| | |
24.04.2014 15:37 -
EGR ventil / C5 II 1.6HDi
|
2689842
|
|
rover416
|
Město: Nová Paka, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Poradí někdo kde je EGR ventil a jak demontovat na C5 II 1.6.Nikde jsem to tady nenael.
Poradí někdo kde je EGR ventil a jak demontovat na C5 II 1.6.Nikde jsem to tady nenael.
|
|
24.04.2014 22:04 -
Re: EGR ventil / C5 II 1.6HDi
|
2689986
|
|
pista
|
Město: Slepčany, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX | Počet příspěvků: 270 |
|
|
Cauko tak tu má celý postup!Na citroene to je to isté,ten istý motor :.link.
Cauko tak tu má celý postup!Na citroene to je to isté,ten istý motor:-d :https://www.youtube.com/watch?v=z5F_jmBP8NE
|
|
01.06.2014 17:05 -
|
2701278
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Ahoj, řeím dilema.
Teď jsem při kontrole zjistil, e mi u nějakou dobu skáče do chybového logu nefunkční EGR ventil (počád dokola se objevuje a mizí P0490, P1162). Zkusil jsem ho vyčistit, mechanicky chodí OK, ale při testu ani necvakne, neotevře se - asi něco v elektrické části (pokud ne kabelá).
Ale - na jízdě se to nijak neprojevuje, ani na displeji, jen v chybovém logu, před dvěma měsíci na emisích si také nikdo na nic nestěoval.
Mám ho měnit, nebo se na to vykalat, kdy jeho funkce nikomu nechybí?
Pokud měnit, za jaký? Viděl jsem cenové rozpětí od 105 USD (aliexpress.com - včetně dopravy), přes 4-5000,- (Bobo) do 14.000,- (FEBI v AutoKelly).
jinak demontá je opravdu vcelku pohoda (to video to přehání, drák filtru ani hadice ven nemusí), jen spodní roubek se musí po hmatu ze strany očkovým klíčem.
Ahoj, řeím dilema.
Teď jsem při kontrole zjistil, e mi u nějakou dobu skáče do chybového logu nefunkční EGR ventil (počád dokola se objevuje a mizí P0490, P1162). Zkusil jsem ho vyčistit, mechanicky chodí OK, ale při testu ani necvakne, neotevře se - asi něco v elektrické části (pokud ne kabelá).
Ale - na jízdě se to nijak neprojevuje, ani na displeji, jen v chybovém logu, před dvěma měsíci na emisích si také nikdo na nic nestěoval.
Mám ho měnit, nebo se na to vykalat, kdy jeho funkce nikomu nechybí?
Pokud měnit, za jaký? Viděl jsem cenové rozpětí od 105 USD (aliexpress.com - včetně dopravy), přes 4-5000,- (Bobo) do 14.000,- (FEBI v AutoKelly).
jinak demontá je opravdu vcelku pohoda (to video to přehání, drák filtru ani hadice ven nemusí), jen spodní roubek se musí po hmatu ze strany očkovým klíčem.
|
|
29.11.2015 23:51 -
|
2892858
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Asi u se rozhoupu a nefunkční EGR ventil vyměním.
Nevíte někdo zda je nějaký skutečný rozdíl mezi těmito dvěma EGR ventily?
Hella 6NU 010 171-101 .link.
Hella 6NU 010 171-091 .link.
Lze pouít tu levnějí verzi 091 pro Ford (stejný motor jako PSA) nebo ne?
EDIT: Teď koukám, e Bobo má v nabídce pro C5 1.6HDI ten levnějí.
Asi u se rozhoupu a nefunkční EGR ventil vyměním.
Nevíte někdo zda je nějaký skutečný rozdíl mezi těmito dvěma EGR ventily?
Hella 6NU 010 171-101 http://vyfuky-automobily.heureka.cz/hella-6nu-010-171-101/
Hella 6NU 010 171-091 http://vyfuky-automobily.heureka.cz/hella-6nu-010-171-091/
Lze pouít tu levnějí verzi 091 pro Ford (stejný motor jako PSA) nebo ne? :nevim
EDIT: Teď koukám, e Bobo má v nabídce pro C5 1.6HDI ten levnějí.
|
|
29.11.2015 23:55 -
|
2892859
|
|
jumep
|
|
|
osobne si myslim ze ziaden, ale mozno v konektore, aj ked to sa mi nezda, ja som kupoval vstrekovac v citroene a daval ho do forda a rovnako veci v z citroenu do volva
kym ich asi neuvidis vedla seba tak tazko povedat
osobne si myslim ze ziaden, ale mozno v konektore, aj ked to sa mi nezda, ja som kupoval vstrekovac v citroene a daval ho do forda a rovnako veci v z citroenu do volva
kym ich asi neuvidis vedla seba tak tazko povedat
|
|
26.01.2016 20:44 -
|
2911422
|
|
TomasT
|
|
|
Tak jsem se před Vánoci rozhoupal a EGR ventil vyměnil za nový.
A problém s autem mám pořád.
- chyby k EGR jsou v diagnostice stále (i po promazání se vrátily)
- auto za ten měsíc u asi 3x rozsvítilo kontrolku motoru
- občas se po přidání plynu auto na chvilku ztratí výkon - zareaguje na přidání plynu a po 1-2 sekundách (co před výměnou EGR nedělalo).
Dneska jsem se byl projet s připojenou diagnostikou a ten EGR ventil na první pohled chodí - jen nevím, jaká nepřesnost nebo zpodění je v toleranci. ivé údaje z diagnostiky jsou v příloze (mám uloeno 2x15 minut, vybral jsem kousek, kde se něco děje).
A teď nevím:
- je vyměněný EGR ventil vadný (občas nereaguje nebo reaguje zpoděně) a mám ho reklamovat?
- nebo to můe být způsobené něčím jiným?
Díky za rady
Tak jsem se před Vánoci rozhoupal a EGR ventil vyměnil za nový.
- občas se po přidání plynu auto na chvilku ztratí výkon - zareaguje na přidání plynu a po 1-2 sekundách (co před výměnou EGR nedělalo).
Dneska jsem se byl projet s připojenou diagnostikou a ten EGR ventil na první pohled chodí - jen nevím, jaká nepřesnost nebo zpodění je v toleranci. ivé údaje z diagnostiky jsou v příloze (mám uloeno 2x15 minut, vybral jsem kousek, kde se něco děje).
A teď nevím:
- je vyměněný EGR ventil vadný (občas nereaguje nebo reaguje zpoděně) a mám ho reklamovat?
Díky za rady :-)
Přílohy: Chyby Lexia (ŘJ motoru).jpg ( 202287b ) - Chyby - Scantool (OBD2).jpg ( 135870b ) - Chyba EGR1 - Detail.jpg ( 154036b ) - Chyba EGR2 - Detail.jpg ( 153499b ) - Měřené údaje - Lexia.jpg ( 247959b ) - |
|
27.01.2016 00:07 -
|
2911590
|
|
jruze
|
|
|
TomasT napsal(a): Tak jsem se před Vánoci rozhoupal a EGR ventil vyměnil za nový.
A teď nevím:
Díky za rady
Předpokládám e jsi tam dal origo - nebo jsi přesvědčenej e ,,univerzální díl" bude fungovat bezchybně?
Předpokládám e jsi tam dal origo;-) - nebo jsi přesvědčenej e ,,univerzální díl" bude fungovat bezchybně?
|
|
27.01.2016 00:18 -
|
2911591
|
|
TomasT
|
|
|
Ne, "origo" z Citroenu jsem tam nedával, říkal jsem si, e na citroeny.cz snad vědí, co prodávají, aby to v Citroenu fungovalo - prodejem nefunkčních součástek by byli sami proti sobě.
Ale chápu tvojí odpověď tak, e to ničím jiným ne tím EGR nebude a mám jim to hodit na hlavu.
Ne, "origo" z Citroenu jsem tam nedával, říkal jsem si, e na citroeny.cz snad vědí, co prodávají, aby to v Citroenu fungovalo - prodejem nefunkčních součástek by byli sami proti sobě.
Ale chápu tvojí odpověď tak, e to ničím jiným ne tím EGR nebude a mám jim to hodit na hlavu. :-)
|
|
27.01.2016 18:58 -
|
2911793
|
|
jumep
|
|
|
robil si mu adaptaciu?
robil si mu adaptaciu?
|
|
28.01.2016 11:24 -
|
2911919
|
|
TomasT
|
|
|
Původně ne, teď po tvém upozornění ano.
Po smazání adaptace, vymazání chyb a ujetí 40 km jsou tam zase 2 chyby (označené momentálně jako přechodné):
- P0490 Otevření EGR je příli malé
- P0401 Naměřené mnoství vzduchu je vyí ne zadaná hodnota
Navíc se mi nejspí povedlo při měření odchytit moment kdy se problém s EGR vyskytl - viz příloha.
Takhle by to přece vypadat nemělo (červeně zvýrazněné úseky).
Jetě jsem dostal od prodejce radu zkontrolovat jestli není ventil zanesený sazemi, které se předtím (při nefunkčním původním EGR) usadily v přívodu k EGR a teď je to fouklo dál - při výměně ventilu se přívod sice zdál čistý, ale celý jsem ho neviděl, to bych asi musel sundat výfukové parohy.
Původně ne, teď po tvém upozornění ano. :-))
Po smazání adaptace, vymazání chyb a ujetí 40 km jsou tam zase 2 chyby (označené momentálně jako přechodné):
- P0490 Otevření EGR je příli malé
- P0401 Naměřené mnoství vzduchu je vyí ne zadaná hodnota
Navíc se mi nejspí povedlo při měření odchytit moment kdy se problém s EGR vyskytl - viz příloha.
Takhle by to přece vypadat nemělo (červeně zvýrazněné úseky).
Jetě jsem dostal od prodejce radu zkontrolovat jestli není ventil zanesený sazemi, které se předtím (při nefunkčním původním EGR) usadily v přívodu k EGR a teď je to fouklo dál - při výměně ventilu se přívod sice zdál čistý, ale celý jsem ho neviděl, to bych asi musel sundat výfukové parohy.
Přílohy: Měřené údaje 2.jpg ( 233703b ) - |
|
28.01.2016 20:00 -
|
2912108
|
|
jruze
|
|
|
Ten ,,univerzální" EGR nemá parametry co má mít - jednotka si s ním neví rady - moná by lo upravit mapy v jednotce , nebo koupit pár egrů a vyzkouet který bude chodit jak má Jeden z důvodů proč beru raději draí origo.(ty chyby jsou kvůli egru - kdy zaslepí EGR musí upravit váhu- kdy nechdí EGR jak má je patná hodnota váhy)
Ten ,,univerzální" EGR nemá parametry co má mít - jednotka si s ním neví rady - moná by lo upravit mapy v jednotce , nebo koupit pár egrů a vyzkouet který bude chodit jak má;-) Jeden z důvodů proč beru raději draí origo.(ty chyby jsou kvůli egru - kdy zaslepí EGR musí upravit váhu- kdy nechdí EGR jak má je patná hodnota váhy)
|
|
28.01.2016 20:34 -
|
2912138
|
|
TomasT
|
|
|
Zítra ho vymontuju a pokud nebude plný sazí (aby se to dalo vzít jako příčina zasekávání) posílám ho zpět na reklamaci.
U mám předběně domluvenou výměnu za "originál" (s doplatkem rozdílu ceny).
Zatím díky za rady.
Zítra ho vymontuju a pokud nebude plný sazí (aby se to dalo vzít jako příčina zasekávání) posílám ho zpět na reklamaci.
U mám předběně domluvenou výměnu za "originál" (s doplatkem rozdílu ceny).
Zatím díky za rady.
|
|
| |
|
|