| | |
16.11.2017 22:14 -
Re: Automatická převodovka - nejde zařadit rychlost / C5 III
|
3110301
|
|
jumep
|
|
|
relatko spinajuce elektromagnet co uvolnuje paku
je niekde vedla BSI
relatko spinajuce elektromagnet co uvolnuje paku
je niekde vedla BSI
|
|
17.05.2018 13:06 -
|
3157870
|
|
TimCo
|
Město: Rajhrad, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Snad to někomu pomůe. U mé C5 III 2.0HDi bylo vadné relé spínající okruh elektromagnetu zámku řadicí páky (shiftlock). Koupil jsem nové Bosch např. zde .link. Problém vyřeen. Při demontái relé jsem zjistil, e ji nebylo původní od výroby, take asi docela běný problém.
Přikládám jedno foto a video pro snaí lokaci relé v autě. Video je horí kvality, ale pochopit se to snad dá.
Snad to někomu pomůe. U mé C5 III 2.0HDi bylo vadné relé spínající okruh elektromagnetu zámku řadicí páky (shiftlock). Koupil jsem nové Bosch např. zde http://www.jb-elektronik.cz/e-shop/?sidx=0&br=&catg=438&sort= Problém vyřeen. Při demontái relé jsem zjistil, e ji nebylo původní od výroby, take asi docela běný problém.
Přikládám jedno foto a video pro snaí lokaci relé v autě. Video je horí kvality, ale pochopit se to snad dá.
Přílohy: 20180512_092327.mp4 ( 10485760b ) - Umisteni rele video 20180512_092408.jpg ( 289928b ) - Umisteni rele foto |
|
18.02.2020 06:56 -
Re: Automatická převodovka -C5 III
|
3259516
|
|
Blodmen
|
Město: Kratonohy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Dnes jsem ke své X7 připevnil přívěsný vozík a po dvou kilometrech mi najednou začalo auto řvát chyba převodovky. Zároveň na ukazateli zařazeného stupně začali blikat oba dva módy, jak sport, tak sníh. Zastavil jsem, auto ukázalo zařazenou trojku. Rozjel jsem se, zase zastavil, auto kleslo znovu jen na trojku. Na manuál auto řadí normálně. Má u dost najeto, olej jsem neměnil, jeliko mi tu bylo řečeno, e do téhle převodovky se hrabat prostě nemá. Nevíte co by s tím mohlo být? Myslím e příčinou byl ten vozík a převodovka u to prostě nějak nedala.
Dnes jsem ke své X7 připevnil přívěsný vozík a po dvou kilometrech mi najednou začalo auto řvát chyba převodovky. Zároveň na ukazateli zařazeného stupně začali blikat oba dva módy, jak sport, tak sníh. Zastavil jsem, auto ukázalo zařazenou trojku. Rozjel jsem se, zase zastavil, auto kleslo znovu jen na trojku. Na manuál auto řadí normálně. Má u dost najeto, olej jsem neměnil, jeliko mi tu bylo řečeno, e do téhle převodovky se hrabat prostě nemá. Nevíte co by s tím mohlo být? Myslím e příčinou byl ten vozík a převodovka u to prostě nějak nedala.
|
|
18.02.2020 10:13 -
|
3259526
|
|
jumep
|
|
|
diagnostika, prevodovka v nudzovom rezime
neviem kto povedal ze nerypat, ale olej tam treba menit ako prevenciu (nie ako riesenie)
diagnostika, prevodovka v nudzovom rezime
neviem kto povedal ze nerypat, ale olej tam treba menit ako prevenciu (nie ako riesenie)
|
|
18.02.2020 12:04 -
|
3259536
|
|
jruze
|
|
|
Blodmen napsal(a): Dnes jsem ke své X7 připevnil přívěsný vozík a po dvou kilometrech mi najednou začalo auto řvát chyba převodovky. Zároveň na ukazateli zařazeného stupně začali blikat oba dva módy, jak sport, tak sníh. Zastavil jsem, auto ukázalo zařazenou trojku. Rozjel jsem se, zase zastavil, auto kleslo znovu jen na trojku. Na manuál auto řadí normálně. Má u dost najeto, olej jsem neměnil, jeliko mi tu bylo řečeno, e do téhle převodovky se hrabat prostě nemá. Nevíte co by s tím mohlo být? Myslím e příčinou byl ten vozík a převodovka u to prostě nějak nedala.
Jaká byla teplota oleje v AP ? předpokládám e vozík neměl 2t ale pokud je vysoká teplota oleje v AP se převodovka zane chránit - nechá zařazený nií stupeň aby byl větí průtok oleje a rychleji se zchladila nicméně je tam nějaký problém (třeba málo oleje,nedostatečný výkon motoru atd..) - na to aby se ,,vrátila" do základního programu ale nestačí zastavit ale musí se nechat ,,usnout" elektronika a pokud to není trvalá závada měla by najet do normálního reimu. - asi má problém.
Jaká byla teplota oleje v AP ? předpokládám e vozík neměl 2t ale pokud je vysoká teplota oleje v AP se převodovka zane chránit - nechá zařazený nií stupeň aby byl větí průtok oleje a rychleji se zchladila nicméně je tam nějaký problém (třeba málo oleje,nedostatečný výkon motoru atd..) - na to aby se ,,vrátila" do základního programu ale nestačí zastavit ale musí se nechat ,,usnout" elektronika a pokud to není trvalá závada měla by najet do normálního reimu. - asi má problém.:nevim
|
|
18.02.2020 17:14 -
|
3259572
|
|
Blodmen
|
Město: Kratonohy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Tak zatím ve ok, převodovka řadí jak má. Volal jsem mechanikovi, prý to vypadá na patnou elektriku na vozíku z půjčovny. Najel jsem 400km bez problému, kdy jsem vozík vracel, ptal jsem se pána, prý si na to občas někdo stěuje. Zároveň mi jiný chlap říkal, e tam měl BMW s automatickou převodovkou a prý mu to dělalo naprosto stejně, nakonec zjistili e měl slabou baterii, vyměnili za novou a auto začalo fakčit jak mělo.
Tak zatím ve ok, převodovka řadí jak má. Volal jsem mechanikovi, prý to vypadá na patnou elektriku na vozíku z půjčovny. Najel jsem 400km bez problému, kdy jsem vozík vracel, ptal jsem se pána, prý si na to občas někdo stěuje. Zároveň mi jiný chlap říkal, e tam měl BMW s automatickou převodovkou a prý mu to dělalo naprosto stejně, nakonec zjistili e měl slabou baterii, vyměnili za novou a auto začalo fakčit jak mělo.
|
|
05.05.2020 21:32 -
Automatická převodovka C5III 2,0 HDi, 120kW
|
3268778
|
|
MartinBe
|
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Zdravím, mám dotaz, který se zde ji řeil, ale potřeboval bych konkrétní radu. V poloze P mi nejde (občas se vycvakne) bezpečnostní kolíček. Jinak převodovka řadí bezproblémově. Jak jsem ji vyčetl, můe problém být v brzdovém spínači nebo v nějakém relé. Mohl by mi prosím někdo toto blíe specifikovat. O jaký konkrétní brzdový spínač se jedná. Na trhu jich jsou mraky. A o jaké konkrétní relé a kde se nachází. Děkuji za odpovědi Cpětkaři.
Zdravím, mám dotaz, který se zde ji řeil, ale potřeboval bych konkrétní radu. V poloze P mi nejde (občas se vycvakne) bezpečnostní kolíček. Jinak převodovka řadí bezproblémově. Jak jsem ji vyčetl, můe problém být v brzdovém spínači nebo v nějakém relé. Mohl by mi prosím někdo toto blíe specifikovat. O jaký konkrétní brzdový spínač se jedná. Na trhu jich jsou mraky. A o jaké konkrétní relé a kde se nachází. Děkuji za odpovědi Cpětkaři.
|
|
31.08.2021 12:25 -
|
3320849
|
|
Hud1ai2
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 60 |
|
|
No tak ja mam podobny problem. Dneska jsem neodjel, protoze mi neslo zaradit (C5 I). Rozebral jsem to napred uvnitr a tam jsem objevil vyskoceny neco (omlouvam se, ale automechanik jsem asi tak jako neurochirurg), co urcite venku byt nema. Ted ale nevim, co vlastne mam hledat. Jaky nahradni dil. Viz priloha.
No tak ja mam podobny problem. Dneska jsem neodjel, protoze mi neslo zaradit (C5 I). Rozebral jsem to napred uvnitr a tam jsem objevil vyskoceny neco (omlouvam se, ale automechanik jsem asi tak jako neurochirurg), co urcite venku byt nema. Ted ale nevim, co vlastne mam hledat. Jaky nahradni dil. Viz priloha.
Přílohy: image0.jpeg ( 974874b ) - |
|
01.09.2021 16:01 -
|
3320898
|
|
jruze
|
|
|
Takhle to vypadá sloené - otázka je jestli to je ulomené nebo rozlouplá jen pojistka ( jako díl se nic do kulisy řazení nedodává jen celek- ale o tom jsme si u dopisovali) Přijeď do Veselí nad Lunicí a opravíme
Takhle to vypadá sloené - otázka je jestli to je ulomené nebo rozlouplá jen pojistka ( jako díl se nic do kulisy řazení nedodává jen celek- ale o tom jsme si u dopisovali) Přijeď do Veselí nad Lunicí a opravíme;-)
Přílohy: 7064B3B8-C75C-4DAE-B01F-067B7B4206B1.jpeg ( 2787561b ) - D54ADB8C-8211-4317-B5BE-40495A3D934B.jpeg ( 2454114b ) - |
|
25.07.2022 11:26 -
Re: Výměna oleje - automatická převodovka AM6 / C5 III
|
3344434
|
|
kostka
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 13 |
|
|
Ahoj, mam C5 III, 2.0 bluehdi, automat, najeto 215k km. Po delsi ceste ve vedru jsem zastavil na benzince a pote pri vyjezdu zpet na dalnici prevodovka z 2 na 3 skubla, vyskocil engine fault a automat nechtel radit nad 2. Zastavil jsem, vypnul/zapnul motor a prevodovka uz radila normalne. Engine fault zustal po zbytek dne (asi 400 km). Druhy den po vyjeti engine fault zmizel asi po peti minutach jizdy.
Razeni je plynule, obcas na 3 lehce kopne (to bylo i predtim). Olej nikdy nemenen.
Chci vas poprosit o radu, kam auto dat na diagnostiku/opravu. Zda ZP Automatic, nekam jinam, jruze? Jsem z Brna, takze okoli Brna by bylo idealni, ale po precteni celeho vlakna, uplne nevim kam. Diky moc.
Kolik se s tim da jeste jet, kdyz engine fault zmizel? Potrebuji se s tim jeste vratit z dovolene.
Ahoj, mam C5 III, 2.0 bluehdi, automat, najeto 215k km. Po delsi ceste ve vedru jsem zastavil na benzince a pote pri vyjezdu zpet na dalnici prevodovka z 2 na 3 skubla, vyskocil engine fault a automat nechtel radit nad 2. Zastavil jsem, vypnul/zapnul motor a prevodovka uz radila normalne. Engine fault zustal po zbytek dne (asi 400 km). Druhy den po vyjeti engine fault zmizel asi po peti minutach jizdy.
Razeni je plynule, obcas na 3 lehce kopne (to bylo i predtim). Olej nikdy nemenen.
Chci vas poprosit o radu, kam auto dat na diagnostiku/opravu. Zda ZP Automatic, nekam jinam, jruze? Jsem z Brna, takze okoli Brna by bylo idealni, ale po precteni celeho vlakna, uplne nevim kam. Diky moc.
Kolik se s tim da jeste jet, kdyz engine fault zmizel? Potrebuji se s tim jeste vratit z dovolene.
|
|
25.07.2022 12:08 -
|
3344452
|
|
Hanz 397
|
|
|
kostka napsal(a): Ahoj, mam C5 III, 2.0 bluehdi, automat, najeto 215k km. Po delsi ceste ve vedru jsem zastavil na benzince a pote pri vyjezdu zpet na dalnici prevodovka z 2 na 3 skubla, vyskocil engine fault a automat nechtel radit nad 2. Zastavil jsem, vypnul/zapnul motor a prevodovka uz radila normalne. Engine fault zustal po zbytek dne (asi 400 km). Druhy den po vyjeti engine fault zmizel asi po peti minutach jizdy.
Nemá chybu převodovky, ale motoru. Převodovka jen zareagovala na nedostatečný krouák.
Nemá chybu převodovky, ale motoru. Převodovka jen zareagovala na nedostatečný krouák.
|
|
25.07.2022 15:40 -
|
3344454
|
|
jruze
|
|
|
Převodovku neře - spí jen diagnostiku , zřejmě se přehřála ( i auto ) chyby tam zústanou uloené i kdy u je neuvidí a potom reit podle toho co tam bude v diag ( pokud to jede normálně tak asi jen nějaká anomálie ) jestli to chápu dobře tak kontrolky pohasínaly )
Převodovku neře - spí jen diagnostiku , zřejmě se přehřála ( i auto ) chyby tam zústanou uloené i kdy u je neuvidí a potom reit podle toho co tam bude v diag ( pokud to jede normálně tak asi jen nějaká anomálie ) jestli to chápu dobře tak kontrolky pohasínaly )
|
|
26.07.2022 11:18 -
|
3344468
|
|
kostka
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 180k (133kW) Tourer | Počet příspěvků: 13 |
|
|
Diy za navedeni spravnym smerem. Jj, kontrolky pak poshasinaly. Kazdopadne jsem se s tim objednal do Carlingu v Brne.
Kdyz se jeste zastavim u te prevodovky, chapu z predchozich prispevku, ze vymenu oleje uz nemam resit, kdyz je tam 215k km a doted nemeneny? Da se s prevodovkou nekam zajet, kde mi reknou, v jakem je vlastne stavu? Nebo proste neresit, dokud radi/jezdi?
Diy za navedeni spravnym smerem. Jj, kontrolky pak poshasinaly. Kazdopadne jsem se s tim objednal do Carlingu v Brne.
Kdyz se jeste zastavim u te prevodovky, chapu z predchozich prispevku, ze vymenu oleje uz nemam resit, kdyz je tam 215k km a doted nemeneny? Da se s prevodovkou nekam zajet, kde mi reknou, v jakem je vlastne stavu? Nebo proste neresit, dokud radi/jezdi?
|
|
26.07.2022 16:48 -
|
3344472
|
|
jruze
|
|
|
A bude na diagnostice řekni jim a se podívají na stav oleje - je to v diag viditelné 🤔
A bude na diagnostice řekni jim a se podívají na stav oleje - je to v diag viditelné 🤔
|
|
| |
|
|