| | |
19.06.2013 21:26 -
Re: Výměna chladiče klimy
|
2590931
|
|
bogeee
|
Město: Wien, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Nazdar,neviete kto by mi vedel vymenit chladic klimy a samozrejme aj naplnit?A kolko to asi stoji?Je to surne.Dakujem
Nazdar,neviete kto by mi vedel vymenit chladic klimy a samozrejme aj naplnit?A kolko to asi stoji?Je to surne.Dakujem
|
|
20.06.2013 06:41 -
|
2590947
|
|
bogeee
|
Město: Wien, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Diky,no nieco uz vymislym,lebo v tychto horucavach bez klimy ...
Diky,no nieco uz vymislym,lebo v tychto horucavach bez klimy ...
|
|
20.06.2013 10:22 -
|
2591045
|
|
kleki
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ja som mal tie problém s klímou , na jar sa nerozbehla a tak som ju dal v apríli preplni. Fungovala asi mesiac a znova prestala chladi. Keďe mi tam pri plnení dali aj farbivo , tak som odstrojil predný nárazník a hžadali sme miesto úniku. Po demontái sahary sme nali mastný fžak rovno pod stredom ventilátora. Tak som zohnal nový chladič (96éčiek) a vymenil som ho. Mal som z toho väčie obavy ale výmena chladiča s naplnením a spätnou montáou nárazníka cca 1,5 hod. Po zdemontovaní nárazníka je potrebné demontova nasávaciu rúru do filtra, celý airbox s váhou vzduchu a hornú hadicu do intercoolera. Odpoji rúrky od chladiča , odpoji kábel k tlakovému čidlu. Potom u stačí odisti vodný chladič hore odtiahnu ho cca15-20cm pokiaž dovolí vodná hadica a chladič klímy sa dá popri ňom pekne vytiahnu. Premontova tlakové čidlo na nový chladič a up s ním na miesto. Predtým som vak ete vyčistil priestor medzi chladičmi a okolo sahary pretoe tam bolo dos prachu , lístia a bordelu. Na prívodných rúrkach ku chladiču a pod tlakovým čidlom je dobré vymeni tesniace gumičky a trochu ich namaza pred skladaním aby sa nepokodili. Potom u len dosklada veci okolo motora , nahodi nárazník a naplni chladivo s olejom a farbivom. Teraz u v aute zase mrznem
Ja som mal tie problém s klímou , na jar sa nerozbehla a tak som ju dal v apríli preplni. Fungovala asi mesiac a znova prestala chladi. Keďe mi tam pri plnení dali aj farbivo , tak som odstrojil predný nárazník a hžadali sme miesto úniku. Po demontái sahary sme nali mastný fžak rovno pod stredom ventilátora. Tak som zohnal nový chladič (96éčiek) a vymenil som ho. Mal som z toho väčie obavy ale výmena chladiča s naplnením a spätnou montáou nárazníka cca 1,5 hod. Po zdemontovaní nárazníka je potrebné demontova nasávaciu rúru do filtra, celý airbox s váhou vzduchu a hornú hadicu do intercoolera. Odpoji rúrky od chladiča , odpoji kábel k tlakovému čidlu. Potom u stačí odisti vodný chladič hore odtiahnu ho cca15-20cm pokiaž dovolí vodná hadica a chladič klímy sa dá popri ňom pekne vytiahnu. Premontova tlakové čidlo na nový chladič a up s ním na miesto. Predtým som vak ete vyčistil priestor medzi chladičmi a okolo sahary pretoe tam bolo dos prachu , lístia a bordelu. Na prívodných rúrkach ku chladiču a pod tlakovým čidlom je dobré vymeni tesniace gumičky a trochu ich namaza pred skladaním aby sa nepokodili. Potom u len dosklada veci okolo motora , nahodi nárazník a naplni chladivo s olejom a farbivom. Teraz u v aute zase mrznem:-d
|
|
20.06.2013 12:53 -
|
2591153
|
|
kleki
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ja som bohuiaž na novom chladiči nemal čidlo tlaku , tak som ho musel da zo starého a kupoval som značku NISSENS.
Ja som bohuiaž na novom chladiči nemal čidlo tlaku , tak som ho musel da zo starého a kupoval som značku NISSENS.
|
|
07.11.2013 11:05 -
|
2634473
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No a sundavá to při teplotě nad 10 a jezdí do 120 km/h?
No a sundavá to při teplotě nad 10 a jezdí do 120 km/h?
|
|
07.11.2013 13:42 -
|
2634670
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
u s tým jazdím asi od polovice októbra, bolo aj cca 15°C a asi to zvládlo aj diažnicu do Tatier... Ale to som si neni istý, či som to mal pred alebo a po výlete.
Určite by som si vimol, keby stúpala teplota, či beala sahara to neviem...
u s tým jazdím asi od polovice októbra, bolo aj cca 15°C a asi to zvládlo aj diažnicu do Tatier... Ale to som si neni istý, či som to mal pred alebo a po výlete.
Určite by som si vimol, keby stúpala teplota, či beala sahara to neviem...
|
|
07.11.2013 14:32 -
|
2634712
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No ona ta připomínka v návodu je na vechna auta. Koukám, e má diesel, traktory nejsou náchylné na přehřívání, tak asi OK.
No a ta rychlost - nevím, zda se taky bojí přehřátí nebo nevěří pevnosti uchycení. To první by bylo v klidu.
No ona ta připomínka v návodu je na vechna auta. Koukám, e má diesel, traktory nejsou náchylné na přehřívání, tak asi OK.
No a ta rychlost - nevím, zda se taky bojí přehřátí nebo nevěří pevnosti uchycení. To první by bylo v klidu.
|
|
07.11.2013 14:37 -
|
2634721
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Pevnosti uchytenia by som sa nebál, je to nasadené spredu, take vzduch to tlačí na gril. A zaistené je to dos vežkými plastovými zobáčikami na konci mrieky, take by sa to nemalo len tak žahko ulomi ani keď to oprie v snehu. Je to taký mäkí poddajný plast...
Pevnosti uchytenia by som sa nebál, je to nasadené spredu, take vzduch to tlačí na gril. A zaistené je to dos vežkými plastovými zobáčikami na konci mrieky, take by sa to nemalo len tak žahko ulomi ani keď to oprie v snehu. Je to taký mäkí poddajný plast...
|
|
07.11.2013 17:49 -
|
2634832
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
a neposkrabe to ten origo grill? nehybe sa to na nom dolava/doprava. inak to je fakt vychytavka
a neposkrabe to ten origo grill? nehybe sa to na nom dolava/doprava. inak to je fakt vychytavka
|
|
07.11.2013 18:07 -
|
2634836
|
|
vilous
|
|
|
No mne to taky zaujalo, proto se tu na to ptám.
Ale mám jednu pochybnost. Narazil jsem o víkendu asi ve 20 km/h do velkého psa. Pes odeel po svých, ale já jsem měl levou stranu spodního grilu zatlačenou asi 4 cm do auta. No a zjistil jsem, e ten spodní gril je v nárazníku jen nacvakaný plastovými ne moc velkými zoubky. Sám ten gril moc odpor vzduchu neklade, protoe je řídký, ale kdy se z něj udělá plocha, tak aby ho to nezacpalo dozadu jako ten pes.
No mne to taky zaujalo, proto se tu na to ptám.
Ale mám jednu pochybnost. Narazil jsem o víkendu asi ve 20 km/h do velkého psa. Pes odeel po svých, ale já jsem měl levou stranu spodního grilu zatlačenou asi 4 cm do auta. No a zjistil jsem, e ten spodní gril je v nárazníku jen nacvakaný plastovými ne moc velkými zoubky. Sám ten gril moc odpor vzduchu neklade, protoe je řídký, ale kdy se z něj udělá plocha, tak aby ho to nezacpalo dozadu jako ten pes.
|
|
07.11.2013 18:14 -
|
2634837
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Zkouel jsi to někdy vycvaknout ručně? Je to skoro nemoný. Vzduch nemůe mít takovou sílu. To bys jezdil max na trojku, abys to utlačil.
Zkouel jsi to někdy vycvaknout ručně? Je to skoro nemoný. Vzduch nemůe mít takovou sílu. To bys jezdil max na trojku, abys to utlačil.
|
|
07.11.2013 18:19 -
|
2634839
|
|
vilous
|
|
|
Mikra -- No jistě má pravdu. Tím nárazem na toho raafáka se chvilkově asi zdeformoval i nárazník a usnadnil těm západkám uvolnění.
¨Jen mne prostě v tom návodu na auto vrtá to omezení na 120. Člověk na ten dekl pořád nemyslí, předjídí na dálnici, 160 je tam hned... Prostě proč to tam soudruzi výrobci napsali.
Mikra -- No jistě má pravdu. Tím nárazem na toho raafáka se chvilkově asi zdeformoval i nárazník a usnadnil těm západkám uvolnění.
¨Jen mne prostě v tom návodu na auto vrtá to omezení na 120. Člověk na ten dekl pořád nemyslí, předjídí na dálnici, 160 je tam hned... Prostě proč to tam soudruzi výrobci napsali.
|
|
07.11.2013 18:44 -
|
2634870
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Asi pro jistotu. Kdo ví co to vechno musí splňovat, jaký normy, certifikáty, homologace... Jako zimní gumy s rychlostním indexem W - 270km/h na autě s max. rychlostí 217km/h. Moná tím omezením rychlosti ze sebe výrobce sejmul nějaký břemeno.
Asi pro jistotu. Kdo ví co to vechno musí splňovat, jaký normy, certifikáty, homologace... Jako zimní gumy s rychlostním indexem W - 270km/h na autě s max. rychlostí 217km/h. Moná tím omezením rychlosti ze sebe výrobce sejmul nějaký břemeno.
|
|
07.11.2013 19:40 -
|
2634900
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
moze niekto objasnit ten diel G9? neexistuje nieco na dobre utesnenie tej dieryv citroen logu [znaku ]na zimu ?
7429 G9 - это маленькая, в верхнюю решетку,
7429 G7 - это большая в нижнюю решетку.
moze niekto objasnit ten diel G9? neexistuje nieco na dobre utesnenie tej dieryv citroen logu [znaku ]na zimu ?
7429 G9 - это маленькая, в верхнюю решетку,
7429 G7 - это большая в нижнюю решетку.
|
|
07.11.2013 19:49 -
|
2634901
|
|
jumep
|
|
|
tam nejde o nic ine len o to aby sa to neprehrievalo, preto 120 (zataz)
ale myslim ze to bude blbost ..
tam nejde o nic ine len o to aby sa to neprehrievalo, preto 120 (zataz)
ale myslim ze to bude blbost ..
|
|
| |
|
|