| | |
01.02.2015 21:48 -
Re: Ztráta výkonu / C5 III 1.6 16V THP
|
2781163
|
|
jumep
|
|
|
nic rozumne okrem odstredivej sily a toho ze si to umyl ma nenapada
nic rozumne okrem odstredivej sily a toho ze si to umyl ma nenapada :D
|
|
01.02.2015 21:56 -
|
2781165
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): nic rozumne okrem odstredivej sily a toho ze si to umyl ma nenapada
Nemyl jsem to
Na výfukový vačce je normálně mastný,jako ve okolo.
Jinak jetě jeden dotaz k tomuhle motoru-neví někdo,kdo by uměl zrepasovat turbo?
Nejde mi o střed,ten je ok,i kdy kdy se bude ATL repasovat,tak u by se dal taky,ale jde mi o klapku wastegate ventilu,resp.o její uloení...
Nemyl jsem to :-d
Na výfukový vačce je normálně mastný,jako ve okolo.
Jinak jetě jeden dotaz k tomuhle motoru-neví někdo,kdo by uměl zrepasovat turbo?
Nejde mi o střed,ten je ok,i kdy kdy se bude ATL repasovat,tak u by se dal taky,ale jde mi o klapku wastegate ventilu,resp.o její uloení...
|
|
13.05.2015 21:16 -
|
2821139
|
|
ivas
|
Město: Hradec Králové, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k | Počet příspěvků: 12 |
|
|
Ahoj vichni,vracím se ke stále nevyřeenému problému s občasným padáním do nouzáku u mýho draka.
Prodělal jsem několik diagnostik s tím,e motor a ve ostatní je absolutně v pořádku. No super,ale problém mám pořád. Při mnoha diskuzích co s tím mě napadlo,e řídící jednotka prostě vyhodnocuje palivo a emise a pokud něco není v richtiku,tak to hodí do nouzovýho reimu. A protoe to je dovoz z Francie a tam mají moná kvalitativně troku jiný benzín ne my tady,napadlo mě, e pokud by se nastavily v řídící jednotce troku jiný hodnoty,mohlo by to dát pokoj.
Naklusal jsem do Citroenu v Brně a tam mi servisák řekl,e jsem na správný cestě,e v Česku jedem vichni na ruskou ropu či benzín. e pokud si nechám přečipovat jednotku tak jak je to dělaný na autech do Ruska,budu mít pokoj. Ale e oni ten software nemají. Moná dokonce mají pro auta v zemích na západ od naí hranice jiný nastavení říd. jednotky,ne pro auta prodávaný uz nás,nemluvě o tom Rusku.
Dotaz tedy zní,zda nevíte o někom,kdo by mi to přečipování na jiný hodnoty (ruský) udělal
Dík za eventuální pomoc.
Ivas
Ahoj vichni,vracím se ke stále nevyřeenému problému s občasným padáním do nouzáku u mýho draka.
Prodělal jsem několik diagnostik s tím,e motor a ve ostatní je absolutně v pořádku. No super,ale problém mám pořád. Při mnoha diskuzích co s tím mě napadlo,e řídící jednotka prostě vyhodnocuje palivo a emise a pokud něco není v richtiku,tak to hodí do nouzovýho reimu. A protoe to je dovoz z Francie a tam mají moná kvalitativně troku jiný benzín ne my tady,napadlo mě, e pokud by se nastavily v řídící jednotce troku jiný hodnoty,mohlo by to dát pokoj.
Naklusal jsem do Citroenu v Brně a tam mi servisák řekl,e jsem na správný cestě,e v Česku jedem vichni na ruskou ropu či benzín. e pokud si nechám přečipovat jednotku tak jak je to dělaný na autech do Ruska,budu mít pokoj. Ale e oni ten software nemají. Moná dokonce mají pro auta v zemích na západ od naí hranice jiný nastavení říd. jednotky,ne pro auta prodávaný uz nás,nemluvě o tom Rusku.
Dotaz tedy zní,zda nevíte o někom,kdo by mi to přečipování na jiný hodnoty (ruský) udělal :nevim
Dík za eventuální pomoc.
Ivas
|
|
13.05.2015 21:24 -
|
2821143
|
|
Hanz 397
|
|
|
ivas napsal(a): Ahoj vichni,vracím se ke stále nevyřeenému problému s občasným padáním do nouzáku u mýho draka.
Dotaz tedy zní,zda nevíte o někom,kdo by mi to přečipování na jiný hodnoty (ruský) udělal
Dík za eventuální pomoc.
Ivas
To slyím prvně
Kolik má najeto km?
Teď jsem si pročetl celé vlákno a podle toho,co popisuje mi to přijde,e by to mohla dělat vysokotlaká pumpa,nebo wastegate ventil,ale je to jen tip-bez diagnostiky se to samozřejmě nedá.Ale s diag by neměl být a zas takový problém na to přijít,i kdy to zrovna funguje...
Kdy jede pod zátěí (plný plyn do kopce),nepocukává motor ve středních a vyích otáčkách?
To slyím prvně :-o
Kolik má najeto km?
Teď jsem si pročetl celé vlákno a podle toho,co popisuje mi to přijde,e by to mohla dělat vysokotlaká pumpa,nebo wastegate ventil,ale je to jen tip-bez diagnostiky se to samozřejmě nedá.Ale s diag by neměl být a zas takový problém na to přijít,i kdy to zrovna funguje...
Kdy jede pod zátěí (plný plyn do kopce),nepocukává motor ve středních a vyích otáčkách?
|
|
13.05.2015 21:44 -
|
2821147
|
|
ivas
|
Město: Hradec Králové, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k | Počet příspěvků: 12 |
|
|
No právě...jen 47000, prakticky nepouitý motor
No právě...jen 47000, prakticky nepouitý motor
|
|
13.05.2015 22:02 -
|
2821148
|
|
ivas
|
|
|
No...motor necuká ani v nouzáku, ani v normálním reimu...ani na plný plyn, ani nikdy..
Prostě si za jízdy usmyslí e nepotáhne a pak třeba po 50 km se zase vrátí do normálu.
Teplý nebo studený,ve jedno
Bez jakýchkoliv vnějích příznaků,prostě jen přestane táhnout...jo vyhodí to kontrolku antipoll. default.
A pak se zas rozeběhne a kontrolka zhasne
A diagnostika byla 3x a vdy ve v pořádku.
....k zbláznění....
No...motor necuká ani v nouzáku, ani v normálním reimu...ani na plný plyn, ani nikdy..:-p
Prostě si za jízdy usmyslí e nepotáhne a pak třeba po 50 km se zase vrátí do normálu.
Teplý nebo studený,ve jedno
Bez jakýchkoliv vnějích příznaků,prostě jen přestane táhnout...jo vyhodí to kontrolku antipoll. default.
A pak se zas rozeběhne a kontrolka zhasne
A diagnostika byla 3x a vdy ve v pořádku.
....k zbláznění....
|
|
13.05.2015 22:34 -
|
2821150
|
|
Hanz 397
|
|
|
Ano,v motorový jednotce nic uloenýho být nemusí,ale podle ivých dat lze poznat,co by to mohlo být...
Do Radonic to z HK nemá daleko a pracovní doba je tam i o víkendu...
Ano,v motorový jednotce nic uloenýho být nemusí,ale podle ivých dat lze poznat,co by to mohlo být...
Do Radonic ;-) to z HK nemá daleko a pracovní doba je tam i o víkendu...
|
|
13.05.2015 23:08 -
|
2821175
|
|
ivas
|
|
|
A kdo se mi tam na to podívá?
A kdo se mi tam na to podívá?
|
|
13.05.2015 23:11 -
|
2821176
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
jruze
.link.
jruze
http://www.c5club.cz/profiles/jruze#.VVO92ZOqm6w
|
|
13.05.2015 23:15 -
|
2821178
|
|
ivas
|
|
|
jo,dík za tipa.....zítra mu cinknu
a uvidím.....a napíu tady,jak to dopadlo
jo,dík za tipa.....zítra mu cinknu :-))
a uvidím.....a napíu tady,jak to dopadlo
|
|
13.05.2015 23:19 -
|
2821179
|
|
Honzaho
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k Tourer | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Je to trochu spekulace, ale tento motor je "proslulý" tím, e u něj dochází k pootočení rozvodového kola a následný nouzák je trvalý. Napadá mne, e pokud by ten posun byl dostatečně malý, mohlo by to vyhodnocení parametrů být "na hraně" a tím se chovat tak, jak ivas popisuje. Ta kontrola a nastavení včetně náhrady fixačního roubu s větím utahovacím momentem mne stála v Citroenu asi 3600Kč.
Je to trochu spekulace, ale tento motor je "proslulý" tím, e u něj dochází k pootočení rozvodového kola a následný nouzák je trvalý. Napadá mne, e pokud by ten posun byl dostatečně malý, mohlo by to vyhodnocení parametrů být "na hraně" a tím se chovat tak, jak ivas popisuje. Ta kontrola a nastavení včetně náhrady fixačního roubu s větím utahovacím momentem mne stála v Citroenu asi 3600Kč.
|
|
14.05.2015 11:09 -
|
2821256
|
|
ivas
|
|
|
....beru v potaz a dík za tip...
Nechám prověřit.
I
....beru v potaz a dík za tip...
Nechám prověřit.
I
|
|
14.05.2015 21:55 -
|
2821432
|
|
Hanz 397
|
|
|
ivas: Jetě jedna věc: nenapadá tě něco,co bymohlo souviset s tím pádem do nouze? Např. ubrání plynu,řazení,rychlý přidání plynu,... ?
ivas: Jetě jedna věc: nenapadá tě něco,co bymohlo souviset s tím pádem do nouze? Např. ubrání plynu,řazení,rychlý přidání plynu,... ?
|
|
14.05.2015 22:16 -
|
2821435
|
|
ivas
|
|
|
...no hele,zní to neuvěřitelně,ale jedu po dálnici,motor lape v normálním reimu a najednou zjistím,e jedu v nouzáku ani bych ten přechod poznal. A stejně tak zpátky na normál. A to se stane stejně tak ve městě na semaforech atd. Zítra jedu do doporučenýho servisu....
...no hele,zní to neuvěřitelně,ale jedu po dálnici,motor lape v normálním reimu a najednou zjistím,e jedu v nouzáku ani bych ten přechod poznal. A stejně tak zpátky na normál. A to se stane stejně tak ve městě na semaforech atd. Zítra jedu do doporučenýho servisu....
|
|
14.05.2015 23:58 -
|
2821448
|
|
jumep
|
|
|
ak to nepipne tak nudzak nemas, ten sa hlasi vzdy hlaskou na displayi, takze o nom musis vedet
ak len nechce ist do vykonu tak to je trocha ina vec
ak to nepipne tak nudzak nemas, ten sa hlasi vzdy hlaskou na displayi, takze o nom musis vedet
|
|
16.05.2015 01:58 -
|
2821951
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): ak to nepipne tak nudzak nemas, ten sa hlasi vzdy hlaskou na displayi, takze o nom musis vedet
U týhle motorový elektriky je problém,e jede v nouzi i bez hláky a záznamu v paměti chyb a jak píe ivas,tak se v průběhu jízdy i sama(bez restartu) opraví...
Proto jsem uváděl ty dvě věci,který by to mohly dělat a jetě jsem si vzpomněl,e to dokáe bez záznamu shodit i odlehčovací ventil...
Ale jak říkám-chce to projet s diagnostikou.
U týhle motorový elektriky je problém,e jede v nouzi i bez hláky a záznamu v paměti chyb a jak píe ivas,tak se v průběhu jízdy i sama(bez restartu) opraví...
Proto jsem uváděl ty dvě věci,který by to mohly dělat a jetě jsem si vzpomněl,e to dokáe bez záznamu shodit i odlehčovací ventil...
Ale jak říkám-chce to projet s diagnostikou.
|
|
16.05.2015 13:08 -
|
2822039
|
|
jumep
|
|
|
tak to je teda fakt uzasne, to nevedeli este upravit soft aby to zaznamenalo?
tak to je teda fakt uzasne, to nevedeli este upravit soft aby to zaznamenalo?
|
|
16.05.2015 23:17 -
|
2822245
|
|
jruze
|
|
|
To auto si stěuje na dost věcí ale jetě nebyl čas to zkoumat.Zatím je asi čtvrtý v pořadí(dnes jsme sice dvě odbavili,dalí dvě dokončili,ale zas je to tu jak na srazu (ale dnes konečně dokončen 3.0l tam od motoru,AP a sned úplně veho v KO ani zátka na vodu nebyla OK,prostě nic)
To auto si stěuje na dost věcí ale jetě nebyl čas to zkoumat.Zatím je asi čtvrtý v pořadí(dnes jsme sice dvě odbavili,dalí dvě dokončili,ale zas je to tu jak na srazu:-o (ale dnes konečně dokončen 3.0l tam od motoru,AP a sned úplně veho v KO ani zátka na vodu nebyla OK,prostě nic):-o
|
|
| |
|
|