23.09.2014 23:19 -
Nepravidelny chod motoru / C5 III 3.0i V6
|
2736183
|
|
filipxec
|
Město: Beroun, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Zdar vsem,
mam C5 r.v.2009, motor 3.0V6. Kupoval jsem ho 2lete s 90tisici km a zavada tam uz byla. Jenze jsem kupoval v zime a vysledoval jsem, ze se projevuje, kdy je tepleji.
Typicky rano, kdy nastartuji (bez potizi na cvrnknuti) houpou otáčky a po pridani plynu je tendence strelit (nevim jestli sani nebo vyfuk - spis sani, jako by to bylo chudy). A vzapeti se u toho studeného motoru rozebehnou vetraky na chladici. To trva cca 10 sekund, pak se auto normalne rozjede a vse je OK. Kdy vak klesne teplota niz, cca 5°C a níe, pak je vechno OK a ani vetraky se nerozeběhnou.
Sam jsem si rikal, jestli "nele" cidlo teploty motoru a nerika, ze motor je teplejsi nez je skutečnost.
Nemáte někdo
Zdar vsem,
mam C5 r.v.2009, motor 3.0V6. Kupoval jsem ho 2lete s 90tisici km a zavada tam uz byla. Jenze jsem kupoval v zime a vysledoval jsem, ze se projevuje, kdy je tepleji.
Typicky rano, kdy nastartuji (bez potizi na cvrnknuti) houpou otáčky a po pridani plynu je tendence strelit (nevim jestli sani nebo vyfuk - spis sani, jako by to bylo chudy). A vzapeti se u toho studeného motoru rozebehnou vetraky na chladici. To trva cca 10 sekund, pak se auto normalne rozjede a vse je OK. Kdy vak klesne teplota niz, cca 5°C a níe, pak je vechno OK a ani vetraky se nerozeběhnou.
Sam jsem si rikal, jestli "nele" cidlo teploty motoru a nerika, ze motor je teplejsi nez je skutečnost.
Nemáte někdo
|
|
23.09.2014 23:24 -
Re: Nepravidelny chod motoru / C5 III 3.0i V6
|
2736184
|
|
jumep
|
|
|
diagnostika nehovori nic?
teplotu to ukazuje aku?
inak to znie ako cidlo - 1338 A7, ja by som ho kupil a vymenil
diagnostika nehovori nic?
teplotu to ukazuje aku?
inak to znie ako cidlo - 1338 A7, ja by som ho kupil a vymenil
|
|
23.09.2014 23:31 -
|
2736186
|
|
filipxec
|
Město: Beroun, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Upřímně řečeno ja z té digitální rafičky na budících moc nepoznám, čísla tam ádná nejsou. Kdy je to studený, tak to nic neukazuje. Mám jetě Xantii 2.0i16V a ta má 3 čidla teploty (pro řídící jednotku, pro budíky a pro saharu). Tady nevím, jak je to řeený, jetě jsem do toho moc nelezl. má to teprve 140tisic, Xantoska u má 540tisíc
Myslím na to čidlo. To číslo, co píe znají v Citroenu?
Upřímně řečeno ja z té digitální rafičky na budících moc nepoznám, čísla tam ádná nejsou. Kdy je to studený, tak to nic neukazuje. Mám jetě Xantii 2.0i16V a ta má 3 čidla teploty (pro řídící jednotku, pro budíky a pro saharu). Tady nevím, jak je to řeený, jetě jsem do toho moc nelezl. má to teprve 140tisic, Xantoska u má 540tisíc :-)
Myslím na to čidlo. To číslo, co píe znají v Citroenu?
|
|
23.09.2014 23:36 -
|
2736187
|
|
filipxec
|
|
|
Koukam, e jezdí C6. ilhám po ní. Jen si říkám, jestli nejsou 2 třílitry v rodině moc Jaký je s ní jedění? Mně moje C5 připadá oproti Xantii jako tank. Dnes jsemjel domu za C6 a muzik (je vedle ze vsi) to s ní pekne svihal serpentinami...
Koukam, e jezdí C6. ilhám po ní. Jen si říkám, jestli nejsou 2 třílitry v rodině moc :-) Jaký je s ní jedění? Mně moje C5 připadá oproti Xantii jako tank. Dnes jsemjel domu za C6 a muzik (je vedle ze vsi) to s ní pekne svihal serpentinami...
|
|
| |