| | |
13.10.2013 17:55 -
Re: Tvrdý spojkový pedál
|
2626708
|
|
jumep
|
|
|
kyve sa to dost normalne, nesmie sa to prilis - tak aby to suchalo o steny, je to cele plastove
kyve sa to dost normalne, nesmie sa to prilis - tak aby to suchalo o steny, je to cele plastove
|
|
13.10.2013 22:03 -
|
2626825
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Yaiwory napsal(a): Zdravíčko,jsem tu nový,tak se omlouvám e zakládám nové téma.
jsem majitel C5 2005 2.0Hdi,koupeno od dobrého známého ktery měl auto od nového take znám historii auta.
mám najeto 205000km ve 150000 měněná komplet spojka+pritlačák.co mě trápí: je íleně tvrý spojkový pedál.ktery ke konci své dráhy jete ztvrdne(poslední cca 2 cm íleně tvrdé).dá se s tím něco dělat???díky
Tak ja to mám naprosto stejně! 25tis km po komplet výmeně dvouhmoty + lamely + pritlacak + lozisko.
Dela to presne jak popisujes, tak jsem to nedoslapaval ty 2posledni cm pred koncem a 14dni zpátky mi zacala prokluzovat spojka. Tak jsem to zacal doslapavat az do konce a klouzat prestala, ale ta tezkost a ztvrdnuti 2cm pred koncem je tam porad.
Co je ale zajimavy, tak kdyz do toho rano sednu nez nastartuju, tak to jde stejne tezko celou drahu dolu bez toho finalniho strhnuti. Nastartuju, jedna, dva a pak se ozve zasusteni a uz to jde z s tim koncem 2cm tvrdeji. Podle me to bude neco s tim pritlacakem, co by mel mit porad stejnou drahu pedalu, protoze vymezuje vuli na spojce. Ale proc, to nechapu...
Tak ja to mám naprosto stejně! 25tis km po komplet výmeně dvouhmoty + lamely + pritlacak + lozisko.
Dela to presne jak popisujes, tak jsem to nedoslapaval ty 2posledni cm pred koncem a 14dni zpátky mi zacala prokluzovat spojka. Tak jsem to zacal doslapavat az do konce a klouzat prestala, ale ta tezkost a ztvrdnuti 2cm pred koncem je tam porad.
Co je ale zajimavy, tak kdyz do toho rano sednu nez nastartuju, tak to jde stejne tezko celou drahu dolu bez toho finalniho strhnuti. Nastartuju, jedna, dva a pak se ozve zasusteni a uz to jde z s tim koncem 2cm tvrdeji. Podle me to bude neco s tim pritlacakem, co by mel mit porad stejnou drahu pedalu, protoze vymezuje vuli na spojce. Ale proc, to nechapu...
|
|
13.10.2013 22:06 -
|
2626826
|
|
jumep
|
|
|
odvzdusnovali ste to / menili v tom kvapalinu?
odvzdusnovali ste to / menili v tom kvapalinu?
|
|
14.10.2013 18:51 -
|
2627065
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Prolil jsem pres spojkovy válec 0.3litru brzdovky, odvzdusneni podtlakovou pistoli a je to stejně stejny.
Nevim no, proč to tvrdne ke konci.
A hlavně vzduch by to bylo spí měký, ne tvrdy... Aspoň myslím.
Jimmi
Prolil jsem pres spojkovy válec 0.3litru brzdovky, odvzdusneni podtlakovou pistoli a je to stejně stejny.
Nevim no, proč to tvrdne ke konci.
A hlavně vzduch by to bylo spí měký, ne tvrdy... Aspoň myslím.
Jimmi
|
|
14.10.2013 18:53 -
|
2627066
|
|
jumep
|
|
|
stara brzdovka v tom vie robit ze to ide tazko, ale toto fakt vypada skor na pritlacak alebo lozisko
stara brzdovka v tom vie robit ze to ide tazko, ale toto fakt vypada skor na pritlacak alebo lozisko
|
|
14.10.2013 18:59 -
|
2627068
|
|
Jimmivon
|
|
|
Taky bych si myslel ze pritlacak, ale nechapu proc, kdyz dily jsou origo Citroën a 25tis km to přece není nic.
Kurňa teda.
Taky bych si myslel ze pritlacak, ale nechapu proc, kdyz dily jsou origo Citroën a 25tis km to přece není nic.
Kurňa teda.
|
|
14.10.2013 22:14 -
|
2627156
|
|
jumep
|
|
|
mno citroen a luk je to iste, a boli na to aj reklamacie, takze kludne mozes mat smolu
ps. skladal to kto a ako (aby ti to uznali)
mno citroen a luk je to iste, a boli na to aj reklamacie, takze kludne mozes mat smolu
ps. skladal to kto a ako (aby ti to uznali)
|
|
22.11.2013 11:48 -
Spojkový pedál propadá...
|
2640154
|
|
Pawell
|
Město: U Pelhřimova :), Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
Prosím o radu, nějak se mi to tu nedaří najít.
Propadá mi spojkový pedál, e ho musím pičkou boty vracet Dál při lehkém selápnutí pedálu rachtá spojka a někdy i na volnoběh. Dál, kdy auto dlouho stojí, tak při startování se protočí startér naprázdno, podruhé je u ve ok. Take, co vechno mi přátelé odchází?
Děkuji za odpověď
C5 2.0HDI 2006. 235 000km najeto.
Prosím o radu, nějak se mi to tu nedaří najít.
Propadá mi spojkový pedál, e ho musím pičkou boty vracet :) Dál při lehkém selápnutí pedálu rachtá spojka a někdy i na volnoběh. Dál, kdy auto dlouho stojí, tak při startování se protočí startér naprázdno, podruhé je u ve ok. Take, co vechno mi přátelé odchází? :nevim
Děkuji za odpověď
C5 2.0HDI 2006. 235 000km najeto.
|
|
22.11.2013 12:48 -
|
2640164
|
|
jruze
|
|
|
Spojková sada (od deseti do patnácti) + začína odcházet startér
Spojková sada (od deseti do patnácti) + začína odcházet startér
|
|
22.11.2013 15:19 -
|
2640183
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Měl jsem to samé,spojkové loisko v háji,dvouhmota jak by smet,lamela by jetě chvíly vydrela,vyměnil jsem od luka ve,jetě rovnou olej v převodovce a i s prací jsem byl na 16tkč,dělal to známej,záleí na dodavateli a jakej servis seene,startér,to je malina,repas za 700kč a lape jako vajcary.
Měl jsem to samé,spojkové loisko v háji,dvouhmota jak by smet,lamela by jetě chvíly vydrela,vyměnil jsem od luka ve,jetě rovnou olej v převodovce a i s prací jsem byl na 16tkč,dělal to známej,záleí na dodavateli a jakej servis seene,startér,to je malina,repas za 700kč a lape jako vajcary.;-)
|
|
27.04.2014 09:24 -
|
2690728
|
|
Jimmivon
|
|
|
Ahoj Yaiwory
Podařilo se ti, nebo někomu jinému tohle nějak vyřeit, proč jde ta spojka ztuha a ke konci dráhxy 2cm jetě ztuhne, e u to vypadá, e se prohýbá přitlačák samotný?
ad2: Kdy se dává nový přítlačák, je potřeba nějaký přípravek, nebo ten se pouívá pouze pokud ho vracím, aby fungoval samostav vůle pedálu?
Díky
Jimmi
Ahoj Yaiwory
Podařilo se ti, nebo někomu jinému tohle nějak vyřeit, proč jde ta spojka ztuha a ke konci dráhxy 2cm jetě ztuhne, e u to vypadá, e se prohýbá přitlačák samotný?
ad2: Kdy se dává nový přítlačák, je potřeba nějaký přípravek, nebo ten se pouívá pouze pokud ho vracím, aby fungoval samostav vůle pedálu?
Díky
Jimmi
|
|
27.04.2014 13:04 -
|
2690804
|
|
jruze
|
|
|
Jimmivon napsal(a): Ahoj Yaiwory
Díky
Jimmi
V manuálu je e pokud se pouije původní - u nového není nic potřeba - s montáí starího nemám zkuenost jetě jsem starí zpět nemontoval
A kdy se podívá na konstrukci přítlačáku tak bych řekl e se ,,sluníčko" opře o ten krouek pod a proto jde fest.
V manuálu je e pokud se pouije původní - u nového není nic potřeba - s montáí starího nemám zkuenost jetě jsem starí zpět nemontoval:nevim
A kdy se podívá na konstrukci přítlačáku tak bych řekl e se ,,sluníčko" opře o ten krouek pod a proto jde fest.
|
|
| |
|
|