| | |
17.06.2013 23:35 -
Reakce motoru na plynový pedál - výkon motoru / C5 II 2.0i 16V
|
2590471
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti diskuze
presunuti diskuze
|
|
17.06.2013 08:40 -
Re: Reakce motoru na plynový pedál - výkon motoru / C5 II 2.0i 16V
|
2590137
|
|
Devilian
|
|
|
Zdravim
Dufam ze som v dobrej sekcii Auto sa mi sprava podobne, ako je tu popisovane. Po nastartovani ked pridam plyn auto akoby na chvilu stratilo otacky, potom akceleruje. Ked dam spojku, v aute len velmi pomaly klesaju otacky, ked dam 2 a pustim spojku, ak to nemam vytocene zasa padnu otacky. Potom citim v nohe akoby strelila pruzinka, a je to o dost lepsie. Vcera sa mi ale aj stalo par divnejsich veci. Napr. isiel som po rovine, a v zaujme setrenia som tam dal neutral. A hla, auto si drzalo prijemnych 1500 otacok. Stal som na plyn a potom sa to vratilo na normalnych 750. Ked puslim plyn, otacky vecsinou potom klesaju rychlo, az k 1200, kde akoby auto zavahalo, ci to myslim vazne, a po chvili klesne na 750.
Podla vsetkeho to vidim na novy plynovy pedal. Nemal by mi ale niekto pozicat na vyskusanie? Rad si ho zajdem skusit aj dalej.
Dakujem
Zdravim
Dufam ze som v dobrej sekcii :) Auto sa mi sprava podobne, ako je tu popisovane. Po nastartovani ked pridam plyn auto akoby na chvilu stratilo otacky, potom akceleruje. Ked dam spojku, v aute len velmi pomaly klesaju otacky, ked dam 2 a pustim spojku, ak to nemam vytocene zasa padnu otacky. Potom citim v nohe akoby strelila pruzinka, a je to o dost lepsie. Vcera sa mi ale aj stalo par divnejsich veci. Napr. isiel som po rovine, a v zaujme setrenia som tam dal neutral. A hla, auto si drzalo prijemnych 1500 otacok. Stal som na plyn a potom sa to vratilo na normalnych 750. Ked puslim plyn, otacky vecsinou potom klesaju rychlo, az k 1200, kde akoby auto zavahalo, ci to myslim vazne, a po chvili klesne na 750.
Podla vsetkeho to vidim na novy plynovy pedal. Nemal by mi ale niekto pozicat na vyskusanie? Rad si ho zajdem skusit aj dalej.
Dakujem
|
|
17.11.2014 12:38 -
|
2752855
|
|
sanchez
|
Město: Hůry, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Zdravím
..jen se chci ujistit zda je normální mít polohu pedálu - krtící klapky od 13,7% - 80,4% .
Cca v polovině dráhy pedálu mám ji na 70% klapku otevřenou a na 80% mám jetě cca centimetr dráhy vůli k dorazu. (viz příloha)
Dále je mi divné, e i při vypnutém autě je cca 3 min slyet pískot od krtící klapky. Při stlačení pedálu se pískot klapky mění
Zdravím
..jen se chci ujistit zda je normální mít polohu pedálu - krtící klapky od 13,7% - 80,4% .
Cca v polovině dráhy pedálu mám ji na 70% klapku otevřenou a na 80% mám jetě cca centimetr dráhy vůli k dorazu. (viz příloha)
Dále je mi divné, e i při vypnutém autě je cca 3 min slyet pískot od krtící klapky. Při stlačení pedálu se pískot klapky mění:)
Přílohy: CAM00050.jpg ( 1248316b ) - |
|
09.10.2017 13:55 -
|
3100486
|
|
bachman
|
Město: Němčice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Zdravím vechny, v pátek mě naprcal kamión, auto C5 2,0 I Hdi ve skvělém stavu na odpis. V neděli jsem koupil C5 2,2 Hdi a mám problém s plynovým pedálem, který je do poloviny naprosto volný. Lépe řečeno ho mohu rukou zvednou o polovinu správného chodu nahoru. Je toto zapříčiněno volným plynovým lankem, nebo je závada jinde? Pokud selápnu pedál na podlahu jedu tak 80 - 100 km/h, víc auto nedá. Při tempomatu pohoda Béďa. Poradí mi někdo jak u C5 I 2,2 toto odstranit?
Zdravím vechny, v pátek mě naprcal kamión, auto C5 2,0 I Hdi ve skvělém stavu na odpis. V neděli jsem koupil C5 2,2 Hdi a mám problém s plynovým pedálem, který je do poloviny naprosto volný. Lépe řečeno ho mohu rukou zvednou o polovinu správného chodu nahoru. Je toto zapříčiněno volným plynovým lankem, nebo je závada jinde? Pokud selápnu pedál na podlahu jedu tak 80 - 100 km/h, víc auto nedá. Při tempomatu pohoda Béďa. Poradí mi někdo jak u C5 I 2,2 toto odstranit?
|
|
09.10.2017 14:01 -
|
3100493
|
|
jumep
|
|
|
nastavit lanko alebo vymenit za elektricky pedal ako to robievam ja
nastavit lanko alebo vymenit za elektricky pedal ako to robievam ja
|
|
09.10.2017 18:43 -
|
3100578
|
|
bachman
|
Město: Němčice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
jumep napsal(a): nastavit lanko alebo vymenit za elektricky pedal ako to robievam ja
Moná jsem úplně blbej, ale já v motoru to lanko nemůu najít, dnes jsem se o to pokouel 3x a vdycky jsem zase ve zakapotoval a el raději od toho. Vím, e je někde dole, kdy je dole i pedál ale prostě z vrchu ho najít nemůu a rampu nemám k dispozici.
Moná jsem úplně blbej, ale já v motoru to lanko nemůu najít, dnes jsem se o to pokouel 3x a vdycky jsem zase ve zakapotoval a el raději od toho. Vím, e je někde dole, kdy je dole i pedál ale prostě z vrchu ho najít nemůu a rampu nemám k dispozici.
|
|
09.10.2017 18:47 -
|
3100581
|
|
jumep
|
|
|
vsetko je zvrchu dostupne, je optimalne vybrat airbox a potom sa k tomu da dostat zboku
je to potenciometer pod krabicou electronic (tu neotvarat, je to pod nou) uchytene na sroboch silentbloku prevodovky
vsetko je zvrchu dostupne, je optimalne vybrat airbox a potom sa k tomu da dostat zboku
je to potenciometer pod krabicou electronic (tu neotvarat, je to pod nou) uchytene na sroboch silentbloku prevodovky
|
|
09.10.2017 19:10 -
|
3100594
|
|
bachman
|
|
|
jumep napsal(a): vsetko je zvrchu dostupne, je optimalne vybrat airbox a potom sa k tomu da dostat zboku
Mockrát díky, zítra to zkusím po čtvrté. Pokud dobře rozumím, je to spí v pravé části motorového prostoru a jak sloité je natahování lanka?
Mockrát díky, zítra to zkusím po čtvrté. Pokud dobře rozumím, je to spí v pravé části motorového prostoru a jak sloité je natahování lanka?
|
|
09.10.2017 19:18 -
|
3100598
|
|
jumep
|
|
|
sundas zavlacku (pruzinku), niekto ti stupy s pedalom na podlahu, chytis to za ten plast a potiahnes tak ze sa ten potak natiahne naplno a tam zasunes tu pruzinku
na obrazku mas naznacene kde to je
sundas zavlacku (pruzinku), niekto ti stupy s pedalom na podlahu, chytis to za ten plast a potiahnes tak ze sa ten potak natiahne naplno a tam zasunes tu pruzinku
na obrazku mas naznacene kde to je
Přílohy: potak.jpg ( 2789658b ) - |
|
09.10.2017 19:27 -
|
3100601
|
|
bachman
|
|
|
jumep napsal(a): sundas zavlacku (pruzinku), niekto ti stupy s pedalom na podlahu, chytis to za ten plast a potiahnes tak ze sa ten potak natiahne naplno a tam zasunes tu pruzinku
Fajn, jetě jednou ti mockrát děkuji.
Fajn, jetě jednou ti mockrát děkuji.
|
|
|
PavelCa
|
Město: Besednice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím,
prosím o radu ohledně dlouhodobě trvajícího problému nejspí s egrem.
Stává se tak jednou měsíčně, e z ničeho nic při jízdě nereaguje plyn, kdy u, tak s prodlevou a potom dost cukne a celá jízda a do zhasnutí motoru vypadá stejně, navíc zahlásí chybu ( něco s ESP )...navíc při zastavení a vyřazení se otáčky pohybují samo od sebe nahoru a dolu a je i cítit takový zvlátní zápach ( nejedná se o zápach kvaření, apod. )
Nemáte někdo zkuenosti, kde by mohl být zakopaný pes? Myslel jsem, e to bude mít něco společného s váhou vzduchu, ale tu jsme vyměnil a pořád stejné.
Díky
Zdravím,
Stává se tak jednou měsíčně, e z ničeho nic při jízdě nereaguje plyn, kdy u, tak s prodlevou a potom dost cukne a celá jízda a do zhasnutí motoru vypadá stejně, navíc zahlásí chybu ( něco s ESP )...navíc při zastavení a vyřazení se otáčky pohybují samo od sebe nahoru a dolu a je i cítit takový zvlátní zápach ( nejedná se o zápach kvaření, apod. )
Nemáte někdo zkuenosti, kde by mohl být zakopaný pes? Myslel jsem, e to bude mít něco společného s váhou vzduchu, ale tu jsme vyměnil a pořád stejné.
Díky :nevim
|
|
26.07.2018 13:27 -
Re: EGR?
|
3172863
|
|
jruze
|
|
|
PavelCa napsal(a): Zdravím,
Díky
Od PC to moc nejde ale moná klapky na sání,elektroventily.
Od PC to moc nejde ale moná klapky na sání,elektroventily.:nevim
|
|
| |
|
|