koncovkou ti přiel Powerflex
.link.
Dawe sice píe, e na zelenou mu přiel taky powerflex, ale to bylo asi přechodné období... Uvidím co najdu pod autem, nejspí modrou=powerflex. Jestli zelenou tak je to v pytli a jdu do Citroenu
Jojo, dík, u to čtu vedle:
http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/166915-eolys-aditivum-pro-motory-hdi-s-filtrem-pevnych-castic-fap/16.6/
http://www.c5club.cz/diskuze/motor-prevodovka-vyfukovy-system/166915-eolys-aditivum-pro-motory-hdi-s-filtrem-pevnych-castic-fap/22/
Dawe sice píe, e na zelenou mu přiel taky powerflex, ale to bylo asi přechodné období... Uvidím co najdu pod autem, nejspí modrou=powerflex. Jestli zelenou tak je to v pytli a jdu do Citroenu:)
|
|
25.05.2018 23:27 -
|
3159570
|
|
jruze
|
|
|
Já to neřeím jinak - prostě objednám ve zn.servisu na vin a udělám doma (koncovky samo kontroluji také ale jetě se mi nestalo aby se spletli a dodali jiné) Někde by měla být jetě tabulka kolik které aditivum vydrí (interval doplnění) ta tam teď není ale někde bude a jinak dohledá i v citroenservice ale musí vědět kde.Tam vysloveně píí o tom e je prodlouena ivotnost co Jumep popírá . Vyplívá to i ze skuenostmi členů kterým ty aditiva vydrela podstatně déle bez dolévání.(ale neře - objednej v citroenu na vin - nech si to doplnit a zresetovat a sám uvidí kolik vydrí) pokud má odnova nebo jisté Km tak v kolika dolo ?
Já to neřeím jinak - prostě objednám ve zn.servisu na vin a udělám doma (koncovky samo kontroluji také ale jetě se mi nestalo aby se spletli a dodali jiné);-) Někde by měla být jetě tabulka kolik které aditivum vydrí (interval doplnění) ta tam teď není ale někde bude a jinak dohledá i v citroenservice ale musí vědět kde.Tam vysloveně píí o tom e je prodlouena ivotnost co Jumep popírá . Vyplívá to i ze skuenostmi členů kterým ty aditiva vydrela podstatně déle bez dolévání.(ale neře - objednej v citroenu na vin - nech si to doplnit a zresetovat a sám uvidí kolik vydrí) pokud má odnova nebo jisté Km tak v kolika dolo ?
|
|
26.05.2018 07:21 -
|
3159576
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
c5vyskov napsal(a): Jojo, dík, u to čtu vedle:
.link.
.link.
Dawe sice píe, e na zelenou mu přiel taky powerflex, ale to bylo asi přechodné období... Uvidím co najdu pod autem, nejspí modrou=powerflex. Jestli zelenou tak je to v pytli a jdu do Citroenu
hele nespekuluj...objednej v citroenu a nerid se radama nejakeho serveru s dily kde jsou velmi casti chybne udaje...vzdy je smerodatne doporuceni dle VIN a nasledne OPR ...nechapu jak se da nekolik dni spekulovat,nad tak jednoduchym ukonem jako je koupe aditiva dle VIN..me by treba ani nenapadlo (v pripade ze bych se tim nezivil) si to sam nenit..to mi zato ta 500 za praci druheho nestoji a spekulace jestli usetrim 1000 s tim ze vlastne nevim co v noname prebalene bandasce od nejakeho nekdy az podezdreleho internetoveho prodejce naliju??
taky uz se mi nekolikrat stalo ze dle VIN jsem objednal co v aute melo byt a po zvednuti jsem zjistil ze barva vrsku je jina..co budes delat potom ?
hele nespekuluj...objednej v citroenu a nerid se radama nejakeho serveru s dily kde jsou velmi casti chybne udaje...vzdy je smerodatne doporuceni dle VIN a nasledne OPR ...nechapu jak se da nekolik dni spekulovat,nad tak jednoduchym ukonem jako je koupe aditiva dle VIN..me by treba ani nenapadlo (v pripade ze bych se tim nezivil) si to sam nenit..to mi zato ta 500 za praci druheho nestoji a spekulace jestli usetrim 1000 s tim ze vlastne nevim co v noname prebalene bandasce od nejakeho nekdy az podezdreleho internetoveho prodejce naliju??
taky uz se mi nekolikrat stalo ze dle VIN jsem objednal co v aute melo byt a po zvednuti jsem zjistil ze barva vrsku je jina..co budes delat potom ?
|
|
26.05.2018 14:33 -
|
3159611
|
|
jumep
|
|
|
jruze: a ja som ti napisal ze to statny blud
nemoze mat predlzenu zivotnost, nikde nenastavujes ze E176 / infineum a tieto dve su vzajomne zamenitelne a miesatelne, ako uz len z logiky tohoto to moze mat predlzenu zivotnost / ine vlastnosti?
jedine co je - je ze v novsich autach je este upravene davkovanie, ale nema to nic s ty ze infineum ma predlzenu zivotnost
e176 a infineum je zakladny rozdiel v tom kto to vyraba dodava
jruze: a ja som ti napisal ze to statny blud
nemoze mat predlzenu zivotnost, nikde nenastavujes ze E176 / infineum a tieto dve su vzajomne zamenitelne a miesatelne, ako uz len z logiky tohoto to moze mat predlzenu zivotnost / ine vlastnosti?
jedine co je - je ze v novsich autach je este upravene davkovanie, ale nema to nic s ty ze infineum ma predlzenu zivotnost
e176 a infineum je zakladny rozdiel v tom kto to vyraba dodava
|
|
26.05.2018 21:29 -
|
3159646
|
|
xm.milan
|
Město: Praha, Auto: C6/2.2 hdi biturbo | Počet příspěvků: 114 |
|
|
c5vyskov napsal(a): Teď v tom mám zmatek. Podle té tabulky do ádné X7 nepatří Powerflex?
.link.
Tabulka je oficiální výplod Citroenu.
Jina títek fotí byl jsem na STK nyní a mel problém ,e je částečně nečitelný -2 písmena ooupaný a vykopnul mě(to bylo u motorka,vyraený čísla bez čitelného títku -samolepka to nevzal ve se fotí a auto stejný postup,ale te je čitelný neoupou ho bovdeny)
Tabulka je oficiální výplod Citroenu.
Jina títek fotí byl jsem na STK nyní a mel problém ,e je částečně nečitelný -2 písmena ooupaný a vykopnul mě(to bylo u motorka,vyraený čísla bez čitelného títku -samolepka to nevzal ve se fotí a auto stejný postup,ale te je čitelný neoupou ho bovdeny)
|
|
28.05.2018 13:33 -
|
3159881
|
|
c5vyskov
|
|
|
No take výsledek - u jsem to měl objednané, protoe jsem čekal e podle VIN polou to správné... Snad poslali, ale dívám se, e Walker dělá dva typy:
.link.
.link.
Na tom jednom se vůbec nepíe Eolys a výrobce je jiný... Tak do toho u odvahu nemám, fakt je to bandaska prakticky bez označení.
Info z Citroenu, co tam patří není podle VIN jisté a uvidí se a podle koncovky. Cena je 3700+1100 práce, take jak tady někdo psal, do 5000 a je skoro stejná pro zelenou i modrou.
No take výsledek - u jsem to měl objednané, protoe jsem čekal e podle VIN polou to správné... Snad poslali, ale dívám se, e Walker dělá dva typy:
http://www.citroeny.eu/aditiva-pro-fap/eolys-powerflex-3l-kit-aditivum-pro-filtry-fap-citroen-peugeot-walker-80620-80602-9736a1.html
https://www.aci.cz/v-80602q-kapalina-eolys-powerflex-aditivum-pro-filtry-pevnych-castic-plnici-sada-3-l_d141977.html
Na tom jednom se vůbec nepíe Eolys a výrobce je jiný... Tak do toho u odvahu nemám, fakt je to bandaska prakticky bez označení.
Info z Citroenu, co tam patří není podle VIN jisté:) a uvidí se a podle koncovky. Cena je 3700+1100 práce, take jak tady někdo psal, do 5000 a je skoro stejná pro zelenou i modrou.
|
|
28.05.2018 15:25 -
|
3159896
|
|
jruze
|
|
|
c5vyskov napsal(a): No take výsledek - u jsem to měl objednané, protoe jsem čekal e podle VIN polou to správné... Snad poslali, ale dívám se, e Walker dělá dva typy:
.link.
.link.
Info z Citroenu, co tam patří není podle VIN jisté a uvidí se a podle koncovky. Cena je 3700+1100 práce, take jak tady někdo psal, do 5000 a je skoro stejná pro zelenou i modrou.
Walker tedy musí dělat jetě jeden typ = ta nálepka je zelená - a to je na zelené koncovky = tohle je divné a kdy u tak bych pouil tu s tou modrou zatkou - to by mělo být na modré koncovky(podle barvy kapaliny se to nedá - taje u obou stejná , jen DPX je světlá(medová) ) - origo by měl mít nasobě znak citroenu-peugeotu.
Walker tedy musí dělat jetě jeden typ = ta nálepka je zelená - a to je na zelené koncovky = tohle je divné a kdy u tak bych pouil tu s tou modrou zatkou - to by mělo být na modré koncovky(podle barvy kapaliny se to nedá - taje u obou stejná , jen DPX je světlá(medová) ) - origo by měl mít nasobě znak citroenu-peugeotu.
|
|
28.05.2018 17:42 -
|
3159904
|
|
c5vyskov
|
|
|
To jo, dělají tři typy, mají je označené 1, 2, 3. Dvojka je zelená, trojka modrá. Ale e jetě navíc mají víc variant, u té z ACI za 3800 je výrobce Rhodia-Solvay, u levnějí co je kolem 2200 je výrobce jiný. Asi proto je levnějí, nebude mít úplně stejné sloení...
To jo, dělají tři typy, mají je označené 1, 2, 3. Dvojka je zelená, trojka modrá. Ale e jetě navíc mají víc variant, u té z ACI za 3800 je výrobce Rhodia-Solvay, u levnějí co je kolem 2200 je výrobce jiný. Asi proto je levnějí, nebude mít úplně stejné sloení...
|
|
14.06.2018 10:16 -
|
3163974
|
|
Majerr
|
Město: Roznov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 62 |
|
|
autodiag napsal(a): hele nespekuluj...objednej v citroenu a nerid se radama nejakeho serveru s dily kde jsou velmi casti chybne udaje...vzdy je smerodatne doporuceni dle VIN a nasledne OPR ...nechapu jak se da nekolik dni spekulovat,nad tak jednoduchym ukonem jako je koupe aditiva dle VIN..me by treba ani nenapadlo (v pripade ze bych se tim nezivil) si to sam nenit..to mi zato ta 500 za praci druheho nestoji a spekulace jestli usetrim 1000 s tim ze vlastne nevim co v noname prebalene bandasce od nejakeho nekdy az podezdreleho internetoveho prodejce naliju??
mam ted na aute 130kkm, poctivych.
Tak to pomalu zacinam cist.
Souhlasil bych s Tebou, pokud by byly servisy spolehlive a ferove, ale ja znam jen jeden takovy a tam maji bohuzel porad plno. V dalsich servisech jsem nemel dobrou zkusenost a uz nemam chut se tam vratit Tak nejde o usporu 500kc, ale spis o nejaky pocit se nenechat ojebat, nebo aby opravdu udelali co maji a jak maji.
Doplneni bych sam asi s mechanikem zvladl, ale pokud se nekde neco nuluje, tak koncim asi jako vetsina z nas A ted babo rad... kdyz do znackoveho servisu moc jezdit nechci.
mam ted na aute 130kkm, poctivych.
Tak to pomalu zacinam cist.
Souhlasil bych s Tebou, pokud by byly servisy spolehlive a ferove, ale ja znam jen jeden takovy a tam maji bohuzel porad plno. V dalsich servisech jsem nemel dobrou zkusenost a uz nemam chut se tam vratit :-( Tak nejde o usporu 500kc, ale spis o nejaky pocit se nenechat ojebat, nebo aby opravdu udelali co maji a jak maji.
Doplneni bych sam asi s mechanikem zvladl, ale pokud se nekde neco nuluje, tak koncim asi jako vetsina z nas :-( A ted babo rad... kdyz do znackoveho servisu moc jezdit nechci.
|
|
14.06.2018 10:56 -
|
3163991
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
Diagbox/Lexia není v okolí Ronova problém. Sem-tam tam mám někdy cestu.
Diagbox/Lexia není v okolí Ronova problém. Sem-tam tam mám někdy cestu.
|
|
14.06.2018 21:30 -
|
3164481
|
|
Majerr
|
Město: Roznov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 62 |
|
|
necham to az zahlasi ze tam je kapaliny malo, ale vazne, nemam dobrou zkusenost. Psat to tady nechci, ale.... kdyby byli opravdu profici a slusni, nerikam, aby byli levni, ale aby byli duveryhodni, nechali zakaznika treba se jim divat pod ruce atd... tak by to bylo pak lepsi a mozna by to lidi nemeli snahu resit pokoutne doma
necham to az zahlasi ze tam je kapaliny malo, ale vazne, nemam dobrou zkusenost. Psat to tady nechci, ale.... kdyby byli opravdu profici a slusni, nerikam, aby byli levni, ale aby byli duveryhodni, nechali zakaznika treba se jim divat pod ruce atd... tak by to bylo pak lepsi a mozna by to lidi nemeli snahu resit pokoutne doma
:-)
|
|
| |
|
|