| | |
13.01.2016 19:04 -
Re: Zhasínání motoru / C5 III 2.0 HDi
|
2908397
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
Kdy u chce do toho Citroen servisu, nezapomeň si sebou odnést výpis z diag, kadý sluný servis ti ho dá.
Kdy u chce do toho Citroen servisu, nezapomeň si sebou odnést výpis z diag, kadý sluný servis ti ho dá. ;-)
|
|
13.01.2016 23:16 -
|
2908574
|
|
cacaminek
|
Město: Dobří, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Ahoj vsichni mam 2.0 120kw a taky uz se mi parkrat stalo ze jsem nastartoval a hned to chciplo. Motor jako chytnul ale otacky spadly az na 0. Asi 3x po sobe. Pri dalsim pokusu jsem pridal plyn pri startu a bylo vse ok. Jinak auto jezdi normalne za jizdy a ani na volnobeh to nechcipa jen parkat pri startu to takhle zablblo. Jindy to treba chytlo na podruhe bez plynu. Na diag zadna chyba...
Dnes jsem nasel zavadu v jednotce vstrikovani u1218 a z ty nejsem vubec moudrej nevite co by to mohlo byt?
Diky za rady
Ahoj vsichni mam 2.0 120kw a taky uz se mi parkrat stalo ze jsem nastartoval a hned to chciplo. Motor jako chytnul ale otacky spadly az na 0. Asi 3x po sobe. Pri dalsim pokusu jsem pridal plyn pri startu a bylo vse ok. Jinak auto jezdi normalne za jizdy a ani na volnobeh to nechcipa jen parkat pri startu to takhle zablblo. Jindy to treba chytlo na podruhe bez plynu. Na diag zadna chyba...
Dnes jsem nasel zavadu v jednotce vstrikovani u1218 a z ty nejsem vubec moudrej nevite co by to mohlo byt?
Diky za rady
|
|
13.01.2016 23:25 -
|
2908576
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Stačí hledat, ale překládat ti to nebudu.
.link.
Stačí hledat, ale překládat ti to nebudu. ;-)
http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/popis-najcastejsich-pricin-chybovych-kodov-diagnostiky-motora#.VpbN43lIhQI
|
|
14.01.2016 22:55 -
|
2908859
|
|
cacaminek
|
Město: Dobří, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Ale jak se mam te chyby zbavit kdyz vse funguje auto jezdi zadna chyba zadneho snimace tam neni...
Vubec nevim co by mu mohlo schazet
Ale jak se mam te chyby zbavit kdyz vse funguje auto jezdi zadna chyba zadneho snimace tam neni...
Vubec nevim co by mu mohlo schazet :-(
|
|
14.01.2016 23:09 -
|
2908865
|
|
hery
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
cacaminek napsal(a): Ale jak se mam te chyby zbavit kdyz vse funguje auto jezdi zadna chyba zadneho snimace tam neni...
Vubec nevim co by mu mohlo schazet
Já mám úplně to samé, co tady píe. BSM a snímač na klice vyměněn. Pomohlo to v tom, e u mi to nezdechá za jízdy(co dělalo). Teď to ale kadou třetí jízdu udělá při studeném startu. Nastartuje normálně a pak otáčky dolů a exitus. Nastartuje to v poho a kdy přidám otáčky tak u se drí. Jumep mi psal, e zřejmě to bude regulátor tlaku paliva, ale nejdřív je třeba mrknout na palivový filtr, co můe být problém u mě, nebo ten se měnil při 34.000km a teď tam mám přes sedmdesát. Jsem uplnej nováček take naslouchám co mi kdo poradí a jsem za to vděčnej Kadopádně zítra ráno jedu do citroenu servisu,kde jsem objednaný, jak zjistím co a jak dám určo hned vědět jak jsem dopadl Taky u mě nebaví platit za něco co není skutečnou závadou...
Já mám úplně to samé, co tady píe. BSM a snímač na klice vyměněn. Pomohlo to v tom, e u mi to nezdechá za jízdy(co dělalo). Teď to ale kadou třetí jízdu udělá při studeném startu. Nastartuje normálně a pak otáčky dolů a exitus. Nastartuje to v poho a kdy přidám otáčky tak u se drí. Jumep mi psal, e zřejmě to bude regulátor tlaku paliva, ale nejdřív je třeba mrknout na palivový filtr, co můe být problém u mě, nebo ten se měnil při 34.000km a teď tam mám přes sedmdesát. Jsem uplnej nováček take naslouchám co mi kdo poradí a jsem za to vděčnej:-) Kadopádně zítra ráno jedu do citroenu servisu,kde jsem objednaný, jak zjistím co a jak dám určo hned vědět jak jsem dopadl;-) Taky u mě nebaví platit za něco co není skutečnou závadou...:-(
|
|
14.01.2016 23:23 -
|
2908878
|
|
cacaminek
|
|
|
Tak tim palivakem bych to nevidel. Mam auto od 166t km a ted mam 207t km menim si olej nejdyl po 10 000km + automaticky vsechny filtry i naftovy... casto se projizdim se zapnutou lexii a nahravam graf hodnot a tlak paliva mereny a pozadovany sedi celkem presne ted uz to dlouho neudelalo. Je mi divny ze po tom nepovedenem startu tam neni zadna chyba ani v deniku proste nikde nic a to jsem to zkousel napichnout hned jak se nepovedl start....
Musim rict ze opravdu nevim co s tim... o servisu neuvazuji tam si myslim ze mi nepomuzou kor kdyz se to objevi jen obcas....
Tak tim palivakem bych to nevidel. Mam auto od 166t km a ted mam 207t km menim si olej nejdyl po 10 000km + automaticky vsechny filtry i naftovy... casto se projizdim se zapnutou lexii a nahravam graf hodnot a tlak paliva mereny a pozadovany sedi celkem presne ted uz to dlouho neudelalo. Je mi divny ze po tom nepovedenem startu tam neni zadna chyba ani v deniku proste nikde nic a to jsem to zkousel napichnout hned jak se nepovedl start....
Musim rict ze opravdu nevim co s tim... o servisu neuvazuji tam si myslim ze mi nepomuzou kor kdyz se to objevi jen obcas....
|
|
14.01.2016 23:31 -
|
2908880
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
cacaminek napsal(a): Tak tim palivakem bych to nevidel. Mam auto od 166t km a ted mam 207t km menim si olej nejdyl po 10 000km + automaticky vsechny filtry i naftovy... casto se projizdim se zapnutou lexii a nahravam graf hodnot a tlak paliva mereny a pozadovany sedi celkem presne ted uz to dlouho neudelalo. Je mi divny ze po tom nepovedenem startu tam neni zadna chyba ani v deniku proste nikde nic a to jsem to zkousel napichnout hned jak se nepovedl start....
To chce mít napíchlé na diagnostiku hned při patném startu, mne to také zlobilo, první start ne, druhý a někdy a třetí na krtnutí, pak se patný start podařilo zachytit s napíchlou diagnostikou a byl malej tlak paliva, samozřejmě ádné chyby neskákali, ale u se dá něčeho chytit.
To chce mít napíchlé na diagnostiku hned při patném startu, mne to také zlobilo, první start ne, druhý a někdy a třetí na krtnutí, pak se patný start podařilo zachytit s napíchlou diagnostikou a byl malej tlak paliva, samozřejmě ádné chyby neskákali, ale u se dá něčeho chytit. ;-)
|
|
14.01.2016 23:31 -
|
2908881
|
|
hery
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 33 |
|
|
cacaminek napsal(a): Tak tim palivakem bych to nevidel. Mam auto od 166t km a ted mam 207t km menim si olej nejdyl po 10 000km + automaticky vsechny filtry i naftovy... casto se projizdim se zapnutou lexii a nahravam graf hodnot a tlak paliva mereny a pozadovany sedi celkem presne ted uz to dlouho neudelalo. Je mi divny ze po tom nepovedenem startu tam neni zadna chyba ani v deniku proste nikde nic a to jsem to zkousel napichnout hned jak se nepovedl start....Musim rict ze opravdu nevim co s tim... o servisu neuvazuji tam si myslim ze mi nepomuzou kor kdyz se to objevi jen obcas....
Hmm to co tady píe zní logicky, kdy to tam má napíchnuté a nic se ti neobjeví, u mě taky nic konkrétního na diagnostice nenali...Já to ale posoudit nedokáu,..prd tomu rozumím, jen jsem ti chtěl pomoct pokud se zítra u mě zadaří třeba bude mít stejnou, čert ví..
Hmm to co tady píe zní logicky, kdy to tam má napíchnuté a nic se ti neobjeví, u mě taky nic konkrétního na diagnostice nenali...Já to ale posoudit nedokáu,..prd tomu rozumím, jen jsem ti chtěl pomoct pokud se zítra u mě zadaří třeba bude mít stejnou, čert ví..
|
|
14.01.2016 23:40 -
|
2908884
|
|
cacaminek
|
|
|
Tak uvidime pokud se nic nepokazi tak na jare chci delat velkej servis rozvody, lds, spojku s dvouhmotou, predni pistnice a bufika tak pri tom mrknu na ten regulator. Mel jsem tu jednou c8 ta padala do nouzaku a na tom regulatoru byly drobny kovovy spony asi z cerpadla. On to chtel jen vycistit a uz jezdi rok... treba to bude neco podobneho...
Kdyz budes neco vedet tak hod info... diky
Tak uvidime pokud se nic nepokazi tak na jare chci delat velkej servis rozvody, lds, spojku s dvouhmotou, predni pistnice a bufika tak pri tom mrknu na ten regulator. Mel jsem tu jednou c8 ta padala do nouzaku a na tom regulatoru byly drobny kovovy spony asi z cerpadla. On to chtel jen vycistit a uz jezdi rok... treba to bude neco podobneho...
Kdyz budes neco vedet tak hod info... diky
|
|
14.01.2016 23:41 -
|
2908885
|
|
cacaminek
|
|
|
Da se koupit samistatne je to na cerpadle...
Da se koupit samistatne je to na cerpadle...
|
|
14.01.2016 23:52 -
|
2908886
|
|
63zdenda
|
|
|
hery napsal(a): No to je ono..a kolik vlastně stojí ten regulátor tlaku Zdendo?, dá se koupit samostatně nebo jen s čerpadlem?
Dá se koupit samostatně jak regulátor, tak i čerpadlo, ale tohle musí potvrdit někdo podle těch hodnot na diagnostice kdo tomu rozumí a ty hodnoty má v hlavě, jinak můe kupovat půl auta a zlepení nikde, pravděpodobnost patného regulátoru je velká, ale ne 100%.
Dá se koupit samostatně jak regulátor, tak i čerpadlo, ale tohle musí potvrdit někdo podle těch hodnot na diagnostice kdo tomu rozumí a ty hodnoty má v hlavě, jinak můe kupovat půl auta a zlepení nikde, pravděpodobnost patného regulátoru je velká, ale ne 100%. ;-)
|
|
15.01.2016 09:25 -
|
2908905
|
|
63zdenda
|
|
|
Já se vám kluci divim, jedete do servisu, kde si s tím evidentně nevědí rady, můou vám vyměnit půl auta a stejně na to nepříjdou, proč se nedomluvíte s Jardou, máte to oba kousek a monost odhalení závady a také její odstranění, já to mám k němu 100km a také tam jezdím, kdy mám problém, také samozřejmě jezdím k Hanzovi, ale ten je dost omezený časem, jinak znalosti samozřejmě má, nechci vás někam tlačit, co třeba nechcete, třeba si počkejte, a se vrátí Jumep a absolvujte delí trasu, ale tyto závady opravdu od PC nejdou poradit, musí proběhnout diagnostika a někdo kdo se opravdu vyzná, je smutné tady sbírat vědomosti a radit ve značkovém servisu, co mají dělat, samozřejmě můe to bejt přidřenej regulátor tlaku paliva, ale také to můe dělat čerpadlo, vstřiky, tam je opravdu víc moností, proto nejde jednoznačné poradit, vyměň toto a má po problému, no a kdy mám monost to zjistit, kdy servis do kterého jezdíte neví, tak proč tam nezajet, opravit to a jetě rozhodně za jinou cenu ne ve značce, ale opravdu je to pouze na vás.
Já se vám kluci divim, jedete do servisu, kde si s tím evidentně nevědí rady, můou vám vyměnit půl auta a stejně na to nepříjdou, proč se nedomluvíte s Jardou, máte to oba kousek a monost odhalení závady a také její odstranění, já to mám k němu 100km a také tam jezdím, kdy mám problém, také samozřejmě jezdím k Hanzovi, ale ten je dost omezený časem, jinak znalosti samozřejmě má, nechci vás někam tlačit, co třeba nechcete, třeba si počkejte, a se vrátí Jumep a absolvujte delí trasu, ale tyto závady opravdu od PC nejdou poradit, musí proběhnout diagnostika a někdo kdo se opravdu vyzná, je smutné tady sbírat vědomosti a radit ve značkovém servisu, co mají dělat, samozřejmě můe to bejt přidřenej regulátor tlaku paliva, ale také to můe dělat čerpadlo, vstřiky, tam je opravdu víc moností, proto nejde jednoznačné poradit, vyměň toto a má po problému, no a kdy mám monost to zjistit, kdy servis do kterého jezdíte neví, tak proč tam nezajet, opravit to a jetě rozhodně za jinou cenu ne ve značce, ale opravdu je to pouze na vás. ;-)
|
|
15.01.2016 10:42 -
|
2908923
|
|
cacaminek
|
|
|
Je to jednoduchy nemyslim si ze by to dal dohromady. Opravdu neni co diagnostikovat kdyz to zablbne jednou za mesic. Jak jsem psal zbytek parametru je v poradku a pokud jde o zavadu U1218 tak me zajimalo jestli ji uz nekdo neresil nebo nevyresil jako treba to blikani kontrolky svetel jak jumep spravne poresil....
Je to jednoduchy nemyslim si ze by to dal dohromady. Opravdu neni co diagnostikovat kdyz to zablbne jednou za mesic. Jak jsem psal zbytek parametru je v poradku a pokud jde o zavadu U1218 tak me zajimalo jestli ji uz nekdo neresil nebo nevyresil jako treba to blikani kontrolky svetel jak jumep spravne poresil....
|
|
15.01.2016 10:54 -
|
2908926
|
|
63zdenda
|
|
|
Jestli se bavíme o zhasínání motoru a patných startech, tak se plete, ten patný start musí proběhnout s napíchlou diagnostikou a člověkem, co má v hlavě hodnoty, bez toho se nedopátrá ničeho, věř, e vím co píu, také jsem měl tyto problémy, také jednou za měsíc, snaím se poradit, ne se hádat, něco vnucovat a vymýlet si, já jsem si tím proel, poznal mi to Hanz, kde jsem nechal auto přez víkend, vdy startoval ráno s napíchlou diagnostikou, znal hodnoty a bylo těstí, e to zrovna proběhlo, závady nebyly ádné, ale rozhodnutí je na kadém.
Jestli se bavíme o zhasínání motoru a patných startech, tak se plete, ten patný start musí proběhnout s napíchlou diagnostikou a člověkem, co má v hlavě hodnoty, bez toho se nedopátrá ničeho, věř, e vím co píu, také jsem měl tyto problémy, také jednou za měsíc, snaím se poradit, ne se hádat, něco vnucovat a vymýlet si, já jsem si tím proel, poznal mi to Hanz, kde jsem nechal auto přez víkend, vdy startoval ráno s napíchlou diagnostikou, znal hodnoty a bylo těstí, e to zrovna proběhlo, závady nebyly ádné, ale rozhodnutí je na kadém. ;-)
|
|
15.01.2016 13:55 -
|
2908971
|
|
hery
|
|
|
Krásný den přátelé tak u jsem tady, v servise to hodil na diag, jedinou chybu nebo závadu jakou nala diag bylo patné havení(jedna svíčka) Jinak palivový filtr byl úplně černý-výměna a jetě mi tam chyběl krouek silemblok v krytu motoru-doplněn, auto se zdá v pořádku Zajel jsem jetě na benzinu a tam koupil a nalil do nádre čistící kapalinu na tryskydiesel a kvalitní aditivum. Auto má odpich a lape jak má, uvidíme jak mu to vydrí
Krásný den přátelé tak u jsem tady, v servise to hodil na diag, jedinou chybu nebo závadu jakou nala diag bylo patné havení(jedna svíčka) Jinak palivový filtr byl úplně černý-výměna a jetě mi tam chyběl krouek silemblok v krytu motoru-doplněn, auto se zdá v pořádku:-) Zajel jsem jetě na benzinu a tam koupil a nalil do nádre čistící kapalinu na tryskydiesel a kvalitní aditivum. Auto má odpich a lape jak má, uvidíme jak mu to vydrí ;-)
|
|
| |
|
|